• SC Emmeloord - LAC Frisia 0 - 3 ( 0 - 1 )
  In een levendige open wedstrijd gaat SC Emmeloord thuis met 0-3 onderuit tegen LAC Frisia.Ondanks alle goede bedoelingen en een flinke portie strijd, passie en inzet kwamen de Emmeloorders uiteindelijk tekort.
  Tot aan de rust ging deze wedstrijd redelijk gelijk op, maar oogde het voetbal van LAC Frisia verzorgder, frisser en vooral volwassener.
  De Emmeloorders probeerden meteen vanaf de aftrap met pressie LAC Frisia vast te zetten en terug te dringen, maar konden geen grip krijgen op de snelle gevaarlijke Friese uitbraken. In de eerste tien minuten verschenen de Frisianen drie keer dreigend voor het Emmeloordse doel en kwamen de blauwen met de schrik vrij.
  Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de jongens van het tweede team een knappe 3-1 overwinning op de beloften van VV Dalen behaald. De Boundati clan met aanvoerder Abdel hadden in deze wedstrijd behoorlijk indruk gemaakt en dus zaten er met Bilal, Redouan en Jouad drie Boundaties op de bank bij het eerste elftal. Robert Staarman kon deze wedstrijd nog steeds niet over Jeroen Sipma, Spit, Marc Loosman en Beekman beschikken. Ook Lanters is nog niet hersteld.
  Ondanks deze tegenslagen stond er een goed Emmeloords team binnen de lijnen met drie
  Boundaties op de reservebank.
  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de tweede klasse K.
  De bekerloting is inmiddels ook bekendgemaakt en op woensdagavond 10 november staat dan de bekerwedstrijd en streekderby tussen SC Emmeloord en hoofdklasser SV Urk op het programma. Deze bekerwedstrijd begint om 19:30 uur aan de blauwe zijde van de Ervenbos!
  Dit is het laatste seizoen dat SC Emmeloord tegen LAC Frisia in actie zal komen want vanaf volgend seizoen gaat deze roemrijke, historische en stokoude zondagclub naar de zaterdag verhuizen.
  Staarman had zijn manschappen de opdracht gegeven om meteen vanaf de aftrap vol gas te geven tegen LAC Frisia. Met een enorme drive, passie, strijd en inzet trokken de Emmeloorders ten aanval, maar al snel bleek dat dit plan niet direct uitvoerbaar was. Vanuit de snelle omschakeling counterde LAC Frisia er lustig op los en verschenen de Friesen drie keer gevaarlijk voor het Emmeloordse doel.
  In de 4e minuut ging een dieptebal over alles en iedereen heen en dook daar Frisiaan Given Pool gevaarlijk op, maar oog in oog met Portijk ging zijn listig boogballetje rakelings over.
  Onder lcoaching van Staarman trokken de polderboys vol goede moed ten aanval waarna er opnieuw balverlies werd geleden en de Friesen er razendsnel uitkwamen.
  De Emmeloorders bleven het proberen om de linies compact kort op elkaar te houden, maar konden geen grip krijgen op de snelle aanvallers van LAC Frisia die keer op keer door de blauwe verdedigingslinie heen glipten.
  Gaandeweg herstelde SC Emmeloord zich en kreeg het kansen. Rond de 15e minuut deed zich de eerste echte kans voor toen Benjamins met een splijtende pass Wouter van der Velden wist te bereiken. Diens inzet werd door de doelman van Frisia tot corner verwerkt. De polderboys kregen een handjevol corners te nemen die niets zouden opleveren.
  Halverwege de eerste helft lieten Lucas Loosman, Wouter van der Velden en Schaap een mooie vlotte aanval zien, maar de doelman van Frisia greep goed in. Afstandsschoten vanuit de tweede lijn van Koopmans, Benjamins en Wouter van der Velden werden geblokt of zeilden naast. In de voorhoede zochten Gerke Schaap, spits Jeen Baak en Wouter van der Velden naar de juiste openingen. De Emmeloorders werkten hard, maar het spelbeeld oogde slordig, onrustig, rommelig en onzuiver.
  Ondanks alle goede bedoelingen van het strijdvaardige SC Emmeloord bleef LAC Frisia de betere ploeg en was het bij elke Friese uitbraak alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
  De verdedigers Robin Tabak, Daan Zuidberg, Gokhan Pala en Olav Sieljes moesten alle zeilen bijzetten. Op het middenveld maakten Wiebe Koopmans, Lucas Loosman en Jordy Benjamins vele kilometers om alle gaatjes te dichten. Friese pogingen van Caio Feige, Abbas Mampuya, Given Pool en Hidde Pater leverden niets op.
  Rond de 35e minuut een Emmeloordse opleving toen een voorzet van Wouter van der Velden op het hoofd van Benjamins belandde, maar diens kopbal ging naast. Met name Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Benjamins en Schaap verschenen dreigend voor het Friese doel,maar de echte scherpte ontbrak. Een ziedend afstandsschot van Wouter van der Velden zeilde rakelings naast.
  Iedereen had zich al verzoend met een 0-0 ruststand of het ging in de 41e minuut alsnog mis.
  Bij snelle Friese uitbraken moest doelman Hans Portijk al twee keer uit zijn doel komen om redding te brengen. Nu moest verdediger Olav Sieljes ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken en kreeg LAC Frisia randje strafschopgebied een vrije trap te nemen. De Emmeloordse verdediging was niet bij de les en stonden te slapen bij deze snel genomen vrije trap die pardoes in een carambol voor de voeten van Stefan Efde terecht kwam. Iedereen bij SC Emmeloord inclusief doelman Hans Portijk was uit balans. Deze Friese spits hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen om met een intikker de 0-1 aan te tekenen.
  Met een 0-1 tussenstand voor LAC Frisia gingen we rusten.
  De polderboys waren vol goede moed ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen,maar liepen de gehele
  tweede helft achter de feiten aan.
  Pas halverwege de tweede helft bij een 0-2 achterstand zorgden de creatieve Boundaties met een actieve invalbeurt voor een korte Emmeloordse opleving, maar LAC Frisia bleef de bovenliggende partij. Nadat een schot van Pool rakelings naast ging kwamen de Friesen in de 51e minuut op een 0-2 voorsprong.
  Hier ging een enorme inschattingsfout van de Emmeloordse verdediging aan vooraf waarbij ook Portijk niet helemaal vrijuit ging. Een hoge bal leek een eenvoudige prooi voor Zuidberg of Pala te gaan worden. Zuidberg dacht dat Pala deze bal zou hebben, maar niets was minder waar want plotseling dook daar Feige vogelvrij op om de bal voor Pala weg te kapen. Portijk was zeer onfortuinlijk uit zijn doel gekomen om deze bal te onderscheppen of Feige scoorde met een fraaie bekeken boogbal over alles en iedereen heen de 0-2 voor LAC Frisia.
  Na deze 0-2 kreeg LAC Frisia via Tristen Kuilman en Abbas Mampuya twee goede mogelijkheden. De Emmeloorders probeerden uit alle macht iets te forceren, maar bleven slordig en rommelig spelen.
  Trainer Robert Staarman probeerde met vier wissels en enkele omzettingen het tij te keren.
  In de 60e minuut kwamen Bilal en Redouan Boundati voor de moegestreden Wouter van der Velden en Jeen Baak in de ploeg. In de 65e minuut kwamen Luuk Kappers en Jouad Boundati voor Robin Tabak en Wiebe Koopmans en even later zou ook nog Lars Sipma voor Gerke Schaap binnen de lijnen komen.
  Met de avontuurlijke en creatieve Boundaties in de ploeg kwam er een korte Emmeloordse opleving en moest de doelman van LAC Frisia meteen in actie komen om Redouan van het scoren te houden.
  De Emmeloorders probeerden nu een treffer te forceren en speelden volop de aanval. Vanaf de flanken zorgden de Boundaties met hun snelle acties voor enige dreiging en mooie strakke voorzetten. De doelman van Frisia werd er niet warm of koud van en greep telkens goed in. Het Emmeloordse offensief leverde een paar kleine halve kansjes op, maar vanuit de snelle counter bleef LAC Frisia supergevaarlijk.
  In de 80e minuut moest doelman Hans Portijk in actie komen om een schot van Abbas Mampuya onschadelijk te maken.
  Na deze kans was het in de 85e minuut alsnog raak en kwam LAC Frisia uit een razendsnelle uitbraak op 0-3. Bij dit doelpunt zat een overduidelijk buitenspelluchtje toen Given Pool zich een vrije doortocht verschafte. Iedereen keek naar scheidsrechter Aalders die alle protesten wegwuifde en liet doorspelen. In alle rust zocht Given Pool een hoek uit om vrij simpel de 0-3 tegen de touwen te schieten.
  Met een 0-3 eindstand floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Stefan Aalders voor het einde.
  De omroeper had zojuist middenvelder Lucas Loosman als man van de wedstrijd uitgeroepen.
  De spelers Olav Sieljes, Jordy Benjamins en Luuk Kappers hadden deze wedstrijd geel gekregen.
  Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd in Slagharen bij EMMS (Eendracht Maakt Macht Slagharen).
  Vandaag speelde EMMS met 0-0 gelijk bij VV Beilen.
  Deze wedstrijd begint volgende week zondag 17 oktober om 14:00 uur op sportpark De Kei te Slagharen.
  De Blauwe Marionbus zal rond 11:30 uur vertrekken vanaf de Ervenbos.
  In de loop van deze week volgt er een korte voorbeschouwing op deze wedstrijd!
  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:
  SC Emmeloord - LAC Frisia 0-3
  VV Beilen - EMMS Slagharen 0-0
  VENO Vollenhove - LSC1890 Sneek 2-1
  GAVC Grou - VV Drachten 2-1
  SV Pesse - VV Zuidwolde 0-2
  SV Epe - VV Dalen 3-0
  VV Oerterp was Vrij!
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Robin Tabak ( 65e Luuk Kappers ), Gokhan Pala, Olav Sieljes, Daan Zuidberg, Lucas Loosman, Wiebe Koopmans ( 60e Redouan Boundati ), Jordy Benjamins, Wouter van der Velden ( 60e Bilal Boundati ), Jeen Baak ( 65e Jouad Boundati ) en Gerke Schaap ( 80e Lars Sipma )
  Wissels: doelman Melvin Bos, Luuk Kappers, Lars Sipma, Bilal Boundati, Redouan Boundati en Jouad Boundati.
  Afwezig: Wouter Spit, Jeroen Sipma, Marc Loosman, Rik Beekman, Thijs Lanters.
  Gele kaarten: Olav Sieljes, Jordy Benjamins en Luuk Kappers.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Huisman
  Medische staf: Kira Ronner en Wouter Spit
  Vlagger: Edwin Berende
  De opstelling van LAC Frisia:
  Danyo Zunnenberg, Sena Postma ( Denian Postma ), Nils Sjoerdsma, Dash Turner, Given Pool, Caio Feige ( Tieme Schiphof ), Tristen Kuilman ( Vincent Hoekema ), Stefan Efde, Hidde Pater, Abbas Mampuya en Willem Schreiber.
  Wissels: doelman Mitchel Timmer, Denian Timmer, Jente Schat, Tieme Schiphof en Vincent Hoekema.
  Trainers: Daniel Schmidt en Said Louikili
  Teammanager: Robert Jan Wenselaar
  Medische staf: Salvatore Tundo
  Vlagger: Martijn den Hartog
  De scheidsrechter: Dhr. Stefan Aalders uit Assen
  Toeschouwers: 300
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.