• VV Dalen - SC Emmeloord 2 - 1 ( 2 - 0 )
   
  De spanning is te snijden in de top van de 2e klasse J. waar SC Emmeloord totaal onnodig met 2-1 onderuit gaat bij VV Dalen. In een dramatische eerste helft liepen de polderboys ruim een half uur achter de feiten aan en ging er van alles mis. De thuisploeg kwam met een rake kopbal uit een indraaiende corner op voorsprong en nam vlak voor rust met een intikker uit een verre ingooi ook nog een 2-0 voorsprong.
   
  Daarna herpakte SC Emmeloord zich weer en probeerde het in een uitstekende en sterke tweede helft terug te komen.  Er kwamen goede kansen, maar het zat niet mee in de afwerking. Toen Zaal tien minuten voor tijd met een prachtig schot in de korte hoek de spanning terug bracht gloorde er even hoop aan de horizon en waren de Emmeloorders dichtbij een gelijkspel, maar helaas moesten de polderboys met lege handen terug in de bus.
   
  Door deze nederlaag en de uitslagen op de andere velden is het superspannend in de top van de tweede klasse J.
  Met een volle Marionbus was SC Emmeloord naar Drenyhe vertrokken. Enkele tientallen supporters waren naar Dalen afgereist om de trotse koploper een hart onder de riem te steken.
   
  Eerder dit seizoen verloor SC Emmeloord thuis met 1-2 van Dalen en vorig seizoen ging de uitwedstrijd met 3-0 verloren. Het team was dus gewaarschuwd!
   
  Voorafgaand was er een indrukwekkende minuut stilte voor het drama in Turkije en Syrie en stond VV Dalen ook even stil bij het overlijden van een clubicoon. Bij SC Emmeloord ontbraken Jeroen Sipma, Gerke Schaap, Lucas Loosman, Luuk Kappers, Rik Beekman, Wouter Spit en doelman Silvan Apeldoorn. De wisselspelers vandaag waren doelman Mylan Bouma, Luca Apeldoorn, Lars Sipma, Koen de Jonge en Sjirk de Vries.
   
  In het eerste half uur liepen de Emmeloorders achter de feiten aan.
  De blauwen begonnen slordig en rommelig aan deze wedstrijd en moesten het balbezit en het initiatief aan VV Dalen overlaten.
  Elke hoge diepe bal en indraaiende voorzetten veroorzaakten paniek en rommelige momenten in de Emmeloordse verdediging.
  In deze fase moest de verdediging alle zeilen bijzetten en stond SC Emmeloord onder grote druk.
   
  Na 25 minuten hadden de rood witten al zes corners mogen nemen en waren de polderboys nog niet gevaarlijk geweest.
  Een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterflank werd ternauwernood door doelman Portijk onschadelijk gemaakt.
   
  Een kopbal van Tijmen Venhorst ging rakelings naast en inzetten van Juul Waarsing en Peter Harkes leverden ook niets op.
  In de 12e minuut verkeek doelman Portijk zich op een snel inkomende speler en kon hij maar ternauwernood dit slippertje corrigeren.
   
  In de 15e minuut kwam VV Dalen met een rake kopbal uit een indraaiende corner op een 1-0 voorsprong. Deze corner zwaaide voor het doel en werd door Tijmen Venhorst snoeihard via het been van Daan Zuidberg tegen de touwen gekopt. Bij VV Dalen kon Wouter Eiting met een pijnlijke enkel niet meer verder en kwam nu Ruud Veenstra binnen de lijnen. Deze boomlange aanvaller zorgde voor constante dreiging en gevaar in het Emmeloordse strafschopgebied.
   
  Pas in de 25e minuut deed SC Emmeloord iets terug en vuurde Wouter van der Velden het eerste schot af op het Drentse doel. Dit schot werd door de doelman tot de eerste corner voor SC Emmeloord verwerkt. Plotseling was de geest uit de fles bij SC Emmeloord en krabbelden de polderboys overeind.
   
  In de 35e minuut liet VV Dalen zich weer voorin zien en was het meteen gevaarlijk. Een vrije trap zwaaide voor het Emmeloordse doel en werd van dichtbij snoeihard tegen de lat gekopt.Hier kwam SC Emmeloord met de schrik vrij.
   
  Vlak voor rust zette SC Emmeloord nog eens aan, maar werd het vanuit de omschakeling volledig verrast. Bij een verre ingooi stond de Emmeloordse verdediging niet goed op te letten en kon Marijn Verdoold simpel en eenvoudig bij de tweede paal de 2-0 binnen tikken. Dit was een enorme domper en teleurstelling!
   
  Met een 2-0 achterstand gingen we rusten.
   
  In de tweede helft waren de rollen totaal omgedraaid en beet het felle sterke en fanatieke SC Emmeloord grimmig van zich af. De gehele tweede helft gingen de polderboys op zoek naar een doelpunt en speelde het team vol passie en vuur volop de aanval. Nu moest de thuisploeg terug in de verdedigende stellingen. Bij balverlies moest SC Emmeloord constant oppassen voor de uitbraken van VV Dalen, maar onder aanvoering van Niels Brands, Olav Sieljes, Dijkstra en Zuidberg hield de verdediging stand. Op het middenveld werd er hard gewerkt door Wiebe Koopmans, Wouter van der Velden en probeerde Jordy Benjamins de openingen te vinden om de frontlinie met Thijs Lanters, Marc Loosman en Jelle Zaal te bereiken.
   
  In de 48e minuut veerde iedereen overeind toen Kars Dijkstra overduidelijk werd neergelegd in het strafschopgebied, maar de bal ging niet op de stip. Even later zeilde een inzet van Olav Sieljes rakelings voorlangs. Pogingen en inzetten van Wouter van der Velden en Jelle Zaal leverden ook niets op waarna Trainer Staarman besloot om te wisselen.
   
  In de 55e minuut kwam Koen de Jonge voor de moegestreden Wiebe Koopmans binnen de lijnen.
  Het Emmeloordse offensief leverde een grote kans op toen Jelle Zaal met een perfecte voorzet de inkomende Marc Loosman wist te bereiken, maar oog in oog met de Drentse doelman vergat Loosman te scoren. Nu kwam Luca Apeldoorn voor Jordy Benjamins binnen de lijnen en probeerde Trainer Staarman met een paar aanpassingen en omzettingen iets te forceren.
   
  De Emmeloorders gingen nu volop de aanval spelen en kregen via Wouter van der Velden en Thijs Lanters twee goede kansen. VV Dalen ging nu wisselen en bracht met Boris Swierts, Mark Posthuma en Jelle Nikkels drie nieuwe spelen in het team.
   
  In de 78e minuut kwam VV Dalen er gevaarlijk uit en kwam SC Emmeloord goed weg toen er op randje strafschopgebied een overtreding werd gemaakt.
  Deze vrije trap werd van dichtbij rakelings naast het doel gekopt. Even later een knappe redding van doelman Portijk waarna SC Emmeloord weer ten aanval trok.
   
  In de 80e minuut scoorde Jelle Zaal met een prachtig bekeken schot in de korte hoek de 2-1 aansluitingstreffer voor SC Emmeloord. Er gloorde hoop aan de horizon en nu gingen alle supporters ook massaal achter het team staan.
  In de 85e minuut leek SC Emmeloord te gaan scoren toen Brands voor een vrije trap aanlegde en de doelman onder vuur nam. Met een geweldige reflex ranselde doelman Rick Braam deze bal uit zijn doel en kreeg SC Emmeloord zijn tiende corner te nemen.
  De Emmeloorders gooiden nu alles in de strijd en waren via Wouter van der Velden, Thijs Lanters en Marc Loosman dichbij de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn.
   
  Aan de andere kant werd ook VV Dalen nog twee keer gevaarlijk en gingen een vrije trap en een kopbal rakelings naast. Ondanks een sterke en fanatieke tweede helft verliest SC Emmeloord totaal onnodig nipt met 2-1 bij VV Dalen.
  Deze nederlaag heeft het team aan een dramatisch slechte eerste half uur te danken, maar SC Emmeloord had op basis van een strijdvaardige tweede helft een gelijkspel verdiend.
   
  Man van de wedstrijd VV Dalen: Tijmen Venhorst
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Niels Brands
   
  De Emmeloorders zijn nu drie weken vrij en gaan doortrainen. De oefenwedstrijden tegen Unicum en VV Jubbega gaan helaas niet door, maar op dinsdagavond 28 Februari speelt SC Emmeloord wel een oefenwedstrijd tegen de beloften van SV Urk. Aanvang 20:00 uur op sportpark De Ervenbos!
   
  Op zondagmiddag 5 Maart speelt SC Emmeloord een oefenwedstrijd uit bij RKO Rutten. Aanvang 14:00 uur op De Treffer te Rutten.
   
  De eerstvolgendecompetitiewedstrijd is op zondagmiddag 12 Maart thuis tegen SV Pesse. Aanvang 14:00 uur op De Ervenbos.
  Tot dan!
   
  Alle uitslagen in de tweede klasse J:
  VV Dalen - SC Emmeloord 2-1
  Sint Annaparochie - SV Pesse 0-0
  VV Drachten - HODO H'veld 2-4
  VV Zuidwolde - EMMS Slagh. 0-5
  VV Oldeholtpade - VV Beilen 2-3
  LSC1890 Sneek - VENO Vollenhove 3-0