Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

In een attractieve spectaculaire wedstrijd heeft het tweede team van SC Emmeloord goede zaken gedaan door zijn eerste competitiewedstrijd met 3-2 van het Groningse Studententeam van GSAVV Forwards 2 te winnen.
Er gebeurde weer van alles en er was weer genoeg te beleven bij het wervelende voetbalcircus van Teammanager Peter Berghmans.

Ik kreeg zaterdagavond al een appje dat de koffie voor mij klaar stond en dus in de vroege zondagochtend voor mijn eerste bakkie koffie vanaf Dronten richting Emmeloord.
Het zat aanvankelijk niet mee want er was een wielerwedstrijd bij Swifterbant en ik moest omkeren en via Kampen en Ens omrijden.
Ik kreeg steeds meer zin in het eerste bakkie koffie en eenmaal op De Ervenbos aangekomen was er zelfs ook gebak.

Vooraf een beetje problemen met de computer en na een drietal updates en een nieuwe Javascript kon ik eindelijk een certificaat voor de Pupil vd week uitprinten en het wedstrijdformulier downloaden.
De studenten wachten lang met de opstelling die pas vlak voor aanvang eruit rolde.
Ondertussen een warm gezellig onthaal in het clubhuis waar de warme koffie heerlijk smaakte en Teammanager Peter Berghmans mij al kwam begroeten.

De gehele wedstrijd werd ik uitstekend verzorgd door onze clubvrouw Ali die goed aan mij dacht en regelmatig koffie kwam brengen.

Dan nu de wedstrijd van het tweede team waar het allemaal om gaat.
Teammanager Peter Berghmans liet zijn manschappen warm lopen en langzaam begon het voetbalcircus met zijn technische hoogstandjes al op stoom te komen.
Onderaan dit verslag de opstelling van SC Emmeloord 2.

Met maar liefst zes Boundaties in de basis is spektakel altijd gegarandeerd en iedereen ging er even goed voor zitten.
Ze waren er allemaal weer bij Blue Fox, Cowboy Henkie, Blauwe Schut en natuurlijk die olde sluwe Voskamp die vanuit zijn hoekie nooit een wedstrijd overslaat.

Denk nou niet dat zo'n studententeam uit Groningen een samengeraapt feestende warboel op stelten is want dit tweede team van GSAVV Forwards kan dus heel aardig voetballen en zou als als standaardteam niet misstaan in de derde of vierde klasse.

Meteen in de eerste minuut moest Emmeloord doelman Riaz Bosch al in actie komen om een lastig schot te pareren.
In de tweede minuut wederom een moeizame redding van doelman Bosch waarna SC Emmeloord razendsnel ging omschakelen.

Na een flitsende snelle aanval schoot Brahim Boundati snoeihard op het doel waar de doelman van Forwards alle zeilen moest bijzetten.
Nu kreeg het voetbalcircus de smaak te pakken en probeerden Redouan, Brahim en Mourad Boundati tot scoren te komen.

De mooiste actie was het subtiele stiftballetje van Redouan Boundati die over de doelman heen ging en via onderkant lat leek binnen te vallen, maar tot ieders ontzetting ketste deze bal via de lat terug in het veld.

In een levendige energieke attractieve eerste helft golfde het spel in een verrassend hoog tempo op en neer en kregen beide teams goede kansen.

In de 17e minuut kwamen de gasten uit Groningen met een rake kopbal van Vigo Tabak op een 0-1 voorsprong.
De Emmeloorders reageerden meteen en doken via Abdel, Mourad en Redouan Boundati dreigend op voor het doel, maar de bal wilde er nog niet in.

In de 23e minuut scoorde Redouan Boundati met een bekeken listige schuiver in de verre hoek de verdiende 1-1 gelijkmaker.

Na dit doelpunt kwamen de Groningse Studenten weer opzetten en moest doelman Riaz vd Bosch weer twee keer in actie komen.
De Groninger kregen twee goede kansen, maar een kopbal ging rakelings naast en een inzet rakelings voorlangs het doel.

In de 38e minuut werd het trouwe Emmeloordse publiek met een overdonderende raketinslag op een fantastische wereldgoal van Abdessamed Boundati getracteerd.
Vanaf ruim dertig meter afstand nam Abdessamed een vrije trap die met een enorme snelheid door de lucht zweefde om vervolgens precies op tijd net onder de kruizing naar beneden te zakken.
Deze scudraket sloeg met een gigantische inslag precies op maat in en belandde uiterst secuur net onder de lat strak in de kruizing voor de 2-1 voorsprong voor SC Emmeloord 2.

Na deze wereldgoal kregen de circusvoetballers de smaak te pakken en zag Redouan Boundati zijn vrije trap op de vuisten van de doelman uiteen spatten waarna de rebound van Mourad over het doel ging.
Na een paar vlotte aanvalsgolven kropen de Studenten weer uit hun schulp en doken de Groningers weer dreigend op.
Met uitstekend voetenwerk hield Emmeloord doelman Riaz vd Bosch een inzet van Forwards spits Jelte Botteman uit zijn doel.
Ruststand 2-1 voor SC Emmeloord 2.

In de rust bleef Ouassim Bouhayouf achter in de kleedkamer en kwam nu Sohaib Lamrini Wahabe binnen de lijnen.
Eigenlijk kwam Ouassim snel uit de kleedkamer om als grensrechter de vlag over te nemen.

De studenten waren fel en fanatiek uit de kleedkamer gekomen en twee keer moest doelman Riaz vd Bosch in actie komen.

In de Emmeloordse verdediging was er 1 speler die er bovenuit stak en de hele regie en organisatie op zich nam.
Dit was geen Marokkaanse speler van de Boundatiefamilie maar ik heb het over De Sultan van Mesopotamie de Turkse architect met zijn fluwelen schoenen Gokhan Pala die het team perfect aanstuurt.

Mister Turkish Delight met zijn magische olielamp bewaakte de Emmeloordse verdediging en zette de lijnen uit waardoor de Tovenaars en balgoochelaars Abdessamed, Farid en Abdel Boundati voor het vuurwerk konden zorgen.

In de 52e minuut glipte een Groningse aanvaller op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging en heel even was er een klein gaatje bij de tweede paal waar Forward speler Vigo Tabak kon toeslaan.
Met een venijnig vlammend schot in de korte hoek scoorde Vigo Tabak zijn tweede doelpunt en de 2-2 gelijkmaker voor Forwards 2.

Meteen vanaf de aftrap trok het Emmeloordse circus weer ten aanval en na twee gemiste kansen was de derde poging wel raak.
In de 54e minuut scoorde die kleine dekselse vuurvreter Mourad Boundati met een verwoestende uithaal de 3-2 voor SC Emmeloord.

Vanaf dit moment haperde de circus en kwam er zand in de motor bij de virtuoze balgoochelaars.
Het wilde even niet meer lukken met SC Emmeloord en de Groningse studenten roken nu bloed en gingen aanzetten.

Tot aan de 80e minuut werden de acrobaten teruggedrongen en kreeg Forwards goede kansen.
Met uitstekend voetenwerk bracht doelman Riaz vd Bosch redding en een klein slippertje in de verdediging liep maar net goed af.

Al heel lang liep onze oude veteraan Mourad Boussaid zich warm, maar er leek niemand uit het veld te willen gaan om te wisselen.
De spelers trokken zich niets aan van de lange armen en invalgebaren van Mourad en bleven vrolijk door combineren.
Met een vertwijfelde blik in zijn ogen ging Mourad weer in de dugout zitten en ging hij vrolijk met een supporter in gesprek.
Eindelijk na een aantal minuten gaf Farid Boundati het sein meester aan Mourad die nu mocht aantreden.

De Groningse studenten gaven niet op en bleven aanzetten op zoek naar de gelijkmaker.
Na een drietal grote kansen ging de Groningse storm even liggen waarna onze Turkse Sultan van Mesopotamie het wel genoeg vond en de regie weer op zich nam.

Aan de hand van Gokhan Pala veerde SC Emmeloord weer overeind en begonnen Brahim, Abdel, Redouan en Abdessamed het weer op hun heupen te krijgen.
De Trucendoos ging weer open bij de Boundaties die weer mooie dingen lieten zien!

In de slotfase mooie kansen voor Redouan, Brahim  en voor Zakaria, maar ook een paar gevaarlijke Groningse uitbraken waar scherpschutter Pieter Canon was ingebracht.
Met een prachtige omhaal probeerde een Groningse student tot scoren te komen maar deze omhaal zeilde over.

Met het zweet tussen de billen en de hakken over de sloot hield SC Emmeloord stand en kwamen de Blauwen goed weg toen een handsbal werd weggewuifd en de bal niet op de stip ging.

Drie keer stond doelman Riaz vd Bosch op de goede plek om in tweede of derde instantie net op tijd in te grijpen.
De Groningse Kannonnier Pieter Canon had al zijn kruid verschoten!

Namens Forwards vergaten Vigo Tabak, Jelte Bottema, Kannonnier Pieter Canon en Tom Smid de trekker over te halen.
Bij Forwards werd er nog twee keer gewisseld, maar ook deze wissels mochten niet meer baten.
Pieter Canon had geen kogels meer over en al zijn kruid zien verdampen maar vooral Vigo Tabak had zijn vizier niet op scherp staan want eigenlijk had Mister Tabak vijf of zes goals moeten maken.

In de slotseconden kwam het Circus weer even op stoom en ging de trucendoos weer open bij Abdel,Brahim, Mourad en Redouan Boundati en kreeg invaller Mourad Boussaid de smaak te pakken, maar er werd niet meer gescoord.
Zo wint het voetbalcircus van Teammanager Peter Berghmans op pure wilskracht en power met 3-2 van de studenten van GSAVV Forwards.

Volgende week zondag 8 oktober speelt het tweede team weer thuis.
Deze keer tegen GRC Groningen 2 aanvang dan ook weer 11:00 uur!
Ik kijk er weer naar uit en zal er dan ook weer bij zijn!