• VV Heerenveen - SC Emmeloord 2 - 1 ( 1 - 1 )

  In een boeiend fascinerend en meeslepend voetbalspektakel gaat een veerkrachtig en dapper strijdend SC Emmeloord nipt met 2-1 onderuit bij eersteklasser VV Heerenveen.
   
  Meteen vanaf de aftrap voltrok zich een enerverend, energieke en levendige wedstrijd met twee teams die volop de aanval speelden.
  Het publiek kreeg geen moment de tijd om rustig achterover te zitten want in een hoog tempo golfde het spel op en neer en regende het kansen voor beide doelen.

  Twee jaar geleden gingen de Emmeloorders hier nog kansloos met 5-1 onderuit, maar vandaag was alles anders.
  De hoofdtrainer bij VV Heerenveen is de oudprof Niklas Tarvajarvi en een aantal spelers van dit team hebben in de jeugdopleiding bij SC Heerenveen of SC Cambuur gespeeld en dit was goed te zien.
  Fanatiek!

  Vorige week verloor SC Emmeloord zijn eerste bekerwedstrijd met 3-4 van VENO terwijl VV Heerenveen uit met 1-3 van SV Oosterwolde wist te winnen. Trainer Robert Staarman had zijn manschappen bemoedigend toegesproken en de adrenaline droop van de gezichten af. De polderboys verschenen fanatiek, fel en supergemotiveerd aan de aftrap.
  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams.
  Veldoverwicht!

  De thuisploeg creeerde een optisch veldoverwicht en had in deze beginfase het initiatief. Vanaf de flanken zorgden de opkomende backs voor de nodige dreiging, maar ook het dynamische middenveld van VV Heerenveen ging met een enorme drive naar voren voorop in de strijd. De amateurs van VV Heerenveen spelen aanvallend attractief voetbal en proberen de tegenstander hun wil op te leggen, maar laten achterin weleens steekjes vallen.

  Initiatief!
  Met schoten vanuit de tweede lijn en gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken probeerde VV Heerenveen gevaar te stichten. Het eerste kansje was voor de thuisploeg toen Peter Hoogerwerf met een dieptebal Loet Tjeerd vd Valk op avontuur stuurde die op zijn beurt een strakke voorzet op Maksymilian Dziegiel gaf. De inzet van Maksymilian werd ternauwernood geblokt en weggewerkt. De Pompebleden zochten naar de juiste openingen, maar kwamen niet verder dan enkele afstandsschoten en voorzetten die vakkundig werden onderschept en weggewerkt.

  Plaagstoten!
  Daarna trok het dappere SC Emmeloord opportunistisch ten aanval en kreeg het drie corners te nemen. Uit een indraaiende corner van Wouter van der Velden kopte bij de eerste paal Wiebe Koopmans hard op het doel en moest de doelman van Heerenveen in actie komen.

  Uitbraken!
  Vanuit de snelle omschakeling waren er razendsnelle en gevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord te zien. De snelle aanvallers Jelle Zaal, Wouter van der Velden, Marc Loosman en Thijs Lanters waren constant in beweging.
  Afgekeurd! In de 15e minuut veerde heel Emmeloord overeind toen Wouter vd Velden leek te scoren, maar helaas werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.
   
  Scrimmages!
  Tot de 20e minuut hing er een Emmeloords doelpunt in de lucht waarna VV Heerenveen zich weer herpakte en kansen kreeg.
  Een ziedend schot van Mathijs vd Beld werd ternauwernood door doelman Hans Portijk tot corner verwerkt. Daarna waren er nog drie gevaarlijke schoten van Heerenveen te zien en moest de Emmeloordse verdediging alle zeilen bijzetten. Vanuit twee indraaiende corners waren er onoverzichtelijke scrimmages voor het Emmeloordse doel waar de verdedigers Wiebe Koopmans, Daan Zuidberg en Niels Brands moesten ingrijpen.

  Achterstand!
  In de 25e minuut kwam VV Heerenveen uit een rommelige situatie op een 1-0 voorsprong toen Bram Duijker de bal in de loop meekreeg. Het leek net of Duijker deze bal met zijn arm meenam, maar volgens de verder goed fluitende scheidsrechter Dhr. Jeen Boringa was het via de borst en liet hij ondanks felle protesten doorspelen. Met een geplaatst schot in de korte hoek scoorde Bram Duijker de 1-0 voor VV Heerenveen.

  Veerkracht!
  Ondanks deze tegenvaller bleef SC Emmeloord strijden en toonde het hardwerkende team een enorme veerkracht. Vol goede moed trokken de dappere polderboys enthousiast ten aanval en in een mum van tijd verschenen de Emmeloorders vier keer dreigend voor het Friese doel.

  Een inzet van Marc Loosman werd ternauwernood tot corner verwerkt. De doelman van Heerenveen zweefde even door de lucht om vervolgens deze corner weg te kunnen stompen. Er ontstond een scrimmage, maar niemand kon hier profiteren!
   
  Drie kansen!
  De Emmeloordse aanvallers Jelle Zaal, Thijs Lanters en Wouter van der Velden bleven elkaar zoeken en er kwamen kansen. Tussen de 30e en 35e minuut liet aanvaller Jelle Zaal drie goede kansen onbenut. Uit een snelle actie en voorzet van Wouter van der Velden dook Jelle Zaal vogelvrij op, maar oog in oog met de doelman vergat Jelle af te drukken. Vanuit de rebound komt de bal opnieuw bij Jelle die ook deze keer niet tot scoren kwam.

  Spierballen!
  In de 32e minuut een snelle Emmeloordse uitbraak via Thijs Lanters die met een slimme steekbal Jelle Zaal wist te bereiken, maar doelman Tristan van der Valk greep goed in. In deze fase liet SC Emmeloord zijn spierballen zien en toonde het team lef en veerkracht.

  Gelijkmaker!
  Het was om moedeloos van te worden want het leek in de afwerking niet te lukken met Jelle Zaal...totdat.....de 35e minuut zou aanbreken. Met een prachtige oogstrelende dieptebal stuurde Luuk Kappers onze snelle Jelle naar voren toe. De aanname was een lust voor het oog en met een magistrale flitsende beweging glipte Jelle naar binnen toe en schoot hij vanaf twintig meter prachtig raak in de korte hoek voor de dikverdiende 1-1 gelijkmaker.

  Kansen!
  Na deze gelijkmaker kreeg SC Emmeloord via Thijs Lanters en Jordy Benjamins nog twee goede mogelijkheden en spatte een ziedend afstandsschot van Jeroen Sipma tegen de lat uiteen. Vlak voor rust liet ook VV Heerenveen weer van zich horen en moest doelman Portijk in actie komen.

  Met een 1-1 stand gingen we rusten.

  Fries offensief!
  De Emmeloorders begonnen ongewijzigd aan de tweede helft maar bij VV Heerenveen was nu Jack van der Zee voor Victor de Roos in de ploeg gekomen. De Friezen begonnen sterk aan de tweede helft en doelman Portijk moest onmiddelijk in actie komen om een schot van Maksymilian Dziegiel tot corner te verwerken.
   
  De 2-1!
  In de 48e minuut kwam VV Heerenveen uit deze indraaiende corner met een harde geplaatste kopbal op een 2-1 voorsprong. Het was de meegelopen verdediger Jasper Raap Bol die bij de eerste paal opdook en fraai raak kopte voor de 2-1 voor VV Heerenveen.

  De lat!
  Hierna wankelde SC Emmeloord en schoot invaller Jack van der Zee de bal snoeihard op de lat en kwamen de polderboys met de schrik vrij. In de 52e minuut de eerste gevaarlijke uitbraak na rust van SC Emmeloord en een dot van een kans voor Jordy Benjamins die de doelman op zijn weg vond. Even later doken ook Marc Loosman en Zaal gevaarlijk op, maar het vizier stond niet op scherp.

  Wissels en omzettingen!
  Beide teams gingen nu wisselen en bij SC Emmeloord kwamen Schaap en Lars Sipma voor Marc Loosman en Zaal. Later zou ook nog Jeen Baak voor Jeroen Sipma binnen de lijnen komen.
  Bij VV Heerenveen kwamen na rust Jack van der Zee, Sander van der Werf, Jens Klaverboer, Jonah Tobi Talan en Niels Voskuilen in de ploeg.

  Hoog Tempo!
  In een hoog tempo golfde het spel op en neer en bleven beide teams spontaan de aanval zoeken en kansen creeeren. Het was een wonder dat er nog geen 5-5 of 6-6 op het scorebord stond want beide teams gingen slordig met de kansen om.
  Doelmannen!

  Er was ook een hoofdrol weggelegd voor de beide doelmannen Tristan van der Valk van VV Heerenveen en Hans Portijk van SC Emmeloord die beiden een topdag hadden.

  Geluk!
  Bij een gevaarlijke bal van Heerenveen speler Yairo van Eijk greep doelman Portijk uitstekend in en ook bij schoten van Bram Duijker en Maksymilian stond Portijk op de goede plek. In de 65e minuut kwam SC Emmeloord goed weg toe een harde kopbal van Sil Bos tegen de lat uiteen spatte.

  Opleving!
  Daarna drie goede kansen voor SC Emmeloord.
  In de 68e minuut een dot van een kans voor Wouter van der Velden. Met een splijtende fluwelen steekbal binnendoor wist Niels Brands de vrijstaande Wouter van der Velden te bereiken, maar doelman Tristan van der Valk greep wederom goed in. Daarna verschenen Jordy Benjamins en Thijs Lanters dreigend voor het doel, maar de bal wilde er niet in.

  Slotfase!
  Vanaf de 75e minuut trok VV Heerenveen het initiatief helemaal naar zich toe en werd SC Emmeloord teruggedrongen. In deze fase liet doelman Portijk zijn klasse zien door drie keer met fabuleuse reddingen het team er doorheen te slepen. Twee keer raakte VV Heerenveen nog de paal en de lat, maar het slotakkoord was toch nog voor SC Emmeloord.
  In de 89e minuut was Wouter van der Velden bij een snelle uitbraak iedereen te snel af, maar met een knappe redding zorgde doelman Tristan van der Valk ervoor dat de punten in Heerenveen bleven.
   
  Eindstand 2-1.

  In deze prachtige levendige bekerwedstrijd is het publiek de grote winnaar! Deze twee teams zorgden met attractief en superaanvallend voetbal voor een hoog amusementswaarde. Het gehele Emmeloordse team verdiend een groot compliment!
  Wij wensen VV Heerenveen en veel succes toe in de eerste klasse Oost!
   
  De andere wedstrijd in deze bekerpoule tussen VENO Vollenhove en SV Oosterwolde werd verrassend met een ruime 2-5 door SV Oosterwolde gewonnen. Volgende week zaterdag 17 september speelt SC Emmeloord om 14:30 uur thuis op de Ervenbos tegen SV Oosterwolde en speelt VV Heerenveen om 17:00 uur thuis tegen VENO uit Vollenhove.

  Man van de wedstrijd VV Heerenveen: Maksymilian Dziegiel
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Niels Brands

  De opstelling van VV Heerenveen:
  Tristan van der Valk, Peter Hoogerwerf ( Jens Klaverboer ), Yairo van Eijk, Sil Bos, Maksymilian Dziegiel, Bram Duijker ( Sander van de Werf ), Mathijs van der Beld ( Niels Voskuilen ), Loet Tjeerd van der Valk ( Jonah Tobi Talan ), Bram Herder, Victor de Roos ( Jack van der Zee ) en Jasper Raap Bol.
  Wissels: doelman Pepijn Otter, Niels Voskuilen, Jonah Tobi Talan, Noel Delorme, Jens Klaverboer, Sander van de Werf en Jack van der Zee.
  Trainers: Niklas Tarvajarvi en Rick van Beek
  Teammanager: John de Roos
  Vlagger: Piet van Dijk
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Niels Brands, Wiebe Koopmans, Luuk Kappers, Jeroen Sipma ( Jeen Baak ), Jordy Benjamins, Wouter van der Velden, Thijs Lanters, Marc Loosman ( Gerke Schaap) en Jelle Zaal ( Lars Sipma ).
  Wissels: doelman Melvin Bos, Jeen Baak, Gerke Schaap, Lars Sipma en Rik Beekman.
  Geschorst: Lucas Loosman
  Geblesseerd: Olav Sieljes, Kars Dijkstra en Wouter Spit.
  Afw: Luca Apeldoorn, Koen de Jonge en doelman Sil Apeldoorn.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner
  Vlagger: Arie Vink
  De scheidsrechter: Dhr. Jeen Boringa uit Leeuwarden
  Toeschouwers: 400
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.