• NIEUWE TRAINER VOOR SC EMMELOORD

  Jeroen van den Berg volgt volgend seizoen Dick Krommenhoek op als hoofdtrainer van Sportclub Emmeloord.

  SC Emmeloord moest na het vertrek van Dick Krommenhoek op zoek naar een nieuwe trainer voor het eerste elftal. Ondanks dat Krommenhoek het prima naar zijn zin heeft bij SC Emmeloord, heeft hij aangekondigd, na dit seizoen aan de slag te gaan bij zaterdag eerste klasse club Olde Veste’54 uit Steenwijk. Zodat hij op zondag meer tijd met zijn gezin door kan brengen.

  SC Emmeloord is blij dat de opvolging van Krommenhoek in de persoon van Jeroen van den Berg rond is. Jeroen van den Berg is geen onbekende in de polder. Zo was de inwoner uit Espel actief als voetballer bij TONEGO uit Luttelgeest en 4 jaar als profvoetballer bij Cambuur Leeuwarden en FC Groningen. Na zijn profperiode was hij nog 10 jaar actief als speler bij respectievelijk Flevo Boys, VVOG Harderwijk en SDC Putten om daarna zijn actieve voetballeven als speler af te sluiten bij TONEGO.

  Als trainer heeft Van den Berg de nodige ervaring opgedaan, 2 jaar bij Urk A1 (hoofd jeugdtrainer), 4 jaar Urk 1 (assistent trainer), 2 jaar DESZ Zwartsluis (hoofdtrainer, met Rob Nugter als assistent) en 2 jaar Flevo Boys (assistent trainer). Van den Berg, “een voetbalman in hart en nieren” wilde weer op eigen benen staan en ziet SC Emmeloord als een mooie stap om zijn ambitie als trainer waar te maken. SC Emmeloord is een mooie vereniging waar met voornamelijk eigen jeugd op een behoorlijk niveau gevoetbald wordt. De uitdaging voor Van den Berg is om met SC Emmeloord een stabiele tweede klasser te blijven.

  Wij als SC Emmeloord wensen Jeroen van den Berg veel succes en kijken uit naar een prettige samenwerking.

  Gert Verduin

  Voorzitter SC Emmeloord