• SC Emmeloord - VV Oldeholtpade 2 - 2 ( 0 - 0 )

  In een bloedstollende en superspannende wedstrijd is een fel en gedreven SC Emmeloord op een 2-2 gelijkspel blijven steken. Door dit gelijkspel heeft SC Emmeloord zich niet voor de nacompetitie geplaatst en is de competitie nu ten einde. Vlak voor tijd stonden de polderboys zelfs op een 0-2 achterstand waarna de Blauwen toch nog veerkracht toonden en binnen 1 minuut twee keer wisten te scoren. De spanning was even om te snijden, maar helaas bleef het 2-2.

  De Emmeloorders kunnen ondanks deze teleurstelling terugkijken op een fantastisch seizoen en een derde plek in de eindklassering. Met 42 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 60 voor en 35 tegen werd de nacompetitie op een haartje gemist. De polderboys wonnen dit seizoen 13 keer, speelden drie keer gelijk en verloren zes keer.

  Topscorer Wouter van der Velden gaat met 22 doelpunten achter zijn naam naar buurman Flevo Boys vertrekken. Na afloop nam aanvoerder Wiebe Koopmans in stijl afscheid van vijf vertrekkende spelers en drie vertrekkende stafleden. Daarover straks meer!

  Er hing een geweldige sfeer op het drukbezochte sportpark De Ervenbos waar pupil van de week Savio Weverling de aftrap mocht nemen. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Demir Guberinic uit het Groningse Warffum die een uitstekende wedstrijd floot.

  De Emmeloorders begonnen sterk, gedreven, fel en fanatiek aan deze wedstrijd, maar zakten daarna na een sterke beginfase even weg. Een vrije trap van Thijs Lanters spatte uiteen op de vuisten van de Friese doelman en even later vergat Jeroen Sipma af te drukken.

  Rond de 15e minuut lieten de Friezen zich dreigend voorin zien. Met name topscorer Emiel de Vries had een paar gevaarlijke acties in huis en nam drie keer doelman Portijk onder vuur. Een ziedend schot van Syas Verhoef werd fraai gepareerd door de Emmeloordse doelman. Twee andere pogingen van Emiel de Vries zeilden rakelings voorlangs.

  De gehele eerste helft hielden beide teams elkaar keurig in evenwicht. Thuisploeg SC Emmeloord creeerde een optisch veldoverwicht, maar moesten constant oppassen voor de snelle uitbraken van Oldeholtpade. Het stond tactisch goed bij de Friezen die heel gedisciplineerd strak in de organisatie stonden te voetballen.

  De Emmeloorders hadden het meeste balbezit, kregen een aantal corners te nemen, maar konden amper echt gevaarlijk worden. Vanuit de counter waren de beste kansen dan ook voor Oldeholtpade. Een listig boogballetje van Marius de Vries werd door doelman Portijk stijlvol onschadelijk gemaakt. Een venijnig vlammend schot van Emiel de Vries werd met een geweldige reflex door doelman Portijk tot corner verwerkt.

   Vlak voor rust viel verdediger Daan Zuidberg geblesseerd uit en kwam Kars Dijkstra binnen de lijnen. Op slag van rust een grote kans voor Jelle Zaal die in kansrijke positie rakelings over schoot.

  Met een 0-0 stand gingen we rusten.

  Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. SC Emmeloord kwam sterk en fel uit de startblokken. Een voorzet van Wouter van der Velden op Zaal werd ternauwernood onderschept. Een inzet van Zaal werd van richting verandert en tot corner verwerkt. Afstandsschoten van Lanters en Wouter van der Velden zeilden rakelings over. De doelman van Oldeholtpade stond uitstekend te keepen en bracht redding op schoten van Zaal en Lanters.

  In de 60e minuut kwam Sjirk de Vries bij SC Emmeloord binnen de lijnen en ging Jeroen Sipma naar de kant. Tegenstander Oldeholtpade had maar liefst acht spelers en twee stafleden met de achternaam De Vries maar SC Emmeloord heeft er met Sjirk dus ook een en Sjirk gaf onmiddelijk zijn visitekaartje af. Een ziedend schot van Sjirk de Vries spatte tegen de lat uiteen.

  Mooie strakke voorzetten van Jelle Zaal, Thijs Lanters en Wouter van der Velden kwamen net niet aan. Aan de andere kant ook gevaarlijke uitbraken van Oldeholtpade. Twee keer moest doelman Portijk in actie komen en de Emmeloordse verdediging moest af en toe alle zeilen bijzetten. 

  Bij SC Emmeloord kwam Good Old Skiep Gerke Schaap nog even voor Kars Dijkstra in de ploeg. Na ruim 12 seizoenen neemt Gerke Schaap vandaag afscheid!

  Er volgden wat omzettingen en aanpassingen bij SC Emmeloord of plotseling zomaar uit het niets kwam Oldeholtpade met een schitterende verwoestende uithaal van Stefan de Vries op 0-1. Dit prachtige doelpunt van Stefan de Vries viel in de 78e minuut en betekende een enorme domper voor SC Emmeloord. De Emmeloorders reageerden meteen en kregen 2 goede kansen. Een kopbal van Schaap ging naast en een schot van Koopmans werd gekeerd.

  Vanuit de counter ook twee gevaarlijke acties van Oldeholtpade en een inzet rakelings voorlangs van Emiel de Vries. In de 86e minuut viel de 0-2 voor Oldeholtpade en leek deze wedstrijd beslist. Op aangeven van Emiel de Vries stond Marius de Vries op de goede plek om van dichtbij de 0-2 binnen te tikken.

  In een doldwaze en knotsgekke slotfase gebeurde er van alles. Een kopbal van Marc Loosman ging rakelings naast en een inzet van Koopmans werd door doelman Weijs onschadelijk gemaakt. In de 90e minuut scoorde Lanters met een droge schuiver in de verre hoek de 1-2 aansluitingstreffer.

  Aan de andere kant ook een goede mogelijkheid voor Oldeholtpade. Het spel golfde nu in een hoog tempo op en neer en diep in blesuretijd kopte Olav Sieljes de dikverdiende 2-2 gelijkmaker binnen.

  Ook na deze 2-2 was de wedstrijd nog niet gespeeld en kregen beide teams nog kansen.

  De corner verhouding was uiteindelijk 15 corners voor SC Emmeloord en vijf corners voor Oldeholtpade, maar dat zegt niet alles!

  Eindstand 2-2.

  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Koen de Jonge
  Man van de wedstrijd Oldeholtpade: Emiel de Vries

  Iedereen ging rekenen, maar omdat VV Dalen met 1-0 van kampioen LSC had gewonnen en VENO Vollenhove met 4-0 van Zuidwolde won dus geen nacompetitie voor SC Emmeloord.

  Het seizoen is voorbij en SC Emmeloord eindigt op een derde plek.

  Kampioen 2e klasse J: LSC 1890 Sneek

  Nacompetitie: VV Dalen, Oldeholtpade en VENO
  PD wedstrijden: VV Drachten en VV Beilen
  Gedegradeerd: SV Pesse en HODO Hollandscheveld.

  Na afloop nam SC Emmeloord in stijl afscheid van Olav Sieljes, Luuk Kappers, Gerke Schaap, Rik Beekman en Wouter van der Velden. Wouter gaat naar buurman Flevo Boys en Olav gaat stoppen en zich met atletiek bezighouden. De overige spelers gaan in een lager team verder voetballen. De technische staf en TC is drukdoende om versterkingen voor het nieuwe seizoen erbij te krijgen.

  Ook de stafleden Herman Vos, Klaas Jacob Huisman en Wesley Schipper namen afscheid. Volgend seizoen is Edwin Berende de teammanager van het eerste elftal. Misschien gaan er ook in de staf nog nieuwe mensen bijkomen.

  Na 15 seizoenen maakt Herman Vos geen deel meer uit van de staf. Deze verslaggever heeft elf seizoenen enorm fijn en prettig samengewerkt met mijn maatje Herman Vos.

  We kunnen op een prachtige tijd terugkijken!

  Herman Vos blijft op de achtergrond bij SC Emmeloord betrokken en Klaas Huisman gaat door als omroeper bij de thuiswedstrijden. Wesley gaat naar Swift'64!

  Het is nu tot medio augustus zomerstop voor het eerste elftal.

  Uitslagen in de 2e klasse J:

  SC Emmeloord - Oldeholtpade 2-2
  VV Beilen - HODO H'veld 1-0
  VV Dalen - LSC 1890 Sneek 1-0
  VENO Vollenhove - Zuidwolde 4-0
  SV Pesse - VV Drachten 1-4
  EMMS Slagharen - Sint Anna 3-4

  De opstelling van SC Emmeloord:

  Hans Portijk, Daan Zuidberg ( Kars Dijkstra ) ( Gerke Schaap ), Olav Sieljes, Niels Brands, Koen de Jonge, Wiebe Koopmans, Jeroen Sipma ( Sjirk de Vries ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters, Marc Loosman en Jelle Zaal.
  Wissels: Kars Dijkstra, Luca Apeldoorn, Gerke Schaap, Sjirk de Vries, Luuk Kappers, doelman Melvin Bos.
  Geblesseerd/Afw: Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Lars Sipma, Rik Beekman, Wouter Spit, Sil Apeldoorn en Mylan Bouma.
  Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman, Edwin Berende, Wesley Schipper.
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Fysio: De Wilg Emmeloord
  Vlagger: Edwin Berende

  Scheidsrechter: Dhr. Demir Guberinic uit Warffum

  Toeschouwers: 300

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.