• Een zwaar gehavend SC Emmeloord kan geen vuist maken en gaat dapper strijdend met 5-1 onderuit bij ASV Dronten.
  Het wil nog steeds niet vlotten met SC Emmeloord in de voorbereiding. Na drie oefennederlagen lijkt het team nog niet klaar voor het bekeravontuur en gaat het gebukt onder een blessuregolf. De Emmeloorders gaven alles in Dronten en knokten voor elke millimeter, maar konden met name aanvallend geen vuist maken. Ondanks alle tegenslagen zijn er ook lichtpuntjes en positieve ontwikkelingen rondom het blauwe team te melden waar de jonge spelers Robin Tabak, Jeen Baak, Thijs Lanters en Daan Zuidberg nu met de week beter worden. Het getergde team was zonder de vaste waarden Jeroen Sipma, Wouter van der Velden, Marc Loosman en Olav Sieljes naar Dronten afgereist. Trainer Robert Staarman moest behoorlijk improviseren en kon ook geen beroep op het tweede team doen wat in Tollebeek op het Tiendorpentoernooi moest aantreden. Desondanks gaven de blauwen in de eerste helft uitstekend partij.
  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams! Opvallend was dat Beekman als linksback startte.


  Meteen vanaf de aftrap nam ASVD het initiatief en werd SC Emmeloord teruggedrongen en op eigen helft vastgezet. Doelman Portijk moest meteen drie keer in actie komen om de aanvallers van ASVD af te stoppen. De blauwen werkten hard en maar konden geen vat krijgen op de snelle aanvallers van ASV Dronten. In de 10e minuut kwam ASV Dronten op voorsprong. Na een subtiel eentweetje werd Kevin van der Vlag vrijgespeeld die met een strakke diagonale uithaal aantekende voor de 1-0.
  Na deze achterstand knokten de Emmeloorders zich onder de druk uit en wisten de Blauwen zelfs over de linkerflank, via Thijs Lanters, enkele plaagstootjes uit te delen. Twee keer glipte de Lanters brutaal door de ASV Dronten verdediging waar hij met moeite kon worden afgestopt. In de 20e minuut bleek Rik Beekman tot overmaat van ramp met een enkelblessure niet meer verder te kunnen. Hij werd vervangen door Daan Zuidberg, die uitstekend inviel en goede dingen liet zien. In de Emmeloordse verdediging gingen Pala, Spit, Robin Tabak en Zuidberg voorop in de strijd. Het dappere SC Emmeloord probeerde via Koopmans en Benjamins gevaar te stichten waarbij telkens Lanters werd gezocht, maar er was geen doorkomen aan.
  Na een totaal onnodige gele kaart kon ook Lucas Loosman niet meer verder. Met een pijnlijke enkel strompelde Lucas naar de kant en kwam nu voor hem het jonge talent Baak binnen de lijnen. Met nu nog alleen Kappers achter de hand keken de beide trainers Staarman en Spielhagen naar de dugout. Zou het tweede team op tijd klaar zijn in Tollebeek? Moeten we nog versterkingen regelen?Ondertussen werd ASVD sterker en sterker en vochten de Emmeloorders voor elke millimeter om zich staande te kunnen houden. Heel sporadisch probeerden de Blauwen er via Schaap, Benjamins en Lanters eruit te komen. Drie keer wist doelman Portijk de polderboys met uitstekende reddingen er doorheen te slepen. Het centrale duo Spit met Pala moesten diep gaan om gaten te dichten en verdienen een groot compliment. Op slag van rust kwam ASV Dronten na een vlotlopende aanval via Jeroen van der Meer op een 2-0 voorsprong. Met een strakke schuiver in de verre hoek liet Jeroen van der Meer onze doelman kansloos.

  Ruststand 2-0.

  Staarman sprak in de rust het team bemoedigend toe en hield een indrukwekkende peptalk om iedereen weer op scherp te krijgen.
  De Blauwen kwamen vol goede moed uit de kleedkamer en kregen meteen hun allereerste en enige kans van deze wedstrijd.
  Bij een steekbal van Koopmans werd Lars Sipma in het Drontense strafschopgebied neergelegd. De bal ging op de stip. Gokhan Pala faalde niet en stuurde hij de doelman in de verkeerde hoek voor de 2-1 aansluitingstreffer.
  Heel even gloorde er een beetje hoop in het getergde Blauwe Kamp, maar binnen no time werd ook deze hoop de grond ingeboord. Met een prachtig diagonaal schot scoorde Jeroen van der Meer in de 51e minuut de 3-1. De thuisploeg wisselde er lustig op los terwijl de dugout bij SC Emmeloord leeg bleef. Alleen Luuk Kappers zou nog in de ploeg komen, maar alle versterkingen bleven uit en zouden niet meer komen. Tot aan de 82e minuut was het een eenrichtingsverkeer richting het Emmeloordse doel waar doelman Hans Portijk een geweldige wedstrijd stond te keepen en het team overeind hield. De Drontenaren lieten kans op kans liggen of werden afgestopt door de Emmeloordse verdediging. In de 82e minuut viel toch nog de 4-1 toen Rihairo Meulens het op zijn heupen kreeg en heel fraai doel trof. In de 90e minuut deed ook Jodi de Boer nog een duit in het zakje voor de uiteindelijke 5-1 eindstand.
  Volgende week begint het bekeravontuur voor SC Emmeloord. In ieder geval zijn dan Olav Sieljes, Marc Loosman en tweede elftalspeler Joshua van Dijk weer inzetbaar. Het is twijfelachtig of Lucas Loosman, Rik Beekman, Wouter van der Velden en Jeroen Sipma dan weer inzetbaar zullen zijn.

  Deze bekerwedstrijd is thuis tegen VVI Idskenhuizen en begint volgende week zaterdag 4 september om 17:00 uur!
  Wij willen ASV Dronten langs deze weg bedanken voor de gastvrijheid en wensen de Drontenaren veel succes dit seizoen

  De opstelling van ASV Dronten: Alex Bindenga, Rik Breemhaar, Bas Maljaars, Florijn Diepstraten, Remon Kroes, Jeroen van der Meer, Kevin van der Vlag, Martijn Timmer, Nick Siebelink, Yordi Schols en Stean Stenekes.
  Wissels: Rihairo Meulens, Jodi de Boer, Pim Breukelman, Yanick Leichtenberg, Dinand Woertink, Niek Telgen, Dave van Velthoven.
  Trainers: Patrick Posthuma en Marc Rijneveld
  Keeperstrainer: Alex Witkamp
  Teammanagers: Loyd Meyboom en Roelof Bakker
  Medische staf: Conny Oosterkamp

  De opstelling van SC Emmeloord: Hans Portijk, Robin Tabak, Wouter Spit, Gokhan Pala, Rik Beekman ( Daan Zuidberg ), Jordy Benjamins ( Luuk Kappers ), Lucas Loosman ( Jeen Baak ), Wiebe Koopmans, Lars Sipma, Thijs Lanters, Gerke Schaap.
  Wissels: Luuk Kappers, Daan Zuidberg, Jeen Baak en doelman Melvin Bos.
  Afwezig: Wouter van der Velden, Jeroen Sipma, Olav Sieljes, Marc Loosman, Joshua van Dijk.
  Gele kaart: Lucas Loosman
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens