• SC Emmeloord – Swift ‘64  1 - 2  ( 0 - 1 )

  In een nuttige aantrekkelijke oefenwedstrijd gaat SC Emmeloord in de allerlaatste minuut totaal onnodig met 1-2 onderuit tegen Swift64. De polderboys kwamen moeizaam en stroef uit de startblokken en zagen in de 32e minuut de gasten uit Swifterbant met een rake kopbal van Stan van Elp op voorsprong komen.
  In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams kansen, maar was Swift net iets beter.
  De zaterdag derdeklasser speelde met bravour en flair volop de aanval en maakte het SC Emmeloord knap moeilijk.
  Na rust waren de rollen omgedraaid en domineerde SC Emmeloord.
  Het was voor mij persoonlijk een hartelijk en warm weerzien met de teamleider Kevin vd Brakel en assistenttrainer Henk Posthuma van Swift die ik nog ken van onze periode bij Reaal Dronten.
  Op een regenachtig, stil en somber sportpark Ervenbos betraden SC Emmeloord in het vertrouwde Blauw Wit en Swift64 in het Zwarte uittenue het hoofdveld.
  Gelukkig stond het scorebord aan en was er muziek, maar het blijft raar en vreemd om zonder publiek te voetballen!
  Alleen stafleden en een verslaggever waren welkom!

  In de tweede helft domineerde SC Emmeloord.
  De blauwen kregen een aantal goede kansen en kwamen in de 72e minuut uit een typisch Boundatie zaalvoetbalmoment tussen Jaouad en Redouan via Redouan Boundati met een mooie intikker in de korte hoek op 1-1 gelijke hoogte.
  Hierna kreeg SC Emmeloord kans op kans maar verzuimden de polderboys de trekker over te halen.
  De gasten uit Swifterbant werden de gehele tweede helft vastgezet en teruggedrongen en bleven op de counter loeren.
  Slechts drie keer kwam Swift er dreigend uit en in de allerlaatste minuut sloegen de witte leeuwen meedogenloos toe.
  In de 90e minuut scoorde Ross Hendriks met een geplaatste afstandsschot in de verre hoek de beslissende 1-2 voor Swift64.

  Vorige week boekte SC Emmeloord een knappe 4-1 overwinning op GAVC Grou en werd de laatste plek ingeruild voor een 9e plek.
  Nu de competitie tot aan de winterstop is stopgelegd heeft SC Emmeloord een aantal oefenwedstrijden ingepand om toch in het wedstrijdritme te blijven.
  Vandaag kwam de zaterdag derdeklasser Swift64 uit Swifterbant op bezoek en volgende week zondag 12 December oefent SC Emmeloord om 14:00 uur thuis tegen zaterdag tweedeklasser SV Lelystad67.
  Trainer Robert Staarman kon deze oefenwedstrijd geen beroep doen op zijn doelman Hans Portijk en de geblesseerde spelers Marc Loosman, Wiebe Koopmans, Robin Tabak, Bilal Boundati, Luuk Kappers, Kars Dijkstra en Rik Beekman.
  Wel zaten er met Redouan, Jaouad en Brahim drie Boundaties op de reservebank.
  Bij SC Emmeloord ontbrak doelman Hans Portijk en stond vandaag voor het eerst dit seizoen Melvin Bos tussen de palen.
  In de verdediging Daan Zuidberg, Olav Sieljes, Gokhan Pala en aanvoerder Wouter Spit.
  Op het middenveld Lucas Loosman, Jeen Baak en Jeroen Sipma.
  In de voorhoede Lars Sipma, Gerke Schaap en Wouter van der Velden.
  De wisselspelers Thijs Lanters, Jordy Benjamins, Redouan Boundati, Jaouad Boundati en good old Brahim Boundati zouden ook nog in actie komen.
  In een rommelige beginfase namen de gasten het initiatief en creeerde Swift64 met een vlotte balcirculatie een veldoverwicht.

  De Emmeloorders probeerden uit alle macht via Wouter van der Velden, Gerke Schaap en Jeroen Sipma voorin iets te forceren, maar konden amper gevaarlijk worden. De polderboys kregen in deze beginfase twee corners te nemen die niets zouden opleveren.
  De zaterdag derdeklasser uit Swifterbant speelde brutaal en onbevangen volop de aanval en kregen de eerste kansjes.
  In de 8e minuut diende zich over de rechterflank de eerste kans aan voor Swift64, maar de voorzet werd op een haartje na gemist en zeilde voorlangs het Emmeloordse doel. Hierna verscheen Swift nog drie keer dreigend voor het Emmeloordse doel waar stand-inn doelman Melvin Bos een uitstekende wedstrijd stond te keepen. De Blauwen probeerden op het middenveld via Lucas Loosman, Jeen Baak en Lars Sipma met strijd en inzet het tij te keren, maar de aansluiting haperde en stagneerde.
  De voorhoede was daardoor slecht te bereiken en in het eerste half uur was Swift64 de betere ploeg!
  In de 23e minuut kreeg Swift een goede mogelijkheid toen een steekbal bij de spits terecht kwam, maar doelman Melvin Bos greep uitstekend in en bracht redding. Even later kreeg Swift een vrije trap te nemen die over het doel verdween.
  Pas in de 28e minuut diende zich de eerste echte kans aan voor SC Emmeloord waarna de polderboys drie kansen op rij kregen.
  Een schot van Wouter van der Velden zeilde rakelings voorlangs en even later oogde Wouter besluiteloos toen hij oog in oog met de doelman van Swift kwam te staan. Een poging van Gerke Schaap ging naast en leverde ook niets op. Een schot van Jeroen Sipma zeilde over. In de 32e minuut kwamen de bezoekers uit een snelle counter met een rake diagonale kopbal van Stan van Elp op een
  0-1 voorsprong. Hier ging een snelle uitbraak over de linkerflank aan vooraf.
  De voorzet werd van dichtbij door Stan van Elp tegendraads tegen de touwen gekopt voor de 0-1 voorsprong voor Swift64.
  Bij SC Emmeloord kwam ondertussen Jordy Benjamins voor Lucas Loosman binnen de lijnen.
  Hierna probeerde SC Emmeloord zich te herstellen en kreeg het via Wouter van der Velden en Jeroen Sipma twee goede kansen.
  De gasten bleven heel slim op de counter loeren en kregen bij een snelle uitbraak ook nog een goede kans, maar dit schot ging naast.
  Met een 0-1 stand gingen we rusten.

  Bij SC Emmeloord kwamen nu Redouan Boundati en Thijs Lanters voor Gerke Schaap en Lars Sipma binnen de lijnen.
  Even later zouden ook nog Jaouad Boundati en good old Brahim Boundati voor Wouter Spit en Jeroen Sipma in het team komen.
  Het was best grappig om oud eerste elftal speler veteraan Brahim weer zijn comeback te zien maken. De gehele tweede helft domineerde SC Emmeloord en werden de gasten vastgezet en teruggedrongen. De enige kans kreeg Swift vlak na rust toen de snelle vd Velde over links doorbrak, maar met een uitstekende reflex bracht doelman Melvin Bos ten koste van een corner redding.
  Na deze mogelijkheid namen de Emmeloorders het initiatief helemaal over en creeerde de thuisploeg een enorm veldoverwicht.
  Slechts sporadisch kwam Swift er af en toe nog uit, maar de Emmeloorders waren nu de bovenliggende partij.
  De bezoekers hadden hun huiswerk goed gedaan en de verdedigende linies hermetisch dichtgetimmert.
  Het stond tactisch goed in de verdediging van Swift64 en dus moest SC Emmeloord alles uit de kast halen om een gelijkmaker te forceren. In de tussentijd bleven de gasten op de snelle counter loeren en moesten de polderboys alert en waakzaam blijven.
  In een hoog tempo werd het zwarte vijandelijke doel belegert en het strafschopgebied van Swift omsingelt.
  Tot aan de 70e minuut liet SC Emmeloord vijf grote kansen liggen en verzuimden de blauwen de trekker over te halen. Dit offensief leverde SC Emmeloord in de tweede helft maar liefst 12 corners op. Een steekballetje van Olav Sieljes op Wouter vd Velden werd ternauwernood onderschept en schoten van Jordy Benjamins en Wouter vd Velden werden fraai gepareerd door de doelman van Swift.
  In de 72e minuut viel uit een typisch zaalvoetbalmoment tussen Jaouad en Redouan Boundatie de dikverdiende 1-1 gelijkmaker.
  Met een prachtige tikkie tak schijnbeweging zette Jaouad heel subtiel Redouan vrij voor het doel die vervolgens met een simpele intikker in de korte hoek de 1-1 liet aantekenen. Na deze 1-1 zette SC Emmeloord alles op alles om een overwinning te forceren. Trainer Robert Staarman wilde perse van zijn oude club Swift winnen en stuurde zijn manschappen naar voren. De polderboys voerden het tempo op en drongen Swift helemaal terug in de verdedigende stellingen. Er kwamen nog drie goede kansen om deze wedstrijd te beslissen, maar het vizier stond niet op scherp bij Thijs Lanters, Wouter van der Velden en Jaouad Boundatie.
  Eerlijk moet gezegd worden dat de spelers van Swift64 als dappere helden stonden te verdedigen en voor elke millimeter vochten.
  Met strijd en passie werden de gaatjes dichtgelopen en was er voor het hardwerkende SC Emmeloord bijna geen doorkomen aan.
  Als je dan drie goede kansen onbenut laat kun je zomaar tegen een counter aanlopen en de deksel keihard op je neus krijgen.
  Vlak voor tijd viel het winnende doelpunt alsnog aan de andere kant toen Swift '64 er spontaan razendsnel uitkwam.

  De bal viel pardoes voor de voeten bij Ross Hendriks die van grote afstand een gaatje zag en heel fraai raak schoot voor de 1-2 eindstand. Dit doelpunt viel in de 90e minuut en werd uitbundig gevierd bij Swift'64.
  Bij SC Emmeloord moest verdediger Daan Zuidberg aan de noodrem trekken wat hem een gele kaart opleverde.
  Zo verliest SC Emmeloord deze nuttige oefenwedstrijd met 1-2 van zaterdag derdeklasser Swift '64.
  Volgende week zaterdag oefent SC Emmeloord thuis tegen de zaterdag tweedeklasser Lelystad67. Aanvang 14:00 uur zonder publiek!

  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Doelman Melvin Bos!

  De opstelling van SC Emmeloord:

  Melvin Bos, Daan Zuidberg, Olav Sieljes, Gokhan Pala, Wouter Spit ( 55e Jaouad Boundatie ), Lucas Loosman (35e Jordy Benjamins), Jeen Baak, Lars Sipma ( 45e Thijs Lanters ), Jeroen Sipma ( 75e Brahim Boundatie ), Gerke Schaap ( 45e Redouan Boundatie ) en Wouter van der Velden.
  Wissels: Thijs Lanters, Jordy Benjamins, R. Boundatie, J. Boundatie en B. Boundatie.
  Afwezig: Hans Portijk, Marc Loosman, Wiebe Koopmans, Robin Tabak, Bilal Boundatie, Luuk Kappers, Rik Beekman en Kars Dijkstra.
  Gele kaart: Daan Zuidberg
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Huisman
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Grensrechter: Wesley Schipper en Edwin Berende

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Hier komt de eerste regel tekst ... (vul hier aan)