• SC Emmeloord - SV Pesse 3 - 2 ( 1 - 1 )
   
  Met de hakken over de sloot en het zweet tussen de billen boekt een zwoegend SC Emmeloord een moeizame en zwaar bevochten 3-2 overwinning op het taaie SV Pesse. Er was veel publiek op De Ervenbos om de trotse koploper in actie te zien. Ook waren er Drentse supporters met de spelersbus meegekomen. Er hing een gezellig sfeertje in het Blauwe Bastion
   
  Nadat de pupil van de week Lucas Koets de aftrap had genomen ging het ineens razendsnel. Meteen na de aftrap lag de bal al binnen 30 seconden achter Emmeloord doelman Portijk in het net. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door Pessenaar Frank Priet op waarde geschat en in de verre hoek tegen de touwen gewerkt voor de razendsnelle 0-1 voorsprong voor SV Pesse.
  Daarna trok SC Emmeloord ten aanval en kregen de Blauwen twee corners op rij te nemen. Een afvallende bal werd door Thijs Lanters opnieuw voor het doel gebracht waar bij de eerste paal spits Marc Loosman met een prachtige rake kopbal de 1-1 gelijkmaker liet aantekenen.
   
  Na 15 minuten spelen had SC Emmeloord al vijf corners mogen nemen. De Emmeloorders waren in de beginfase de betere ploeg en creeerden een optisch veldoverwicht. Een schot van Jelle Zaal zeilde over en pogingen van Marc Loosman en Wouter van der Velden werden door de doelman van Pesse verijdelt. Rond de 15e minuut ging een inzet van Jelle Zaal voorlangs en zag Niels Brands zijn kopbal naast gaan. In de 16e minuut kwam SV Pesse er razendsnel uit en leek Ingmar Reinders de Drentenaren weer op voorsprong te zetten, maar dit doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
   
  Hier kwam SC Emmeloord met de schrik vrij waarna het spel slordiger en rommeliger werd. Het middenveld haperde bij SC Emmeloord waardoor SV Pesse er drie keer gevaarlijk en dreigend uit kon komen. Ondanks het veldoverwicht en meeste balbezit oogde het veldspel rommelig, slordig en onzuiver bij SC Emmeloord. De Pessenaren verstopten zich niet en kwamen er een aantal keren gevaarlijk en dreigend uit. Vlak voor rust een enorme kans voor Pessenaar Niek Brinkman die doelman Portijk op zijn weg vond.
   
  In de 45e minuut stuitte namens SC Emmeloord spits Marc Loosman op de Drentse doelman Ruben Waninge.
   
  Met een 1-1 stand gingen we rusten.
   
  Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft.
  SC Emmeloord probeerde nu volop de aanval te spelen en een snelle treffer te forceren.
  De verdediging van SV Pesse stond onder zware druk en bij een te korte terugspeelbal kon de Pesse doelman ternauwernood deze bal onderscheppen. Een voorzet van Jelle Zaal kwam net niet bij Marc Loosman terecht en een ziedend schot van Wiebe Koopmans zeilde rakelings over. In de 52e minuut werd een vrije trap van Wouter van der Velden fraai gekeerd door de doelman van SV Pesse.
  In de 53e minuut kwam good old Maarten Ebbers voor het moegestreden jonge talent Koen de Jonge in de ploeg.
   
  De Emmeloorders waren in deze fase de betere ploeg, maar bleven slordig en onzuiver spelen. Tot aan de 65e minuut was het een eenrichtingsverkeer richting het Drentse doel waar Wouter van der Velden, Jelle Zaal en Marc Loosman goede kansen kregen.
  Ondertussen was Jeroen Sipma voor de leeggespeelde Wiebe Koopmans binnen de lijnen gekomen. Later zouden ook nog Luca Apeldoorn en Lars Sipma voor Thijs Lanters en Daan Zuidberg in de ploeg komen. Bij SV Pesse kwam nu Erwin Strijker binnen de lijnen en gaandeweg kroop SV Pesse brutaal uit zijn schulp.
   
  In de 74e minuut liet SC Emmeloord zich weer voorin zien en kwam het vanuit een klutssituatie op een 2-1 voorsprong. Het was verdediger Zuidberg die mee naar voren ging en deze bal zomaar uit de kluts meenam en snoeihard boven in de touwen schoot voor de 2-1 voorsprong voor SC Emmeloord. Amper vier minuten later lag in de 78e minuut alweer de 2-2 gelijkmaker in de touwen. Een voorzet vanaf de linkerflank werd bij de tweede paal door invaller Erwin Strijker in de korte hoek binnengekopt voor de 2-2 gelijkmaker voor SV Pesse. Hiermee was de koek nog niet op want twee minuten later nam SC Emmeloord in de 80e minuut een bevrijdende 3-2 voorsprong. Een voorzet van Wouter van der Velden ( die op volle snelheid de achterlijn haalde ) werd bij de eerste paal door spits Marc Loosman binnengetikt voor de verlossende en bevrijdende 3-2 voorsprong voor SC Emmeloord.
   
  Na deze 3-2 probeerde SV Pesse aan te zetten en iets te forceren, maar gaf het achterin veel ruimte weg waardoor SC Emmeloord grote kansen kreeg om de score uit te breiden.
   
  Met name Jelle Zaal, Marc Loosman, Wouter van der Velden en Jeroen Sipma zorgden voor het nodige gevaar. In de slotfase kwam SV Pesse twee keer dreigend opzetten, maar er werd niet meer gescoord.
   
  Zo wint SC Emmeloord met 3-2 van SV Pesse en blijft het koploper in de tweede klasse J.
   
  Het is superspannend bovenin de tweede klasse J waar SC Emmeloord slechts 1 puntje voorsprong heeft op VV Dalen en twee punten voorsprong op nummer drie LSC 1890. Daarachter volgen ook nog EMMS Slagharen en VV Oldeholtpade.
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Marc Loosman
  Man van de wedstrijd SV Pesse: Frank Priet
   
  Volgende week speelt SC Emmeloord de lastige en altijd zwaar beladen moeilijke uitwedstrijd bij streekgenoot VENO Vollenhove.
  Gaat SC Emmeloord deze titelrace vasthouden en kan deze jonge talentvolle ploeg met deze druk omgaan? Zijn wij wel klaar voor promotie naar de eerste klasse? We gaan het de komende weken zien.
   
  De spanning stijgt!
   
  Eerst volgende week een serieuze zware test bij VENO in Vollenhove en daarna thuis tegen VV Beilen.
  Wij hopen op de steun van onze trouwe blauwe supporters.
   
  Alle uitslagen in de tweede klasse J:
  SC Emmeloord - SV Pesse 3-2
  VV Dalen - VENO Vollenhove 3-2
  Sint Annaparochie - VV Beilen 3-2
  LSC1890 Sneek - H.O.D.O H'veld 2-0
  VV Drachten - EMMS Afgelast
  Oldeholtpade - Zuidwolde Afgelast
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg ( Lars Sipma ), Olav Sieljes, Niels Brands, Kars Dijkstra, Koen de Jonge ( Maarten Ebbers ), Wiebe Koopmans ( Jeroen Sipma ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters ( Luca Apeldoorn ), Marc Loosman en Jelle Zaal.
  Wissels: Lars Sipma, Jeroen Sipma, Maarten Ebbers, Luca Apeldoorn, Jesper vd Heide en doelman Mylan Bouma.
  Afw: Gerke Schaap, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Rik Beekman, Wouter Spit, Sjirk de Vries, Luuk Kappers en doelman Sil Apeldoorn.
  Gele kaart: Jelle Zaal
  Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Edwin Berende
  Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
  Fysio: De Wilg te Emmeloord
  Vlagger: Edwin Berende
   
  De opstelling van SV Pesse:
  Ruben Waninge, Bennie van Dam, Ezra Meijer ( Erwin Strijker ), Ingmar Reinders, Marco Hartman, Frank Priet, Niek Brinkman, Milan Kolen, Matthijs Veninga, Remmert Verbrugge, Ruben Brinkman ( Jurgen Nes ).
  Wissels: Jurgen Nes, Erwin Strijker
  Gele kaart: Bennie van Dam
  Trainers: Harm Spijker en Patrick Poeste
  Teammanager: Geran Bruinenberg
  Medische staf: Johan Hoge
  Vlagger: Bert Loof
  De scheidsrechter: Dhr. Jeffrey Wolthof
  Toeschouwers: 300
   
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.