• Aanstaande zondag speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het Friese VV Oerterp.
   
  Wij heten onze gasten uit het Friese streekdorp Ureterp van harte welkom in het Blauwe Bastion. Deze wedstrijd begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Melchior Knol uit Gasselternijeveen.De aftrap zal worden verricht door onze pupil van de week Daan van der Kan van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-1.
   
  Onze wedstrijdsponsor deze zondag is het Touringcarbedrijf Marion Reizen uit Dronten.
   
  Het tweede
  Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt om 11:00 uur het tweede team van SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de beloften van VV Dalen. Het tweede team doet het met zeven punten uit drie wedstrijden uitstekend in de reserve hoofdklasse. Iedereen is van harte welkom om 11:00 uur de jongens van het tweede aan te moedigen.
   
  De eerste punten
  Vorige week boekte SC Emmeloord een superbelangrijke 1-3 overwinning bij VV Drachten en pakte het vlaggenschip puur op karakter zijn eerste punten in de tweede klasse K. De polderboys staan nu met drie punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van drie voor en drie tegen op een 10e plaats. Deze driepunter biedt weer perspectieven naar de komende weken.
  De doelpunten werden gemaakt door Gerke Schaap, Wouter van der Velden en Marc Loosman.
   
  Fysiek sterk
  Onze tegenstander VV Oerterp staat met zeven punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van acht voor en vijf tegen op een tweede plek in de tweede klasse K.Dit team staat bekend als een taaie, stugge, hardwerkende fysiek sterke ploeg die 90 minuten vol gas kunnen geven. De Oerterpers begonnen deze competitie met een 3-4 uitoverwinning op VV Drachten. Thuis op De Griene Greide werd het 2-2 tegen VV Heerde waarna vorige week SV Dedemsvaart met 2-0 werd verslagen. In de beker wonnen de Ureterpers met 3-2 van Gruno Groningen en uit met 2-4 van Be Quick Dokkum, maar werd er bij Broekster Boys een grote 7-1 nederlaag geleden.
   
  Stand van zaken
  Na drie speelrondes is VV Lemelerveld met negen punten uit drie wedstrijden de trotse koploper in deze tweede klasse. Daarachter volgen VV Oerterp, LSC 1890 Sneek en LAC Frisia Leeuwarden met zeven en zes punten uit drie wedstrijden. Onderin zijn VV Drachten en VENO Vollenhove nog steeds zonder punten.
   
  Stabiele middenmoter
  Vorig seizoen eindigde VV Oerterp op een 7e plek in de middenmoot van de tweede klasse K. Met 19 doelpunten werd Folkert Hoekstra de topscorer bij de Friesen gevolgd door Lars Boonstra, Kees Jan Dijk en Teake van de Hoek met 10, 9 en 8 doelpunten. De topscorer van vorig seizoen Folkert Hoekstra heeft nu ook al twee keer het net gevonden.
   
  Ervaren trainer
  Hoofdtrainer Gerben ( Germ ) Huitema is aan zijn tweede seizoen begonnen op De Griene Greide. Deze zeer ervaren Friese trainer stond eerder bij VV Surhuisterveen, De Walden, VV Lemmer, Read Swart, De Blesse en TOP 63 aan het roer. Naast hoofdtrainer van VV Oerterp is Gerben Huitema dit seizoen ook als keeperstrainer bij VV Opende actief.
   
  Evenwichtige selectie
  De selectie van VV Oerterp heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de dertigers Freerk Brouwer, Kees Jan Dijk, Jelmer Hylkema en Jorrit Hylkema de kar moeten trekken. De jongste spelers Wiard Jansma, Joran Pultrum en Jesse van de Broek zijn 21 jaar oud.
   
  Historie
  In het seizoen 2011-2012 stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar. Toen verloor SC Emmeloord thuis kansloos met 0-3 van VV Oerterp, maar boekte het uit in Friesland een verrassende 2-5 overwinning. De Emmeloordse doelpunten werden toen door Dennis Lanters ( 2x ), Ronald Kleiker, Gokhan Pala en good old Adri Nugter gemaakt. Van deze spelers is alleen Gokhan Pala er nog bij.
   
  Clubinfo
  De voetbalvereniging Oerterp werd op 20 Juni 1949 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht. Deze typische Friese streek en volksclub heeft tegenwoordig ongeveer 600 leden en speelt sinds 2011 zijn thuiswedstrijden op sportpark De Griene Greide. Daarvoor speelde VV Oerterp jarenlang op De Hegekamp waarna in 2011 het nieuwe sportpark De Griene Greide in gebruik werd genomen.
   
  Palmares
  De club schommelde jarenlang tussen de derde en vierde klasse en kwam tussen 1997 en 2000 drie seizoenen in de tweede klasse uit.
  In 2006 degradeerde VV Oerterp terug naar de vierde klasse en moest het helemaal overnieuw beginnen. In 2008 werden de Friesen kampioen in de vierde klasse waarna de Ureterpers vanaf 2008 tot 2017 in de derde klasse acteerden. In 2017 volgde het kampioenschap in de derde klasse en was promotie naar de tweede klasse een feit. Vorig seizoen eindigde VV Oerterp op een 7e plek keurig in de middenmoot van de tweede klasse K.
   
  Het typische Friese streekdorp Ureterp is met zijn 4.800 inwoners de tweede plaats van gemeente Opsterland en ligt iets ten oosten van Drachten. In vroegere tijden heette het dorp Olterterp en Utrathorp en werden er diverse opgravingen uit de ijstijd gedaan.
   
  De wedstrijd SC Emmeloord - VV Oerterp begint zondagmiddag 14:00 uur nadat onze pupil van de week Daan van der Kan de aftrap heeft genomen. In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag! Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team tegen VV Dalen 2. Iedereen is bij beide wedstrijden van harte welkom in het Blauwe Bastion en ik wens iedereen een mooie voetbalzondag toe.
   
  Alle wedstrijden in de tweede klasse K:
  SC Emmeloord - VV Oerterp
  LSC 1890 Sneek - VV Jubbega
  LAC Frisia 1883 L'warden - VV Beilen
  VV Zuidwolde - VV Drachten
  EMMS Slagharen - VV Heerde
  SV Dedemsvaart - DTD Jelsum
  VV Lemelerveld - VENO Vollenhove
   
  Verslaggever: Klaas Huisman.