• SC Emmeloord - VENO 4 - 1 ( 2 - 1 )
   
  Een oppermachtig en dominant SC Emmeloord boekt een eenvoudige 4-1 overwinning op VENO Vollenhove en nestelt zich in de subtop. De Blauwen hebben nu 3 wedstrijden op rij gewonnen en zitten in een flow.
   
  Met deze 4-1 overwinning heeft SC Emmeloord revanche genomen voor de 3-4 bekernederlaag bijna twee maanden geleden.
  Onder een aangenaam najaarszonnetje verschenen beide teams voor ongeveer 300 toeschouwers aan de aftrap.
  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Ties Alberts uit het Groningse Zevenhuizen en de aftrap werd genomen door pupil van de week Dean van Oosten.
   
  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse J.
   
  De stemming zat er goed in op sportpark Ervenbos waar voorafgaand het tweede team een ruime 6-2 overwinning op VENO 2 hadden geboekt.
   
  In een levendige beginfase probeerde VENO iets te forceren en kregen de rood witten de eerste kansjes. Een gevaarlijk schot van Bergkamp werd fraai gepareerd door Portijk en een slim boogballetje van Roy Visscher ging rakelings over. Tot de 10e minuut had VENO een licht veldoverwicht waarna SC Emmeloord kwam opzetten en zich voor het eerst voorin liet zien. Pogingen Van der Velden en Zaal leverden niets op.
   
  In de 12e minuut kwamen de polderboys uit een indraaiende corner van Wouter van der Velden op een 1-0 voorsprong. Deze corner schoot door en viel bij de tweede paal rechtstreeks bovenin de winkelhaak binnen.
   
  De Blauwen kregen de smaak nu te pakken en trokken meteen opnieuw ten aanval. In de 15e minuut lag de 2-0 tegen de touwen toen rechtsback Kars Dijkstra het op zijn heupen kreeg en op volle snelheid mee naar voren ging. In een oogopslag zag Kars een gaatje in de korte hoek. Vanaf randje strafschopgebied kreeg Kars de bal perfect voor zijn voeten en haalde hij meedogenloos en verwoestend hard uit voor de 2-0 voor SC Emmeloord.
   
  Het was ondertussen druk in het omroephok waar een journalist van De Noordoostpolder en een oudgediende polshoogte kwamen nemen. We waren druk aan het praten en journalist Harry de Ridder was nog druk aan het schrijven of de 2-1 lag achter doelman Portijk tegen de touwen. Het was VENO speler Frank Post die in de 16e minuut met een geplaatst schot in de hoek de spanning terugbracht.
   
  Na deze 2-1 probeerde VENO op alle manieren terug te komen, maar verder dan een paar verdwaalde schoten kwamen de Venoses niet. Het stond tactisch en organisatorisch goed bij SC Emmeloord waar de verdedigers Brands, Sieljes en de backs Zuidberg en Dijkstra alles onder controle hadden. Op het middenveld bewaakten Lucas Loosman, Koopmans en Wouter van der Velden de linies en in de voorhoede zorgden Zaal, Marc Loosman en Lanters voor een constante dreiging. In de 22e minuut moest Portijk even in actie komen om een poging van grote afstand onschadelijk te maken, maar de beste kansen waren nu voor SC Emmeloord.
   
  De Blauwen hadden het initiatief en creeerden een veldoverwicht, maar moesten constant oppassen voor de counters van VENO.
  Gaandeweg werd SC Emmeloord sterker en dreigender. Met een splijtende pass wist Koopmans de VENO verdediging te ontrafelen en Wouter van der Velden te bereiken, maar diens schot zeilde rakelings over. Een snelle actie van Lanters had een beter lot verdiend maar zeilde voorlangs.
   
  Uit een prachtige diepe breedtepass van Zaal werd Wouter van der Velden bereikt die rakelings over schoot. De Emmeloorders verschenen een aantal keren dreigend voor het doel, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Een voorzet van Jelle Zaal kwam bij Wiebe Koopmans terecht die rakelings naast schoot. Bij een subtiele dieptepass van Lanters werd spits Loosman ternauwernood gestuit door VENO doelman Bril.
   
  De beste kans kreeg SC Emmeloord uit een gevaarlijke indraaiende corner van Wouter van der Velden waaruit Koopmans plotseling bij de tweede paal opdook. De harde kopbal van Wiebe werd ternauwernood door een VENO verdediger van de doellijn gehaald.
   
  Met een 2-1 stand voor SC Emmeloord gingen we rusten.
   
  De gasten probeerden aan te zetten en voorin iets te forceren, maar konden geen grip op de Emmeloorders krijgen. Met vlotte
  aanvalsgolven belegerde SC Emmeloord het vijandelijke strafschopgebied en veerde iedereen overeind toen Koopmans neerging in het strafschopgebied. De verder goed fluitende scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen. Hierna een slimme steekbal van Koopmans op Lanters die de doelman van VENO op zijn weg vond.
   
  In de 55e minuut was het raak en kwam SC Emmeloord uit een prachtige aanval uit het schoolboekje van Staarman op een 3-1 voorsprong. Het was Snelle Jelle Zaal die op de rechterflank iedereen voorbij snelde en een perfecte voorzet op de inkomende Wouter van der Velden gaf. Met een bekeken intikker scoorde Wouter de bevrijdende 3-1 voor SC Emmeloord.
   
  Na deze 3-1 probeerde VENO nog eens aan te zetten, maar een inzet van Ilias El Haddadi leverde niets op.
   
  Uit de directe tegenstoot scoorde SC Emmeloord in de 60e minuut via een verwoestende uithaal van Jelle Zaal de beslissende 4-1.
  Het was schitterend om te zien hoe Jelle Zaal deze bal op zijn pantoffel nam en snoeihard binnenschoot.
   
  Ondertussen waren bij SC Emmeloord Jeroen Sipma en Gerke Schaap voor de moegestreden Wiebe Koopmans en Marc Loosman binnen de lijnen gekomen. Ook bij VENO werd er nu gewisseld, maar ondanks verwoede pogingen kwamen de rood witten niet meer terug. Een venijnig schot van VENO spatte in het zijnet uiteen en twee keer moest Emmeloord Portijk in actie komen. Beide keren bracht Portijk fraai redding.
   
  Aan de andere kant doken Jeroen Sipma, Lanters en Zaal dreigend op. Bij een duel bleef aanvaller Schaap geblesseerd liggen en moest onze olde Skiep naar de kant om behandeld te worden. Later zou Gerke naar de huisartsenpost gebracht worden. Hij werd vervangen door Beekma. Ook kwamen Apeldoorn en Benjamins nog voor Dijkstra en Lucas Loosman binnen de lijnen.
   
  In de slotfase kregen beide teams nog twee goede kansen. Namens SC Emmeloord vergat Zaal de score op te voeren en gingen zijn pogingen rakelings over en voorlangs het doel. Bij tegenstoten van VENO bleef de Emmeloordse verdediging onder aanvoering van Brands en Portijk eenvoudig overeind.
   
  Een knappe en degelijke 4-1 overwinning van SC Emmeloord op VENO.
  Met nadruk een teamprestatie van formaat!
   
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Niels Brands
  Man van de wedstrijd VENO: Frank Post
   
  Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij de rode lantaarndrager VV Beilen.
  De geel zwarten gingen vandaag nipt met 1-0 onderuit bij VV Dalen.
   
  Deze wedstrijd VV Beilen - SC Emmeloord begint zondagmiddag 6 november om 14:00 uur op sportpark Noordwest te Beilen. De Marionbus zal omstreeks 11:30 uur vanaf de Ervenbos vertrekken.
   
  De Emmeloorders gingen vorig seizoen in de laatste minuut met 2-1 onderuit bij VV Beilen en moeten waken en oppassen voor onderschatting. Een kat in het nauw kan rare sprongen maken en het puntloze VV Beilen zal er alles aandoen om van SC Emmeloord te winnen.
   
  De voorbeschouwing volgt later komende week.
   
  Wij wensen Gerke Schaap veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.
   
  Alle uitslagen in de 2e klasse J:
   
  SC Emmeloord - VENO Vollenhove 4-1
  VV Dalen - VV Beilen 1-0
  SV Pesse - EMMS Slagharen 0-4
  LSC1890 Sneek - VV Zuidwolde 6-0
  St. Annaparochie - HODO H'veld 4-1
  VV Oldeholtpade - VV Drachten 3-0
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands, Olav Sieljes, Kars Dijkstra ( Luca Apeldoorn ), Lucas Loosman ( Jordy Benjamins ), Wiebe Koopmans ( Jeroen Sipma ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters, Marc Loosman ( Gerke Schaap ) ( Rik Beekman ) en Jelle Zaal.
  Wissels: Luca Apeldoorn, Rik Beekman, Jeroen Sipma, Jordy Benjamins, Gerke Schaap en doelman Joey Bracke.
  Gele kaart: Lucas Loosman
  Afwezig: Lars Sipma, Luuk Kappers, Wouter Spit, Koen de Jonge, Sjirk de Vries en doelman Sil Apeldoorn.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Vlagger: Wesley Schipper
   
  De opstelling van VENO Vollenhove:
  Jos Bril, Daan Smit, Guido Wind, Wim Schuttenbeld, Frank Post, Niels Visscher ( Mark Hofstede ), Ilias El Haddadi, Bas Smit ( Jod Zomerman ), Barend vd Meulen ( Roy Hofstede ), Bram Bergkamp en Roy Visscher ( Bram Winters ).
  Wissels: Rick Lobers, Mark Hofstede, Jod Zomerman, Roy Hofstede en Bram Winters.
  Gele kaarten: Frank Post en Jod Zomerman
  Trainers: Marcel Post en Jan van Benthem
  Teammanagers: Lars de Boer en Rinus Jongman
  Vlagger: Siemen Jongman
   
  De scheidsrechter: Dhr. Ties Alberts uit Zevenhuizen
  Toeschouwers: 300
   
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.