• De KNVB heeft de amateurcompetities definitief stil gelegd. Er komen geen kampioenen, promovendi en degradanten! Alle clubs starten volgend seizoen in de klasse waar zij nu spelen. Ook de bekercompetities worden niet uitgespeeld.

    Het besluit van de KNVB volgt na de persconferentie van het kabinet waarin premier Rutte zei dat alle coronamaatregelen tot minstens 28 april verlengd worden.

    Veel voetbalclubs hebben financiële problemen, omdat er geen kantineopbrengsten zijn en/of entreegelden. Ook daar voert de KNVB gesprekken over. De ING bank, hoofdsponsor van het Nederlands voetbal, gaat een noodfonds opzetten waar mogelijk ook amateurclubs uit kunnen putten.

    “Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan”, aldus directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB. “Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de drieduizend verenigingen.”