• SC Emmeloord - SV Oosterwolde 2 - 4 ( 1 - 2 )

  Het eerste elftal van SC Emmeloord is na een 2-4 nederlaag tegen het Friese SV Oosterwolde uitgeschakeld in de beker. De blauwen verloren alledrie de bekerwedstrijden en kunnen zich gaan opmaken voor de competitiestart volgende week bij Sint Annaparochie aan het Friese wad.
   
  Met de nieuwe promotie en degradatieregels staat er een spannend seizoen voor de deur en moeten de Emmeloorders vol aan de bak.
   
  Slechte voortekenen!
  De hemelsluizen stonden wagenwijd open en in de stromende regen betraden beide teams het hoofdveld. Deze wedstrijd kende wat opstartprobleempjes want ver voor de aftrap lagen de zekeringen eruit en was er geen stroom in het wedstrijdsecretariaat.
  Dankzij oud leider Peter Post konden we nog op tijd alle papieren uitprinten en de administratie bijwerken.
  Rond 14:00 uur kregen we het LED scorebord en de geluidsinstallatie niet aan de praat en moest oud omroeper Hans Willemsen van stal worden gehaald om dit probleem te fiksen.
  Heren, bedankt voor jullie hulp!
   
  Evenwicht!
  In een gelijkopgaande beginfase hielden beide teams elkaar in evenwicht. Het eerste kansje was voor SC Emmeloord, maar de inzet van Wouter vd Velden werd gekeerd door de doelman van SV Oosterwolde. Daarna werden de Friezen uit twee corners gevaarlijk en kwam SC Emmeloord bij twee scrimmages met de schrik vrij. Bij een indraaiende corner kon doelman Portijk de bal niet goed wegwerken, maar keerde hij stijlvol de rebound.
   
  Kansjes!
  De Emmeloorders hadden in deze fase een veldoverwicht en het meeste balbezit, maar moesten constant oppassen voor de snelle counters van SV Oosterwolde. Twee schoten van de Friese speler Sander van Rozen zeilden rakelings naast en over het doel.
  Namens SC Emmeloord waren Wouter van der Velden, Benjamins en Zaal de meest dreigende spelers, maar echte grote kansen leverde dit niet op.
   
  De voorsprong!
  In de 16e minuut kwam SC Emmeloord via een prachtige kopbal van Wouter van der Velden op voorsprong. Hier ging een vlijmscherpe fluwelen voorzet van Benjamins aan vooraf die precies bij de tweede paal terecht kwam waar Wouter klaar stond om de 1-0 in de korte hoek binnen te koppen.
   
  Onzuiver!
  Na deze 1-0 leek SC Emmeloord de smaak te pakken te hebben en door te drukken, maar de eindpassing was slordig. Over de rechterflank had Jelle Zaal twee snelle acties in huis en gaandeweg kreeg SC Emmeloord een paar corners te nemen.
  Ondanks het veldoverwicht en een paar corners waren de kansen op 1 hand te tellen.
   
  Dreiging!
  De Emmeloorders verschenen nog twee keer gevaarlijk voor het doel, maar het vizier van Wouter van der Velden stond niet op scherp. Bij een voorzet van Zaal dook Wouter vogelvrij dreigend op en was de doelman al uitgeschakeld waarna de schuiver van Wouter net voor de doellijn kon worden weggehaald. Even later een steekbal van Jeroen Sipma op Wouter vd Velden die ternauwernood door de Friese doelman kon worden onderschept.
   
  Friese plaagstoten!
  Tussendoor verstopte SV Oosterwolde zich niet en lieten zich drie keer gevaarlijk voor het Emmeloordse doel zien. Bij twee scrimmages kwam SC Emmeloord goed weg en doelman Portijk bracht fraai redding op een schot van aanvoerder Wieldraaijer.
   
  De Paal!
  In de 36e minuut spatte een vrije trap van Zuidberg tegen de paal uiteen en even later zeilde een schot van Benjamins rakelings naast.
   
  De gelijkmaker!
  In de 40e minuut kwam SV Oosterwolde via Robbin Wagenaar langszij voor de 1-1 gelijkmaker. De grillige aanvaller kreeg de bal vanaf de linkerflank aangespeeld, bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit voor de gelijkmaker.
   
  De achterstand!
  De Emmeloorders konden hier amper van bijkomen of de comfortabele voorsprong was als sneeuw voor de zon verdwenen. Binnen een minuut scoorde Wagenaar ook zijn tweede doelpunt en stond het ineens vlak voor rust in de 42e minuut 1-2 voor de Friezen.
   
  Slordig!
  De Emmeloorders probeerden zich weer te herstellen, maar het veldspel oogde te gehaast, slordig, rommelig en onsamenhangend!
  Met een 1-2 achterstand gingen we rusten.
   
  Wissels!
  In de rust drie wissels. Met Luuk Kappers, Koen de Jonge en Bilal Boundati voor Niels Brands, Lars Sipma en Wouter van der Velden kwamen er nieuwe impulsen in het team.
  In het centrale blok viel vooral Koen de Jonge positief op die in alle rust samen met Koopmans de lijnen uitzette.
   
  Moeizaam!
  Ondanks alle goede bedoelingen kende SC Emmeloord een moeizame start van de tweede helft. De Friezen waren namelijk messcherp uit de kleedkamer gekomen en SC Emmeloord moest alle zeilen bijzetten.
   
  Opleving!
  Rond de 60e minuut herpakte SC Emmeloord zich en kreeg het een paar kansen. De grote motor van SC Emmeloord was deze wedstrijd Wiebe die op volle toeren het team op sleeptouw probeerde te nemen.
  Een schot van Zaal werd met moeite tot corner verwerkt. Bij een indraaiende corner zag de Friese doelman er niet goed uit, maar was de rebound niet aan Bilal Boundati besteed en bracht doelman Atsma fraai redding.
   
  Tegenslag!
  In de 72e minuut scoorde SV Oosterwolde uit een snelle counter toen een voorzet vanaf links bij invaller Bjorn Wagenaar terecht kwam. In alle vrijheid kon Wagenaar aanleggen en de 1-3 tegen de touwen schieten.
   
  Slotoffensief!
  Na deze tegenslag probeerde SC Emmeloord uit alle macht terug te komen en kreeg het via Luca Apeldoorn en Bilal Boundati goede kansen. Aan de andere kant twee gevaarlijke uitbraken van SV Oosterwolde waarbij Robin Vos en de invallers Jordi Linneman en Bjorn Wagenaar het vizier niet op scherp hadden staan.
   
  Aansluiting!
  In de 86e minuut deed SC Emmeloord via Luca Apeldoorn iets terug en gaf met de aansluitingstreffer iedereen weer hoop. Van grote afstand had Luca iets moois in zijn gedachten en wist hij met een bekeken boogbal de 2-3 te scoren.
   
  Grote kans!
  De Emmeloorders gaven na deze goal nog een keertje vol gas en kregen via Zaal en Koopmans nog een grote kansen. In de 88e minuut had Jelle Zaal een snelle actie in huis en bereikte zijn haarscherpe voorzet de inkomende Wiebe Koopmans, maar oog in oog met de Friese doelman ging de inzet van Wiebe rakelings naast.
   
  Mokerslag!
  In de 90e minuut volgde de mokerslag en kreeg SC Emmeloord lede deksel op zijn neus toen Sander van Rozen op een voorzet kwam inglijden en de 2-4 liet aantekenen.
   
  Eindstand: 2-4
   
  Na 3 nederlagen op rij staan de Emmeloorders met beide benen stevig op de kleigrond en beseffen alle spelers dat er nog werk aan de winkel is.
   
  Volgende week begint de competitie in de 2e klasse J en wacht de uitwedstrijd bij oude bekende Sint Annaparochie!
  De Marionbus vertrekt al om 11:30 uur!
   
  De voorbeschouwing volgt woensdagavond.
   
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Wiebe Koopmans
  Man van de wedstrijd SV Oosterwolde: Robbin Wagenaar
   
  De andere wedstrijd in deze poule tussen VV Heerenveen en VENO werd met 4-1 door Heerenveen gewonnen.
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands ( Koen de Jonge ), Wiebe Koopmans, Lars Sipma ( Luuk Kappers ), Jeroen Sipma ( Luca Apeldoorn ), Jordy Benjamins, Wouter vd Velden ( Bilal Boundati ), Thijs Lanters, Gerke Schaap ( Jeen Baak ) en Jelle Zaal.
  Wissels: doelman Melvin Bos, Luuk Kappers, Koen de Jonge, Luca Apeldoorn, Jeen Baak, Bilal Boundati en Sjirk de Vries.
  Afwezig: Wouter Spit, Marc Loosman, Lucas Loosman, Olav Sieljes, Rik Beekman, Kars Dijkstra en doelman Sil Apeldoorn.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner
  Vlagger: Edwin Berende
  De opstelling van SV Oosterwolde:
  Jarno Atsma, Gevero van der Veen ( Fabian Zomer ), Robin Bouland, Marco van Hooff, Robin Vos, Jelmar de Vries, Dominggus Nussy ( Jordi Linneman ), Sander van Rozen, Robbin Wagenaar, Martijn Wieldraaijer ( Bjorn Wagenaar ), Giovanni Bos ( Remco Rozema ).
  Wissels: Fabian Zomer, Jordi Linneman, Bjorn Wagenaar en Remco Rozema.
  Trainers: Henk Boeree en Joey Latumalea
  Teammanagers: Peter Bos en Wouter Hiemstra
  Vlagger: Klaas Post
  De scheidsrechter: Dhr. Feije van der Wal uit Lemmer
  Toeschouwers: 150
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.