• SV Pesse - SC Emmeloord 2 - 4 ( 2 - 1 )
   
  In een boeiend enerverende en hartstochtelijk voetbalgevecht buigt een veerkrachtig en hardwerkend SC Emmeloord een 2-1 achterstand om in een zwaarbevochten 2-4 overwinning. Het was een uitputtingsslag op de sportpark De Marke. De Emmeloorders moesten diep gaan om in een hectische slotfase de 2-4 over de streep te trekken.
   
  Een teamprestatie van formaat! Na afloop was de ontlading compleet in het Blauwe Kamp.
   
  Het tweede team had eerder met 3-6 bij SC Erica 2 gewonnen met een hoofdrol voor jeugdspeler Sjirk de Vries. Bij SC Emmeloord ontbraken de geblesseerde spelers Wouter Spit, Jordy Benjamins, Luuk Kappers, Lars Sipma en reservedoelman Sil Apeldoorn. Jeugdspeler Luca Apeldoorn was er ook niet bij. De niet fitte Wouter van der Velden zat op de bank en zou later in de tweede helft alsnog invallen.
   
  Snelle voorsprong!
  Meteen vanaf de aftrap golfde het spel in een hoog tempo op en neer. De thuisploeg had het initiatief en probeerde SC Emmeloord vast te zetten, maar vanuit een snelle counter scoorde in de 4e minuut Jelle Zaal met een bekeken diagonale schuiver de 0-1 voor SC Emmeloord. Hier ging een prachtige dieptepass van Dijkstra aan vooraf die in de loop door Jelle werd meegenomen.
  Op volle snelheid troefde Zaal zijn directe bewaker af om vervolgens heel bekeken met een schuiver in de verre hoek de score te openen.
   
  Scrimmages!
  Vanaf dit moment trok SV Pesse het initiatief naar zich toe en waren er gevaarlijke momenten voor het doel van SC Emmeloord te zien. De Emmeloordse verdediging moest alle zeilen bijzetten om gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken te kunnen onderscheppen.
  Bij elke corner moest de verdediging volop aan de bak en werd menig duel uitgevochten. In de 10e minuut veroorzaakte een voorzet vanaf de rechterflank een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel waar Wiebe Koopmans uiteindelijk de bal kon wegwerken.
   
  Dreiging!
  Een vrije trap van Pessenaar Sander Hartman werd geblokt waarna ook pogingen van Ingmar Reinders en Robin Ian Okken ternauwernood onschadelijk werden gemaakt. Een ziedend schot van Reinders zeilde rakelings naast en het was alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging. Bij SV Pesse zorgden Ezra Meijer, Ingmar Reinders en de broers Marco en Sander Hartman voor het meeste gevaar.
   
  Verdediging!
  In deze fase ging SC Emmeloord door een moeilijke periode, maar onder aanvoering van Olav Sieljes, Wiebe Koopmans en Niels Brands hield de verdediging goed stand. Op de backs werden door Zuidberg en Dijkstra felle man op man duels uitgevochten. Twee keer moest bij scrimmages Portijk in actie komen en werden inzetten van Meijer, Reinders en Okken ternauwernood geblokt en weggewerkt. Vanuit de omschakeling kwamen de Emmeloorders er drie keer gevaarlijk uit waarbij vooral Zaal werd gezocht.
   
  Gevaarlijke counters!
  Rond de 20e minuut ging het Drentse offensief liggen en waren er gevaarlijke counters van SC Emmeloord te zien. De thuisploeg had het initiatief en een optisch veldoverwicht, maar vanuit de counter kreeg ook SC Emmeloord drie goede kansen.Het meeste gevaar kwam vanaf de rechterflank waar Jelle Zaal lekker op dreef was en regelmatig door de groene verdedigingslinie heen glipte. Drie keer was Jelle Zaal iedereen te snel af, maar waren zijn voorzetten net niet zuiver genoeg om Marc Loosman of Lanters te kunnen bereiken.
   
  Middenveld!
  Op het middenveld werd er gebuffeld en probeerden Lucas Loosman, Wiebe Koopmans en Gerke Schaap de gaatjes te dichten.
  In de voorhoede waren Thijs Lanters, Marc Loosman en Jelle Zaal constant in beweging. Gaandeweg kreeg SC Emmeloord iets meer grip en waren er via Dijkstra, Koopmans en Zaal snelle gevaarlijke uitbraken te zien, maar bleek de eindpassing telkens te onzuiver.
   
  Afgekeurd doelpunt!
  In de 24e minuut was er een enorme scrimmage voor het Emmeloordse doel te zien waar Pessenaar Ingmar Reijnders met een fraaie omhaal de gelijkmaker leek te scoren, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Vooral vanaf de flanken en bij indraaiende corners was SV Pesse dreigend en moest de Emmeloordse verdediging constant oppassen.
   
  Gelijkmaker!
  In de 28e minuut viel toch nog de 1-1 gelijkmaker toen goaltjesgetter Hartman iedereen te snel af was en zich knap vrijspeelde. Met een bekeken tegendraadse schuiver scoorde Marco Hartman de 1-1 gelijkmaker voor SV Pesse.
   
  Twee doelpunten afgekeurd!
  In de 30e minuut leek SC Emmeloord een snel antwoord klaar te hebben toen Zaal doorbrak en de 1-2 leek te scoren maar ondanks heftige protesten werd ook dit doelpunt wegens dubieus buitenspel afgekeurd. Even later een vreemde situatie waarop een doelpunt van Marc Loosman eveneens om dubieuse redenen werd afgekeurd. Hier ging een perfecte eentwee aan vooraf waarbij Marc vrij voor het doel werd gezet en SC Emmeloord op voorsprong leek te zetten. Helaas had de warrig fluitende scheidsrechter Abdul Mansouri iets vooraf gezien en vergat hij SC Emmeloord voordeel te geven en in plaats van het doelpunt toe te kennen kreeg SC Emmeloord een vrije trap te nemen die niets zou opleveren.
   
  De Paal!
  Na deze twee dubieuze tegenslagen was SC Emmeloord even van slag en de concentratie kwijt en kwamen de Pessenaren weer opzetten. Twee gevaarlijke situaties voor het Emmeloordse doel waarbij een schot van Pessenaar Ingmar Reinders tegen de paal uiteen spatte. Een afstandsschot van Robin Ian Okken zeilde rakelings naast en ook bij acties van Meijer en Hartman kwam SC Emmeloord met de schrik vrij.
   
  Achterstand!
  Vlak voor rust ging het in de 44e minuut alsnog mis voor SC Emmeloord en kwam SV Pesse via een geplaatste schuiver van Niek Brinkman op een 2-1 voorsprong. Hier ging een snelle actie van de grillige Meijer aan vooraf die Brinkman wist te bereiken die vervolgens met een droge schuiver in de verre hoek Portijk kansloos liet voor de 2-1.
   
  Ruststand 2-1 voor SV Pesse.
   
  Wissels en omzettingen!
  Trainers Staarman en Spielhagen besloten in de rust een andere tactiek toe te passen. Door hogerop te spelen en meer druk naar voren te zetten probeerde SC Emmeloord de verdediging te ontlasten en onder de druk van SV Pesse uit te komen. Hier waren wat aanpassingen en omzettingen voor nodig. De middenvelders Jeroen Sipma en De Jonge kwamen voor Schaap en Lanters binnen de lijnen. De rechtsback Dijkstra ging in de voorhoede spelen om Loosman en Zaal te ondersteunen.
   
  Bij SV Pesse kwam Prikken voor Van Wijk in de ploeg.
   
  Balans!
  Met deze omzettingen kwam er meer rust en balans in het Emmeloordse spel. De gehele tweede helft speelde SC Emmeloord dominant volop de aanval en loerde SV Pesse op de counter. Bij een steekbal van Marc Loosman dook Dijkstra dreigend op en moest de doelman van Pesse in actie komen. Op het middenveld zorgden Jeroen Sipma, Lucas Loosman en Ce Jonge voor de juiste balans en rust. Over de flanken zorgden Zaal en Dijkstra voor veel snelheid, maar helaas waren de voorzetten onzuiver en niet aan Marc Loosman en Sipma besteed.
   
  Wissels!
  gaandeweg in de tweede helft werd er nog twee keer gewisseld bij SC Emmeloord en kwamen Wouter van der Velden en Beekman voor Kars Dijkstra en Koopmans binnen de lijnen. De topscorer Van der Velden was verre van fit en een paar dagen behoorlijk ziek geweest, maar de nood was hoog!
   
  Bij SV Pesse kwam Matthijs Veninga voor Robin Ian Okken en even later raakte invaller Nordin Prikken geblesseerd die door Frank Priet werd vervangen.
   
  Kansen!
  De Emmeloorders vochten als blauwe leeuwen en probeerden met vlotte aanvalsgolven een doelpunt te forceren, maar het leek niet te lukken. De voorzetten kwamen er wel, maar de eindpassing was slordig. Mooie kansen waren niet aan Jelle Zaal, Marc Loosman en Jeroen Sipma besteed. Drie keer stond de doelman van SV Pesse op de goede plek om Marc Loosman en Jelle Zaal van het scoren te houden.
   
  De gelijkmaker!
  In de 75e minuut viel eindelijk de bevrijdende 2-2 gelijkmaker. Invaller Rik Beekman werd direct na zijn invalbeurt getorpedeerd en snakte bij elke actie over de flanken naar adem. Toch was het Rik Beekman die met een schitterende actie de ban wist te breken door met een perfecte voorzet Marc Loosman te bereiken. Met een verwoestende uithaal schoot Loosman de dikverdiende 2-2 binnen.
   
  Bloedstollende slotfase!
  Na deze 2-2 ging SV Pesse weer aanzetten en waren er twee gevaarlijke afstandsschoten te zien. Met hoge ballen en kick en rushvoetbal probeerde Pesse zijn aanvallers Marco Hartman, Meijer en Reijnders te zoeken. Met bloed, zweet en tranen bij de Emmeloordse verdediging overeind waar Brands, Sieljes, Zuidberg en De Jonge alles gaven en menig duel uitvochten. Op het middenveld speelde Lucas Loosman een sterke wedstrijd.
   
  Spaarzame uitbraken!
  Toch bleef SC Emmeloord op de counter loeren en was er constant dreiging vanaf de flanken waar Jelle Zaal en Beekman de openingen probeerden te vinden. Een hoofdrol voor invaller Wouter van der Velden die ziek was geweest, maar nu bij elke aanval betrokken was. Twee keer kon de verdediging van Pesse ternauwernood ingrijpen, maar Wouter kreeg de smaak nu ook te pakken.
   
  Berusting!
  Terwijl de minuten nu wegtikten keek Staarman naar zijn assistent Spielhagen en mompelde tevreden met een gelijkspel te zijn. Verdediger Zuidberg liep op zijn tandvlees en smeekte om een wissel, maar Staarman had alle wissels al ingebracht en pepte Daan op om vol te houden. Iedereen had zich al bij een puntendeling neergelegd of plotseling sloegen de polderboys meedogenloos en genadeloos toe.
   
  Eigen doelpunt!
  In de 90e minuut was daar de ontlading en een enorme opluchting in het Blauwe kamp. Een voorzet van Zaal werd door Marc Loosman van dichtbij op de hak genomen en onderweg van richting verandert. De doelman van Pesse was uit balans en zag deze bal tegen de touwen ploffen voor de 2-3 voorsprong voor SC Emmeloord.
   
  Mokerslag!
  Dit was nog niet alles want de scheidsrechter had er zin in en liet nog zeven minuten doorspelen. Er gebeurde van alles op sportpark De Marke en SV Pesse probeerde met hoge ballen en kick en rushvoetbal iets te forceren. De dappere en hardwerkende polderboys hielden stand en kwamen er vanuit de counter er razendsnel gevaarlijk uit. In de 97e minuut was Marc Loosman iedereen te snel af en werd de meegelopen Wouter van der Velden gevonden die met een subtiele intikker de doelman wist te passeren voor de 2-4 overwinning.
   
  Eindstand: 2-4
   
  Dikverdiend!
  In de eerste helft was SV Pesse iets sterker en ging SC Emmeloord door een moeilijke fase, maar in een dominante tweede helft knokte SC Emmeloord zich terug in deze wedstrijd. De wissels en omzettingen pakten goed uit, maar vooral de strijd, mentaliteit en karakter gaven de doorslag voor deze knappe teamprestatie. Ook hoe de Emmeloorders met de tegenslagen omgingen verdiend een groot compliment.
   
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Niels Brands
  Chapeau hoe Brands de verdediging aanstuurde en onder alle omstandigheden koel bleef en mogelijke problemen doorzag.
  Man van de wedstrijd SV Pesse: Ingmar Reinders
   
  De meest gevaarlijke en dreigende speler bij SV Pesse maar ook nmmer 6 Ezra Meijer speelde een puike partij.
   
  Oefenwedstrijd!
  Aanstaande donderdagavond 20 oktober speelt SC Emmeloord een oefenwedstrijd op Urk tegen SV Urk onder de 23.
  Aanvang is dan 19:45 uur op sportpark de Vormt te Urk.

  Volgende week zondag is een vrije dag en is er geen competitievoetbal.

  Volgende wedstrijd!
  Op zondag 30 Oktober speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen VENO uit Vollenhove. Aanvang 14:00 uur op De Ervenbos.
   
  Alle uitslagen van de 2e Klasse J:
  SV Pesse - SC Emmeloord 2-4
  VENO Vollenhove - VV Dalen 1-1
  HODO H'veld - LSC1890 Sneek 1-1
  EMMS Slagharen - VV Drachten 1-2
  VV Beilen - Sint Annaparochie 1-2
  VV Zuidwolde - VV Oldeholtpade 0-4

  De opstelling van SV Pesse:
  Ruben Waninge, Robin Zinger, Sven Evenhuis, Ezra Meijer, Ingmar Reinders, Sander Hartman, Marco Hartman, Dennis van Wijk ( Nordin Prikken ) ( Frank Priet ), Niek Brinkman, Milan Kolen en Robin Ian Okken ( Matthijs Veninga ).
  Wissels: Daniel Nijenmanting, Matthijs Veninga, Nordin Prikken, Frank Priet.
  Gele kaart: Teammanager Geran Bruinenberg
  Trainers: Harm Spijker en Patrick Poeste
  Teammanagers: Geran Bruinenberg en Kai Schraa
  Medische staf: Johan Hoge
  Vlagger: Albert Loof

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands, Olav Sieljes, Kars Dijkstra ( Wouter van der Velden ), Lucas Loosman, Wiebe Koopmans ( Rik Beekman ), Gerke Schaap ( Jeroen Sipma ), Thijs Lanters ( Koen de Jonge ), Marc Loosman en Jelle Zaal.
  Wissels: Wouter van der Velden, Rik Beekman, Jeroen Sipma en Koen de Jonge.
  Geblesseerd/afw: Wouter Spit, Lars Sipma, Luuk Kappers, Jordy Benjamins, Luca Apeldoorn, Sjirk de Vries ( 2e ), Boundaties ( 2e ) en doelman Sil Apeldoorn.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Staflid: Edwin Berende
  Vlagger: Wesley Schipper
  Scheidsrechter: Dhr. A. Mansouri
  Toeschouwers: 100
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.