• SC EMMELOORD – VV HEERDE 1-1 ( 0-1)

  In de subtop van de 2e Klasse hebben SC Emmeloord en VV Heerde de punten met een 1-1 gelijkspel gedeeld.

  Na een gelijkopgaande beginfase met kleine kansjes over en weer opende VV Heerde in de 24e minuut met een verwoestende uithaal in de korte hoek de score. Het was de jarige job Elkjar Dijkgraaf die dit doelpunt liet aantekenen. De Emmeloordder moesten in de eerste helft het initiatief aan VV Heerde overlaten, maar kwamen in een aantrekkelijke en spannende tweede helft sterk terug. In een hoog tempo werden de Heerdenaren teruggedrongen en kreeg SC Emmeloord een handvol goede kansen. Na een schitterende aanval uit het schoolboekje van trainer Dick Krommenhoek tikte Bastian Tabak een voorzet van Maric Naaktgeboren tegen de touwen voor de 1-1 gelijkmaker in de 66e minuut. In een spannende slotfase golfde het spel in een hoog tempo op en neer en kwam SC Emmeloord nog heel dichtbij de overwinning.

  Onderaan dit verslag alle uitslagen van de 2e Klasse K en de opstellingen van beide teams.

  Het Tweede!

  Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord met 0-2 verloren van de beloften van VV Raptim uit Coevorden.

  Afscheid!

  Eerder deze week had VV Heerde trainer Bardy Verhoef het bestuur van de Veluwse club laten weten na dit seizoen de club te gaan verlaten. Deze gedreven trainer stond vier seizoenen aan het roer bij VV Heerde en heeft nog geen nieuwe club gevonden, maar is toe aan een nieuwe uitdaging. Er zijn veel dingen gaande bij deze oude zondagclub want binnenkort is er een ledenvergadering bij VV Heerde om te kijken of er nog draagvlak voor de zondag is of dat er een nieuwe start als zaterdagclub gaat komen. Helaas zijn er steeds meer zondagclubs die deze stap overwegen en wij zullen de ontwikkelingen bij VV Heerde nauwgezet volgen.

  Terugkeer!

  De ziekenboeg wil maar niet leeg raken bij SC Emmeloord want de spelers Rick Voskuil, Abdul Boundati, Jeroen Sipma, Rik Beekman, Olav Sieljes en Brian Mangnus waren er nog niet bij. Onze blue Eagle Rick Voskuil deed al wel met de warming up mee en kan waarschijnlijk volgende week samen met Olav Sieljes weer aansluiten. Vandaag keerde Jordy Benjamins na een blessure weer terug in de basis en mocht ook Bastian Tabak weer zijn opwachting maken.  Bij SC Emmeloord stond onze vaste waarde Hans Portijk weer tussen de palen. Het centrale verdedigingsblok Gokhan Pala en Wouter Spit met daaromheen de beide backs Wouter van der Velden en Remco Jonkman. Op het middenveld moesten Mart Matthijssen, Jordy Benjamins en Lucas Loosman de linies bewaken. In de voorhoede gingen Maric Naaktgeboren, spits Gerke Schaap en Bastian Tabak op zoek naar de doelpunten. De wissels waren doelman Tim Schaafsma, Marc Loosman, Wiebe Koopmans en Lars Sipma.

  Beginfase!

  In een gelijk opgaande beginfase verschenen beide teams twee keer dreigend voor het vijandelijke doel. Het eerste kansje voor SC Emmeloord diende zich in de tweede minuut aan toen een voorzet van de opkomende back Remco Jonkman op het hoofd van Maric Naaktgeboren belandde, maar diens kopbal ging naast. Even later werd een mooi venijnig schot van Maric door de doelman van VV Heerde onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant moest SC Emmeloord doelman Hans Portijk in actie komen om een poging van Corstiaan van Altenburg te pareren.

  Initiatief!

  De gasten uit Heerde probeerden nu met een snelle balcirculatie het initiatief naar zich toe te trekken. Een schot van Heerdenaar Mike Bronsink werd onderweg van richting verandert, maar werd fraai gepareerd door doelman Hans Portijk. Vanaf de rechterflank had Elkjar Dijkgraaf een gevaarlijke voorzet in huis die met een katachtige duik door Hans Portijk onschadelijk werd gemaakt.

  Evenwicht!

  Het initiatief lag in deze fase bij VV Heerde, maar vanuit de omschakeling waren er ook uitbraken van SC Emmeloord te zien. Met name Bastian Tabak, Maric Naaktgeboren en Lucas Loosman werden ternauwernood door de Heerdense verdediging gestuit. Tot de 24e minuut was er geen vuiltje aan de lucht en leek de verdediging van SC Emmeloord zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben.

  De achterstand!

  In de 24e minuut kwam VV Heerde totaal onverwachts op een 0-1 voorsprong toen de jarige job Elkjar Dijkgraaf alvast een voorproefje op zijn 26e verjaardag wilde nemen en op fraaie wijze doel trof. Vanaf randje strafschopgebied nam Elkjar Dijkgraaf de bal snoeihard op zijn pantoffel en scoorde hij met een verwoestende raketinslag in de korte hoek de 0-1 voor VV Heerde. Na deze 0-1 probeerde SC Emmeloord zich te herstellen en voorin iets te forceren, maar het oogde allemaal slordig en onzuiver. Er kwamen drie halve kansjes voor SC Emmeloord, maar deze pogingen van Maric, Bastian Tabak en Lucas Loosman leverden niets op. De polderboys kregen een paar corners te nemen die allemaal een gemakkelijke prooi voor doelman Vincent Mosterd waren. Bij alle corners en hoge voorzetten kwam deze lange en atletische doelman als winnaar uit de strijd. Vanaf de flanken probeerden Remco Jonkman, Wouter vd Velden en Maric Naaktgeboren met mooie crossballen iets te forceren, maar de verdediging van VV Heerde hield eenvoudig stand.

  Counters!

  Vlak voor rust kwamen ook de geel zwarten weer opzetten en moest Emmeloord verdediger Gokhan Pala alle zeilen bijzetten om een gevaarlijke voorzet van Rico Vos te onderscheppen. Twee keer doken de aanvallers van VV Heerde voor het Emmeloordse doel op waar doelman Hans Portijk eenvoudig kon ingrijpen. Op slag van rust een snelle uitbraak van SC Emmeloord waarbij Wouter van der Velden, Gerke Schaap en Bastian Tabak waren betrokken, maar op het allerlaatste moment kon de verdediging van VV Heerde ingrijpen. Met een 0-1 voorsprong voor VV Heerde gingen we rusten.

  Kansen!

  In de rust liep Wiebe Koopmans al warm en zou Jordy Benjamins in de kleedkamer achterblijven. De polderboys speelden een uitstekende supersterke tweede helft en kregen al snel een paar goede kansen. Bij een indraaiende corner van Wouter van der Velden moest Heerde doelman Vincent Mosterd alle zeilen bijzetten. Even later moest deze doelman gestrekt naar de hoek om een vlammend schot van Wouter vd Velden tot corner te verwerken. De polderboys kregen nu drie corners op rij te nemen en belegerden het geel zwarte doel, maar hadden het vizier niet op scherp staan.

   Schouderblessure!

  In de 54e minuut bleef middenvelder Lucas Loosman met een schouderblessure op het veld liggen. Met een pijnlijke verbeten gezicht probeerde Lucas Loosman nog even door te zetten totdat het echt niet meer ging en zijn broer Marc Loosman hem kwam vervangen.

  Veerkracht!

  De polderboys werden nu feller en sterker en drongen de geel zwarten terug in de verdedigende stellingen. Met een schitterende oogstrelende crossbal wist Wouter vd Velden op de linkerflank Wouter Spit te bereiken. De voorzet van Wouter Spit werd door Bastian Tabak bij de eerste paal rakelings naastgekopt. Even later lieten Gerke Schaap en Marc Loosman een prachtige snelle aanval over vele schijven zien waarna de inzet van Maric Naaktgeboren ternauwernood werd geblokt en weggewerkt.

  Bij VV Heerde was nu Michel Calkhoven voor de moegestreden Stijn Rorije in de ploeg gekomen. De ijverige hardwerkende Stijn Rorije kwam er deze wedstrijd niet aan te pas en werd vakkundig door de blauwe verdedigers afgestopt. Namens VV Heerde probeerden Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg, Elkjar Dijkgraaf en invaller Michel Calkhoven het team op sleeptouw te nemen en weer wat plaagstootjes uit te delen. Net op het moment dat VV Heerde zijn zaakjes organisatorisch op orde leek te hebben sloegen de polderboys meedogenloos toe voor de bevrijdende 1-1 gelijkmaker.

  De gelijkmaker!

  In de 66e minuut was Maric Naaktgeboren op de linkerflank iedereen te snel af en werd zijn voorzet bij de eerste paal door Bastian Tabak binnengetikt voor de bevrijdende 1-1 gelijkmaker voor SC Emmeloord. Na deze 1-1 gelijkmaker was VV Heerde even van slag en kreeg SC Emmeloord nog vier grote kansen op de overwinning. Een ziedend vlammend schot van Mart Matthijssen zeilde rakelings over en even later moest Heerde doelman Vincent Mosterd in actie komen om een kanonskogel van Wouter vd Velden te pareren. In de 75e minuut werd de ijverige creatieve Bastian Tabak ternauwernood gestuit waarna ook Maric Naaktgeboren en Gerke Schaap door de Heerdense verdediging werden onderschept.

  Omzettingen!

  Trainer Dick Krommenhoek was er niet gerust op en spoorde zijn manschappen luidkeels aan om vooral de ruimtes tussen de linies beter te gebruiken. Aan de andere dugout bracht Heerde trainer Bardy Verhoef de aanvallers Arne Sellies en Sylvan Vos voor de uitgebluste verdediger Nick Boterman en de leeggespeelde Elkjar Dijkgraaf binnen de lijnen. Invaller Arne Sellies stond koud in het veld of liep al tegen een gele kaart aan. De geel zwarten gingen nu 1 op 1 spelen om kwamen er nog twee keer gevaarlijk uit.

  Slotfase!

  In de verdediging bij SC Emmeloord moesten Gokhan Pala, Wouter Spit, Remco Jonkman en Wouter vd Velden op hun hoede zijn om de counters van VV Heerde te kunnen onderscheppen. De ontketende polderboys kregen in de tweede helft negen corners te nemen die niets zouden opleveren. Bij een korte corner moest de doelman van VV Heerde met zijn vuisten een indraaiende bal van Wouter vd Velden wegstompen. In de 88e en 89e minuut kwam SC Emmeloord nog heel dichtbij de overwinning. Een voorzet van Wouter vd Velden schoot door en werd in kansrijke positie door Marc Loosman en Maric Naaktgeboren gemist. Oog in oog met de doelman kreeg Maric de bal niet onder controle en ging deze grote kans verloren. In de 89e minuut kreeg SC Emmeloord via Wouter vd Velden nog een vrije trap te nemen. Deze vrije trap leek alsnog binnen te vallen, maar zeilde tot ieders ontzetting rakelings naast. Met een 1-1 gelijkspel moesten beide teams genoegen nemen.

  Uitblinkers!

  Bij SC Emmeloord waren doelman Hans Portijk, de voltallige verdediging Wouter Spit, Gokhan Pala, Wouter vd Velden en Remco Jonkman de grote uitblinkers en kende Wiebe Koopmans een uitstekende invalbeurt!

  De hele week was Mart Matthijssen ziek om vandaag er weer te staan. Onze oude blauwe Schaap sleurde, draaide en kapte weer als vanouds, maar vooral doelpuntenmaker Bastian Tabak maakte kilometers en draaide overuren.

  The Gentlemen!

  Het is goed te zien dat magic box kilometervreter Bastian Tabak een periode in Engeland heeft gespeeld want hij gaat nu voorop in de strijd en is een dragende bepalende speler in dit team aan het worden. Ik heb ontzettend van Bastian genoten en ben superblij met deze positieve ontwikkeling.

  Stofzuiger Wouter Spit!

  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord is een onvervalste stofzuiger die vandaag als een terrier de hele verdediging op sleeptouw nam. Een groot compliment voor verdediger Wouter Spit die na een hardnekkige blessure weer helemaal terug is. Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Wouter Spit.

  De panter van Heerde!

  Bij VV Heerde staat er met doelman Vincent Mosterd een persoonlijkheid in het doel, maar ook aanvoerder Corstiaan van Altenburg is een belangrijke pilaar in dit team. Het doelpunt van jarige job Elkjar Dijkgraaf was prachtig en eentje om voor je verjaardag in te lijsten Elkjar! Man van de wedstrijd bij VV Heerde: doelman Vincent Mosterd.

  Periodetitel!

  Door een 3-1 overwinning op VV Oerterp heeft koploper VV Lemelerveld de eerste periodetitel opgeeist. De polderboys zijn door dit gelijkspel na de vierde plek afgezakt, maar doen nog steeds goed mee in de subtop van de 2e klasse K.

  Bekerwedstrijd!

  Volgende week heeft SC Emmeloord geen competitieverplichtingen en staat op zaterdagmiddag de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser HZVV Hoogeveen op het programma. Deze wedstrijd begint zaterdagmiddag 16 november om 17:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord. Helaas is deze verslaggever hier niet bij, maar er komt wel een voorbeschouwing!

  Op zondagmiddag 24 november staat de competitiewedstrijd de regionale derby tegen VENO Vollenhove op het programma en deze verslaggever ook weer van de partij!

  Alle uitslagen van de 2e Klasse K:

  SC Emmeloord - VV Heerde 1-1

  VV Zuidwolde - VENO Vollenhove 3-1

  VV Lemelerveld - VV Oerterp 3-1

  SV Dedemsvaart - VV Drachten 4-1

  VV Jubbega - VV Beilen 4-0

  LSC1890 Sneek - DTD Jelsum 3-0

  LAC Frisia L'warden - EMMS Slagharen 3-0

   

  De opstelling van SC Emmeloord:

  Hans Portijk, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Wouter Spit, Wouter vd Velden, Lucas Loosman ( 55e Marc Loosman ), Mart Matthijssen, Jordy Benjamins ( 45e Wiebe Koopmans ), Maric Naaktgeboren, Gerke Schaap en Bastian Tabak.
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Lars Sipma, Wiebe Koopmans, Marc Loosman en Rick Voskuil.
  Geblesseerd: Jeroen Sipma, Abdul Boundati, Rik Beekman, Olav Sieljes en Brian Mangnus.
  Gele kaart: Maric Naaktgeboren.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanager: Herman Vos
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte uit Marknesse.

   

  De opstelling van VV Heerde:

  Vincent Mosterd, Nick Boterman ( 80e Arne Sellies ), Rico Vos, Maarten Tuin, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink, Nick Wijenberg, Corstiaan van Altenburg, Stijn Rorije ( 55e Michel Calkhoven ), Elkjar Dijkgraaf ( 85e Sylvan Vos ), Dennis Calkhoven.

  Wissels: Sylvan Vos, Ferron Tessemaker, Arne Sellies en Michel Calkhoven.

  Gele kaarten: Nick Boterman, Dennis Calkhoven, Arne Sellies

  Trainers: Bardy Verhoef en Roel Smit

  Keeperstrainer: Herman van Diepen
  Medische staf: Jan Eilander
  Materiaalman: Gertwin Dijkgraaf
  Teammanagers: Lars Rorije en H.J. Kroeze

  Assistent scheidsrechter: Jacob Pleiter
  De scheidsrechter: Dhr Sam Tyler uit Assen

  Toeschouwers: 150

  Verslaggever: Klaas Huisman.