Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

In een enerverende meeslepende en hartstochtelijke wedstrijd gaat een hardwerkend SC Emmeloord thuis met 1-3 onderuit SV Bon Boys.
De Emmeloorders stonden tot de 82e minuut op een verrassende en zwaarbevochten 1-0 voorsprong en leken op een daverende sensationele verrassing af te stevenen.
Het sterke SV Bon Boys was weliswaar de betere ploeg, maar ging slordig met de kansen om en leek tot de slotfase de wanhoop nabij.

Na de 1-1 probeerde het veerkrachtige en strijdvaardige SC Emmeloord dit kostbaar puntje te koesteren, maar ver in blessuretijd sloegen de Bonifacius Boys alsnog twee keer toe voor de bitterzure en teleurstellende 1-3 eindstand.
Onderaan dit verslag alle uitslagen van de tweede klasse H en de opstellingen van beide teams.

Na afloop was er geen man van de wedstrijd en gingen de bloemen naar clubvrouw Ali die herstellende is van een hartinfarct.
Tot ieders verrassing zat Ali vandaag met haar man Henk en de trouwe viervoeter op de tribune en daarom was dit een mooi moment om haar de bloemen te overhandigen.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord met 3-1 van Steenwijkerwold 2 gewonnen.
In deze wedstrijd scoorde Mourad Boundati en deden ook Jeen Baak en Aaron Lanters mee die nu bij het eerste op de bank zaten.

De sfeer en stemming zat er goed in op het gezellige sportpark toen beide teams het veld betraden.
Onze aanvoerder Lucas Loosman was vandaag jarig en 24 jaar geworden. Langs deze weg van harte gefeliciteerd Lucas!

Bij SC Emmeloord zit Koen de Jonge een schorsing uit en ontbraken Wouter Spit, Marc Loosman, Jeroen Sipma, Luca Apeldoorn, Jesper vd Heide en doelman Hans Portijk.
Alle overige 17 spelers stonden op het wedstrijdformulier!

Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Ruben Bergstra die werd bijgestaan door Edwin Berende en Edwin Heinst.
De aftrap werd genomen door onze pupil van de week Ismail Zeriouh van het jeugdteam JO11-1.

De gasten uit het Twenste Haaksbergen begonnen sterk, fel en fanatiek aan deze wedstrijd.
In de beginfase hadden de rood groenen een optisch veldoverwicht en het initiatief.
De Twentenaren wisten elkaar gemakkelijk te vinden en hanteerden met technisch verzorgd voetbal een snelle vlotte balcirculatie.

De Emmeloorders moesten alle zeilen bijzetten en volop aan de bak.
Drie keer verschenen de Bon Boys dreigend voor het Emmeloordse doel en een schot van aanvoerder Milan Bultman zeilde rakelings naast.
De Twentenaren kregen een aantal corners te nemen, maar onder aanvoering van Niels Brands, Daan Zuidberg, Wiebe Koopmans, Lucas Loosman en Sjirk de Vries bleef SC Emmeloord eenvoudig overeind.

Rond de 15e minuut viel aanvaller Thijs Lanters geblesseerd uit en moest Trainer Robert Staarman aanpassingen doorvoeren en kwam Lars Sipma binnen de lijnen.
Vanuit de snelle omschakeling kwamen de Emmeloorders er een aantal keren dreigend en gevaarlijk uit.
Pogingen van Jelle Zaal en Kars Dijkstra leverden niets op, maar nu liet ook SC Emmeloord zich steeds vaker voorin zien.

Rond de 20e minuut kreeg SV Bon Boys een goede kans, maar de kopbal van Koen Somhorst zeilde rakelings voorlangs.
Aan de andere kant kwam SC Emmeloord in de 25e minuut een tikkeltje tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong.
Het was aanvaller Jeroen Meesters die een dieptepass oppikte en op volle snelheid door de rood groene verdedigingslinie heen glipte.
Met volle overtuiging joeg Jeroen Meesters deze bal snoeihard en hoog tegen de touwen voor de verrassende 1-0 voorsprong.

Na deze 1-0 probeerde SV Bon Boys orde op zaken te stellen en werd SC Emmeloord teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
De gasten uit Haaksbergen kregen een drietal goede kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
Met een uitstekende reflex bracht Emmeloord doelman Nick van Adrichem fraai redding op inzetten van Just Leferink, Milan Bultman en Rutger Scharenborg.
In deze fase wankelde SC Emmeloord en ging het door een moeilijke periode.
Heel af en toe profiteerde SC Emmeloord van slordig balverlies bij SV Bon Boys en kwamen de polderboys er gevaarlijk uit, maar echte grote kansen bleven achterwege.

Bij SC Emmeloord stond doelman Nick van Adrichem een uitstekende wedstrijd te keepen en stond de verdediging met Daan Zuidberg, Niels Brands, Wiebe Koopmans en Sjirk de Vries als een solide blok.
Op het middenveld hielden Lucas Loosman, Jordy Benjamins en Lars Sipma de linies goed in de gaten en voorin waren Jelle Zaal, Jeroen Meesters en Kars Dijkstra constant in beweging.

Vlak voor rust kroop SC Emmeloord door het oog van de naald toen SV Bon Boys dichtbij een doelpunt kwam en zowel de Paal alsook onderkant Lat werden geraakt.
Bij rommelige scrimmages voor het Emmeloordse doel leek er wel een engeltje op de lat te zitten en vergaten de Bon Boys te scoren.
Met een zwaarbevochten 1-0 voorsprong gingen we rusten.

De Emmeloorders begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, maar bij de Bonifacius Boys waren met Eli van Paridon en Stefan Overbeeke twee nieuwe spelers binnen de lijnen gekomen.

Net als in de eerste helft namen de SV Bon Boys het initiatief en loerde SC Emmeloord vanuit de omschakeling op de snelle counter.
De gasten uit Haaksbergen kregen via Daan ten Dam en Tom Wijlens twee gigantische kansen.
In alle vrijheid mocht Daan ten Dam aanleggen, maar tot zijn ontzetting zeilde diens schot hoog over terwijl Tom Wijlens de Emmeloordse doelman op zijn weg vond.

Aan de andere kant een paar kleine plaagstootjes van SC Emmeloord, maar verder dan een paar corners, geblokte schoten en vrije trappen kwamen de Emmeloorders niet.
Twee keer probeerde Jelle Zaal met venijnige schoten toe te slaan maar ook deze pogingen leverden niets op.

Gaandeweg ging SC Emmeloord wisselen en kwamen nu Aaron Lanters en Sam Liebe voor Daan Zuidberg en Jordy Benjamins binnen de lijnen.
Met nummer tien om zijn schouders speelde Jordy best een puike pot.

De druk nam nu hevig toe en de SV Bon Boys werden sterker en schakelden een tandje bij.
Twee gevaarlijke kopballen van Eli van Paridon en Daan ten Dam gingen er niet in en bij een rommelige scrimmage moest doelman Nick van Adrichem in actie komen.
Bij elke Twentse corner hield iedereen zijn adem in en waren er hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel te zien.
Twee keer leek de gelijkmaker binnen te vallen, maar brachten Wiebe Koopmans en Sjirk de Vries redding op de doellijn.

Tot aan de 82e minuut leek alles mee te zitten voor SC Emmeloord en bleven de Bon Boys grote kansen missen.
In de 82e minuut viel alsnog de 1-1 gelijkmaker toen Randy Smit met een perfecte voorzet invaller Dani Bultman wist te bereiken.
Van dichtbij scoorde Dani Bultman met een simpele intikker de 1-1 gelijkmaker.

Vanaf dit moment koesterde SC Emmeloord dit puntje en probeerden de polderboys met passie en strijd overeind te blijven.
Vanuit de counter kreeg SC Emmeloord via Jelle Zaal en Aaron Lanters twee goede kansen, maar daarna zette SV Bon Boys weer sterk aan.

In blessuretijd waren er twee grote kansen voor SV Bon Boys waarbij wederom een inzet van de doellijn werd gehaald.
Tock tikte de tijd weg en leek een daverende verrassing in de maak of ver in blessuretijd ging het toch nog mis voor SC Emmeloord.

In de 94e minuut scoorde Rutger Scharrenborg vanuit een scrimmage met een onvervalste klutsgoal de 1-2 voor SV Bon Boys.
Even later liet Tom Wijlens met een intikker de 1-3 aantekenen en was het over en uit voor SC Emmeloord.
Over de gehele wedstrijd genomen een terechte overwinning voor de gasten uit Haaksbergen.
De druiven waren zuur en iedereen in het Blauwe kamp reageerde teleurgesteld.

Ondanks deze 1-3 nederlaag verdiend het complete team van SC Emmeloord een groot compliment voor het vertoonde spel en de passie, strijd, energie en inzet wat het deze wedstrijd liet zien.

Volgende week zondag 19 November speelt SC Emmeloord een lastige uitwedstrijd bij het stugge taaie VV Steenwijkerwold wat vandaag met 3-2 verloor bij E.M.M.S. in Slagharen.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondagmiddag 26 November tegen streekgenoot VENO uit Vollenhove.
Dit zijn wel de wedstrijden waar er punten moeten worden gepakt.

De opstelling van SC Emmeloord:
Nick van Adrichem, Daan Zuidberg ( Aaron Lanters ), Niels Brands, Wiebe Koopmans, Sjirk de Vries, Lucas Loosman, Jordy Benjamins ( Sam Liebe ), Thijs Lanters ( Lars Sipma ), Jelle Zaal, Jeroen Meesters, Kars Dijkstra.
Wissels: Sam Liebe, Aaron Lanters, Mourad Boundati, Lars Sipma, Jeen Baak en doelman Melvin Bos.
Gele kaarten: Jelle Zaal, Kars Dijkstra.
Geschorst: Koen de Jonge

Afw/gebl: Wouter Spit, Jeroen Sipma, Luca Apeldoorn, Marc Loosman, Jesper vd Heide, Mike Benjamins en de doelmannen Hans Portijk en Sil Apeldoorn.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Vlagger: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord