• SC Emmeloord - LSC 1890 Sneek 2 - 6 ( 1 - 2 )
   
  Na 8 overwinningen op rij gaat SC Emmeloord thuis keihard met 2-6 onderuit tegen LSC 1890 uit Sneek.
   
  Ondanks deze fikse afstraffing en dikverdiende nederlaag blijft SC Emmeloord in de winterstop koploper in de 2e klasse J.
  Alle schijnwerpers stonden op de polderboys gericht en onder toeziend oog van Omroep Flevoland mocht de pupil van de week Sylvano Rip de aftrap nemen. De polderboys moesten het vandaag zonder de geblesseerde Wouter van der Velden doen die pas in Januari weer zal aansluiten.
   
  Het leek wel of SC Emmeloord niet met de druk en spanning kon omgaan want het was LSC wat meteen heel brutaal uit de startblokken schoot.
   
  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen in de tweede klasse J.
  De wedstrijdsponsor was slijterij Harry Oppers uit Emmeloord en deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Wim Stel.
   
  Gisteren werden de talenten van SC Emmeloord 19-1 kampioen en promoveerde het beloftenteam naar de Hoofdklasse door met 1-0 van SV Urk 19-2 te winnen. Het tweede ging thuis met 1-3 onderuit tegen SV TWEDO 2.
   
  Alle ogen waren nu op het eerste team gericht en dit was goed te merken. In een energieke en attractieve beginfase vielen de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom want binnen 5 minuten stond er al een 1-2 tussenstand op het scorebord.
   
  Het eerste kansje was voor SC Emmeloord, maar Marc Loosman zag zijn inzet rakelings naast gaan. Aan de andere kant moest doelman Portijk in actie komen om een voorzet van Jocelyn Haaima te onderscheppen. 
   
  In de 3e minuut kwam de Lycurgus Sparta Combinatie op een snelle 0-1 voorsprong toen Patrick Zijda fraai in de korte hoek raak kopte.
   
  Meteen vanaf de aftrap was daar de snelle reactie van SC Emmeloord toen de Sneeker verdediging een voorzet van Jelle Zaal niet goed kon wegwerken. Het was Kars Dijkstra die de bal op zijn pantoffel nam en raak schoot voor de 1-1 gelijkmaker in de 4e minuut.
  Amper een minuut later stond LSC via Noël Wever opnieuw op voorsprong. Met een bekeken schot in de korte hoek scoorde Wever in de 5e minuut de 1-2 voor LSC Sneek.
   
  Het publiek moest even bijkomen van deze levendige en dynamische beginfase waarin het spel in een hoog tempo op en neer golfde.
  In de 12e en in 15e minuut kreeg SC Emmeloord twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker.
  Pogingen van Jelle Zaal en Marc Loosman moesten door de doelman van LSC onschadelijk worden gemaakt.
  Aan de andere kant zorgden de LSC aanvallers voor dreiging vanaf de flanken en moest de Emmeloordse verdediging regelmatig optreden.
   
  In de 18e minuut raakte Lucas Loosman geblesseerd en moest hij door Jordy Benjamins worden vervangen.
  Hierna moest doelman Portijk twee keer in actie komen om LSC van het scoren te houden.
  Rond de 30e minuut herpakte SC Emmeloord zich weer en kreeg het via Thijs Lanters en Jelle Zaal twee goede kansen. Een mooi schot van Zaal werd ternauwernood door de doelman tot corner verwerkt.
   
  Tot aan de rust hing de gelijkmaker in de lucht en zorgden Thijs Lanters, Marc Loosman en Jelle Zaal voor de nodige dreiging.
  De gasten uit Sneek hielden stand en bleven strak in de organisatie voetballen. Bij snelle uitbraken en counters kwam LSC er gevaarlijk uit en kwam SC Emmeloord twee keer met de schrik vrij.
   
  Met een 1-2 stand gingen we rusten.
   
  De polderboys begonnen dramatisch aan de tweede helft en kenden een valse start toen Jocelyn Haaima in de 46e minuut verwoestend hard uithaalde voor de 1-3 voorsprong voor LSC 1890.
   
  Na deze 1-3 trokken de Emmeloorders weer ten aanval en zag Thijs Lanters zijn harde schot tot corner worden verwerkt. De polderboys kregen een aantal corners te nemen, maar hier kwam niets uit.
   
  In de 54e minuut kreeg SC Emmeloord heel lelijk de deksel op zijn neus toen LSC bij balverlies vanuit de omschakeling razendsnel toesloeg. Het was Rene Cnossen die met een bekeken afstandsschot doelman Portijk kansloos liet voor de 1-4 voorsprong voor de Lycurgus Sparta Combinatie.
   
  Het stond tactisch totaal anders in de tweede helft bij LSC waardoor SC Emmeloord het even kwijt was.
  Toch zouden de polderboys in de 56e minuut nog iets terug doen toen Kars Dijkstra in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De bal ging op de stip en het was Niels Brands die deze strafschop fraai en feilloos raak schoot voor de 2-4 aansluitingstreffer.
  Heel even gloorde er een beetje hoop in de Blauwe harten of LSC sloeg meteen vanaf de aftrap meedogenloos toe voor de 2-5 voorsprong. Het was weer Wever die nu met een slimme bekeken schuiver de 2-5 liet aantekenen.
  Bij deze tegentreffer lag een SC Emmeloord speler geblesseerd op het veld waarop onze assistenttrainer aan de scheidsrechter vroeg of de verzorgster in het veld mocht komen.
   
  De scheidsrechter dacht dat onze assistent commentaar op de leiding gaf en trok meteen een direct rode kaart waarop Wilfred Spielhagen (die anders nooit een kaart pakt) naar de tribune werd verbannen. Ook na afloop viel er niet meer te discussieren en bleef deze rode kaart wegens commentaar op de leiding staan.
   
  Bij SC Emmeloord kwamen nog Gerke Schaap, Luca Apeldoorn en Koen de Jonge voor Marc Loosman, Jeroen Sipma en Niels Brands binnen de lijnen. Ook LSC bracht nieuwe frisse krachten in de ploeg. Wat SC Emmeloord hierna ook probeerde het wilde niet meer lukken. Er kwamen nog een paar kansen, maar het vizier stond niet op scherp.
   
  Aan de andere kant gevaarlijke uitbraken en vlotte aanvalsgolven van LSC die in de 76e minuut genadeloos toesloegen en de 2-6 lieten aantekenen. Het was wederom Noël Wever die met een geplaatst schot de 2-6 en zijn 3e doelpunt op het scorebord bracht.
  Na deze 2-6 ging het kerstkaarsje langzaam uit en na twee kansjes over en weer floot scheidsrechter Dhr. Wim Stel voor het einde van de wedstrijd.
   
  Een keiharde maar ook een dikverdiende ruime 2-6 nederlaag voor SC Emmeloord.
   
  Na 8 overwinningen op rij is de blauwe spaceshuttle weer op aarde teruggekeerd en staan de polderboys met beide benen stevig in de kleigrond.
   
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Jelle Zaal
  Man van de wedstrijd LSC 1890: Noël Wever
   
  Doordat concurrent EMMS verrassend in Slagharen met 1-2 van HODO verliest blijft SC Emmeloord ondanks deze afstraffing koploper in de tweede klasse J en gaat het als herbstmeister de winterstop in. Het is nu winterstop en pas eind januari gaat de competitie weer beginnen. De Emmeloorders zitten niet stil in de winterstop en beleggen in het eerste weekend van januari een trainingskamp in Drenthe.
   
  Eerder staat op dinsdagavond 20 december een oefenwedstrijd bij SVM Marknesse gepland.
   
  De overige oefenwedstrijden zijn op zondag 15 en 22 januari 2023. Dan speelt SC Emmeloord 2 keer thuis tegen FC Oldemarkt en RKO Rutten.
   
  De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondagmiddag 29 januari uit bij EMMS in Slagharen.
   
  Met 24 punten uit 11 wedstrijden gaat SC Emmeloord als koploper de winterstop in, maar deze 2-6 nederlaag spreekt boekdelen en heeft het team duidelijk gemaakt dat er nog een lange weg is te gaan.
  Op de tweede, derde en vierde plek staan VV Dalen, EMMS en LSC op 23, 22 en 21 punten.
   
  Het gaat nog spannend worden!
  Onderin SV Pesse, VV Zuidwolde, VV Drachten en VV Beilen.
   
  Alle uitslagen in de 2e klasse J:
  SC Emmeloord - LSC 1890 2-6
  VV Dalen - Sint Annaparochie 3-2
  EMMS Slagharen - HODO 1-2
  VENO Vollenhove - VV Drachten 0-0
  VV Beilen - VV Zuidwolde AFG
  SV Pesse - VV Oldeholtpade AFG
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands ( Koen de Jonge ), Olav Sieljes, Kars Dijkstra, Lucas Loosman ( Jordy Benjamins ), Wiebe Koopmans, Jeroen Sipma ( Luca Apeldoorn ), Thijs Lanters, Marc Loosman ( Gerke Schaap ), Jelle Zaal.
  Wissels: Koen de Jonge, Jordy Benjamins, Luca Apeldoorn, Gerke Schaap, Luuk Kappers en doelman Melvin Bos.
  Gebl/Afw: Wouter van der Velden, Wouter Spit, Rik Beekman, Lars Sipma, Sjirk de Vries en doelman Sil Apeldoorn.
  Gele kaarten: Marc Loosman, Luca Apeldoorn en Jordy Benjamins.
  Rode kaart: Assistenttrainer Wilfred Spielhagen
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Fysio: De Wilg Emmeloord
  Vlagger: Edwin Berende
   
  De opstelling van LSC 1890:
  Jesse van Sermondt, A.Brouwer ( Rens Zwaagstra ), Allard Westerdijk, Rodi de Boer ( Brian Bok ), Bradley Steensma, Rene Cnossen, Patrick Zijda, Noël Wever, Maarten Kingma, Rik Jongstra ( Patrick Haitema ) en Jocelyn Haaima ( Wytse Tjalsma ).
  Wissels: Rens Zwaagstra, Wytse Tjalsma, Brian Bok, Ruben van der Zee, Patrick Haitema en doelman Jesse Molenaar.
  Gele kaarten: A. Brouwer, Bradley Steensma, Patrick Zijda en Jocelyn Haaima.
  Trainer: Marcel Valk
  Teammanager: Ron Sijtsma
  Medische staf: Brenda Sijtsma
  Vlagger: Abele Bakker
  De scheidsrechter: Dhr. Wim Stel
  Toeschouwers: 300
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.