• Sportpark Ervenbos

  Sinds 2011 is SC Emmeloord gevestigd op sportpark Het Ervenbos. Dit zeer moderne complex is voorzien van een grote en gezellige kantine. Het heeft een tribune gericht op het hoofdveld met kunstgras én een uniek pannaveld.
  Wij heten u van harte welkom!

 • Pannakooi

  SC Emmeloord heeft sinds 2017 een wereldprimeur; nog nooit vertoond. Een pannakooi, die van onderaf ‘beregend’ wordt. Qua uiterlijk ziet het trapveldje met kunstgras er niet bijzonder uit. Het mooie stukje techniek zit goed verborgen onder de grond.

  De techniek wordt al langer toegepast in de tuinbouw, maar is nog onbekend in de voetbalwereld. Het veld wordt voorzien van een soort waterbed. ‘Een laag beton wordt voorzien van ‘dempende kussens’ en daar bovenop komt het kunstgras te liggen’. Regenwater wordt opgevangen in het bassin; alleen als het (kurk)droog is, is het nodig het waterpeil aan te vullen.

  Dit staaltje van techniek heeft verschillende voordelen: het veld blijft koeler in warme perioden, omdat verdamping koelte genereert. Het water vormt een soort filmpje over de vezels, waardoor de beruchte rubberkorrels verleden tijd zijn en het water kan hergebruikt worden.

 • Kantine

  Het complex heeft een centraal gebouw. Hier bevinden zich de toiletten, de bestuurskamer, de commissiekamer en de kantine. De kantine wordt beheerd door Marcel en Petra van der Zee.
  Telefoonnummer: 0527 - 613125

 • Copyright afbeeldingen
  Van Egmond Bouw /
  SC Emmeloord