• Het wedstrijdverslag CVV Germanicus - SC Emmeloord 2 - 1 ( 2 - 0 )


  In een rommelige wedstrijd gaat een slordig en onevenwichtig SC Emmeloord teleurstellend en totaal onnodig met 2-1 onderuit bij Germanicus Coevorden.


  De polderboys begonnen in een verrassende opstelling, maar liepen de gehele eerste helft achter de feiten aan en konden hun draai niet vinden op het kletsnatte en regenachtige Mavin Veste.Ook de thuisploeg kon niet echt imponeren totdat uitblinker Daan van Dijk uit een indraaiende corner met een klutsbal toesloeg voor de 1-0. Toen vlak voor rust Marco Cremer randje buitenspel met een bekeken schuiver in de verre hoek de 2-0 voor Germanicus liet aantekenen leken de polderboys rijp voor de sloop. In een levendige tweede helft gingen de blauwen in de achtervolging en toonde SC Emmeloord veerkracht, karakter en strijd. Toen Gerke Schaap met een intikker de spanning tot 2-1 terug bracht gloorde er weer even hoop in de blauwe harten, maar het bleek helaas ijdele hoop te zijn want ondanks een spannende slotfase bleven de punten bij Germanicus Coevorden. Een wedstrijdverslag met vele ups en downs en een paar lichtpuntjes!

  De opstelling van Germanicus Coevorden: Jehovah Mendes, Erik Boer, Daan van Dijk, Jordy Beeksma, Justin Tijsma, Roelof van Dijk, Stan Ypenburg ( 82e Nance Hoogeveen ), Marco Verhoef (85e Fabian Greve ), Pim van der Veen ( 82e Devon Smit ), Niels Haandrikman en Marco Cremer.
  Wissels: Nance Hoogeveen, Fabian Greve, Devon Smit, Gutama Abadinsa, Stan Meertens en doelman Vincent Beugelink.
  Gele kaarten: Erik Boer en Marco Verhoef
  Trainers: Eric Prins en Bert de Vries
  Teammanagers: Jan Poelman en Björn Schimmelpenning
  Medische staf: Rick Schuiling
  Assistent scheidsrechter: Wim Veldhuis

  De opstelling van SC Emmeloord: Tim Schaafsma, Wouter Spit, Olav Sieljes, Mart Matthijssen, Wouter van der Velden, Lucas Loosman (75e Harm van Wieren), Gerke Schaap, Gokhan Pala, Rick Voskuil, Marc Loosman ( 65e Wiebe Koopmans ) en Rik Beekman ( 65e Daan van Lanen).
  Wissels: doelman Niels Boomsma, Harm van Wieren, Wiebe Koopmans,Daan van Lanen, Luuk Kappers en Koen Boneschansker.Afwezig/Gebl: Remco Jonkman, Jeroen Sipma, Maric Naaktgeboren, Abdul Boundati, Brahim Boundati & Bilal Boundati.
  Gele kaarten: Lucas Loosman, Gokhan Pala en Mart Matthijssen.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
  Medische staf: Arianne Denkers
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte

  De scheidsrechter: Dhr. Broersma uit Gerkesklooster

  Toeschouwers: 150


  De aanloop
  Aanvankelijk stonden Abdul Boundati en het talent Maric Naaktgeboren op het wedstrijdformulier, maar zaterdagavond vielen beide spelers geblesseerd af. Verder ontbraken Remco Jonkman en Jeroen Sipma waardoor Wouter Spit en Wouter van der Velden op de backpositie gingen starten. Trainer Dick Krommenhoek bleef nog even doorpuzzelen en besloot toen om met jeugdspeler Rick Voskuil eerst op de linksvoor positie te beginnen. Later zou Rick met de rechtsvoor gaan rouleren. De Blue Eagle Rick Voskuil maakte zeer verdienstelijk zijn debuut in het eerste elftal van SC Emmeloord. Het centrale verdedigingsduo Mart Matthijssen en Olav Sieljes bewaakten het ijzeren gordijn en moesten in de as het middenveld met Gokhan Pala, Lucas Loosman en Gerke Schaap bedienen. In de frontlinie kregen Marc Loosman, Rik Beekman en het jeugdtalent Rick Voskuil de opdracht mee om voor doelpunten te zorgen. Op de bank zaten jeugdspeler Daan van Lanen, routinier Harm van Wieren en Wiebe Koopmans die in de tweede helft zouden invallen.

  Gelijkopgaande beginfase
  Beide teams begonnen afwachtend en voorzichtig aan deze wedstrijd. De Emmeloorders kregen in deze gelijkopgaande beginfase twee corners te nemen en zagen een schot van Rick Voskuil rakelings naast gaan. Namens Germanicus liet de buitenspeler Pim van der Veen twee gevaarlijke acties zien waarbij aanvaller Marco Cremer werd gevonden, maar diens schot werd ternauwernood tot corner verwerkt. Ondanks een optisch veldoverwicht en veel balbezit creeerde SC Emmeloord helemaal niets.

  Rommelig spelbeeld
  In de gehele eerste helft kwam SC Emmeloord niet verder dan twee verdwaalde afstandsschoten en een handvol mislukte voorzetten. Beide teams grossierden in veelvuldig balverlies waardoor er een rommelig spelbeeld was te zien. De Emmeloorders hadden een optisch veldoverwicht, maar oogden in de omschakeling kwetsbaar waar ook Germanicus niet kon profiteren.