• SC Emmeloord speelt gelijk in Heerde

  VV Heerde - SC Emmeloord 2 - 2 ( 2 - 2 )

  In een open, transparante en levendige wedstrijd heeft een hardwerkend SC Emmeloord met 2-2 gelijkgespeeld bij VV Heerde. Alle doelpunten vielen in de eerste helft, maar ook in een boeiende meeslepende tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide teams de nodige kansen. Voor ongeveer 200 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap op sportpark Molenbeek. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jorg Ordelmans uit Borne.

  Nieuws!
  Bij SC Emmeloord is Abdul Boundati na een langdurige hardnekkige blessure weer teruggekeerd. In de tweede helft zou Abdul Boundati weer zijn comeback in de hoofdmacht maken. Eerder deze week maakte ook assistenttrainer Rob Nugter bekend SC Emmeloord te gaan verlaten, volgend seizoen wordt Nugter de assistent van Dick Krommenhoek bij het Olde Veste.

  Afwezigen!
  Bij SC Emmeloord ontbraken Remco Jonkman, Rick Voskuil, Olav Sieljes, Mart Matthijssen, Brahim Boundati en Lars Sipma. Het tweede elftal van SC Emmeloord had in Coevorden onfortuinlijk met 1-0 verloren bij VV Raptim 2.

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Op doel Hans Portijk. Het centrale verdedigingsduo Gokhan Pala en Wiebe Koopmans met daaromheen de beide backs Brian Mangnus en Wouter van der Velden. Op het middenveld moesten Lucas Loosman, Jeroen Sipma en Jordy Benjamins de linies bewaken. In de voorhoede gingen Gerke Schaap, spits Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren op zoek naar de doelpunten. De wissels waren Wouter Spit, Rik Beekman, Marc Loosman, doelman Tim Schaafsma en Abdul Boundati.

  Beginfase!
  De Emmeloorders begonnen sterk aan de wedstrijd en namen in de tweede minuut heel brutaal met 0-1 de leiding. Op aangeven van de opkomende back Wouter van der Velden stond spits Bastian Tabak op de goede plek om met een simpele intikker de 0-1 aan te tekenen. Even later glipte Tabak op volle snelheid door de geel zwarte verdediging maar verdween zijn voorzet op Maric Naaktgeboren rakelings voorlangs het doel. In een hoog tempo golfde het spel op en neer waarbij VV Heerde uit alle macht probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. Vanuit de omschakeling waren er razendsnelle uitbraken van SC Emmeloord te zien. Bij deze uitbraken zorgden Naaktgeboren, Schaap en Tabak voor een constante dreiging, maar ook de opkomende backs Mangnus en Van der Velden gaven hun visitekaartje af.

  In Balans!
  Gaandeweg liet ook de thuisploeg zich steeds vaker voorin zien en kwam de wedstrijd meer in balans. In de 12e minuut diende zich de eerste kans voor VV Heerde aan, maar werd de inzet van Daan Nijmeijer geblokt en weggewerkt. Even later zeilde een afstandsschot van Daan Nijmeijer over en moest Emmeloord doelman Hans Portijk drie keer in actie komen om verraderlijke voorzetten onschadelijk te maken. Aan de andere kant waren er drie snelle counters van SC Emmeloord te zien en kregen de polderboys drie corners te nemen die niets zouden opleveren.

  De gelijkmaker!
  Nadat de thuisploeg via Nijmeijer en Calkhoven twee grote kansen had laten liggen volgde in de 30e minuut de 1-1 gelijkmaker. Met een strakke geplaatste schuiver in de korte hoek scoorde Daan Nijmeijer deze 1-1 gelijkmaker voor VV Heerde.

  Snel antwoord!
  Meteen vanaf de aftrap had SC Emmeloord zijn snelle antwoord klaar en zorgde Wouter van der Velden met een oogstrelend bekeken boogballetje over alles en iedereen heen voor de 1-2 voorsprong voor SC Emmeloord in de 31e minuut. Na deze 1-2 kreeg SC Emmeloord via Sipma, Tabak en Naaktgeboren drie goede mogelijkheden. Het leverde SC Emmeloord een paar corners op, waarna VV Heerde weer kwam opzetten.

  Offensief!
  Vlak voor rust zette VV Heerde weer aan en kregen de geel zwarten twee goede mogelijkheden. De beste kans kwam door een slippertje van de Emmeloordse verdediging en kwamen de polderboys met de schrik vrij toen Daan Nijmeijer door doelman Hans Portijk werd gestuit. Een inzet van Heerdenaar Dennis Calkhoven werd fraai gepareerd door doelman Hans Portijk. De grillige gevaarlijke Heerde aanvaller Daan Nijmeijer moest aan een blessure worden behandelt, maar kon daarna weer verder. In de 44e minuut kreeg SC Emmeloord alsnog de deksel op zijn neus toen een voorzet vanaf de rechterflank doorschoot en door iedereen werd gemist. Bij de tweede paal gleed Heerdenaar Nick Boterman deze bal tegen de touwen voor de 2-2 ruststand.
  Ruststand: 2-2

  Tweede Helft!
  Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De thuisploeg probeerde het initiatief naar zich toe te trekken en verscheen een aantal keren dreigend voor het Emmeloordse doel. Doelman Hans Portijk moest drie keer in actie komen om onheil te voorkomen. Ook bij hoge voorzetten reageerde Hans Portijk bekwaam en alert.

  Uitbraken!
  Vanuit de omschakeling loerde SC Emmeloord op de snelle counter en verschenen Maric Naaktgeboren, Lucas Loosman en Jordy Benjamins dreigend voor het geel zwarte doel. Een schot van Lucas Loosman ging rakelings naast en een poging van Jordy Benjamins ternauwernood geblokt. Bij een harde charge van Heerdenaar Maarten Tuin werd Maric Naaktgeboren hardhandig neergelegd wat de aanvoerder van VV Heerde een gele kaart zou opleveren. De daaropvolgende vrije trap van Wiebe Koopmans werd stijlvol door de doelman van VV Heerde gepareerd.

  Rommelig!
  Gaandeweg de tweede helft werd het spel rommelig en onzuiver. De thuisploeg probeerde opportunistisch met strijd en inzet voorin iets te forceren. Een kopbal van Corstiaan Altenburg ging naast en een schot van Daan Nijmeijer werd gekeerd door Portijk. Voor beide doelen waren er rommelige scrimmages en klutssituaties te zien. Bij snelle Emmeloordse uitbraken waren Schaap, Tabak en Jeroen Sipma een plaag voor de geel zwarte defensie die soms alle zeilen moesten bijzetten.

  Wissels!
  Beide teams probeerden met wissels, aanpassingen en omzettingen iets te veranderen. Bij SC Emmeloord kwamen Wouter Spit, Abdul Boundati en Rik Beekman voor Maric Naaktgeboren, Jordy Benjamins en Wiebe Koopmans binnen de lijnen. Bij VV Heerde kwamen Sylvan Vos, Michel Calkhoven en Stijn Rorije voor Corstiaan Altenburg, Daan Nijmeijer en Dennis Calkhoven.

  Spannend!
  In een hectische en superspannende slotfase kreeg VV Heerde de beste kansen om het duel te beslissen.
  Een inzet van Heerdenaar Stijn Rorije werd met een fantastische reflex door doelman Hans Portijk onschadelijk gemaakt. Na een steekbal van Stijn Rorije werd Nick Weijenberg in stelling gebracht,maar oog in oog met Portijk vergat Nick Weijenberg de trekker over te halen. Aan de andere kant kreeg ook SC Emmeloord twee goede mogelijkheden, maar hadden Tabak en Van der Velden het vizier niet op scherp staan. Invaller Spit liep in het heetst van de strijd tegen een gele kaart op.

  Slotfase!
  In de allerlaatste minuut dook bij een corner van VV Heerde plotseling invaller Stijn Rorije gevaarlijk op, maar diens kopbal werd op fraaie wijze door doelman Hans Portijk gepareerd. De gehele tweede helft probeerde VV Heerde met hoge diepe ballen gevaarlijk te worden en waren er ook snelle counters van SC Emmeloord te zien.

  Met een 2-2 eindstand kon iedereen goed leven na afloop. SC Emmeloord blijft op de derde plek staan!

  Uitblinkers!
  Bij SC Emmeloord stond doelman Hans Portijk een puike partij te keepen en verdient ook de verdediging met Brian Mangnus, Gokhan Pala en Wouter van der Velden een groot compliment. Voorin waren Gerke Schaap, Maric Naaktgeboren en Bastian Tabak volop in beweging.

  Man of the match VV Heerde: Mike Bronsink
  Man of the match SC Emmeloord: Doelman Hans Portijk

  Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij koploper VV Lemelerveld. De oranje witten uit Lemelerveld bleven vandaag uit bij VV Jubbega op een 1-1 gelijkspel steken. Deze wedstrijd begint volgende week zondag 8 Maart om 14:00 uur op sportpark Heidepark te Lemelerveld.

  In de loop van de week volgt de voorbeschouwing op deze wedstrijd!

  Alle uitslagen Tweede Klasse K:
  VV Heerde - SC Emmeloord 2-2
  VV Jubbega - VV Lemelerveld 1-1
  SV Dedemsvaart - LAC Frisia 1-3
  VV Zuidwolde - VV Beilen 4-0
  VV Drachten - EMMS Slagharen 1-3
  Overige clubs waren vrij!

  De opstelling van VV Heerde:
  Vincent Mosterd, Nick Boterman, Rico Vos, Maarten Tuin, Raoul Wijenberg, Mike Bronsink, Nick Wijenberg, Corstiaan Altenburg ( Silvan Vos ), Daan Nijmeijer ( Stijn Rorije ), Elkjar Dijkgraaf en Dennis Calkhoven ( Michel Calkhoven ).
  Wissels: Sylvan Vos, Ferron Tessemaker, Michel Calkhoven en Stijn Rorije.
  Gele kaarten: Dennis Calkhoven en Maarten Tuin
  Trainers: Bardy Verhoef en Roel Smit.
  Keeperstrainer: Herman van Diepen
  Teammanager: H.J.Kroeze
  Materiaal: Gertwin Marskamp en G. W. Dijkgraaf
  Medische staf: Jan Eilander
  Assistent scheidsrechter: Jacob Pleiter

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Brian Mangnus, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans ( Wouter Spit ), Wouter vd Velden, Lucas Loosman, Jordy Benjamins ( Abdul Boundati ), Jeroen Sipma, Gerke Schaap, Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren ( Rik Beekman ).
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Abdul Boundati, Wouter Spit, Rik Beekman, Marc Loosman.
  Gele kaart: Wouter Spit
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Jacob Huisman
  Assistent scheidsrechter: Peter Post

  De scheidsrechter: Dhr. Jorg Ordelmans uit Borne.
  Toeschouwers: 200

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.