• SC Emmeloord - VENO 3 - 4 ( 2 - 0 )

  In een doldwaze bekerwedstrijd gaat SC Emmeloord totaal onnodig met 3-4 onderuit tegen VENO Vollenhove. De Emmeloorders stonden bij rust op een  comfortabele 2-0 voorsprong en leken alles onder controle te hebben. Toen VENO direct na rust iets terug deed liet Wouter van der Velden zijn 3e doelpunt aantekenen en leek deze wedstrijd beslist. In het laatste kwartier ging het mis en toonde VENO veerkracht door deze 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 winst.

  Bij 2 tegendoelpunten zat er een overduidelijk buitenspelluchtje, maar het mag ondanks alles natuurlijk nooit gebeuren hoe gemakkelijk SC Emmeloord deze voorsprong verspeelde.

  Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord goede zaken gedaan door met 6-3 van de reserves van Steenwijkerwold te winnen. Gisteren speelde SC Emmeloord 19-1 met Koen de Jonge en Luca Apeldoorn heel knap met 1-1 gelijk bij SV Urk 19-2.

  Complete selectie!
  Bij SC Emmeloord ontbraken vandaag Olav Sieljes, Rik Beekman, Luca Apeldoorn, Wouter Spit en doelman Sil Apeldoorn. Onderaan dit verslag de opstellingen en alle info over beide teams. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Peter van Veen uit Vegelinsoord. Er waren veel toeschouwers op deze bekerwedstrijd afgekomen.

  Snelle voorsprong!
  In een gelijk opgaande beginfase creƫerde SC Emmeloord een optisch veldoverwicht en werd VENO teruggedrongen. In de 8e minuut was de eerste de beste kans meteen raak en kwam SC Emmeloord via Wouter van der Velden op een 1-0 voorsprong. Met een snelle actie probeerde Wouter de verdediging te verrassen en aanvaller Kars Dijkstra te bereiken, maar vanuit de kluts kwam de bal niet bij Kars en in een carambol weer terug bij Wouter van der Velden.

  Controle!
  Na deze snelle voorsprong bleef SC Emmeloord de bovenliggende partij en gingen pogingen van Jeroen Sipma, Wouter van der Velden en Wiebe Koopmans over of naast het doel. Tot de 20e minuut hoefde doelman Hans Portijk nog niet in actie te komen en leek SC Emmeloord een gemakkelijke middag te krijgen. In de verdediging hadden Daan Zuidberg, Niels Brands, Wiebe Koopmans en Luuk Kappers hun zaakjes prima in orde.
  Op het middenveld zorgden Jordy Benjamins, Jeroen Sipma en Wouter van der Velden voor de juiste balans. In de voorhoede Thijs Lanters, spits Marc Loosman en Kars Dijkstra.

  Speldenprikken!
  Gaandeweg lieten de Venoses zich steeds vaker voorin zien en na een paar losse flodders kreeg VENO in de 22e minuut zijn eerste kans. De inzet van Roy Visscher zeilde voorlangs waarna ook pogingen van Bram Bergkamp en Frank Post niets opleverden.

  De 2-0!
  Toch bleef SC Emmeloord de betere ploeg en kreeg Van der Velden het weer op zijn heupen. Vanuit de omschakeling kwam de bal bij de middenlijn voor de voeten van Wouter van grote afstand iets moois in zijn gedachten had, maar zijn poging zeilde naast het VENO doel. In de 24e minuut was het wel raak toen Van der Velden met een bekeken schot in de verre hoek toesloeg voor de 2-0 voorsprong voor SC Emmeloord.

  Kansen!
  In deze fase had VENO het moeilijk en kwamen de rood witten amper over de middenlijn. De Emmeloorders kregen via Lanters, Dijkstra en Van der Velden goede kansen. Een listig verraderlijk boogballetje van Lanters ging rakelings naast en vanuit de korte hoek vond Dijkstra de doelman van VENO op zijn weg.

  Tegenslag!
  In de 38e minuut moest Trainer Robert Staarman zijn uitblinker naar de kant halen omdat verdediger Niels Brands last kreeg van een blessure en niet meer verder kon.
  Er volgden wat omzettingen en aanpassingen met Luuk Kappers in het centrale blok terwijl Lars Sipma in de ploeg zou komen.

  Slordig!
  Vlak voor rust sloop er gemakzucht in de Emmeloordse ploeg en liet ook VENO zich weer dreigend voorin zien. Bij een rommelige scrimmage werd een inzet van VENO vlak voor de doellijn weggehaald en schampte de paal. Twee keer moest doelman Portijk in actie komen om Roy Visscher van het scoren te houden. De rood witten kregen nog twee corners te nemen die niets zouden opleveren.

  Met 2-0 voorsprong gingen SC Emmeloord rusten.


  Wissels en omzettingen!
  In de rust waren Sipma, Kappers en Dijkstra in de kleedkamer achtergebleven en kwamen nu Lucas Loosman, Baak en Zaal binnen de lijnen.

  Hoopvol!
  De Emmeloorders begonnen hoopvol en voortvarend aan de tweede helft en verschenen drie keer gevaarlijk voor het doel. Vanaf de flanken zorgden Van der Velden en Lanters voor de voorzetten op Marc Loosman en Zaal. Een voorzet van Lars Sipma schoot door en werd door Marc Loosman gemist en door Zaal hoog over geschoten. Even later kreeg nieuwkomer Jelle een dot van een kans, maar vogelvrij oog in oog met de doelman schoot hij te gehaast over.

  Tegentreffer!
  Ondanks deze sterke fase kwam VENO weer opzetten en ging een vrije trap van Roy Visscher over het doel. In de 53e minuut deed VENO via Frank Post iets terug en stond het 2-1 op het scorebord. Een voorzet vanaf links schoot door en kwam pardoes bij Post voor de voeten die meteen uithaalde en Portijk kansloos liet. Daarna kroop SC Emmeloord door het oog van de naald toen Post iedereen in de luren legde en met een strakke voorzet Visscher in stelling bracht, maar Portijk bracht fraai redding.

   In deze fase werd VENO iets sterker en kreeg het via Bergkamp en Tim in het Veld twee goede kansen. Net op het moment dat VENO aan ging zetten sloegen de Emmeloorders koelbloedig toe.


  Hattrick!
  In de 62e minuut kwam SC Emmeloord er razendsnel uit en werd Van der Velden gevonden. Met een bekeken schuiver scoorde Wouter de 3-1 en leek de wedstrijd te zijn beslist, maar niets was minder waar.

  Offensief VENO.
  De rood- witten uit Vollenhove toonden veerkracht en kwamen ijzersterk terug in deze wedstrijd. Onder aanvoering van Roy Visscher kreeg VENO via invallers Ilias El Haddad en Roy Hofstede goede kansen. De beste kans was voor Bergkamp die doelman Portijk op zijn weg vond en ook bij een steekbal reageerde Portijk attent. De Emmeloorders verloren nu de grip op het middenveld en konden zonder Benjamins geen duel meer winnen. De Venoses werden sterker en sterker en drongen nu enorm aan.

  In de 76e minuut leek Roy Visscher randje buitenspel te staan, maar niemand reageerde waarna hij kon doorgaan en met een droge knal de spanning terug bracht tot 3-2.

  Stuiptrekking!
  De Emmeloorders probeerden uit alle macht het tij te keren en verschenen via Wouter van der Velden en Jelle Zaal gevaarlijk voor het doel, maar beide pogingen leverden niets op. Het middenveld haperde bij SC Emmeloord en hier maakte VENO vanuit de omschakeling dankbaar gebruik van.

  Gelijkmaker!
  In de 82e minuut glipte VENO uitblinker Visscher randje buitenspel op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging om daarna heel beheerst de 3-3 gelijkmaker tegen de touwen te schieten.

  Rode Kaart!
  Direct hierna haperde omschakeling bij SC Emmeloord en moest verdediger Lucas Loosman bij een uitbraak aan de noodrem trekken. Het leverde Lucas een direct rode kaart op en VENO kreeg een vrije trap te nemen die rakelings naast ging.

  Kans SC Emmeloord!
  In de 86e minuut kreeg SC Emmeloord nog een mooie kans toen Zaal met een prachtige oogstrelende diepte crossbal Van der Velden op avontuur stuurde, maar de doelman van VENO greep goed in.

  De mokerslag!
  Terwijl iedereen zich al neerlegde met een 3-3 gelijkspel bleef VENO het nog eens proberen. Na twee knappe reddingen van Portijk viel vlak voor tijd in de 90e minuut alsnog de 3-4 voor VENO. Hier zat een overduidelijk buitenspelluchtje aan toen Visscher de bal achter de linie oppikte en richting de achterlijn stormde.

  Op aangeven van uitblinker Roy Visscher scoorde de meegelopen Tim in het Veld met een simpele intikker van dichtbij de 3-4 voor VENO. Daarna raakte VENO ook nog de lat.

  Een mokerslag voor het aangeslagen SC Emmeloord!

  In de eerste helft leek er niets aan de hand en oogde SC Emmeloord dominant en oppermachtig, maar in de tweede helft toonde VENO karakter en veerkracht door een 3-1 achterstand om te buigen.
  Eind oktober komen SC Emmeloord en VENO elkaar in de competitie opnieuw tegen.

  VV Heerenveen!
  Gisteren werd in het Friese Oosterwolde de andere poule wedstrijd tussen SV Oosterwolde en VV Heerenveen gespeeld. Deze bekerwedstrijd werd met 1-3 door VV Heerenveen gewonnen.

  Zaterdag 10 september speelt SC Emmeloord uit bij VV Heerenveen.
  Aanvang is dan 17:00 uur op sportpark Skoatterwald op een steenworp afstand van het Abe Lenstra stadion.

  De voorbeschouwing volgt later!

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands ( Lars Sipma ), Wiebe Koopmans, Luuk Kappers ( Lucas Loosman ), Jordy Benjamins ( Gerke Schaap ), Jeroen Sipma ( Jeen Baak ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters, Marc Loosman en Kars Dijkstra ( Jelle Zaal ).
  Wissels: doelman Melvin Bos, Lars Sipma, Lucas Loosman, Gerke Schaap, Jeen Baak en Jelle Zaal.
  Gele kaart: Jordy Benjamins
  Rode kaart: Lucas Loosman
  Afwezig: doelman Sil Apeldoorn, Luca Apeldoorn, Olav Sieljes, Wouter Spit en Rik Beekman.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner
  Vlagger: Edwin Berende

  De opstelling van VENO Vollenhove:
  Peter de Boer, Guido Wind, Wim Schuttenbelt, Mark Hofstede ( Daan Smit ), Arnoud Post ( Roy Hofstede ), Frank Post ( Ilias El Haddad ), Tim in het Veld, Barend vd Meulen, Bram Bergkamp, Roy Visscher en Sandro Winters ( Bas Smit ).
  Wissels: doelman Jos Bril, Daan Smit, Thijs Bergkamp, Jod Zomerman, Roy Hofstede, Ilias El Haddad en Bas Smit.
  Gele kaarten: Guido Wind, Wim Schuttenbelt en Arnoud Post.

  Trainers: Marcel Post en Jan van Benthem
  Teammanagers: Lars de Boer en Rinus Jongman
  Vlagger: Siemen Jongman

  De scheidsrechter: Dhr. Peter van Veen uit Vegelinsoord
  Toeschouwers: 300

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.