• SC Emmeloord verslaat koploper Lemelerveld

  VV Lemelerveld - SC Emmeloord 1 - 2 ( 1 - 0 )

  In de top van de Tweede Klasse K heeft een hardwerkend en gedreven SC Emmeloord voor een daverende verrassing gezorgd door met 1-2 bij koploper VV Lemelerveld te winnen. Door deze zwaarbevochten 1-2 overwinning is de spanning weer helemaal terug in de top van de Tweede Klasse K. In een loodzware en moeilijke beginfase toonde het Emmeloordse team veerkracht, saamhorigheid en karakter.

  Op slag van rust kwamen de polderboys onfortuinlijk door een eigen doelpunt op achterstand, maar je kon aan de adrenaline in de ogen zien dat er in de tweede helft iets ging gebeuren. De Blauwen begonnen fel, ontketend, furieus en vastberaden aan de tweede helft. De spelers gingen letterlijk voor elkaar door het vuur en moesten diep gaan om deze 1-0 achterstand ongedaan te maken.
  Na afloop volgde er een gigantische ontlading in het Blauwe Kamp en ging de emotie door merg en been! Dit team is aan een ongekend seizoen bezig en nog steeds volop in ontwikkeling. Onderaan dit verslag staan alle uitslagen van de Tweede Klasse K en de opstellingen van beide teams.

  Vorig seizoen ging deze uitwedstrijd met 4-0 verloren en daarom waren de polderboys supergemotiveerd met gespannen gezichten in de bus gestapt. De belangen waren torenhoog want koploper VV Lemelerveld kon zich geen puntenverlies veroorloven terwijl nummer drie SC Emmeloord aansluiting met de top drie wil houden. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Otmar Schoonderwoerd uit Groningen. Voor ongeveer 150 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap.

  Bij SC Emmeloord ontbraken Mart Matthijssen, Olav Sieljes en zijn de spelers Marc Loosman, Lars Sipma, Rick Voskuil en Brahim Boundati nog niet inzetbaar. Het doel werd verdedigt door Hans Portijk. In de verdediging werden Gokhan Pala, Wiebe Koopmans ondersteund door de beide backs Brian Mangnus en Wouter van der Velden. Op het middenveld hielden Lucas Loosman, Jordy Benjamins en Jeroen Sipma de linies dicht op elkaar. In de voorhoede zorgden Gerke Schaap, spits Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren voor het gevaar. De wissels op de bank waren doelman Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Wouter Spit, Rik Beekman en Abdel Boundati.

  Meteen vanaf de aftrap belegerde de koploper het Emmeloordse doel. In de eerste tien minuten was het een eenrichtingsverkeer en leken de polderboys te worden overrompelt. De thuisploeg probeerde SC Emmeloord met een blitzkrieg te verrassen, maar slaagde hier niet in. Twee keer stond doelman Portijk op de goede plek om Wesley Vlierman en Matthias Reimink van het scoren te houden. Een ziedend afstandsschot van Vlierman zeilde rakelings over. In de 10e minuut werd er een doelpunt van Lemelerveld terecht wegens buitenspel afgekeurd. Onder aanvoering van Gokhan Pala, Wiebe Koopmans en Wouter van der Velden kwam de Emmeloordse verdediging deze beginfase goed door.

  Rond de 10e minuut kropen de Emmeloorders uit hun schulp en verscheen SC Emmeloord drie keer dreigend voor het Oranje doel. De polderboys kregen drie corners te nemen en werden nu sterker. In de 12e minuut diende zich de eerste grote kans aan voor SC Emmeloord. Een splijtende steekbal van Bastian Tabak kwam bij Wouter van der Velden terecht die snoeihard uithaalde. Het venijnige schot van Wouter van der Velden werd met moeite door de doelman van Lemelerveld tot corner verwerkt. Deze corner leverde niets op waarna VV Lemelerveld razendsnel kon omschakelen en aanvaller Kogelman op avontuur werd gestuurd. Met een uitstekende timing bracht Portijk redding. De Emmeloorders reageerden meteen en het was Jordy Benjamins die iets moois in petto had, maar diens schot werd door de doelman van Lemelerveld uit de korte hoek geranseld.

  In een hoog tempo golfde het spel op en neer en zochten beide teams spontaan de aanval. Vanuit de counters en omschakeling kregen beide teams kansen. De thuisploeg kreeg in de 22e minuut een goede mogelijkheid toen Wesley Vlierman met een steekbal Jeroen Exel wist te bereiken. Het schot van Jeroen Exel spatte tegen de paal uiteen en hier kwam SC Emmeloord met de schrik vrij.

  In deze fase ging SC Emmeloord door een moeilijke periode en werd er met passie, strijd en hartstocht voor elke millimeter gevochten. De thuisploeg probeerde met afstandsschoten iets te forceren, maar deze pogingen van Wesley Vlierman en Robin Morrenhof gingen naast of over het doel. Even later werd voor de tweede keer een doelpunt van Lemelerveld wegens buitenspel afgekeurd en waren de Emmeloorders weer helemaal wakker en terug bij de les.

  Op de rechterflank had verdediger Brian Mangnus een zware middag tegenover de razendsnelle aanvallers van Lemelerveld.
  Onze trainer moest een lastige en moeilijke afweging maken en besloot in de 35e minuut iets te veranderen. Hij bracht nu Wouter Spit voor de teleurgestelde Brian Mangnus in de ploeg die zich deze wissel enorm aantrok. Teammanager Herman Vos zag en voelde de pijn bij deze hardwerkende noeste verdediger en ontfermde zich als een echte leider over deze teleurgestelde speler.

  Met de routinier Wouter Spit kwam er meer balans, rust en overzicht in de achterhoede bij SC Emmeloord. De Emmeloorders lieten zich nu weer voorin zien en kregen via Wouter van der Velden, Jordy Benjamins en Gerke Schaap drie goede kansen. Deze pogingen werden door de doelman van Lemelerveld onschadelijk gemaakt. Met name Gerke Schaap had vlak voor rust de score moeten openen, maar zag zijn schot in de korte hoek worden gekeerd.

  Op slag van rust ging het alsnog mis en kwam SC Emmeloord zeer onfortuinlijk op een 1-0 achterstand. Na een afgeslagen Emmeloordse aanval kwam de thuisploeg er razendsnel uit en glipte Matthias Reimink op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging waar hij drie spelers voorbij snelde en de achterlijn haalde. Diens voorzet werd in een kluwen van spelers pardoes door Wouter van der Velden in zijn eigen doel gewerkt voor de 1-0 voorsprong voor VV Lemelerveld in de 45e minuut. Met een 1-0 achterstand gingen we rusten.

  Aan de adrenaline in de ogen van de spelers kon je zien dat dit tegendoelpunt enorm was binnengekomen. De thuisploeg straalde nu vertrouwen uit en dacht het karweitje in de tweede helft te kunnen klaren. In de voorgaande jaren ging SC Emmeloord met ruime cijfers onderuit in Lemelerveld en iedereen hield al rekening met dit doemscenario. Met zijn grillige onvoorspelbare snelle aanvallers heeft VV Lemelerveld een sterk wapen en is het voor iedere ploeg lastig om hier punten te pakken.

  De Emmeloorders kwamen als herboren, super gedreven, fel en fanatiek uit de kleedkamer en toonden veerkracht en karakter. Het team toonde saamhorigheid en werkte hard voor elkaar. De spelers gingen vol overtuiging alle duels in en wilden hier perse een goed resultaat halen. De polderboys gaven vol gas en speelden nu volop de aanval. Nadat Wouter van der Velden en Maric Naaktgeboren door de doelman werden gestuit volgde in de 55e minuut uit een kopbal van Jordy Benjamins de dikverdiende 1-1 gelijkmaker.

  Met een hoge bal probeerde Wouter van der Velden vanaf de linkerflank Jeroen Sipma te bereiken. Plotseling totaal onverwachts dook daar bliksemafleider Jordy Benjamins voor het doel op waar niemand rekening mee had gehouden. De doelman van Lemelerveld stond aan de grond genageld toen Jordy deze hoge bal op zijn hoofd nam. Met een schitterende spijkerharde geplaatste kopbal scoorde Jordy Benjamins de bevrijdende 1-1 gelijkmaker voor SC Emmeloord. Na deze 1-1 probeerde VV Lemelerveld het tij te keren en voorin iets te forceren. Twee keer verschenen de oranje witten gevaarlijk en dreigend voor het Emmeloordse doel waar doelman Hans Portijk een puike partij stond te keepen. Een schot van Jeroen Exel schampte de lat en een poging van Stijn Kogelman zeilde over het Emmeloordse doel.

  De thuisploeg ging nu meer risico nemen waardoor er vanuit de counter snelle uitbraken van SC Emmeloord waren te zien.
  Met name Wouter Spit, Lucas Loosman en Wouter van der Velden gingen regelmatig mee naar voren. Er was een perfecte wisselwerking in het team van SC Emmeloord. In de voorhoede waren Gerke Schaap, Bastian Tabak, Maric Naaktgeboren en Jeroen Sipma volop in beweging. De verdediging van Lemelerveld moest alle zeilen bijzetten om de indraaiende voorzetten van Wouter Spit en Gerke Schaap onschadelijk te maken. De polderboys kregen halverwege de tweede helft drie goede mogelijkheden. Een inzet van Bastian Tabak zeilde rakelings voorlangs, een schot van Gerke Schaap werd gekeerd en even later werd Wouter van der Velden ternauwernood afgestopt.

  De thuisploeg werd nu ongeduldig en oogde radeloos. Er was geen doorkomen aan voor VV Lemelerveld omdat de verdediging van SC Emmeloord nu niets meer weg gaf. Het centrale blok met Wiebe Koopmans en Gokhan Pala had het IJzeren Gordijn met cement dichtgemetseld. Dit centrale duo is tactisch en fysiek volwassen en stond aan de basis van de opbouw bij SC Emmeloord. De beide backs Wouter Spit en Wouter van der Velden wonnen al hun duels en onderschepten alle aanvalsgolven van Lemelerveld.

  Het werd een uitputtings en slijtageslag op het loodzware veld. In de 75e minuut kwam bij SC Emmeloord Abdul Boundati voor de moegestreden en leeggespeelde Maric Naaktgeboren binnen de lijnen. Even later kon de blauwe architect Gokhan Pala niet meer verder en kwam Remco Jonkman hem vervangen.

  De thuisploeg zette aan voor een allerlaatste wanhoopsoffensief, maar slaagde hier niet meer in. Twee keer moest Emmeloord doelman Hans Portijk in actie komen om Matthias Reimink en Stijn Kogelman af te stoppen. Met een gigantische drive hielden de polderboys stand om vervolgens in de 88e minuut uit een snelle counter de genadeklap uit te delen. Bij deze flitsende uitbraak probeerde invaller Abdul Boundati de opkomende spelers Wouter van der Velden of Jeroen Sipma te bereiken, maar onderweg werd deze bal door een speler van Lemelerveld van richting verandert en pardoes in eigen doel gewerkt voor de sensationele 1-2 voorsprong voor SC Emmeloord. Er waren nog twee minuten te spelen die een eeuwigheid leken te duren.

  Dit eigen doelpunt hakte er behoorlijk in bij VV Lemelerveld die nog een allerlaatste slotoffensief ging inzetten. Er braken een paar benauwde momenten aan, maar eensgezind als een hechte eenheid hield het hardwerkende Emmeloordse team stand. Met een schitterende redding hield doelman Hans Portijk zijn team overeind waarna ook SC Emmeloord nog een keer gevaarlijk werd.
  Een poging van Bastian Tabak zeilde rakelings voorlangs. Met bloed, zweet en tranen hield SC Emmeloord stand en zorgden de Blauwen voor een daverende verrassing door met 1-2 van de koploper te winnen.

  Een TEAMPRESTATIE VAN FORMAAT en daarom vandaag geen man of the match want het gehele team verdiend een groot compliment. De spanning is weer helemaal terug in de top van de Tweede Klasse K.
  Na afloop volgde er een enorme ontlading in het Emmeloordse kamp.
  Eindstand 1-2.

  Dit seizoen maakt SC Emmeloord een gigantische ontwikkeling door en draait het team keurig bovenin mee. Waar gaat dit eindigen? zit er nog meer in het vat? De top vier staat akelig dichtbij elkaar en doen weinig voor elkaar onder, maar de nummer vier VV Jubbega heeft nog drie inhaalwedstrijden tegoed. Over een paar weken zal duidelijk worden of SC Emmeloord deze race kan volhouden, maar op dit moment moeten we vooral van dit succes genieten.

  Volgende week zondag 15 Maart speelt SC Emmeloord de superbelangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer vier en directe concurrent VV Jubbega. Eerder dit seizoen leed VV Jubbega zijn enige nederlaag tot nu toe uitgerekend tegen SC Emmeloord die toen met 2-3 wisten te winnen. De Friezen zullen volgende week furieus met revanchegevoelens naar de polder afreizen en kunnen zich in de titelrace geen puntenverlies meer veroorloven. Vandaag won VV Jubbega moeizaam thuis met 2-0 van DTD Jelsum.

  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:
  VV Lemelerveld - SC Emmeloord 1-2
  VV Jubbega - DTD Jelsum 2-0
  VV Drachten - VV Beilen 2-1
  VV Heerde - VENO Vollenhove 1-0
  VV Zuidwolde - EMMS Slagharen 3-0
  SV Dedemsvaart - VV Oerterp 4-1
  LSC 1890 Sneek - LAC Frisia L'warden 4-1

  De opstelling van VV Lemelerveld:
  Rik Ramaker, Jasper Gerritzen ( Naud Schrijver ), Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Stijn Kogelman, Jeroen Exel, Matthias Reimink, Jordy Lugtenberg en Wesley Vlierman.
  Wissels: Naud Schrijver, Bram vd Kolk, Noah Tuink en Rens Sibelt.
  Trainers: Richard Smit en Robbert Everts
  Teammanagers: Sander Boerkamp en Frans Kogelman
  Medische staf: Jarno Doosje
  Assistent scheidsrechter: Remco Roelofs

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Brian Mangnus ( Wouter Spit ), Gokhan Pala ( Remco Jonkman ), Wiebe Koopmans, Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Jeroen Sipma, Gerke Schaap, Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren ( Abdul Boundati ).
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Wouter Spit, Abdul Boundati, Remco Jonkman en Rik Beekman.
  Afwezig/Gebl: Mart Matthijssen, Olav Sieljes, Marc Loosman, Rick Voskuil, Lars Sipma en Brahim Boundati.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Medische staf: Wouter Spit en Peter Post
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Jacob Huisman
  Assistent scheidsrechter: Arie Vink

  De scheidsrechter: Dhr. Otmar Schoonderwoerd uit Groningen
  Toeschouwers: 150

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.