• SC Emmeloord - H.O.D.O. 10 - 0 ( 6 - 0 )

  In een weergaloze galavoorstelling heeft SC Emmeloord flink uitgehaald door met maar liefst 10-0 van H.O.D.O. uit Hollandscheveld te winnen.

  De 5e overwinning op rij voor de polderboys die nu naar de 2e plek zijn opgeklommen. 

  Na afloop doken we meteen het archief in om uit te zoeken wanneer SC Emmeloord voor het laatst met dubbele cijfers had gewonnen. We gaan dan 56 jaar terug in de tijd. Toen eindigde op 15 mei in 1966 de competitiewedstrijd tegen Steenwijker Boys in 10-3.
   
  Met deze 10-0 heeft SC Emmeloord vandaag een clubrecord gevestigd.
   
  Een groot compliment voor de mannen van Staarman.
   
  Helaas kregen we het scorebord door een defect niet aan de praat. Jammer dat dit nu uitgerekend met zo'n monsterzege moet gebeuren.

  Voor ongeveer 300 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap die door onze pupil Adnan G√ľneser werd genomen.
  Wat zou Adnan een geweldige wedstrijd gaan zien!!! Hij keek zijn ogen uit bij alle mooie doelpunten van SC Emmeloord.
  Eerder hadden de jongens van het tweede team met 5-4 van VV Gorredijk 2 gewonnen.
   
  Onderaan dit verslag de opstelling van SC Emmeloord en alle uitslagen van de Tweede Klasse J. Tijdens de warming up leek Lanters uit te vallen en niet te kunnen starten, maar dankzij de magische handen van verzorgster Kyra werd Thijs net op tijd opgelapt en kon hij alsnog opdraven. Bij SC Emmeloord ontbraken Wouter Spit, Rik Beekman, Luuk Kappers en Gerke Schaap, maar alle overige spelers stonden op het formulier.

  Op de bank de talentvolle jeugdspelers Silvan Jansen, Sjirk de Vries en doelman Wouter Leeuw van SC Emmeloord 19-1. Het eerste kansje was voor de gasten uit Hollandscheveld. Een hoge bal van Mark Boertien op Jorny Otten werd stijlvol door doelman Portijk uit de lucht geplukt. Daarna zag Djustin Snippe zijn poging voorlangs het doel gaan. Daarna nam SC Emmeloord het initiatief over en trokken de Blauwen vol goede moed ten aanval. Een prachtige dieptepass van Kars Dijkstra op Jelle Zaal werd ternauwernood onderschept en een poging van Marc Loosman ging naast het doel.

  In de 8e minuut was het raak en kwam het ontketende SC Emmeloord met een intikker van Marc Loosman op een 1-0 voorsprong. Hier ging een vlotte aanval tussen Zaal en Wouter van der Velden aan vooraf waarna Wouter heel slim Marc wist te bereiken die met een simpele intikker de 1-0 liet aantekenen.

  Na deze 1-0 probeerde HODO weer aan te zetten en zeilde een verraderlijk schot van Jorn Smit rakelings voorlangs. Een vrije trap van Donny Mol leverde niets op waarna in de 12e minuut doelman Portijk in actie moest komen. Met een geweldige reflex ranselde doelman Portijk een venijnig schot van Donny Mol uit zijn doel. In deze fase probeerde HODO via de flanken iets te forceren en moest de Emmeloordse verdediging handelend optreden. Vanuit de omschakeling kwam SC Emmeloord er razendsnel en gevaarlijk uit waarbij Lanters, Zaal en Van der Velden elkaar gemakkelijk wisten te vinden.
   
  In de 15e minuut stormde Jelle Zaal op volle snelheid op het vijandelijke doel af, maar zag hij zijn vrijstaande medespeler over het hoofd en schoot hij de bal rakelings voorlangs het doel. Even later bediende Wouter vd Velden op maat de inkomende Wiebe Koopmans die zijn schot over het doel zag verdwijnen. In de 18e minuut kwam SC Emmeloord vanuit een indraaiende corner met een rake kopbal van Olav Sieljes op een 2-0 voorsprong. Deze corner werd uiterst precies door Lanters genomen en schoot door richting tweede paal waar Sieljes in de korte hoek met een fraaie kopbal toesloeg voor de 2-0.
   
  Hierna wankelde HODO en kreeg SC Emmeloord via Marc Loosman, Jelle Zaal en Wouter van der Velden goede kansen. Een voorzet van Kars Dijkstra werd door Marc Loosman gemist. Rond de 25e minuut kroop HODO weer uit zijn schulp en lieten de Drenten zich weer voorin zien. De gasten probeerden weer aan te zetten en verschenen twee keer dreigend voor het Emmeloordse doel. Een ziedend schot van Jorny Otten werd fraai gepareerd door Emmeloord doelman Portijk en een inzet van Jorn Smit leverde niets op, maar HODO gaf zich nog niet gewonnen.
   
  Door iets teveel op de aanval te spelen gaf HODO achterin veel ruimte prijs waardoor SC Emmeloord naar hartelust kon counteren.
  Bij een snelle Emmeloordse uitbraak schoot Jelle Zaal met een snoeihard schot op de paal en werd deze bal door een Drentse verdediger tot corner gewerkt. Een identieke corner als eerder want vanuit zijn ooghoeken zag Thijs Lanters daar in de verte Olav Sieljes weer opduiken. Met een rake kopbal scoorde Sieljes vanuit deze corner in de 32e minuut de 3-0 voor SC Emmeloord.
   
  In de 34e minuut ging Wouter van der Velden op avontuur en in een razend tempo op het Drentse doel af. Terwijl Wouter de doelman probeerde te omspelen werd hij neergelegd en kreeg SC Emmeloord een strafschop te nemen. De bal ging op de stip en doelman Stanley Snijder kreeg nu een direct rode kaart. Wegens commentaar kreeg HODO aanvoerder Jeffrey van Veen een gele kaart voorgeschoteld. Trainer Eric Prins moest nu zijn verdediger opofferen en reservedoelman Kayran Nijenbanning brengen.
   
  Deze strafschop werd door Wouter van der Velden feilloos binnen geschoten voor de 4-0 voor SC Emmeloord in de 34e minuut.
  Plotseling ging het ineens heel hard en liep SC Emmeloord in no time uit naar een ruime 6-0 ruststand.  In de 38e minuut pikte Wouter van der Velden een afgeslagen bal op om vervolgens fraai raak te schieten voor de 5-0 voor SC Emmeloord. Het arme HODO oogde aangeslagen en helemaal murf gespeeld toen Kars Dijkstra iedereen voorbij snelde.
   
  De strakke perfecte voorzet van Kars Dijkstra werd met een subtiel oogstrelend hakballetje door Wouter van der Velden tegen de touwen geschoten voor de 6-0 in de 40e minuut.
   
  Echt ongekend zo'n tussenstand en hier had niemand opgerekend.
   
  Op slag van rust ook nog kansen voor Jelle Zaal en Marc Loosman. Een schuiver van Wouter van der Velden ging rakelings naast.
   
  Met een 6-0 voorsprong gingen we de rust in.
   
  In de rust bleven Wiebe Koopmans en Thijs Lanters achter in de kleedkamer en kwamen nu Jeroen Sipma en jeugdspeler Sjirk de Vries binnen de lijnen. De gehele tweede helft was SC Emmeloord dominant en oppermachtig. De gasten waren duidelijk aangeslagen en konden voorin geen potten meer breken. Er kwamen wat wissels en omzettingen bij HODO, maar de gehele tweede helft was SC Emmeloord dominant. Een ziedend schot van Jeroen Sipma spatte tegen de lat uiteen.
   
  In de 52e minuut viel de 7-0 toen Jelle Zaal het op zijn heupen kreeg en Jeroen Sipma wist te bereiken. Met een simpele intikker scoorde Jeroen Sipma de 7-0 voor SCE.
   
  Uit een corner van Wouter van der Velden kopte Daan Zuidberg rakelings naast.
   
  In de 60e minuut kwamen Jordy Benjamins en jeugdspeler Silvan Jansen voor Lucas Loosman en Daan Zuidberg in de ploeg. Een ziedend schot van Wouter vd Velden spatte uiteen op de vuisten van de jonge HODO doelman Kayran Nijenbanning. Een inzet van Marc Loosman werd ternauwernood tot corner verwerkt en SC Emmeloord kreeg een paar goede kansen.
   
  In de 68e minuut bediende Wouter van der Velden precies op maat Marc Loosman die bij de tweede paal de 8-0 liet aantekenen.
  De kansen bleven komen, maar SC Emmeloord was slordig en onzuiver in de afwerking.
   
  Tegenstander HODO probeerde steeds voetballend eruit te komen, maar konden aanvallend niets meer uitrichten.
   
  In de 90e minuut liepen de Emmeloorders toch nog uit naar de legendarische en magische dubbele cijfers.
  Eerst een prachtige voorzet van Wouter van der Velden op Marc Loosman die met een verwoestende uithaal de 9-0 scoorde.
   
  Daarna het slotakkoord van Jeroen Sipma die met een geplaatste schuiver ook nog de 10-0 liet aantekenen.
   
  Na afloop was iedereen even muisstil want zo'n hoge uitslag is ongekend en had niemand op gerekend. Met deze 10-0 heeft dit team een clubrecord gevestigd. In 1966 won SC Emmeloord voor het laatst met dubbele cijfers toen Steenwijker Boys met 10-3 werden verslagen!
   
  Man van de wedstrijd met drie doelpunten en drie assists werd Wouter van der Velden tot man van de wedstrijd uitgeroepen.
   
  Nu even een kort feestje, maar daarna weer met beide benen terug in de kleigrond! We zijn er nog lang niet.
   
  De komende wedstrijden tegen VV Zuidwolde en VV Drachten zullen de Emmeloorders weer scherp en geconcentreerd moeten zijn.
  Geen onderschatting en geen gemakzucht, maar elke tegenstander bloedserieus nemen. Hoe volwassen is dit jonge team? waar gaat dit eindigen?
   
  Volgende week zondag 20 november speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij het Drentse VV Zuidwolde.
  De Marionbus vertrekt 11:45 uur vanaf de Ervenbos. Aanvang 14:00 uur op sportpark De Woltingheslag aan het befaamde sportlaantje te Zuidwolde.
   
  De rood zwarten uit Zuidwolde verloren vandaag met 2-0 bij VV Dalen en staan onderin op de voorlaatste plaats.
  Een kat in het nauw kan rare sprongen maken en dus is SC Emmeloord gewaarschuwd!
   
  De voorbeschouwing volgt komende week!

  Alle uitslagen tweede klasse J:
  SC Emmeloord - H.O.D.O. 10-0
  VV Dalen - VV Zuidwolde 2-0
  VENO Vollenhove - EMMS 1-1
  SV Pesse - VV Beilen 2-2
  LSC 1890 - Oldeholtpade 1-1
  St. Annaparochie - Drachten 3-1
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg ( Silvan Jansen ), Niels Brands, Olav Sieljes, Kars Dijkstra, Lucas Loosman ( Jordy Benjamins ) , Wiebe Koopmans ( Jeroen Sipma ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters ( Sjirk de Vries ), Marc Loosman, Jelle Zaal ( Lars Sipma ).
  Wissels: doelman Wouter Leeuw, Silvan Jansen, Jordy Benjamins, Jeroen Sipma, Sjirk de Vries en Lars Sipma.
  Afw: Wouter Spit, Rik Beekman, Gerke Schaap, Luuk Kappers, Luca Apeldoorn, Koen de Jonge, doelman Sil Apeldoorn.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Vlagger: Edwin Berende
  De scheidsrechter: Dhr. Gerald van Driel uit Beilen
  Toeschouwers: 300
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisma