• Van haute cuisine naar patatje met

  Henry Juffermans maakt de overstap van Le Mirage naar de voetbalkantine van SC Emmeloord.

  Meer dan 12,5 jaar was Juffermans het vaste gezicht van het restaurant aan De Deel.

  ''Het is een uitdaging om weer naar een bar te gaan.'' zegt Juffermans. Het runnen van een bar zit hem in de genen. Zijn vader was ook jarenlang de uitbater van een bar. ''Het is me met de paplepel ingegoten. Dit moet ik gewoon doen!''

  Van een gerenommeerd restaurant naar een sportclub lijkt een groot contrast maar dat is het volgens Juffermans niet. ''Bij Le Mirage moet de koffie goed zijn en hier ook''. Zijn huidige werk en zijn toekomstige baan hebben volgens de horeca-man veel raakvlakken.

  Meer vrijheid
  ''De drang naar zelfstandigheid is heel groot bij mij. Die kan de sportclub mij bieden.'' Wel gaat de gastheer zijn werk in het restaurant missen. ''Het is 12,5 jaar onderdeel van je leven. Bij Le Mirage was ik gastheer en dat heb ik met heel veel plezier gedaan.''

  Dit artikel is ofkomstig van Omroepflevoland.nl (c)

   

 • Henry Juffermans