• SC Emmeloord - VV Dalen 2 - 1 ( 1 - 1 )
  In een zinderende, meeslepende en boeiende wedstrijd heeft SC Emmeloord voor een daverende verrassing gezorgd door met 2-1 van de nummer 3 VV Dalen te winnen.

  SC Emmeloord mistte een aantal basisspelers maar kwam in een fantasieopstelling goed, fel en fanatiek uit de startblokken. Het publiek kreeg een levendige attractieve en energieke wedstrijd voorgeschoteld.

  Door deze 2-1 nederlaag is VV Dalen nog niet zeker van de nacompetitie en moeten de Drenten volgende week volop aan de bak.
   
  Bij SC Emmeloord ontbrak vandaag topscorer Wouter van der Velden die eerder deze week aan zijn schouder was geopereerd. Als alles meezit zal Wouter komende week weer kunnen meetrainen. Verder ontbraken de gebroeders Sipma, Gerke Schaap, Jordy Benjamins, Wouter Spit, Rik Beekman en de Boundaties. Olav Sieljes zat een schorsing uit en reservedoelman Bos brak eerder deze week op de training zijn pols en is voorlopig uitgeschakeld. De jonge jeugdkeeper Mylan Bouma zat derhalve op de bank.

  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de 2e klasse K.
   
  Onder een aangenaam zonnetje werd er op een sfeervol en gezellig sportpark Ervenbos voor ongeveer 300 toeschouwers afgetrapt.
  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Jos Boerema uit Eelde.
   
  SC Emmeloord opende sterk, fel en fanatiek. Al in de 6e minuut werd een doelpunt van Baak wegens buitenspel afgekeurd. In de eerste 10 minuten verschenen de Emmeloorders 3 keer dreigend voor het vijandelijke doel. In de 12e minuut werd VV Dalen voor het eerst gevaarlijk, maar kwam doelman Portijk goed zijn doel uit om een dieptebal te onderscheppen. Even later kreeg Dalen opnieuw een goede kans, maar werd de voorzet van Koert door middenvelder Venhorst naastgekopt. Aan de andere kant kreeg SC Emmeloord op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen. Deze vrije trap van Lanters spatte tegen de onderkant lat uiteen.

  De Emmeloorders werden sterker en sterker en kregen kansen. In de 25e minuut viel de 1-0 toen uit een corner van Lanters de bal door Marc Loosman van dichtbij werd ingeschoten. Onderweg werd het schot door routinier Ebbers aangeraakt en tegen de touwen gewerkt voor de 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.
   
  Direct na deze 1-0 zeilde een venijnig schot van De Jonge rakelings over. Een prachtige splijtende steekbal van Lucas Loosman op Lanters werd ternauwernood door een Drentse verdediger onderschept. Ondanks het Emmeloordse veldoverwicht moesten de polderboys constant oppassen voor de gevaarlijke razendsnelle uitbraken van de rood-witten.

  In de 35e minuut viel uit een prachtige volley van Venhorst de 1-1 gelijkmaker. Op randje strafschopgebied nam Venhorst deze bal perfect aan en scoorde hij fraai vanuit de halve draai met een volley de 1-1.
   
  Na deze gelijkmaker gingen de Emmeloorders door een moeilijke fase en waren er twee grote kansen voor VV Dalen. Een schot van Koert zeilde rakelings over en een inzet van Veenstra ging naast.   Vlak voor rust werd SC Emmeloord weer gevaarlijk maar kwam een voorzet van Zuidberg net niet aan bij de inglijdende Marc Loosman. Andere pogingen van Lanters en Koopmans leverden niets op.
   
  Met een 1-1 stand gingen we rusten.
   
  In de rust bleven Van Lanen en Baak in de kleedkamer achter en kwamen nu Dijkstra en Apeldoorn binnen de lijnen. De Blauwen kwamen sterk, fel en gedreven uit de kleedkamer en opende wederom sterk.

  In de 55e minuut lag Dijkstra op volle snelheid en leken de Blauwen op voorsprong te komen, maar oog in oog met de doelman vergat Kars af te drukken en schoot hij rakelings naast. Hierna kregen de Emmeloorders nog twee goede mogelijkheden en moest de Drentse doelman in actie komen. Aan de andere kant kreeg VV Dalen uit een vrije trap ook een goede mogelijkheid, maar deze kopbal ging naast.  In een levendige tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide teams kleine kansjes.

  De Emmeloorders waren de betere ploeg en hadden een veldoverwicht, maar moesten constant oppassen voor de uitbraken van VV Dalen.
   
  Na een kopduel bleef verdediger Gokhan Pala geblesseerd liggen en moest hij buiten de lijnen worden verzorgd en speelde SC Emmeloord even met tien man verder. De druk nam nu toe, maar gelukkig kon Gokhan Pala weer verder. Gaandeweg werd SC Emmeloord nu weer sterker. Een prachtige vrije trap van Thijs Lanters werd met moeite door de doelman van Dalen met zijn vingertoppen tot corner verwerkt.

  De Emmeloorders kregen een aantal corners te nemen en voerden de druk nu op. Trainer Staarman bracht nu veteraan Sjors Hendrikse voor Koopmans binnen de lijnen. Koud in het veld dook Hendrikse twee keer gevaarlijk op en zag hij zijn kopbal naast gaan en een andere poging over. Tien minuten voor tijd kwam nu ook de 46 jarige veteraan en algeheel clubtopscorer Jonker voor de moegestreden Marc Loosman binnen de lijnen.

  Nu stonden er met de oudgedienden Ebbers, Hendrikse en Jonker meer dan 100 jaar ervaring binnen de lijnen. 
   
  In de slotfase zeilde een ziedend venijnig schot van Lucas Loosman rakelings over en vonden Lanters en Dijkstra de doelman op hun weg. Aan de andere kant werd ook VV Dalen gevaarlijk en moest Portijk in actie komen. De Drenten claimden een strafschop bij een vermeende handsbal, maar de verder uitstekende scheidsrechter Boerema liet doorspelen.
   
  De spanning was nu om te snijden en in een bloedstollende slotfase viel in de 90e minuut de beslissing toen Zuidberg iedereen achter zich liet en over de linkerflank opstoomde. Met een raketinslag schoot Zuidberg op fraaie wijze de 2-1 binnen voor SC Emmeloord en was de ontlading compleet.

  Er kwam nog wat blessuretijd bij en VV Dalen zette nog eens aan. In alle tumult liep Kars Dijkstra tegen een rode kaart aan en kreeg Lucas Loosman een gele kaart wat hem volgende week een schorsing oplevert. 
   
  Na het laatste fluitsignaal was de opluchting en blijdschap compleet in het kolkende Blauwe Bastion.
  Deze 2-1 overwinning met zoveel afwezigen is een teamprestatie van formaat.

  Man van de wedstrijd: Koen de Jonge.

  Er zijn nu nog twee wedstrijden te gaan tot de zomerstop! Volgende week zondag speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij het Drentse SV Pesse wat ook nog strijdt voor lijfsbehoud. SV Pesse ging met 2-1 onderuit bij Drachten.

  Deze wedstrijd begint om 14:00 uur in Pesse.De Marionbus zal omstreeks 11:45 uur vanaf de Ervenbos vertrekken.

  Op 2e pinksterdag maandag 6 juni speelt SC Emmeloord thuis tegen koploper SV Epe.

  Alle uitslagen van de 2e klasse K:

  SC Emmeloord - VV Dalen 2-1
  VV Drachten - SV Pesse 2-1
  VENO Vollenhove - VV Oerterp 2-1
  GAVC Grou - SV Epe 0-2
  LAC Frisia - VV Beilen 2-1
  LSC 1890 Sneek - EMMS Slagharen 1-0
  VV Zuidwolde was vrij.

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Gokhan Pala, Maarten Ebbers, Koen de Jonge, Lucas Loosman, Wiebe Koopmans ( Sjors Hendrikse ), Daan van Lanen ( Luca Apeldoorn ), Thijs Lanters, Marc Loosman ( Jaap Jonker ) en Jeen Baak ( Kars Dijkstra ).
  Wissels: Luca Apeldoorn, Jaap Jonker, Kars Dijkstra, Silvan Jansen, Sjors Hendrikse, Luuk Kappers en doelman Mylan Bouma.
  Rode kaart: Kars Dijkstra
  Gele kaarten: Lucas Loosman, Gokhan Pala
  Geschorst: Olav Sieljes
  Geblesserd: Wouter vd Velden, Jeroen Sipma, Lars Sipma, Gerke Schaap, Jordy Benjamins, Wouter Spit, Rik Beekman, Melvin Bos.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Vlagger: Edwin Berende

  De opstelling van VV Dalen:
  Rick Braam, Marijn Verdoold, Koen Althof ( Nordin Smits ), Niels Koert, Rob Vrielink ( Juul Waarsing ), Tijmen Venhorst, Peter Harkes, Martijn Koelink, Wouter Eiting, Laurenz Kleinjan en Ruud Veenstra ( Boris Swierts ).
  Wissels: Nordin Smits, Juul Waarsing, Boris Swierts en doelman Marc Koert.
  Gele kaart: Juul Waarsing
  Trainer: Michel Kerkdijk
  Teammanager: Rene Koelink
  Keeperstrainer: Jan Spijkerman
  Medische staf: Gert Sluijters
  Vlagger: Stefan Reinders
  De scheidsrechter: Dhr. Jos Boerema uit Eelde
  Toeschouwers: 300

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.