• Deze zondag 14 April om 14:00 uur staat de thuiswedstrijd SC Emmeloord tegen subtopper SC Stadskanaal op het programma.

  Wij heten onze gasten (bestuur, spelers en supporters ) uit het Groningse Stadskanaal van harte welkom in het Blauwe Bastion aan De Ervenbos. Precies klokslag 14:00 uur zal onze pupil van de week Jurre Bos van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-2 de aftrap gaan nemen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt om 11:00 uur het tweede team van SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de beloften van VV Hoogeveen 2.

  Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr J. Boerema uit Paterswolde en de wedstrijdsponsor is Vos Interieurbouw uit Emmeloord.

  De polderboys leken na de knappe overwinningen op Germanicus en VV Heerde op de goede weg, maar kregen vorige week met maar liefst 4-0 een gigantische nederlaag aan de broek bij kampioenskandidaat VV Lemelerveld. Na deze enorme zeperd van vorige week is iedereen benieuwd hoe de blauwen zich hebben hersteld en voor de dag gaan komen. Met nog vijf speelrondes te gaan nadert de ontknoping in de tweede klasse L. In ieder geval keert Mart Matthijssen weer terug van een schorsing en kan trainer Dick Krommenhoek over 15 fitte en gretige spelers beschikken.

  De Emmeloorders hebben nog zes punten nodig om zich definitief veilig te spelen en rechtstreekse handhaving te realiseren. Momenteel staat SC Emmeloord met 26 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 35 voor en 43 tegen op een veilige 9e plek in de tweede klasse L. Er werden zeven wedstrijden gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en er gingen negen wedstrijden verloren.

  Onze tegenstander SC Stadskanaal staat met 35 punten uit 20 wedstrijd en een doelsaldo van 40 voor en 26 tegen keurig op een 5e plek in de subtop. De Knoalsters wonnen tien wedstrijden, speelden vijf keer gelijk en gingen vijf keer onderuit. Na een 2-1 nederlaag bij koploper SV Dalfsen speelden de Groningers daarna thuis twee keer gelijk. Tegen VV Lemelerveld werd er met 3-3 gelijkgespeeld en vorige week bleef SC Stadskanaal thuis tegen laagvlieger Asser Boys op een 2-2 gelijkspel steken. De Groningers hopen nog steeds stiekem op deelname aan de nacompetitie. Eerder dit seizoen ging SC Emmeloord met 4-1 onderuit bij SC Stadskanaal.

  Namens de Knoalsters waren toen Martijn van der Goot, Jeffrey Bakker, Roy Tolner en Leon Bos trefzeker terwijl tussendoor Jeroen Sipma de Emmeloordse eer wist te redden. Ook vorig seizoen gingen de polderboys in de uitwedstrijd met 4-1 onderuit.
  De thuiswedstrijd vorig jaar April eindigde in een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel.

  De Groningers begonnen vorig seizoen sterk aan de competitie en stonden enige tijd keurig in de subtop, maar zakten na de winterstop in om uiteindelijk op een teleurstellende 9e plek te eindigen. Dit seizoen doet SC Stadskanaal goed mee in de subtop.

  De topscorer bij SC Emmeloord is nog steeds Jeroen Sipma met zeven doelpunten. Daarachter volgen Gerke Schaap, Harm van Wieren en Brahim Boundati met vier treffers. De onbetwiste topscorer bij SC Stadskanaal is Jeffrey Bakker met 14 doelpunten.
  In de top zes van de tweede klasse L. voert Stijn Kogelman van Lemelerveld met 19 doelpunten de ranglijst aan. Daarachter volgt Demy te Velde ( Valthermond ) met 16 doelpunten en staan Jeffrey Bakker, Matthias Reimink, Jeroen Kamphuis en Job Heerink op 14 en 13 treffers. 

  Met nog vijf wedstrijden te gaan nadert de ontknoping in de tweede klasse L. In de top van de tweede klasse gaan SV Dalfsen en VV Lemelerveld uitmaken wie er kampioen gaat worden. De beide koplopers staan met 50 en 48 punten uit 21 wedstrijden nek aan nek en koersen beiden op een spannende apotheose af. Daaronder staan Rolder Boys, VV Heerde en SC Stadskanaal in de subtop. Onderin proberen FC Assen, VV Zuidwolde en Asser Boys met 17 en 13 punten te overleven en heeft hekkensluiter SC Erica 10 punten.

  Teaminfo SC Stadskanaal

  Hoofdtrainer Rick Slor is alweer aan zijn 5e seizoen bezig in Stadskanaal en heeft tot 2020 bijgetekent. Deze trainer speelde ooit profvoetbal bij FC Groningen, sc Veendam en FC Emmen en was hiervoor vijf seizoenen hoofdtrainer bij vv Valthermond. Daarnaast is Rick Slor als jeugdtrainer actief bij profclub FC Emmen.  

  Het team van SC Stadskanaal heeft een gemiddelde leeftijd van 26 jaar oud en heeft met Hidde Jan Hidding, Tristan Rotman, Jordy Geerlings en Robert Oosting gigantisch veel routine en ervaring in huis. Het jongste talent Robin Boerhof is 19 jaar oud en goaltjesgetter Jeffrey Bakker is een listige en veelscorende spits.

  Clubinfo

  De bruisende zondagclub Sportclub Stadskanaal werd op 5 Juni 1920 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht. Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Pagedal aan de sportparklaan waar drie velden waaronder een kunstgrasveld liggen. Langs het hoofdveld staat een statige tribune waar 300 toeschouwers een plekje kunnen vinden. De club telt tegenwoordig 600 leden en timmert aardig aan de weg. Oud profvoetballer Boy Nijgh beeindigde zijn loopbaan bij sc Stadskanaal en heeft er tegenwoordig een eigen voetbalschool.

  Vrije val

  De club maakte een gigantische opmars mee en stoomde in de jaren'80 van de vierde klasse door naar de eerste klasse. Tot 2002 acteerde de club nog in de eerste klasse, maar kwam daarna in de vrije val terecht. Vanaf 2004 tot 2015 schommelde SC Stadskanaal tussen de 3e en 4e klasse om vanaf 2015 weer de weg omhoog in te slaan. In 2015 werden de Knoalsters kampioen van de vierde klasse. In 2017 promoveerde de club naar de Tweede Klasse waar het vorig seizoen sterk begon, maar uiteindelijk op een 9e plek zouden eindigen.

  De oude watertoren van Stadskanaal!

  Het tien kilomer lange lintdorp Stadskanaal heeft tegenwoordig ruim 20.000 inwoners en wordt in de volksmond ook wel 't Knoal genoemd. De oude watertoren uit 1765 staat symbool voor het verleden met zijn scheepswerven en aardappelmeelfabrieken aan het kanaal van de stad. Deze streek was ooit het kloppend hart van de veenkolonie. Er zijn met de twee zondagclubs SC Stadskanaal, SPW en zaterdagclub SJS Stadskanaal drie voetbalclubs actief die toevallig allemaal de clubkleuren blauw wit dragen.

  De wedstrijd SC Emmeloord - SC Stadskanaal begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark De Ervenbos waar onze pupil van de week Jurre Bos de aftrap zal gaan nemen.

  De scheidsrechter is Dhr. J. Boerema uit Paterswolde en de wedstrijdsponsor is Vos Interieurbouw uit Emmeloord.

  Iedereen is van harte welkom en in de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Het programma voor de Tweede Klasse L:

  SC Emmeloord - SC Stadskanaal
  Asser Boys - SV Dalfsen
  FC Assen - VV Lemelerveld
  SV Dedemsvaart - Germanicus Coevorden
  VV Zuidwolde - VV Beilen
  VV Valthermond - VV Heerde
  SC Erica - VV Rolder Boys

  Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe!

  Verslaggever: Klaas Huisman