• SC Emmeloord - SV Epe 1 - 4 ( 0 - 1 )
  In een fantastische entourage met ruim 800 toeschouwers verliest een hardwerkend SC Emmeloord met 1-4 van Kampioen SV Epe.
  De Epenaren moesten perse winnen om het kampioenschap veilig te stellen en gaven meteen vanaf de eerste minuut vol gas.
   
  Ruim drie bussen met supporters waren meegereisd en deze supporters zorgden voor een uitbundig sfeertje op De Ervenbos. Met vuurwerk en fakkels verschenen beide teams aan de aftrap.
  Staarman kon deze wedstrijd geen beroep doen op de jeugdspelers Luca Apeldoorn, Koen de Jonge en Kars Dijkstra die met hun eigen team JO 19-1 die op een internationaal toernooi in Belgie waren. Daar werd een knappe 3e plaats veroverd!
   
  In de 88e minuut nam de club op indrukwekkende wijze afscheid van Gokhan Pala.
   
  Onderaan dit verslag de opstelling van SC Emmeloord en alle uitslagen van de 2e klasse K.
   
  De Epenaren begonnen scherp, fel en fanatiek!
  Na 3 pogingen was het in de 4e minuut al raak!Het was Maurits de Jong namens SV Epe, die met een verwoestende uithaal de 0-1 maakte.
  Hierna probeerde SC Emmeloord uit alle macht de gelijkmaker te forceren. In de 6e minuut veerde Emmeloord overeind toen Wouter van der Velden opdook. Zijn schot ging rakelings voorlangs.
  De gasten waren sterker en creëerden een groot veldoverwicht, maar het hardwerkende SC Emmeloord toonde spirit en veerkracht.
  Tussen de 15e en 30e minuut kwam SC Emmeloord 3 keer met de schrik vrij toen Nijhof, Maurits de Jong en Lokhorst gevaarlijk opdoken. Twee verraderlijke schoten zeilden rakelings voorlangs en met een prachtige redding hield Portijk, Berkhof van het scoren af.
   
  Ondanks het veldoverwicht en grote kansen voor Epe hielden de Blauwen knap stand en kropen uit hun schulp. Bij SV Epe kon topscorer Lokhorst vanwege een blessure niet meer verder.
  De thuisploeg kreeg kansjes maar een voorzet van werd ternauwernood onderschept en een poging van topscorer Van der Velden leverde ook niets op.
  Aan de andere kant bleef SV Epe de aanval zoeken en kansen creeeren. De Emmeloordse verdediging moest alle zeilen bijzetten.
  Op slag van rust nog een uitbraak van SC Emmeloord, maar de verdediging van Epe greep net op tijd in.
   
  Met een 0-1 tussenstand voor Epe gingen we rusten.
   
  Ondertussen stond nummer 2 LSC1890 met 2-0 voor tegen Dalen en deden de Friezen wat ze moesten doen.
  In de rust deed Staarman een aantal omzettingen en aanpassingen en kwamen nu “ oude bekende” Bart Steffens en Jeroen Sipma binnen de lijnen.
  De spelers wilden graag en waren op en top gemotiveerd om er nog iets van te maken.
   
  De 2e helft was nog maar net begonnen of SV Epe gesteund door zijn fanatieke supporters schakelde een tandje bij.
  In de 54e minuut lag de 0-2 in de touwen toen Nijhof verwoestend hard uithaalde en Portijk kansloos liet.
   
  Vanaf dit moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
  De Emmeloorders probeerden zich te herstellen en verschenen 3 keer voor het vijandelijke doel, maar de snelle uitbraken van Epe waren veel gevaarlijker.
  In de 68e minuut glipte Berkhof op volle snelheid door de Emmeloordse defensie om met een fraai boogballetje de 0-3 aan te tekenen. De uitsupporters gingen nu helemaal uit hun dak en gingen nu massaal het kampioenschap vieren.
   
  In de 72e minuut scoorde Krijgsman met een knappe duikkopbal de 0-4.
  Daarna probeerde SC Emmeloord nog wat plaagstoten uit te delen en kregen Wouter van der Velden en Lanters kleine kansjes. Bij SC Emmeloord kwam Jonker binnen de lijnen voor Marc Loosman.
  Twee schoten van Wouter van der Velden leverden niets op maar de kanonskogel van Bart Steffens viel zomaar binnen voor de 1-4 aansluitingstreffer in de 82e minuut.
  Hierna probeerde SC Emmeloord er nog een slotakkoord uit te persen maar het zat er niet meer in.
   
  Het hoogtepunt was in de 88e minuut het afscheid van Gokhan Pala. Op indrukwekkende wijze kreeg hij zijn publiekswissel en ging onze architect onder luid applaus naar de kant. Na bijna 10 maanden blessureleed kwam nu Rik Beekman in de ploeg.
   
  Ook bij Epe nam een speler afscheid en kreeg Sven Hoogenboezem een applaus.
  Na het laatste fluitsignaal vierden de Epe supporters een groot feest!
   
  Eindstand: 1-4
   
  Bij SC Emmeloord werd de afscheid nemende Gokhan Pala als man van de wedstrijd uitgeroepen.
  In de kleedkamer kreeg Gokhan nog een mooi presentje het shirt met nummer 4 van zijn teamgenoten uitgereikt. Een mooi moment voor Pala die volgend seizoen in het 2e gaat vlammen.
  Alleen Gokhan stopt maar alle overige spelers blijven en zijn ook volgend seizoen met de twee nieuwe spelers Niels Brands en Jelle Zaal in het eerste elftal te bewonderen.
  Wij feliciteren SV Epe met het kampioenschap en wensen LSC 1890 uit Sneek, LAC Frisia en VV Beilen veel succes toe in de nacompetitie. Onderin is VV Oerterp vandaag gedegradeerd en zullen VV Zuidwolde en VV Drachten PD wedstrijden gaan spelen. SC Emmeloord eindigt met 30 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 42 voor en 59 tegen op een 8e plek. Er werd 10 keer gewonnen en 14 keer verloren.
   
  De topscorer is Wouter van der Velden geworden met 18 goals!
   
  Alle uitslagen van de 2e Klasse K:
  SC Emmeloord - SV Epe 1-4
  LSC1890 Sneek - VV Dalen 4-1
  VV Drachten - VV Oerterp 2-0
  LAC Frisia - EMMS Slagharen 4-3
  GAVC Grou - VV Zuidwolde 3-2
  VENO Vollenhove - SV Pesse 1-1
  VV Beilen was vrij.
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Olav Sieljes, Gokhan Pala ( Rik Beekman ), Daan van Lanen ( Jeroen Sipma ), Maarten Ebbers, Wiebe Koopmans, Jeen Baak ( Bart Steffens ), Thijs Lanters, Marc Loosman ( Jaap Jonker ) en Wouter van der Velden.
  Wissels: Jeroen Sipma, Rik Beekman, Bart Steffens, Jaap Jonker, Jordy Benjamins en doelman Marcel Tiemens.
  Geblesseerd: Wouter Spit, Lars Sipma, Lucas Loosman, Gerke Schaap en doelman Bos.
  Gele kaarten: Bart Steffens en Thijs Lanters
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner
  Vlagger: Edwin Berende
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.
   
  Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en binnen
   
  Statistieken bekijken
  Bericht promoten
   
  2424