• VOORBESCHOUWING

  WEDSTRIJDVOORBESCHOUWING: SC Emmeloord - HZVV Hoogeveen

  Dit weekend heeft SC Emmeloord geen competitieverplichtingen maar staat op zaterdagmiddag 17:00 uur de bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser HZVV op het programma. Deze wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Ferdinand van der Werf uit Heerenveen bijgestaan door assistenten Geert van Eerde en Ate van der Meer.

  Wij heten onze gasten van de Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging, afgekort HZVV, van harte welkom in het blauwe bastion!

  Bekerresultaten!
  De Emmeloorders versloegen in de poulefase eersteklasser Go Ahead Kampen met 3-1 en wonnen daarna met 1-4 bij SV Lelystad'67. In de laatste bekerwedstrijd kon SC Emmeloord zich een 3-2 nederlaag bij IJVV IJsselmuiden veroorloven. Onze gasten uit Hoogeveen stromen nu pas het bekertoernooi binnen.

  Stand van zaken!
  Na het 1-1 gelijkspel tegen VV Heerde staan de Emmeloorders met 14 punten uit acht wedstrijden op een 4e plek in de 2e Klasse K. De Hoogeveners staan met 13 punten uit 10 en een doelsaldo van 15 voor en 17 tegen op een 10e plek in de Hoofdklasse B. In de eerste uitwedstrijd, bij onze rooie buren Flevo Boys, bleef HZVV op een 1-1 gelijkspel steken.

  Topscorers
  De topscorer bij HZVV is Yoran Popovic met 5 treffers gevolgd door Fabian Stevens met 3 doelpunten. Bij SC Emmeloord is Gerke Schaap topscorer met 4 goals.

  Kampioen!
  Vorig seizoen werd HZVV met 68 punten uit 26 wedstrijden overtuigend kampioen. De rood witten wonnen 22 keer, deelden twee keer de punten en verloren slechts twee keer. Het imposante doelsaldo van 99 voor en 30 tegen zegt genoeg!

  De Trainer!
  Hoofdtrainer Gert van Duinen is aan zijn derde seizoen bezig aan de Bentincksdijk waar hij eerder ook als assistent-trainer actief was.

  Jonge selectie!
  De selectie van HZVV heeft een uitzonderlijke jonge gemiddelde leeftijd van slechts 22 jaar oud. De doelpunten moeten vooral van de topscorers Romano Djababoe, Yoran Popovic en Fabian Stevens komen.

  Clubinfo!
  De Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging (HZVV) werd op 5 december 1929 opgericht. De club telt ruim 1.000 leden en speelt sinds 1953 zijn thuiswedstrijden aan de Bentincksdijk. De leden zijn onderverdeeld in 8 seniorenteams, veteranen 35 en 45 plus, zaalvoetbal, 12 juniorenteams, 25 pupilenteams, vier vrouwenteams en een meidenafdeling. Op Sportpark Bentincksdijk hebben de twee grote clubs HZVV en VV Hoogeveen naast elkaar hun thuisbasis. De Rooien en de Blauwen delen hetzelfde sportpark, maar hebben hun eigen hoofdveld en clubgebouwen. 

  Erelijst HZVV!
  Deze zaterdagclub heeft een imposante erelijst met twaalf kampioenschappen. In 1986 werd voor het eerst de 1e klasse bereikt en vanaf 1996 tot 2000 acteerde HZVV drie seizoenen in de Hoofdklasse C. Na 2000 keerde HZVV nog vijf keer kortstondig terug in de Hoofdklasse, maar waren de Rood Witten vooral een stabiele subtopper in de 1e Klasse. Momenteel bezet HZVV dus de tiende plek in de Hoofdklasse B.

  Kansloze missie?
  Gaat het zaterdag een kansloze missie voor SC Emmeloord worden? Hoe groot zal het krachtsverschil zijn tussen de zondag tweedeklasser en de zaterdag Hoofdklasse B. In ieder geval kunnen we deze wedstrijd ook als een mooie ervaring en nuttige leerschool zien. Hoe zullen onze jonge talenten zich staande houden? De blauwe supporters rekenen nergens op maar willen wel graag een dapper strijdend en fanatiek SC Emmeloord zien.

  Twijfelachtig!
  Het is nog onzeker of Lucas Loosman, Rik Beekman, Brian Mangnus, Jeroen Sipma en Olav Sieljes op tijd zijn hersteld, maar Trainer Dick Krommenhoek kan sowieso over 15 fitte en gretige spelers beschikken. Komt allen aanstaande zaterdag deze wedstrijd aanschouwen als beide teams om 17:00 uur zullen aftrappen.

  Verslaggever: Klaas Huisman (afwezig zaterdag)