• Verslag SC Emmeloord 1 - LSC 1890 1 van zondag 20 september

  De polderboys zijn het seizoen teleurstellend begonnen en gaan in eigen huis keihard met 2-6 onderuit tegen de Lycurgus Sparta Combinatie uit Sneek.Vorig seizoen werd de uitwedstrijd in Sneek nog met 0-1 gewonnen, maar vandaag was alles anders.
  Tot de 38e minuut stonden de blauwen op een riante 2-0 voorsprong waarna het team als een kaartenhuis ineen stortte en diep weg zakte in het moeras. Na een 2-2 ruststand liepen de Sneekers na rust eenvoudig en freewheelend uit naar een afgetekende 2-6 overwinning. Bij LSC 1890 was Maarten Kingma met vier treffers de grote man. In het bekertoernooi waren Blauw Wit 34 en VV Heerenveen met 5-3 en 5-1 te sterk voor SC Emmeloord, maar desondanks keek iedereen in het Blauwe Kamp reikhalzend uit naar deze wedstrijd en was iedereen vooraf optimistisch gestemd. De Sneekers hadden in het bekertoernooi ook geen succes en waren met 4-2, 4-3 en 1-2 door VV Kollum, SWZ Sneek en FVC Leeuwarden uitgeschakeld.


  Voorafgaand aan deze wedstrijd had SC Emmeloord 2 1-4 klop gekregen van VV Raptim 2 uit Coevorden, een vrij teleurstellende start in de reserve hoofdklasse voor 2e.


  Het LSC werd in 1890 opgericht en is een van de oudste voetbalclubs van Nederland.
  De beide clubs stonden vanaf 2001 twaalf keer tegenover elkaar!
  Vijf keer ging de winst naar SC Emmeloord, drie keer naar LSC en vier keer werden de punten gedeeld.
  De laatste thuiswedstrijd eindigde in 2015 in een 1-1 gelijkspel en vorig seizoen werd het in Sneek nog 0-1 voor SC Emmeloord.
  Bij SC Emmeloord ontbraken vandaag Gerke Schaap, Jordy Benjamins, Robin Tabak en Wouter Spit. Trainer Jeroen van den Berg had de beschikking over 15 spelers waaronder good old Marcel Tiemens als reserve doelman. Onderaan dit verslag de volledige opstelling van SC Emmeloord en alle uitslagen van de eerste speeldag in de Tweede Klasse K regio NoordDeze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Peter van Veen uit het Friese Vegelinsoord.
  De polderboys begonnen uitstekend en namen heel brutaal binnen 15 minuten een comfortabale en riante 2-0 voorsprong. Het eerste plaagstootje kwam van LSC maar het schuivertje zeilde rakelings voorlangs. Daarna nam SC Emmeloord de regie over en werden met name vanaf de rechterflank door Wouter van der Velden prima voorzetten afgeleverd. Een inzet van Rik Beekman werd door de Friese doelman gepareerd waarna notabene verdediger Luuk Kappers de polderboys op voorsprong zette. Hier ging een perfecte hoge voorzet vanaf rechts aan vooraf die in een kluwen van spelers door Luuk Kappers op zijn hoofd werd genomen. Deze kopbal leek alle richting te missen en over te gaan, maar tot ontzetting van de Sneeker doelman viel deze kopbal net onder de lat binnen voor de snelle 1-0 voor SC Emmeloord in de 10e minuut. Aan de andere kant liet nu ook LSC zich dreigend voorin zien en liep een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel net goed af. In een hoog tempo golfde de beginfase op en neer met twee teams die spontaan de aanval zochten. In de 15e minuut viel de 2-0 voor SC Emmeloord na een goede actie van Wouter van der Velden die heel slim met een steekbal Jeroen Sipma op avontuur stuurde. Met een subtiele schuiver in de verre hoek scoorde Jeroen Sipma de 2-0 voor SC Emmeloord. Hierna kreeg SC Emmeloord via Wiebe Koopmans, Rik Beekman en Jeroen Sipma kleine mogelijkheden die niet werden benut. Gaandeweg werden de Sneekers sterker en kregen de Friesen een drietal goede kansen. Na een goede redding van doelman Hans Portijk viel in de 38e minuut de 2-1 aansluitingstreffer. Het was Maarten Kingma die een voorzet vanaf rechts goed inschatte en van dichtbij met een simpele intikker toesloeg voor de 2-1. Op slag van rust was het opnieuw raak en scoorde Maarten Kingma met een rake kopbal de 2-2 gelijkmaker dit was tevens de ruststand. Na rust was het snel gedaan met SC Emmeloord en liep LSC in notime eenvoudig uit naar een 2-4 voorsprong. In de 60e minuut scoorde Maarten Kingma met een geplaatste schuiver in de verre hoek de 2-3. En 2 minuten later scoorde Rene Cnossen met een hard schot de 2-4 en dit betekende in feite dat de wedstrijd was gespeeld. Even later was het wederom Rene Cnossen die wist te profiteren na een rommelige klutssituatie voor het SC Emmeloord doel en de bal tegen de touwen te schieten en werd het 2-5. De gehele tweede helft had SC Emmeloord niets meer in te brengen.Wie het eerste half uur had gezien kon het niet geloven hoe de polderboys zo diep konden wegzinken. In de 75e minuut haalde een LSC aanvaller op volle snelheid de achterlijn waarna Maarten Kingma met een intikker bij de eerste paal zijn vierde treffer en de 2-6 voor LSC liet aantekenen. De Friesen raakten ook nog twee keer de paal waarna SC Emmeloord zich nog twee keer voorin liet zien, maar inzetten van Wouter vd Velden en Rik Beekman zeilden naast. In de slotfase leek SC Emmeloord nog een eretreffer te maken maar dit doelpunt werd wegens hinderen van de doelman afgekeurd.
  Met een bitterzure en teleurstellende 2-6 nederlaag zijn de polderboys teleurstellend aan de competitie begonnen.Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij VV Drachten. Deze wedstrijd begint volgende week zondag 27 september om 14:00 uur te Drachten. De Marionbus zal omstreeks 12:00 uur vanaf De Ervenbos vertrekken. VV Drachten ging vandaag verrassend met een ruime 6-1 onderuit bij VENO in Vollenhove.

  Deze verslaggever gaat voorlopig geen uitwedstrijden meer mee maar zal er over twee weken weer bij zijn als SC Emmeloord een thuiswedstrijd speelt tegen GAVC uit Grou. Tot dan!

  Alle uitslagen Tweede Klasse K. regio Noord:

  SC Emmeloord - LSC 1890 Sneek  2-6
  VV Heerde - VV Pesse                   6-0
  SV Dedemsvaart - VV Oerterp       3-4
  VV Dalen - VV Zuidwolde               2-2
  EMMS Slagharen - LAC Frisia         1-0
  VENO Vollenhove - VV Drachten     6-1
  VV Epe - GAVC Grou                     AFG.

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Luuk Kappers, Gokhan Pala, Olav Sieljes, Daan Zuidberg ( 62e Bilal Boundati ), Lucas Loosman ( 68e Adel Fischer ), Wiebe Koopmans ( 55e Lars Sipma ), Jeroen Sipma, Wouter van der Velden, Marc Loosman en Rik Beekman.
  Wissels: doelman Marcel Tiemens, Bilal Boundati, Adel Fischer, Lars Sipma.
  Afwezig: Gerke Schaap, Wouter Spit, Jordy Benjamins, Robin Tabak, Abdul Boundati.
  Gele kaart: Wiebe Koopmans
  Trainers: Jeroen van den Berg en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Gerrit de Jonge
  Teammanager: Herman Vos
  Assistent scheidsrechter: Leo Brugman uit Creil
  De scheidsrechter: Dhr. Peter van Veen uit Vegelinsoord.

  Toeschouwers: 100

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.