• In een levendige enerverende oefenwedstrijd gaat SC Emmeloord totaal onnodig met 2-1 onderuit bij derdeklasser FC Oldemarkt. De Emmeloorders creeerden weliswaar een veldoverwicht, maar hadden met name in de eerste helft problemen in de opbouw en moesten bij balverlies alle zeilen bijzetten.

  Trainer Staarman had het team de opdracht gegeven om meteen in de beginfase veel druk en pressie naar voren te zetten om te proberen FC Oldemarkt op eigen helft vast te zetten, maar dit bleek in de praktijk niet helemaal uitvoerbaar. De handelingssnelheid was te traag en de Blauwen hadden moeite om de bal goed in de ploeg te houden. Vanuit de snelle counter kwam FC Oldemarkt er regelmatig razendsnel gevaarlijk uit en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging. Beide teams kregen in een levendige eerste helft drie goede kansen.

  Bij SC Emmeloord stond Hans Portijk op doel, centrale duo achterin Gokhan Pala met Jordy Benjamins geflankeerd door de backs Daan Zuidberg en Luuk Kappers. Op het middenveld Lucas Loosman, Wiebe Koopmans en Jeroen Sipma en in de voorhoede Thijs Lanters, spits Gerke Schaap en Rik Beekman. De wisselspelers Marc Loosman, Lars Sipma, Jeen Baak, Wouter Spit, Joshua van Dijk en doelman Melvin Bos.De spelers Olav Sieljes en Wouter van der Velden waren er niet bij.

  Doelman Hans Portijk moest bij twee vrije trappen in actie komen en greep ook bij de gevaarlijke indraaiende corners goed in.
  In de 10e minuut kon aanvaller Gerke Schaap met een pijnlijke enkel/scheenbeen niet meer verder waarna Marc Loosman hem in de spits kwam vervangen. In de 15e minuut diende zich de eerste echte kans voor SC Emmeloord aan. Een indraaiende corner van Rik Beekman schoot door richting tweede paal, maar werd op een haartje na gemist door de broers Marc en Lucas Loosman. Even later dook de grillige en onvoorspelbare Thijs Lanters gevaarlijk op, maar onze blauwe parel werd gestuit door de doelman van FC Oldemarkt. In deze fase was SC Emmeloord de betere ploeg en speelde volop de aanval, maar moest het constant oppassen voor de gevaarlijke counters van FC Oldemarkt. In de 18e minuut kregen de Blauwen een grote kans toen een zwabbervoorzet van Lucas Loosman pardoes door broer Marc werd verlengd en op bovenkant lat uiteen spatte.

  Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht met het veldoverwicht en balbezit voor SC Emmeloord en de uitbraken van FC Oldemarkt. Op slag van rust lanceerde Gokhan Pala met een fluwelen pass over dertig meter onze blauwe parel Thijs Lanters, maar de doelman van FC Oldemarkt bracht fraai redding op diens inzet. Een ziedend schot van Jeroen Sipma zeilde rakelings over.
  In de 44e minuut leek Jordy Benjamins toe te slaan maar zijn harde schot in de korte hoek werd door de doelman uit zijn doel geranseld. Toch was het de thuisploeg die in de 45e minuut een dot van een kans kreeg toen een foute inspeelbal werd onderschept, maar deze aanvaller schoot veel te gehaast over.

  Met een 0-0 stand gingen we rusten.

  In de rust kwamen Wouter Spit en Lars Sipma voor broer Jeroen Sipma en Luuk Kappers in de ploeg. De Emmeloorders waren goed, fel, gedreven en fanatiek uit de kleedkamer gekomen en probeerden uit alle macht iets te forceren. Met Wouter Spit was er meer rust in de verdediging en een beter structuur in de opbouw. De polderboys probeerden nu aan te zetten en verschenen via Marc Loosman, Thijs Lanters en Rik Beekman gevaarlijk voor het doel. Toch bleef SC Emmeloord kwetsbaar bij balverlies en kwam FC Oldemarkt er nog drie keer gevaarlijk. Doelman Hans Portijk stond aan de 60e minuut een puike partij te keepen, maar ging toen plotseling twee keer opzichtig in de fout. In de 60e minuut kwam FC Oldemarkt met een fraaie boogbal over alles en iedereen heen de 1-0 waarbij doelman Hans Portijk te ver voor zijn doel stond en zich liet verrassen.

  Amper twee minuten later was het in de 62e minuut opnieuw raak bij een identieke situatie. Een steekbal werd in de loop door een Oldemarkt speler meegenomen. Doelman Portijk twijfelde bij het uitkomen en werd wederom verrast voor de 2-0 voor FC Oldemarkt.
  Even later herstelde Hans Portijk zich knap met twee reddingen. Ondertussen waren bij SC Emmeloord Jeen Baak en Joshua van Dijk in de ploeg gekomen. Beide spelers hadden een goede invalbeurt en het was Jeen Baak die het team met prachtige snelle acties op sleeptouw nam. Vanaf de 70e minuut tot aan de slotfase bepaalde SC Emmeloord het tempo en kregen de polderboys een paar goede kansen.Met een flinke dosis passie en strijd trokken de Blauwen ten aanval.

  In de 72e minuut werd Jordy Benjamins in het strafschopgebied neergelegd en kreeg SC Emmeloord een strafschopgebied te nemen.Iedereen keek naar de dugout waar Gokhan Pala, Wiebe Koopmans en Jeroen Sipma zaten, maar het was uiteindelijk spits Marc Loosman die deze strafschop opeiste en feilloos benutte voor de 2-1 aansluitingstreffer. Vanaf dit moment speelde SC Emmeloord volop de aanval en werd FC Oldemarkt teruggedrongen. De Blauwen creeerden via Thijs Lanters, Jeen Baak, Marc Loosman en Rik Beekman een paar grote kansen.

  De allergrootste kans was in de 75e minuut voor Rik Beekman die door Jeen Baak op zijn wenken werd bediend, maar oog in oog met de doelman schoot Rik Beekman deze bal rakelings voorlangs. Het regende nu ineens kansen voor SC Emmeloord, maar Jeen Baak, Thijs Lanters en Marc Loosman hadden het geluk niet mee. De manier hoe Jeen Baak en Thijs Lanters zich in het eerste laten zien is veelbelovend en hartverwarmend. Ook invaller tweede elftalspeler Joshua van Dijk deed het goed.
  De Polderboys kregen in de slotfase nog een aantal corners te nemen waarbij er rommelige scrimmages voor het doel waren te zien, maar het getergde team vergat te scoren en zo ging ook deze tweede oefenwedstrijd verloren.

  Eindstand FC Oldemarkt – SC Emmeloord 2-1.

  Vlak voor tijd viel ook Rik Beekman nog uit met een pijnlijke hamstring en zo kent SC Emmeloord na twee oefenwedstrijden met Wouter van der Velden, Gerke Schaap en Rik Beekman al drie blessures. Hopelijk herstellen deze spelers zich spoedig want binnenkort beginnen de bekerwedstrijden.

  Op zaterdagmiddag 28 augustus speelt SC Emmeloord een oefenwedstrijd in Dronten tegen de zaterdag tweedeklasser ASV Dronten. Aanvang is 17:00 uur aan de Educalaan te Dronten.

  Op zaterdag 4 september begint de beker met een thuiswedstrijd tegen VVI Idskenhuizen. Aanvang 17:00 uur!

  De opstelling van SC Emmeloord: Hans Portijk, Luuk Kappers ( Wouter Spit ), Gokhan Pala ( Joshua van Dijk ), Jordy Benjamins, Daan Zuidberg, Lucas Loosman, Wiebe Koopmans ( Jeen Baak ), Jeroen Sipma ( Lars Sipma ), Thijs Lanters, Gerke Schaap ( Marc Loosman ) en Rik Beekman.                                        

  Wissels: doelman Melvin Bos, Wouter Spit, Lars Sipma, Joshua van Dijk, Jeen Baak, Marc Loosman.                                                    

  Afwezig: Olav Sieljes en Wouter vd Velden.   
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen.                                                                  
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Jacob Huisman.                                                  
  Medische staf: Kira Ronner en Wouter Spit.
  Vlagger: Laurens de Witte

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.