• SCE knikkert HZVV uit het bekertoernooi

  SC Emmeloord - HZVV Hoogeveen 2 - 0 ( 0 - 0 )

  De Blauwe Cupfighters leveren een teamprestatie van formaat en zijn door in de beker! In een ongekende meeslepende bekerthriller heeft tweedeklasser SC Emmeloord voor een daverende verrassing gezorgd door zaterdag Hoofdklasser HZVV uit Hoogeveen met 2-0 uit te schakelen.

  Onder toeziend oog van de draaiende camera's van Omroep Flevoland en ruim 300 toeschouwers voltrok zich een superspannende sensationele bekerspektakel waar niemand vooraf rekening mee had gehouden. De dappere en strijdvaardige polderboys leverden een teamprestatie van formaat en bleven de volle negentig minuten voluit gaan.

  De hoofdklasser uit Hoogeveen opende sterk en kreeg een paar goede kansen, maar konden geen grip op de snelle counters en gevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord krijgen. Bij SC Emmeloord stond doelman Tim Schaafsma een uitstekende partij te keepen.
  De polderboys speelden brutaal met hart en ziel op het scherpst van de snede en kregen in de eerste helft ook drie goede mogelijkheden. In een boeiende en fascinerende tweede helft speelden beide teams in een hoog tempo volop de aanval en voltrok zich een sensationele ontknoping toen Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren de Emmeloordse doelpunten lieten aantekenen. De ontlading was gigantisch in het blauwe bastion toen scheidsrechter Ferdinand van der Werf voor het laatste fluitsignaal floot. De blauwe supporters gingen massaal op de banken om hun blauwe helden op een uitbundig applaus te trakteren. Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams!

  Voorafgaand aan deze wedstrijd was iedereen bevangen van de blauwe koorts en voelde je de spanning en zag je de adrenaline in de ogen van de spelers. Bij SC Emmeloord ontbraken de geblesseerde spelers Rik Beekman, Jeroen Sipma, Rick Voskuil, Brian Mangnus, Lucas Loosman en Abdel Boundati. Alle overige spelers waren fit en inzetbaar voor deze bekerwedstrijd. Deze wedstrijd stond onder leiding van Ferdinand vd Werf bijgestaan door zijn assistenten Geert van Eerde en Wesley Smit.

  Tijdens de bekerwedstrijden staat reservedoelman Tim Schaafsma tussen de palen en vanavond liet de “Grizzly Beer van Emmeloord “ zien een uitstekende stand-in doelman met uitzonderlijke kwaliteiten te zijn. Het centrale verdedigingsduo Gokhan Pala en Wouter Spit werden geflankeerd door de beide backs Wouter vd Velden en Remco Jonkman. Op het middenveld zorgden Mart Matthijssen, Wiebe Koopmans en Jordy Benjamins voor de aanvoer richting de voorhoede waar Gerke Schaap, spits Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren voor het gevaar moesten zorgen. De wissels waren doelman Hans Portijk, Olav Sieljes, Marc Loosman en Lars Sipma.

  De gasten uit Hoogeveen probeerden met een overrompelings tactiek toe te slaan en een snelle voorsprong te forceren. In de eerste vijf minuten verschenen de Drenten drie keer dreigend voor het Emmeloordse doel waarbij schoten van Fabian Stevens en Luke Millar naast of over het doel zeilden. Een listige dieptebal op Yoran Popovic werd ternauwernood door de Emmeloordse verdediging tot corner verwerkt. Onder aanvoering van Gokhan Pala en Wouter Spit hield de Emmeloordse verdediging knap stand en begonnen de polderboys heel brutaal plaagstootjes uit te delen.

  In de 8e minuut haperde de omschakeling bij HZVV en kwamen de polderboys er via Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren razendsnel uit. Nadat Bastian Tabak ternauwernood werd gestuit vond even later Maric de doelman van HZVV op zijn weg.
  Doordat HZVV hoog op en volop de aanval probeerde te spelen kwamen er vanuit de snelle omschakeling ook kansen voor SC Emmeloord. In de 14e minuut moest de doelman van HZVV in actie komen om Bastian Tabak van het scoren te houden.

  In de 18e minuut kreeg SC Emmeloord uit een vlijmscherpe counter een grote kans om op voorsprong te komen. Op de linkerflank was Maric iedereen te snel af en bereikte zijn voorzet precies op maat de inkomende Wouter van der Velden die in alle vrijheid kon aanleggen. De inzet van Wouter van der Velden werd op het nippertje geblokt en weggewerkt door de rood witte verdedigers.

  De rood witten uit Hoogeveen probeerden het tempo op te voeren en kregen in de eerste helft maar liefst negen corners te nemen.
  Bij twee corners moest Emmeloord doelman Tim Schaafsma met zijn harde vuisten in actie komen, maar echte grote kansen leverden deze corners niet op. De hoofdklasser had het initatief en het meeste balbezit, maar konden tot vlak voor rust niet echt gevaarlijk worden.

  Met een gigantische drive, strijd en inzet bleef SC Emmeloord overeind en kreeg het uit de counters drie goede kansen. Een venijnig afstandsschot van Wouter van der Velden zeilde over en de doelman van HZVV moest daarna twee keer ingrijpen om Bastian Tabak en Wouter van der Velden van het scoren te houden.

  Vlak voor rust nam de druk van HZVV toe en leken de dappere hardwerkende polderboys alsnog te bezwijken, maar met drie fraaie reddingen hield doelman Tim Schaafsma zijn doel schoon. Nadat een afstandsschot van HZVVer Luke Millar de lat schampte verschenen in korte tijd de aanvallers Fabian Stevens, Yoran Popovic en Sander Dzemidzic dreigend voor het Emmeloordse doel waar Tim Schaafsma een uitstekende partij stond te keepen. Aan de andere kant kwamen ook de polderboys er gevaarlijk uit maar werden de counters niet goed uitgespeeld. 

  Met een 0-0 stand gingen we rusten.

  Er heerste een gezellig sfeertje in het blauwe bastion waar de supporters goed te spreken waren over de eerste helft. De tweede helft zou nog veel mooie worden en een verrassende ontknoping gaan krijgen. Beide teams waren ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.

  De rood witten kregen de eerste kansjes.
  Een vrije trap van van HZVV zeilde rakelings over waarna Luke Millar en Yoran Popovic de excellerende Emmeloordse doelman op hun weg vonden. Met een snelle balcirculatie probeerde HZVV het tempo op te voeren en de polderboys hun wil op te leggen, maar slaagden hier niet in. De Emmeloorders vochten als een hecht team en gaven geen millimeter prijs. In de verdediging zorgden Pala, Spit, Jonkman en Van der Velden voor het cement tussen de linies. Op het middenveld wonnen Matthijssen, Benjamins en Koopmans hun duels waardoor HZVV langzaam hun grip begonnen te verliezen.

  Het verhaal van tovenaar Wiebe Koopmans ontstijgt iedere sprookjesboek want de man van die fabuleuze omhaal die altijd en overal de mooiste doelpunten maakt zweeft al jarenlang tussen het eerste en tweede elftal.
  Vandaag stond Wiebe weer eens in de basis en nam hij met zijn dynamiek, mentaliteit en wedstrijdinstelling dit team op sleeptouw.
  Op cruciale en moeilijke momenten hoefden Wiebe, Mart en Jordy elkaar alleen maar aan te kijken en werden de gaatjes automatisch dichtgelopen. Deze wisselwerking was een lust voor het oog voor de supporters die nu steeds enthousiaster werden en massaal achter de Blauwe polderboys gingen staan!

  In de voorhoede waren Bastian Tabak, Maric Naaktgeboren en good old Gerke Schaap constant in beweging en een plaag voor de Drentse verdediging. De oudste speler van SC Emmeloord brak deze wedstrijd open door in de 54e minuut de verrassende 1-0 op het scorebord te zetten. Onze 36 jarige Olde Skiep stond op de goede plek om een afgeslagen aanval op te pikken. Ondertussen was HZVV doelman Hidde Streutker zijn doel uitgekomen waardoor Gerke Schaap met een listig boogballetje toesloeg voor de verrassende 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.

  Na deze 1-0 voorsprong moesten de polderboys terug in de verdedigende stellingen om twee gevaarlijke aanvalsgolven van HZVV op te vangen. Er waren vanuit indraaiende corners twee rommelige scrimmages voor het Emmeloordse doel te zien waar doelman Tim Schaafsma weer de langste adem had en fraai redding bracht. Bij alle hoge corners en voorzetten stond de Beer van Emmeloord op de goede plek om zijn team er doorheen te slepen. Een inzet van de linksbuiten van HZVV spatte in het zijnet uiteen. De rood witten probeerden op alle manieren hun spitsen te vinden, maar slaagden hier amper in of zagen hun pogingen naast of over het Emmeloordse doel gaan. Bij HZVV zouden er drie nieuwe spelers binnen de lijnen komen, maar deze omzettingen mochten niet meer baten.

  Ondertussen werd het spel grimmiger en moest scheidsrechter Ferdinand vd Werf een aantal keren ingrijpen om de verhitte gemoederen bij HZVV te bedaren. Met fors fysiek spel probeerde HZVV de Emmeloordse spelers te imponeren, maar onder aanvoering van Stylist Wouter Spit, Rambo Mart Matthijssen en Breaker Jordy Benjamins hielden de Blauwen knap stand.

  In de slotfase kropen de polderboys weer uit hun schulp en kreeg SC Emmeloord drie goede kansen. Doordat HZVV nu meer risico ging nemen ontstonden er achter de linies grote ruimtes voor SC Emmeloord. Bij een snelle Emmeloordse uitbraak moest HZVV doelman Hidde Streutker zijn doel uitkomen om onheil te voorkomen. Een afstandsschot van Wouter van der Velden zeilde rakelings over.

  Nadat Maric Naaktgeboren en Bastian Tabak ternauwernood werden gestuit doken de polderboys nog twee keer gevaarlijk op. In kansrijke positie vergaten Bastian en Maric de trekker over te halen. Aan de andere kant kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen een listig verraderlijk schot van Luke Millar door doelman Tim Schaafsma tot corner werd verwerkt.

  Net op het moment dat HZVV leek terug te komen sloegen de Emmeloorders vanuit een perfecte snelle counter meedogenloos toe voor de 2-0 voorsprong in de 82e minuut. Op aangeven van Bastian Tabak stond Maric Naaktgeboren op de goede plek om de 2-0 tegen de touwen te schieten. In de slotfase kregen de twee grote smaakmakers van SC Emmeloord good old Gerke Schaap en tovenaar Wiebe Koopmans hun terechte publiekswissels en mochten Olav Sieljes en Marc Loosman nog even opdraven.

  De Hoogeveners probeerden er nog een wanhoopsoffensief uit te slepen, maar kwamen bij snelle uitbraken nog twee keer goed weg. Namens SC Emmeloord verschenen Maric en Bastian nog twee keer gevaarlijk voor het doel. Een vrije trap van Wouter Spit bereikte net niet bij de tweede paal de inglijdende Maric waardoor ook deze kans verloren ging. De scheidsrechter liet nog even doorspelen, maar de Emmeloorders zouden deze sensationele 2-0 overwinning over de streep trekken. Het publiek stond letterlijk op de banken om dit team op een geweldig applaus te trakteren terwijl de verslagen spelers van hoofdklasser HZVV beschamend afdropen.

  De Blauwe Cupfighters zijn door in de beker!
  Eindstand: 2-0

  Een teamprestatie van formaat is hier neergezet! Alle spelers niemand uitgezonderd verdienen een groot compliment voor hun tomeloze strijd, passie en inzet. Er komt daarom geen man van de wedstrijd want het gehele team van SC Emmeloord krijgt deze waardering!

  De bekerloting zal later bekend worden gemaakt, maar wij kijken alvast vooruit naar volgende week.

  Volgende week zondag speelt SC Emmeloord de lastige uitwedstrijd bij aartsrivaal VENO Vollenhove. Deze spraakmakende en altijd zwaar beladen regionale streekderby maakt altijd aan beide kanten veel gevoelens los. De rode lantaarndrager van de tweede klasse mag never en nooit worden onderschat want de competitie is voor VENO geslaagd als men van SC Emmeloord weet te winnen.

  De Blauwen zijn dus gewaarschuwd en zullen volgende week uit bij VENO in Vollenhove op hun hoede moeten zijn. Later komende week volgt er een uitgebreide voorbeschouwing op deze wedstrijd.

  Nu eerst nagenieten van deze heerlijke bekeravond! Ohh...wat zijn we supertrots op onze eigen Blauwe Polderboys!

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Wouter Spit, Wouter vd Velden, Wiebe Koopmans ( 85e Olav Sieljes ), Mart Matthijssen, Jordy Benjamins, Gerke Schaap ( 85e Marc Loosman ), Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren.
  Wissels: doelman Hans Portijk, Olav Sieljes, Marc Loosman en Lars Sipma.
  Geblesseerd: Rik Beekman, Jeroen Sipma, Rick Voskuil, Brian Mangnus, Lucas Loosman en Abdul Boundati.
  Gele kaart: Remco Jonkman
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanager: Herman Vos

  De opstelling van HZVV Hoogeveen:
  Hidde Streutker, Alex Zomer, Yannick Manusiwa ( 67e Daan Wijma ), Lorenzo Valente, Yoran Popovic, Reza Hosseini ( 60e Paul Bangura ), Fabian Stevens ( 82e Pierre Semudenge ), Jan Hup, Luke Millar, Tim Riksman en Sander Dzemidzic.
  Wissels: Pierre Semudenge, Paul Bangura en Daan Wijma.
  Gele kaarten: Lorenzo Valente en Yoran Popovic
  Trainers: Gert van Duinen en Harold Brunsting
  Teammanagers: Lars Abbing, Wilfred Poeste en Tim Tiggelaar.
  Medische staf: Harm Pronk

  Scheidsrechter: Ferdinand vd Werf uit Heerenveen
  Assistenten: Geert van Eerde en Wesley Smit.
  Toeschouwers: 300

  Verslaggever: Klaas Huisman.