• VV Zuidwolde - SC Emmeloord 1 - 2 ( 0 - 1 )

  Een ploeterend en strijdend SC Emmeloord wint met bloed, zweet en tranen uiterst moeizaam met 1-2 bij laagvlieger VV Zuidwolde.
  Met deze zwaarbevochten 6e overwinning op rij staan de Emmeloorders op een 2eplek in de tweede klasse J. De periodetitel ging naar koploper VV Oldeholtpade die thuis met 2-0 van Sint Annaparochie wist te winnen.

  Na de 10-0 monsterzege van vorige week konden de blauwen niet imponeren in Zuidwolde en moest het team van heel ver komen om deze 1-2 overwinning veilig te stellen. De thuisploeg gooide alles in de strijd en had op basis van de hele wedstrijd een gelijkspel verdiend.
   
  Bijzonder!
  Het is op zich een unicum en heel bijzonder om 6 wedstrijden op rij te winnen, maar de glans was er vandaag vanaf en hoorde je het overal kraken en piepen. Deze 6e overwinning op rij was de allermoeilijkste in deze serie.
   
  Clubrecord!
  Volgende week speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen middenmoter VV Drachten en kan het clubrecord van 7 overwinningen op rij worden geevenaard, maar dan zullen de polderboys wel beter voor de dag moeten komen.
   
  Fanatiek VV Zuidwolde!
  Met 18 spelers op het wedstrijdformulier vertrokken de polderboys naar het mooie Drenthe waar ons een gastvrij en hartelijk ontvangst stond te wachten. Het is altijd supergezellig bij de VV Zuidwolde, maar eenmaal aan de aftrap vlogen de vonken er vanaf bij het felle fanatieke VV Zuidwolde. De rood-zwarten staan onderin op een 11e plek en vechten nu vol passie, strijd en inzet voor elk puntje.
   
  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen in de Tweede Klasse J.
   
  Enerverend!
  In een gelijkopgaande beginfase waren de eerste twee kansjes voor SC Emmeloord en een hele grote mogelijkheid voor VV Zuidwolde. Eerst vond Wouter van der Velden de doelman van Zuidwolde op zijn weg die met uitstekend voetenwerk redding bracht.
  Even later werd een voorzet van Wouter op Marc Loosman ternauwernood onderschept en weggewerkt.
   
  Oog van de naald!
  In de 3e minuut kroop SC Emmeloord bij een razendsnelle uitbraak van VV Zuidwolde door het oog van de naald.
  Een voorzet vanaf de rechterflank van Frans Capellen werd door Nico Schulting heel knap verlengd en ketste via binnenkant paal terug in het veld. Hier kwam SC Emmeloord met de schrik vrij waarna uitblinker Mathijs Steenbergen met een subtiele steekbal Frans Capellen wist te bereiken die doelman Hans Portijk op zijn weg vond.
   
  Slordig!
  De Emmeloorders probeerden zich te herstellen en creeerden een optisch veldoverwicht, maar speelden slordig, onrustig en onzuiver. Er kwamen kansjes voor Thijs Lanters en Marc Loosman en een vrije trap van Niels Brands werd een eenvoudige prooi voor de doelman. Ondanks het enorme veldoverwicht en meeste balbezit konden de Emmeloorders niet overtuigen en ontbrak de scherpte.
   
  Gevaar!
  Bij elke uitbraak van Zuidwolde was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging waar Niels Brands, Olav Sieljes, Daan Zuidberg en Kars Dijkstra rustig, kalm en beheerst bleven.
  Met name de voorzetten vanaf de flanken veroorzaakten rommelige situaties voor het Emmeloordse doel waar doelman Hans Portijk een puike partij stond te keepen. Drie keer moest doelman Portijk handelend met zijn vuisten optreden.
   
  Kansen Zuidwolde!
  Een voorzet van Zuidwolde speler Steven Berghuis werd door iedereen gemist en zeilde rakelings voorlangs. Even later vonden Frans Capellen en Nico Schulting de Emmeloordse doelman Portijk op hun weg. Tot de 30e minuut had SC Emmeloord weliswaar een veldoverwicht, maar waren de beste mogelijkheden voor VV Zuidwolde.
   
  Herstel!
  Rond de 30e minuut kreeg SC Emmeloord iets meer grip op het middenveld waar Lucas Loosman, Wiebe Koopmans en Wouter van der Velden veel strijd moesten leveren. In de voorhoede probeerden Thijs Lanters, Marc Loosman en Jelle Zaal de juiste openingen te vinden. Er kwamen kansjes, maar het vizier stond niet op scherp.
   
  Dreiging!
  Twee keer glipte Jelle Zaal op volle snelheid door de rood zwarte verdedigingslinie maar zijn voorzetten kwamen net niet aan bij Wouter van der Velden en Marc Loosman. Een venijnig schot van Jelle Zaal spatte daarna uiteen op de vuisten van de doelman en even later schoot Jelle rakelings over het doel. In de 35e minuut ging Kars Dijkstra mee naar voren en werd Marc Loosman in stelling gebracht, maar ook deze bal ging er niet in.
   
  Strafschop!
  Vlak voor rust kreeg SC Emmeloord in de 42e minuut een strafschop te nemen nadat Marc Loosman opzichtig werd gehaakt en neerging. Deze strafschop werd door Wouter van der Velden genomen en in eerste instantie half gekeerd door Zuidwolde doelman Stef Raben waarna Wouter vanuit de rebound alsnog toesloeg voor de 0-1 voorsprong voor SC Emmeloord.
   
  Rust!
  Na deze 0-1 kreeg SC Emmeloord via Jelle Zaal nog een goede mogelijkheid en bracht Zuidwolde doelman Raben fraai redding.
  Met een 0-1 voorsprong gingen we rusten.
   
  Ontevreden!
  Onze trainers Robert Staarman en Wilfred Spielhagen waren niet tevreden over de eerste helft.Vooraf hadden onze trainers nog gewaarschuwd voor onderschatting en de sterke kanten van Zuidwolde doorgenomen.Dan is het onbegrijpelijk hoe slordig SC Emmeloord speelde. Na een flinke donderspeech begonnen de Blauwen vol goede moed aan de tweede helft.
   
  Hoopvol!
  In de eerste 5 minuten begon SC Emmeloord hoopvol aan de tweede helft met veel dreiging over de flanken van Wouter van der Velden en Jelle Zaal. Twee keer dook Jelle Zaal gevaarlijk en dreigend op, maar onder aanvoering van uitblinker Mathijs Steenbergen bleef de verdediging van Zuidwolde heel koel overeind. Daarna probeerde VV Zuidwolde met hoge diepe ballen en gevaarlijke hoge voorzetten zijn voorhoede te bereiken.
   
  Gelijkmaker!
  In de 52e minuut scoorde VV Zuidwolde met een fraai geplaatst afstandsschot van Bram Klein de 1-1 gelijkmaker. Dit schot vanaf randje strafschopgebied viel buiten bereik van doelman Portijk in de verre hoek binnen en bracht vertwijfeling in het blauwe kamp. De glans was er vanaf en de mouwen werden nu opgestroopt.
   
  Moeilijk!
  De spelers hadden het moeilijk en moesten nu heel diep gaan en van ver komen om deze tegenslag te boven te komen. Trainer Robert Staarman bracht nu met Jordy Benjamins en Jeroen Sipma voor de moegestreden Wiebe Koopmans en Thijs Lanters nieuw elan binnen de lijnen. Er volgden wat aanpassingen en omzettingen in het Emmeloordse team om het tij te keren.
   
  Voorsprong!
  In de 62e minuut kwam SC Emmeloord dankzij een bevlieging van topscorer Wouter van der Velden op een bevrijdende 1-2 voorsprong. Hier zat een buitenspelluchtje aan toen Lucas Loosman met een splijtende dieptepass dwars door het centrum Wouter op volle snelheid wist te bereiken. De vlag bleef echter omlaag en ook de scheidsrechter vond het geen buitenspel en liet doorspelen. Met een schitterende beweging omspeelde Wouter heel koelbloedig de doelman om heel subtiel en eenvoudig de 1-2 tegen de touwen te schieten.
   
  Snelle acties!
  Deze treffer bracht hoop en vertrouwen in het Blauwe kamp. Vanaf de flanken liet Jelle Zaal een paar mooie snelle acties zien, maar haperde het vervolg. Een ziedend schot van Jelle Zaal werd fraai gepareerd door doelman Raben. Twee keer glipte Wouter van der Velden door de rood zwarte verdediging, maar zijn voorzetten werden niet begrepen.
   
  Offensief!
  Rond de 70e minuut kroop Zuidwolde uit zijn schulp en trokken de rood zwarten alle registers open.
  De Emmeloorders moesten terug en alle zeilen bijzetten. In de 72e minuut ging een rood zwarte aanvaller neer op randje strafschopgebied en kwam SC Emmeloord met de schrik vrij dat deze bal niet op de stip ging, maar buiten het strafschopgebied werd
  gelegd. Deze vrije trap leverde niets op.
   
  Kansen Zuidwolde!
  Hierna kreeg de thuisploeg drie grote kansen op de gelijkmaker. In deze fase mag het ploeterende SC Emmeloord zijn doelman Hans Portijk bedanken die met drie geweldige reddingen zijn team hier doorheen sleepte. Twee schoten en een kopbal werden stijlvol door doelman Portijk onschadelijk gemaakt. Met zijn vingertoppen wist Portijk een harde kopbal over de lat te tikken. De thuisploeg kreeg een paar corners te nemen en gooiden nu alles in de strijd om een doelpunt te forceren.
   
  Compliment!
  Een groot compliment voor doelman Portijk en de verdedigers Daan Zuidberg, Niels Brands, Olav Sieljes en Kars Dijkstra. Doordat Zuidwolde nu steeds meer risico ging nemen ontstonden er ruimtes voor SC Emmeloord om te counteren. Dit leverde SC Emmeloord nog drie goede mogelijkheden op.
   
  Kansen SC Emmeloord!
  Twee keer dook Jelle Zaal gevaarlijk op en moest de doelman van Zuidwolde ingrijpen. Een andere poging zeilde voorlangs en ook Wouter van der Velden vond bij een snelle uitbraak de doelman Stef Raben op zijn weg. Bij SC Emmeloord kwamen nog de jonge talenten Luca Apeldoorn en Koen de Jonge voor Jelle Zaal en Lucas Loosman binnen de lijnen.
   
  Slotfase!
  In een spannende en bloedstollende slotfase stond SC Emmeloord onder zware druk en werd er voor elke millimeter gestreden. Ondanks het slotoffensief van VV Zuidwolde kreeg SC Emmeloord in de 89e minuut een dot van een kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Wouter van der Velden zag zijn poging stranden. Na het laatste fluitsignaal reageerde iedereen uiterst opgelucht bij SC Emmeloord.
   
  Teamproces!
  Een zwaarbevochten 1-2 overwinning, maar als je als team ook zulke moeilijke, lastige en slechte wedstrijden weet te winnen maak je een hele proces door en sta je ook terecht waar je nu staat. Met 18 punten uit acht wedstrijden staat SC Emmeloord keurig op een tweede plek! wat een contrast met vorig seizoen.
   
  Herstellen!
  Deze 6e overwinning op rij was de allermoeilijkste in deze serie. De glans is er een beetje vanaf en de komende week moeten de polderboys de koppen bij elkaar steken en zich herstellen.
   
  Volgende week zondag 27 november wacht de volgende uitdaging als VV Drachten op bezoek komt.
  Aanvang 14:00 uur op De Ervenbos.
  De voorbeschouwing volgt komende week!
   
  De uitblinkers vandaag waren Hans Portijk, Niels Brands, Olav Sieljes, Daan Zuidberg, Lucas Loosman en Wouter van der Velden.
   
  De man van de wedstrijd bij VV Zuidwolde: Mathijs Steenbergen
  De man van de wedstrijd SC Emmeloord: Doelman Hans Portijk
  In de moeilijkste periode stond Hans Portijk een geweldige wedstrijd te keepen en hield hij met vijf fraaie reddingen het team
  overeind.
   
  Alle uitslagen in de 2eklasse J:

  VV Zuidwolde - SC Emmeloord 1-2
  VV Drachten - VV Dalen 0-1
  VV Oldeholtpade - Sint Anna 2-0
  EMMS Slagharen - LSC Sneek 4-1
  H.O.D.O. H'veld - SV Pesse 2-2
  VV Beilen - VENO Vollenhove 0-5
   
  De opstelling van VV Zuidwolde:
  Stef Raben, Mathijs Steenbergen, Ralph Zantinge, Steven Berghuis ( Bas Hempen ), Mark vd Beld, Nico Schulting, Frans Capellen ( Joris de Roo ), Martijn Spijkerman, Twan van t Zand, Bram Klein, T.G. Wegman.
  Wissels: Robin Cornello, Bas Hempen en Joris de Roo.
  Gele kaart: Martijn Spijkerman
  Trainer: Erik Hegen
  Assistenttrainer: Leon Schoemaker
  Hersteltrainer: Wesley Steenbergen
  Medische staf: Sjors Boon
  Teammanager: Gillian vd Heide
  Vlagger: Arjen Braad
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands, Olav Sieljes, Kars Dijkstra, Lucas Loosman ( Koen de Jonge ), Wiebe Koopmans ( Jeroen Sipma ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters ( Jordy Benjamins ), Marc Loosman en Jelle Zaal ( Luca Apeldoorn ).
  Wissels: Koen de Jonge, Luca Apeldoorn, Jeroen Sipma, Lars Sipma, Jordy Benjamins, Sjirk de Vries en doelman Wouter Leeuw.
  Gele kaart: Wouter van der Velden
  Gebl/Afw: Wouter Spit, Rik Beekman, Luuk Kappers, Gerke Schaap en doelman Sil Apeldoorn.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Fysio: De Wilg Emmeloord
  Vlagger: Edwin Berende
   
  De scheidsrechter: Dhr. Joop de Vries.
  Toeschouwers: 200
   
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.