• Het laatste nieuws vanuit het blauwe bastion

  De Blauwen zitten niet stil en de voorbereiding op de tweede seizoenshelft is in volle gang.

  Aanstaande zaterdagmiddag staat aan de rooie kant van De Ervenbos de oefenwedstrijd tussen Flevo Boys 2 en SC Emmeloord op het programma.

  Inmiddels heeft SC Emmeloord zijn eerste oefenwedstrijd erop zitten. Afgelopen dinsdagavond verloren de polderboys thuis met een ruime 0-4 van zaterdag derdeklasser Heerenveense Boys. Er kwamen maar liefst 18 spelers in actie bij SC Emmeloord en beide teams wisselden er lustig op los om iedereen speeltijd te geven.

  Vertrek trainer!
  Na afloop van deze oefenwedstrijd maakte onze trainer Dick Krommenhoek bekend de club aan het eind van dit seizoen te gaan verlaten. Dick wil op de zondagen meer tijd met zijn gezin doorbrengen en heeft dichtbij huis op de zaterdag een nieuwe club gevonden. Volgend seizoen staat Dick in Steenwijk bij de zaterdag eersteklasser Olde Veste aan het roer.

  Afwachten!
  Het is nog niet bekend wat assistenttrainer Rob Nugter en keeperstrainer Henk Boer gaan doen, maar er zal snel duidelijkheid komen. De rest van dit seizoen zullen Herman Vos en Klaas Huisman dit team gaan begeleiden en beide leiders zijn na een goed onderling gesprek ook van plan volgend seizoen door te gaan. We wachten de ontwikkelingen rustig af!

  Stadsderby!
  Aanstaande zaterdagmiddag 11 januari staat Emmeloord weer in vuur en vlam als de Blauwen en de Rooien in een oefenwedstrijd tegenover elkaar staan. Deze oefenwedstrijd begint om 14:30 uur op het hoofdveld van Flevo Boys aan de rooie kant van De Ervenbos. Het tweede team van Flevo Boys is momenteel met 25 punten uit elf wedstrijden de koploper in de reserve hoofdklasse Noord. Afgelopen zomer stond deze wedstrijd aan de Blauwe zijde op het programma en ging SC Emmeloord met 1-6 onderuit. Namens de Blauwen opende Maric Naaktgeboren de score waarna de Rooien boven kwamen drijven en met zes voltreffers toesloegen.

  Bekerkriebels!
  Beide teams zitten ook nog in de beker en kunnen elkaar zomaar opnieuw treffen. Vlak voor de winterstop boekte Flevo Boys 2 een ruime 0-4 bekerwinst bij VV Ruinen waardoor dit beloftenteam zich net als het eerste elftal van Flevo Boys voor de volgende bekerronde heeft geplaatst. Alledrie de Emmeloordse teams SC Emmeloord, Flevo Boys en Flevo Boys 2 zitten straks in de koker en dit houdt de gemoederen behoorlijk bezig op De Ervenbos. Iedereen wacht nu in spanning af en hoopt stiekem op een onvervalste derby.

  Heerenveense Boys!
  De Blauwen zitten niet stil en zijn weer volop in training! Afgelopen dinsdagavond ging SC Emmeloord met 0-4 onderuit tegen de sterke zaterdag derdeklasser Heerenveense Boys. De Heerenveense Boys zitten bij de polderclubs SVM Marknesse en TONEGO in de competitie en staan keurig op een derde plek. Vorige maand wonnen de Heerenveense Boys in de beker met 2-3 bij VV Oerterp waardoor ook zij in de koker zitten.

  Weerzien!
  Onze trainer Dick Krommenhoek stond eerder vanaf 2013 tot 2016 bij de Heerenveense Boys aan het roer en kent deze Friese club goed. Voorafgaand was er een allerhartelijkste begroeting tussen de beide trainers en diverse clubmensen. Bij Heerenveense Boys zwaait tegenwoordig de doorgewinterde Fries Klaas de Jong de scepter!

  Afwezig!
  Trainer Dick Krommenhoek was net terug van vakantie en werd bijgestaan door Henk Boer omdat Rob Nugter nog steeds in het zonnige zuiden verblijft. Bij SC Emmeloord ontbraken doelman Hans Portijk, verdediger Remco Jonkman en middenvelder Mart Matthijssen. Luuk Kappers liep alvast wat rondjes langs het hoofdveld om zijn spieren wat los te krijgen, maar zou nog niet in actie komen.

  Comeback!
  Bij SC Emmeloord maakten dribbelaar Brahim Boundati, breaker Jeroen Sipma en linksback Brian Mangnus na maandenlange blessureleed weer hun comeback. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Wietsma uit Kuinre. Bij SC Emmeloord was Cor Zwemer de assistent scheidsrechter!

  Gelijkopgaande beginfase!
  Beide teams waren in de beginfase goed aan elkaar gewaagd. De Friezen speelden brutaal met lef volop de aanval en creeerden een licht optisch veldoverwicht. Het eerste kansje was voor SC Emmeloord toen een vrije trap van Jordy Benjamins met moeite tot corner werd verwerkt. De Emmeloorders kregen drie corners te nemen die niets zouden opleveren. Een poging van Maric Naaktgeboren werd ternauwernood door de Friese doelman tot corner verwerkt. In de 10e minuut lieten de Heerenveense Boys zich voor het eerst dreigend voorin zien, maar het schot zeilde rakelings naast.

  Brutaal!
  De Heerenveense Boys trokken halverwege de eerste helft het initiatief naar zich toe en speelden brutaal volop de aanval. Bij SC Emmeloord oogde het spel rommelig, slordig en onwennig. Vanuit de omschakeling probeerden Gokhan Pala, Olav Sieljes, Wouter Spit en Wouter van der Velden het spel te verleggen en met mooie crossballen de frontlinie te bereiken. Er waren vanuit de counter een paar Emmeloordse uitbraken te zien, maar de verdedigers van Heerenveense Boys stond goed in de organisatie.

  Achterstand!
  In de 20e minuut kwamen de Heerenveense Boys bij een razendsnelle uitbraak op een 0-1 voorsprong. Een slimme steekbal werd door de Friese spits Jesper Hiemstra opgepikt en in de loop meegenomen. Met een bekeken schuiver werd doelman Tim Schaafsma gepasseerd voor de 0-1 voorsprong voor de Heerenveense Boys.

  Ondanks deze achterstand toonde SC Emmeloord weer tekenen van leven en kreeg het via Beekman, Naaktgeboren en spits Mars Loosman kansjes. In de 25e minuut moest de Friese doelman alles uit de kast halen om met zijn vingertoppen een mooie poging van Beekman tot corner te verwerken. Na een prachtig hoogstandje zag Naaktgeboren zijn inzet rakelings over het doel gaan.

  Controle!
  De Heerenveense Boys hielden eenvoudig stand en deelden hierna ook een paar plaagstootjes uit, maar onder aanvoering van Wouter Spit, Olav Sieljes en Gokhan Pala werden deze aanvallen keurig onderschept. De Friezen speelden uiterst verzorgd en waren vooral tactisch de betere ploeg. Trainer Klaas de Jong ging in de 35e minuut wisselen en bracht drie nieuwe spelers bij de Boys binnen de lijnen. Bij SC Emmeloord oogde het spelbeeld rommelig en onsamenhangend, maar vanuit de omschakeling kwamen de polderboys er drie keer gevaarlijk uit. Met een 0-1 stand gingen we rusten.

  Zeven nieuwe spelers!
  In een rommelige tweede helft kwamen bij SC Emmeloord de verdedigers Wiebe Koopmans en Lars Sipma voor Brian Mangnus en Olav Sieljes binnen de lijnen. Op het middenveld kwamen Bastian Tabak en Jeroen Sipma voor Jordy Benjamins en Lucas Loosman en verhuisde Wouter van der Velden later naar de linksbackpositie. In de frontlinie kwamen Brahim Boundati, Gerke Schaap en Rick Voskuil. Gaandeweg werd er nog stevig doorgewisseld bij SC Emmeloord en dit kwam het spel niet ten goede.

  Open huis!
  Na twee halve kansjes voor SC Emmeloord kwamen de Heerenveense Boys weer opzetten. Doelman Tim Schaafsma verkeek zich bijna op een verraderlijke hoge bal en kon nog net op tijd ingrijpen. De Emmeloorders probeerden nog eens aan te zetten, maar werden vanuit de snelle counter volledig verrast. In de 65e minuut kwamen de Heerenveense Boys met een diagonale tegendraadse kopbal van Niels Herder op een 0-2 voorsprong. Hier ging een strakke voorzet vanaf de rechterflank aan vooraf die heel slim bij de tweede paal door Niels Herder op waarde werd ingeschat. Diens tegendraadse kopbal in de verre hoek liet doelman Tim Schaafsma volstrekt kansloos voor de 0-2.

  Aanpassingen!
  Trainer Dick Krommenhoek probeerde met wat aanpassingen het tij te keren, maar ondanks alle goede bedoelingen mocht het niet meer baten.

  Slotfase!
  In de rommelige slotfase kwam SC Emmeloord nog dichtbij een treffer, maar de eindpassing en afwerking haperde. Het middenveld lag nu helemaal open waardoor de Friesen naar hartelust konden counteren. In de 82e en 88e minuut liepen de Heerenveense Boys via Fabio de Matos Fernandes en een van richting veranderd schot van Jesper Hiemstra uit naar een ruime 0-4 overwinning. Bij de 0-3 ging een razendsnelle uitbraak aan vooraf waarna Fabio de Matos Fernandes met een bekeken schuiver in de verre hoek doelman Tim Schaafsma kansloos liet. De 0-4 was een afstandsschot van Jesper Hiemstra die onderweg van richting werd veranderd en doelman Schaafsma uit balans bracht.

  Aanstaande zaterdag krijgt SC Emmeloord een herkansing tegen het tweede team van Flevo Boys.

  Deze oefenwedstrijd begint 14:30 uur op het hoofdveld van Flevo Boys aan de Rooie zijde van De Ervenbos. In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag van deze spraakmakende dorpsderby.

  De Blauwen hebben na de 1-6 thuisnederlaag tegen Flevo Boys 2 iets goed te maken.

  Opstelling SC Emmeloord:
  Tim Schaafsma, Wouter Spit, Olav Sieljes ( Wiebe Koopmans ), Gokhan Pala, Brian Mangnus ( Lars Sipma ), Lucas Loosman ( Jeroen Sipma ), Wouter van der Velden, Jordy Benjamins ( Bastian Tabak ), Rik Beekman ( Brahim Boundati ), Marc Loosman ( Gerke Schaap ) en Maric Naaktgeboren ( Rick Voskuil ).
  Afwezig: Rob Nugter, Remco Jonkman, Mart Matthijssen, Luuk Kappers, Hans Portijk.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Henk Boer
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Huisman
  Assistent scheidsrechter: Cor Zwemer

  De scheidsrechter: Dhr Bert Wietsma uit Kuinre.
  Verslaggever: Klaas Huisman.