• van de voorzitter

  Het nieuwe seizoen is ondertussen begonnen. De eerste (beker)wedstrijden zijn gespeeld en langzaam aan begint alles weer op zijn plek te vallen. Het voelt goed en vertrouwt. Toch zijn er binnen de club wel enkele ontwikkelingen waarvan we jullie graag op de hoogte brengen.

  Stadionspeaker

  De oplettende toeschouwer bij het eerste heeft ongetwijfeld opgemerkt dat de stem van Hans Willemsen niet meer uit de stadionspeakers schalt. Dit seizoen zal Klaas Huisman de stadionspeaker zijn bij de thuiswedstrijden voor het eerste. Met nieuwe geluidsboxen op het park en interactief scorebord moet dat helemaal goed komen. Vanuit onze kant willen we Hans Willemsen dan ook hartelijk bedanken voor zijn tomeloze inzet en uiteraard Klaas heel veel succes wensen. Dat we maar veel doelpunten mogen scoren!!

  Jeugdopleiding

  De invulling van jeugdteams zijn reeds bekend en de invulling van functies voor coördinatoren en jeugdleiders zijn zo goed als rond. De afgelopen jaren heeft Harry Goos vanuit zijn rol als HJO (Hoofd Jeugdopleiding) binnen Sportclub Emmeloord een gedegen basis gelegd, welke met ingang van dit seizoen wordt overgedragen aan “ blauwe harten” Stefan Berendsen en Kenneth Olaer. Zij zullen zich onder andere bezig houden met voetbaltechnische ondersteuning, op zowel trainingsgebied en coaching, aan leiders en trainers voor de jeugdafdeling.

  Kantine

  Bij binnenkomst in de kantine zie je elke zaterdag en zondag vertrouwde gezichten, zowel voor als achter de bar. Boegbeelden zijn Petra van der Zee, samen met haar man Marcel en team vrijwilligers. In de afgelopen 15 jaar, waarvan de laatste 4 jaar als kantinebeheerders, hebben zij met veel plezier en eindeloos enthousiasme zich voor onze kantine ingezet. De plek waar we allemaal graag komen en die door de grote betrokkenheid van Marcel en Petra meer dan vertrouwt voelt. Toch komt hier helaas een eind aan. Dat wil zeggen, Petra en Marcel hebben besloten om na dit seizoen te stoppen als kantinebeheerders. Vanuit het hoofdbestuur kunnen we niets anders zeggen dan dat we dit enorm jammer vinden, maar uiteraard wel accepteren. Marcel en Petra hebben aangegeven dit seizoen af te maken en daar waar nodig alles zullen overdragen aan de nieuwe kantine beheerder(s). Concreet houdt dit in dat we als club op zoek zullen gaan naar nieuwe kantine beheerders.

   Vrijwilligers

  Met bovenstaande in ons achterhoofd vragen we extra aandacht voor het onderwerp vrijwilligers. Zoals eerder aangegeven kan een club niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Zo zijn we op zoek naar:

  -           Kantine beheerder(s)

  -           Commissie lid sponsorcommissie

  -           Enthousiaste vrijwilligers activiteitencommissie

  -           Jeugdscheidsrechters

  Voor de meeste commissies geldt dat er 1 keer per maand vergaderd wordt en dat je vanuit je commissie ingedeeld kan worden in een subcommissie om één of meerdere activiteiten met elkaar te organiseren. Lijkt het je leuk om nog meer betrokken te zijn bij deze leuke club, en heb je gezellig- en betrokkenheid hoog in het vaandel, neem dan contact met ons op! Dit kan op hoofdbestuur@scemmeloord.nl of bel met Jeroen van der Zwaard 06-51288669.

   Accommodatie en energie

  Het is voor jullie geen verrassing dat de energieprijzen met de dag stijgen. Een zorg voor iedereen, en zeer zeker ook voor ons als vereniging. Vanuit het bestuur doen we een dringend beroep op een ieder die gebruik maakt van douches om niet langer dan noodzakelijk te douchen. Hetzelfde geldt ook voor het uitdoen van het licht in de kleedkamers en het schoonhouden van de kleedkamers.

  Tevens vragen we aandacht voor het gebruik van materialen. Het komt te vaak voor dat gebruikte materialen na gebruik niet op de plaats van bestemming worden terug gelegd. Denk hierbij onder andere aan de (kleine) doelen die langs het veld blijven staan of voetballen die tijdens de wedstrijd of training over de hekken worden geschoten en belanden in de bossage om het veld.

  Tot slot een oproep om afval in de prullenbakken te gooien en deze niet achter te laten op de grond of tribune.

  We willen benadrukken dat we het samen moeten doen, waarbij alle kleine beetjes helpen.

   

  Met sportieve groet,

  Hoofdbestuur SCE

  Gert Verduin & Jeroen van der Zwaard