• In een zinderende finale heeft Futsal Emmeloord 2/ Boomsma 2 de KNVB Districtbeker gewonnen!

  Met een volle bus en een stoet van auto's werd vrijdag de rit richting Drachten ingezet om aan te treden tegen het zeer sterke en nog ongeslagen V&Z Veendam 1/ Topbrands.

  Met behulp van de geweldige steun, vanaf afgeladen- en zeer sfeervolle tribunes, nam Futsal Emmeloord het initiatief maar was Veendam gevaarlijker. Door twee razendsnelle counters kwamen de Veendammers met 0-2 voor. Emmeloord bleef koel onder deze omstandigheden, vanwege deze vroege goals was er immers nog tijd genoeg om dit recht te zetten. Omdat de selectie compleet was en door goed wisselbeleid toe te passen groeide het geloof bij de Emmeloorders dat zij dit recht konden zetten.

  Naarmate de wedstrijd vorderde, kantelde deze richting de Emmeloorders. Het team ging beter spelen, leverde strijd en het vertrouwen nam toe. De Emmeloorders knokten voor wat ze waard waren en plots vielen de puzzelstukjes in elkaar. Met behulp van het Blauwe supportersschare lukte het de Emmeloorders om de wedstrijd volledig om te draaien en kwam het pardoes met 3-2 voor. De slotfase was echter voor Veendam dit leverde de terechte 3-3 eindstand op. Deze gelijke stand zou vervolgens een strafschoppenserie betekenen.

  Onder aanvoering van het geweldige Blauwe publiek gingen de eerste 5 strafschoppen aan beide kanten erin. De daarop volgende 6e penalty aan Emmeloordse zijde was ook raak. Als Veendam nu zou missen, dan was de beker voor Emmeloord. Na uitvoerig overleg tussen de arbiters werd Veendam erop gewezen dat hun keeper aan de beurt was om Veendam op gelijke hoogte te kunnen brengen.

  Dit was het moment waarop onze Lammert zijn "Moment Of Fame" kon pakken. De Veendamse keeper legde aan, schoot hard in de hoek, maar Lammert dook de bal op een schitterende wijze uit de hoek. Hierop volgde een ontlading van jewelste waarbij "Good Old" Lammert Weststeijn het middelpunt van de feestvreugde was.

  Het werd vervolgens een mooi feestje tussen de spelers en al het Emmeloordse publiek dat mee was! Het was een echt SC Emmeloords feest waarbij vele spelers van andere team, overige leden, vrijwilligers en vrienden van de club vertegenwoordigd waren.

  We mogen hier echt met zijn allen trots op zijn! Bedankt allen voor jullie geweldige support.

  (Het fotoverslag volgt later)