• SC Emmeloord wint voor de 7e keer op rij!
  SC Emmeloord - VV Drachten 3 - 2 ( 2 - 0 )
   
  De Blauwe Polderboys zijn de nieuwe koploper in de 2e klasse J.
   
  Een gedreven en superfanatiek SC Emmeloord wint in een boeiende en superspannende wedstrijd met 3-2 van VV Drachten en hebben nu voor het eerst de koppositie in de 2e klasse J overgenomen. Na 20 jaar staat SC Emmeloord bovenaan!
   
  Met deze zwaarbevochten 7e overwinning op rij is het oude clubrecord geevenaard en kan deze volgende week uit bij het lastige VV Oldeholtpade worden gebroken. Na afloop kwamen de emoties los en werd er een bescheiden feestje gevierd in het kolkende supergezellige Blauwe Bastion!
   
  Voor ongeveer 300 toeschouwers betraden beide teams de blauwe arena waar voorafgaand het tweede team met 2-1 van VV Raptim 2 had gewonnen.
   
  De pupil van de week Melle Dingemans had zijn zenuwen nog niet goed onder controle en had twee pogingen nodig om de doelman van VV Drachten te kunnen passeren. Goed doorgezet van Melle!
   
  Iedereen had vandaag een beetje last van de zenuwen want gaat dit SC Emmeloord dit volhouden en het clubrecord breken.
  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Martin Arends uit Emmen die een uitstekende wedstrijd floot.
   
  De Emmeloorders schoten uit de startblokken en belegerden meteen met vlotte aanvalsgolven het vijandelijke doel. Een strakke voorzet van Thijs Lanters werd op een haartje gemist door Marc Loosman die even later rakelings naast schoot.Een poging van Jelle Zaal zeilde rakelings over.
   
  In de 4e minuut kwam SC Emmeloord via Jeroen Sipma op een snelle 1-0 voorsprong. Hier ging een snelle actie en een perfecte voorzet van Jelle Zaal aan vooraf die van dichtbij door Jeroen Sipma snoeihard werd binnengeschoten voor de 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.
   
  Tot de 15e minuut was het een eenrichtingsverkeer richting het doel van VV Drachten waar doelman Jeroen Dragt een uitstekende wedstrijd stond te keepen. De Emmeloorders kregen in het eerste kwartier via Wouter van der Velden, Jelle Zaal en Marc Loosman goede kansen.
   
  Rond de 15e minuut lieten de zwart witten uit Drachten zich voor het eerst voorin zien en werd het meteen gevaarlijk. Twee keer moest doelman Hans Portijk in actie komen om Thomas van der Meulen en Maiko Smits van het scoren te houden. Een vrije trap van VV Drachten wordt met moeite door doelman Portijk weggestompt. Twee afstandsschoten van VV Drachten zeilden naast en over.
   
  In de 20e minuut lanceerde Kars Dijkstra met een prachtige dieptepass Wouter van der Velden die zijn inzet naast zag gaan. Even later Kars Dijkstra op volle snelheid en werd Jelle Zaal gevonden, maar ook deze kans ging er niet in. SC Emmeloord had in deze fase het initiatief en meeste balbezit, maar moesten constant oppassen voor de gevaarlijke uitbraken van Drachten.
   
  De Friesen probeerden aan te zetten en kregen een aantal corners te nemen, maar dit offensief leverde geen echte grote kansen op. Gaandeweg werd SC Emmeloord sterker en kwamen er kansen.
   
  In de 30e minuut werd een Emmeloords doelpunt van Marc Loosman afgekeurd wegens een eerdere overtreding.
  Daarna twee goede mogelijkheden voor SC Emmeloord, maar Wouter van der Velden zag zijn inzet rakelings naast gaan en een schitterende oogstrelende krulbal van Jelle Zaal zeilde rakelings over het doel.
  Op slag van rust veerde iedereen overeind toen Jelle Zaal iedereen te snel af was, maar diens schuiver ging rakelings voorlangs. Net op het moment dat iedereen aan een warme bak koffie dacht en VV Drachten nog een keertje de aanval zocht sloegen de polderboys vanuit de omschakeling meedogenloos toe voor de 2-0 ruststand.
  Dit gebeurde in de 45e minuut toen SC Emmeloord vanuit de snelle omschakeling razendsnel eruit kwam en Wouter van der Velden iedereen voorbij snelde. Onze topscorer lag op volle snelheid en had ook gemakkelijk voor eigen succes kunnen gaan, maar speelde de bal keurig af op de inkomende Jelle Zaal die fraai raak schoot voor de 2-0 ruststand.
  Bij VV Drachten was Jort Velzing voor Daniel Hanna binnen de lijnen gekomen en SC Emmeloord begon ongewijzigd aan de tweede helft.
   
  De Emmeloorders kregen direct na rust meteen twee goede kansen, maar die waren helaas niet aan Jelle Zaal besteed. Daarna werd VV Drachten twee keer gevaarlijk, maar stond de verdediging onder aanvoering van Niels Brands goed op te letten. Toch werden de zwart witten steeds dreigender.
   
  In de 58e minuut kreeg VV Drachten na een domme overtreding een strafschop te nemen.
  Dit leverde Emmeloorder Jeroen Sipma een gele kaart op en de strafschop werd door Wilke Siderius feilloos binnen geschoten voor de 2-1 aansluitingstreffer voor VV Drachten.
  De polderboys reageerden meteen en hadden in de 60e minuut hun antwoord alweer klaar liggen.
  Een slimme steekbal kwam dwars door het midden bij spits Marc Loosman terecht die met een fraaie bekeken schuiver de 3-1 liet aantekenen. Twee wissels bij SC Emmeloord waar nu Wiebe Koopmans en Jordy Benjamins voor Jeroen Sipma en Olav Sieljes in de ploeg kwamen.
  De zwart witten uit Drachten lieten het hier niet bij zitten en trokken nog eens ten aanval. In de 67e minuut zwaaide een voorzet dreigend voor het Emmeloordse doel waar bij de tweede paal plotseling Jort Velzing opdook om de 3-2 hard tegen de touwen te schieten.
   
  De spanning was nu weer helemaal terug en VV Drachten probeerde aan te zetten en iets te forceren.
  Twee keer stond doelman Portijk op de goede plek waarna SC Emmeloord zich weer voorin lieten zien.
  In de 75e minuut een prachtige voorzet van Jelle Zaal op Wouter van der Velden en een knappe redding van Drachten doelman Jeroen Dragt. Aan de andere kant moest doelman Portijk in actie komen om Jort Velzing van het scoren te houden.
   
  In een hoog tempo golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. Bij SC Emmeloord kwamen nog Luca Apeldoorn, Gerke Schaap en Koen de Jonge voor Lucas Loosman, Marc Loosman en Kars Dijkstra binnen de lijnen. Bij VV Drachten kwam Renzo Bos voor Lars Kuperus in de ploeg.
   
  In een knotsgekke slotfase zette VV Drachten aan en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging waar uitblinker Niels Brands alles onder controle had. Terwijl VV Drachten aanzette kreeg SC Emmeloord ruimte om te counteren en kwamen er kansen.
  In de 88e minuut een geweldige uithaal van Jelle Zaal en een fantastische redding van Drachten doelman Jeroen Dragt die met zijn vingertoppen deze bal over de lat wist te tikken. Een ziedend schot van invaller Luca Apeldoorn zeilt over.
  Toch was deze wedstrijd nog niet gespeeld en kreeg VV Drachten in de 90e minuut een dot van een kans op de gelijkmaker. Van dichtbij schoot de aanvaller van Drachten rakelings over.
   
  Hier kwam SC Emmeloord met de schrik vrij waarna Jelle Zaal deze wedstrijd op slot had moeten gooien. Oog in oog met de Friese doelman vergat Jelle te scoren!Na het laatste fluitsignaal lagen de spelers moe en voldaan op het kunstgras. Toen de uitslagen van de andere velden binnen kwamen reageerde iedereen blij en opgelucht.
   
  Na zeven overwinningen op rij staat SC Emmeloord bovenaan!
   
  Volgende week wacht er een nieuwe uitdaging als SC Emmeloord op bezoek gaat bij het taaie stugge en lastige VV Oldeholtpade. De kampioen van de eerste periode verloor vandaag met 1-0 bij VV Dalen en zijn nu naar de 4e plek afgezakt. Een andere verrassende uitslag kwam uit Sint Annaparochie die met 4-3 van LSC wisten te winnen.
   
  De top vier met SC Emmeloord, VV Dalen, EMMS en VV Oldeholtpade staan dichtbij elkaar en doen weinig voor elkaar onder. Toch heeft SC Emmeloord al zes punten voorsprong op nummer vijf LSC en lijkt er een gat met de middenmoot te ontstaan.
  Er gaan wat dingen veranderen in mijn leven en ik wil het schrijven een beetje minderen en afbouwen.
   
  Ik ga wegens een druk priveleven en veranderingen op mijn werk geen doordeweekse voorbeschouwingen meer schrijven.
  Toch zal ik op speciaal verzoek proberen op de zondag een beknopt verslagje te schrijven en blijven we ook de Twitter en voetbalnoord bijhouden voor SC Emmeloord.
   
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Niels Brands
  Man van de wedstrijd VV Drachten: Doelman Jeroen Dragt.
   
  Uitslagen 2e klasse J:
   
  SC Emmeloord - VV Drachten 3-2
  VV Dalen - VV Oldeholtpade 1-0
  VV Beilen - EMMS Slagharen 0-2
  Sint Anna - LSC 1890 Sneek 4-3
  VENO Vollenhove - HODO 3-1
  SV Pesse - VV Zuidwolde 3-4
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands, Olav Sieljes ( Wiebe Koopmans ), Kars Dijkstra ( Koen de Jonge ), Lucas Loosman ( Luca Apeldoorn ), Jeroen Sipma ( Jordy Benjamins ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters, Marc Loosman ( Gerke Schaap ) en Jelle Zaal.
  Wissels: doelman Melvin Bos, Luca Apeldoorn, Koen de Jonge, Jordy Benjamins, Gerke Schaap, Wiebe Koopmans.
  Gele kaart: Jeroen Sipma
  Gebl/Afw: Rik Beekman, Luuk Kappers, Lars Sipma, Wouter Spit, Sjirk de Vries en doelman Sil Apeldoorn.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Fysio: De Wilg Emmeloord
  Vlagger: Edwin Berende
   
  De opstelling van VV Drachten:
  Jeroen Dragt, Lars Kuperus ( Renzo Bos ), Tim Kuperus, Thomas vd Meulen, Rick King, Maiko Smits, Wilke Siderius, Kasper Dekens, Dylan Kreeft, Jeffrey Mast en Daniel Hanna ( Jort Velzing ).
  Wissels: doelman Robbert Evenhuis, Renzo Bos, Erwin Elzinga, Lennart vd Meulen, Jort Velzing en Erik vd Berg.
  Gele kaart: Thomas vd Meulen
  Trainer: Joey Witte
  Teammanagers: Tamme Mast en Harry Kreeft
  Medische staf: Johan de Boer
  Vlagger: Harry Kreeft.
  De scheidsrechter: Dhr. Martin Arends uit Emmen
  Toeschouwers: 300
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.