• VV Sint Annaparochie - SC Emmeloord 3 - 1 ( 1 - 0 )

  Een valse competitiestart voor een fris en energiek SC Emmeloord.
  In een enerverende, levendige en attractieve wedstrijd gaat SC Emmeloord totaal onnodig met 3-1 onderuit bij Sint Annaparochie. De polderboys begonnen sterk, dominant en fanatiek, maar lieten zich daarna het kaas van de brood eten!
  In het eerste half uur stond de teller op tien corners en zes opgelegde kansen en leek er geen vuiltje aan de lucht.
  Daarna sloop er iets in de ploeg en toonde het strijdvaardige Sint Anna karakter, mentaliteit en veerkracht. In een fantastische tweede helft golfde het spel in een hoog tempo op en neer en waren er voor beide doelen kansen te zien. De thuisploeg bleek net iets slimmer en slagvaardiger door met een enorme drive en wilskracht de 3-1 overwinning over de streep te trekken.
  Deze wedstrijd stond onder leiding van de 19 jarige scheidsrechter Dhr. Demir Guberinic die een uitstekende wedstrijd floot. Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse J.
  In een goed gevulde Marionbus vertrokken de Blauwen vol goede moed naar het hoge noorden van Friesland. Er waren ook nog supporters met eigen vervoer naar Sint Anna afgereist en in een gezellige ambiance met een heerlijk najaarszonnetje werd er afgetrapt op sportpark De Waaie.
   
  Bij SC Emmeloord ontbraken de gebroeder Sipma en de aanvallers Jelle Zaal en Bilal Boundati die met het tweede meedeed. De langdurige geblesseerde Wouter Spit hanteerde de waterzak en fungeerde deze dag als verzorger. Op de bank de licht geblesseerde Olav Sieljes die nog niet in actie zou komen. 
   
  De Emmeloorders begonnen sterk en belegerden het vijandelijke doel. Binnen vijf minuten hadden de Emmeloorders al drie corners genomen en waren er kansen voor Wouter vd Velden, Niels Brands en Thijs Lanters. Een kopbal van Niels Brands werd ternauwernood met de vingertoppen door doelman Mark Toering tot corner verwerkt. Bij een dieptebal op Wouter greep de Friese doelman net op tijd in.
   
  Een venijnig schot van Thijs Lanters werd met moeite tot corner verwerkt.
  In de 10e minuut had Schaap de score moeten openen bij een misverstand in de Friese verdediging. Tot ieders ontzetting zag Gerke zijn inzet tegen de paal belanden en tot corner worden verwerkt. Daarna liet de thuisploeg zich twee keer voorin zien maar beide schoten gingen naast.
   
  De Emmeloorders hadden tot de 30e minuut het initiatief en het meeste balbezit, maar oogden slordig in de eindpassing. Nadat Marc Loosman ternauwernood werd onderschept waren er ook pogingen van Wouter vd Velden, Wiebe Koopmans en Lanters, maar het vizier stond niet op scherp. Er ontstond wat irritatie in het veld toen Wouter vd Velden twee keer gevaarlijk opdook, maar Gerke Schaap over het hoofd zag en er over en weer verwijten werden gemaakt. Bij een slechte corner van Gerke verscheen er bij beide spelers een glimlach op het gezicht en werd de vredespijp weer van stal gehaald.
   
  Ondertussen loerde Sint Anna op de snelle counter en zeilde een venijnig schot rakelings naast het Emmeloordse doel. De uitbraken en snelle counters van Sint Anna oogden gevaarlijk, maar leverden nu nog geen echte kansen op.
  Na 30 minuten stond de teller op tien corners en zes goede kansen voor SC Emmeloord, maar stond het nog steeds 0-0 op het scorebord. Aan de andere kant slechts twee schoten en drie corners voor Sint Anna die plotseling zomaar uit het niets in de 32e minuut de leiding namen.
   
  Een vrije trap van Sint Anna werd slecht verwerkt door de Emmeloordse verdediging die de bal niet weg kon krijgen. Er ontstond een rommelige scrimmage en klutssituatie voor het doel waar in een kluwen van spelers Korne Bosch attent reageerde.
  Met een simpele intikker van dichtbij scoorde Bosch in de 32e minuut totaal tegen de verhouding in de 1-0 voor Sint Anna.
   
  Na deze 1-0 was SC Emmeloord even van slag en was de overwicht en het initiatief ineens verdwenen. In de 34e minuut verscheen de spits Marc Bakker dreigend voor het Emmeloordse doel, maar werd zijn harde kopbal door doelman Portijk tot corner verwerkt. Nu kreeg de thuisploeg drie corners op rij te nemen en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging. Twee keer moest doelman Portijk in actie komen om erger te voorkomen.
   
  Vlak voor rust herpakte SC Emmeloord zich weer en kregen de blauwen goede kansen. Bij een prachtig steekballetje van Wouter op Thijs Lanters greep de doelman net op tijd in. Hierna verschenen Jordy Benjamins, Wiebe Koopmans en Wouter vd Velden dreigend voor het doel, maar was de eindpassing onzuiver.
   
  Op slag van rust had Wouter de gelijkmaker op zijn schoen en had hij eigenlijk moeten scoren. Nadat de doelman was gepasseerd werd zijn inzet vlak voor de doellijn weggehaald. Aan de andere kant een uitbraak van Sint Anna, maar deze kopbal ging rakelings naast.
   
  Met een 1-0 stand voor Sint Anna gingen we rusten.
   
  In de rust stond de teller op 12 corners en acht kansen voor SC Emmeloord en 5 corners, drie kansen en een doelpunt voor Sint Anna. Staarman sprak zijn manschappen daarop bemoedigend toe en vroeg om rust en geduld in het veld want het doelpunt gaat echt wel vallen hield hij zijn spelers voor. De polderboys begonnen ongewijzigd aan de tweede helft.Het centrale blok met de uitblinkers Niels Brands en Koen de Jonge probeerde het team nu op sleeptouw te nemen. Ook de beide backs Daan Zuidberg en Luuk Kappers speelden ijzersterk en wonnen menig duel. Meteen vanaf de aftrap trokken de blauwen vol goede moed ten aanval en verschenen Thijs Lanters en Wouter vd Velden dreigend voor het Friese doel. Toch was de eerste de beste grote kans voor Sint Anna toen een ziedend afstandsschot van Bakker tegen de lat uiteen spatte.
   
  In de 54e minuut veerde iedereen bij SC Emmeloord overeind toen Wouter van der Velden na een slim steekballetje van Lanters de dikverdiende 1-1 gelijkmaker liet aantekenen. De Emmeloord supporters lieten zich nu ook horen reageerden opgelucht want nu zullen we wel afstand gaan nemen dacht iedereen.
   
  Helaas...maar niets was minder waar want Sint Anna toonde karakter, mentaliteit en veerkracht na deze 1-1 gelijkmaker.
  Plotseling kregen de Friezen vleugels en twee goede kansen. Na een goede redding van doelman Portijk op een hard schot van Timo Bijma viel in de 60e minuut uit een vlammend schot van Jurre Brouwer de 2-1 voor Sint Anna.
  Het was uitblinker Jurre Brouwer die vanaf randje strafschopgebied snoeihard verwoestend uithaalde en de bal keurig in de korte hoek tegen de touwen schoot.
   
  Bij SC Emmeloord kwamen nu Kars Dijkstra en Lucas Loosman voor Gerke Schaap en Thijs Lanters binnen de lijnen. Er volgden wat omzettingen en aanpassingen bij SC Emmeloord om de controle op het middenveld terug te krijgen.
  De Zwart Witten probeerden nu via Jurre Brouwer, Timo Bijma en uitblinker Jorn de Jong de controle op het middenveld te krijgen. Dit leverde enkele pittige felle duels op en langzaam vielen er ruimtes en gaten op het middenveld waar Sint Anna dankbaar gebruik van maakte.
   
  Halverwege de tweede helft herpakte SC Emmeloord zich weer en kregen de polderboys drie goede kansen. Een schot van Kars Dijkstra schampte de paal en werd gekeerd door de Friese doelman Mark Toering die een uitstekende wedstrijd keepte.
  Een venijnig snoeihard schot van Niels Brands werd door de doelman tot corner verwerkt.
  Daarna verschenen Kars Dijkstra en Wouter vd Velden gevaarlijk voor het doel waar doelman Mark Toering zijn dag had en redding bracht.
   
  In de 80e minuut leek Wouter te gaan scoren, maar oog in oog met de doelman zeilde zijn schot rakelings voorlangs. Even later lanceerde uitblinker Koen de Jonge met een prachtige dieptepass Kars, maar zag Kars Dijkstra zijn inzet worden gekeerd.
  Bij SC Emmeloord kwam nog Luca Apeldoorn voor de moegestreden Wiebe Koopmans binnen de lijnen.Ondertussen liep aanvaller Rik Beekman zich warm, maar Rik zou niet meer invallen.
   
  Het venijn zat in die laatste vijf minuten waar de Friese aanvaller Timo Bijma zijn gram haalde. Zijn eerste inzet werd nog door doelman Portijk gekeerd waarna het tweede schot rakelings naast ging. De derde poging van Timo Bijma was raak en betekende in de 85e minuut de 3-1 voor Sint Anna. Met een vlijmscherpe bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Bijma wat hem meteen onder luid applaus een publiekswissel opleverde.
   
  Na deze 3-1 trokken de Emmeloorders in een uiterste wanhoopsoffensief nog eens ten aanval en verschenen Wouter vd Velden, Kars Dijkstra en Marc Loosman dreigend voor het Friese doel, maar het wilde ondanks alle krachtsinspanningen niet meer lukken.
  De teller stond op 22 corners en twaalf opgelegde kansen, maar toch stonden de polderboys met lege handen!
   
  Eindstand: 3-1
   
  Een enorme teleurstelling en domper voor SC Emmeloord want iedereen had op een betere start van de competitie gehoopt. Toch kunnen we op een goede wedstrijd terugkijken want SC Emmeloord speelde aanvallend, dominant en creeerde veel kansen. De problemen ontstonden vanuit de omschakeling op het haperende middenveld, maar ook het vizier voorin bij de aanvallers stond vandaag niet op scherp.
   
  Volgende week zondag 1 oktober om 14.00 uur speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen VV Dalen die vandaag verrassend thuis met 0-2 onderuit gingen tegen EMMS.
   
   
  De voorbeschouwing volgt later komende week!
  Man van de wedstrijd Sint Anna: Jorn de Jong
  Man van de wedstrijd SCE: Koen de Jonge
  Een groot compliment voor de 19 jarige scheidsrechter Demir Guberinic!
  Langs deze weg willen wij de gezellige en gemoedelijke Sint Annaparochie bedanken voor de typische Friese gastvrijheid!
  Alle uitslagen in de tweede klasse J:
  Sint Anna - SC Emmeloord 3-1
  VV Dalen - EMMS Slagharen 0-2
  VV Zuidwolde - HODO H'veld 1-3
  LSC 1890 Sneek - SV Pesse 2-1
  VV Drachten - VV Beilen 4-2
  VV Oldeholtpade - VENO Vollenhove 1-0
  De opstelling van Sint Anna:
  Mark Toering, Jari Braaksma, Jotham Beimers, Erwin Riemersma, Jurre Brouwer ( Raymond de Vries ), Timo Bijma ( Phenmar Bon ), Jorn de Jong, Marc Bakker, Danny Kampstra, Gideon Swanson en Korne Bosch.
  Wissels: Wessel Versnel, Raymond de Vries, Phenmar Bon, Jurre Tiepkema en doelman Job Broersma.
  Gele kaart: Jari Braaksma
  Trainers: Arnold Haanstra en Frank van Loon
  Teammanagers: Jordy Miedema en Jaap Bijma
  Medische staf: Femke Vrij
  Vlagger: Dirk Jan Keizer
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands, Koen de Jonge, Luuk Kappers, Wiebe Koopmans ( Luca Apeldoorn ), Jordy Benjamins, Wouter vd Velden, Thijs Lanters ( Kars Dijkstra ), Marc Loosman, Gerke Schaap ( Lucas Loosman ).
  Wissels: doelman Sil Apeldoorn, Luca Apeldoorn, Kars Dijkstra, Lucas Loosman, Jeen Baak, Rik Beekman, Olav Sieljes en Sjirk de Vries.
  Geblesseerd: Wouter Spit
  Afwezig: Jelle Zaal, Jeroen Sipma, Lars Sipma en Bilal Boundati.
  Gele kaart: Wouter vd Velden
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Vlagger: Edwin Berende
  De scheidsrechter: Dhr. Demir Guberinic
  Toeschouwers: 300
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.