• De voorbeschouwing SC Emmeloord - VV Rijperkerk

  Aanstaande dinsdagavond 17 december speelt SC Emmeloord thuis op de eigen Ervenbos de bekerwedstrijd tegen de Friese zaterdag derdeklasser VV Rijperkerk. Deze wedstrijd begint dinsdagavond 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Rik Berends uit Assen.

  De polderboys zullen deze wedstrijd in het Oranje uittenue gaan aantreden. Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten het Friese Ryptsjerk van harte welkom in het Blauwe Bastion.

  Tandvlees!
  Dit wordt voor SC Emmeloord de derde wedstrijd binnen een week en daarna nemen de Blauwen een paar weken rust om te herstellen. Afgelopen zondag was overduidelijk te zien dat het team aan de winterstop toe is want met name in de tweede helft liepen de polderboys op hun tandvlees en wilde er niets meer lukken. De Emmeloorders bleven uiteindelijk op een 2-2 gelijkspel tegen middenmoter VV Zuidwolde steken en mogen hier hun handen bij dichtknijpen.

  Vierde plek!
  Met 21 punten uit twaalf wedstrijden gaat SC Emmeloord op een vierde plek in de tweede klasse de winterstop in en hier had iedereen vooraf grif voor getekend. Na de winterstop weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen voor de polderboys!

  Topscorers!
  De topscorer Gerke Schaap staat met 6 competitiedoelpunten en 3 bekerdoelpunten bovenaan de topscorerslijst. Inmiddels krijgen ook Mart Matthijssen en Jordy Benjamins de smaak te pakken. In de bekercompetitie staat Maric Naaktgeboren op 4 treffers gevolgd door Wouter van der Velden en Gerke Schaap met 3 treffers.

  Bekerronde!
  De Emmeloorders hebben inmiddels al vijf bekerwedstrijden erop zitten. Thuis op de Ervenbos werden eersteklasser Go Ahead Kampen en hoofdklasser HZVV uit Hoogeveen met 3-1 en 2-0 verslagen. Uitwaarts werd er met 1-4 bij Lelystad gewonnen en konden de polderboys zich een 4-3 nederlaag bij IJVV IJsselmuiden permitteren. Vorige week werd VV PROTOS met 0-3 aan de kant gezet waardoor nu VV Rijperkerk uit de koker kwam.

  VV Ryptsjerk!
  De Friezen bereikten deze bekerronde door eerst uit met een ruime 0-7 bij VV Wardy te winnen. Thuis op sportpark It Protternest werd er met 2-0, 2-1 en 2-1 van VIOD, VV Suameer en DIO Oosterwolde gewonnen. In de competitie gingen de Rieperkerkers alleen tegen VV Haulerwijk met 0-3 onderuit. De grootste overwinning was de 0-6 afgelopen zaterdag bij VV Rottevalle. Onze tegenstander VV Rijperkerk gaat met 25 punten uit twaalf wedstrijden en een doelsaldo van 27 voor en 12 tegen de winterstop in. De Friezen staan keurig op een 2e plek in de zaterdag 3e klasse A.

  Selectie!
  De topscorers bij VV Rijperkerk zijn Mark Hendriks, Thom Stielstra en Diederik Andringa met acht, zes en vijf competitiedoelpunten.
  In de beker scoorde Mark Hendriks maar liefst 13 keer en deze goaltjesgetter is met 121 doelpunten de clubtopscorer van VV Rijperkerk. Het Friese team heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud waar de vier dertigers Paul Westra, Rinze Scholte, Anco Kingma en Jeroen IJsselmuiden de jonge talenten op sleeptouw nemen. De 33 jarige routinier Paul Westra kwam over van BCV uit Burgum. Er zitten vijf spelers rond de twintig jaar oud bij de selectie waar Arno Schievink en Foppe Jan Douwes met 19 jaar de jongste spelers zijn.

  De Trainer
  Hoofdtrainer Hylke Schrale is sinds 2000 als trainer actief in het amateurvoetbal en aan zijn eerste seizoen bezig bij VV Rijperkerk.

  Clubinfo
  Op 1 augustus 1947 werd de voetbal vereniging Ryptsjerk in de clubkleuren Blauw Wit opgericht. Het speelt in een wit shirt met blauwe v-hals en een blauwe broek. Deze gezellige, gemoedelijke en knusse dorpsclub is een kleine voetbalclub met ongeveer 250 leden. Ryptsjerk speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark It Protternest aan de Binnendiek. Sinds 2015 tot op heden is VV Rijperkerk een stabiele derdeklasser waar het vorig seizoen op een 4e plek eindigde.

  Verdriet
  Dit jaar werd VV Ryptsjerk opgeschrikt door twee sterfgevallen. In April overleed op 56 jarige leeftijd trainer Douwe Zondervan en ook clubman Johannes Scholte kwam op 63 jarige leeftijd te overlijden. Deze treurige gebeurtenissen hakten er behoorlijk in bij deze dorpsclub. Bij SC Emmeloord moesten wij afscheid nemen van onze kantinebaas Piet en daarom voelen wij intens mee met het verdriet van VV Rijperkerk.

  Dorp Rijperkerk
  Het kleine Friese dorp Rijperkerk ligt met zijn 765 inwoners aan de Ryptsjerkervoart in de gemeente Tietjerksteradeel omgeven door de dorpen Hardegaryp en Trienwalden. De Friese gemeente Tietjerksteradeel telt tien amateurclubs. In de omgeving van Rijperkerk ligt het recreatiegebied De Groote Wiele en de Himriksmole. Het dorp is in de ijstijd op een ripe oftenwel een zandrug ontstaan. De betekenis van Riperkerk is een kerk op een ripe oftenwel een kerk op een zandrug.

  De bekerwedstrijd SC Emmeloord - VV Rijperkerk begint Dinsdagavond om 20:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
  Daarna breekt de winterstop aan en hebben de polderboys een paar weken rust!

  Programma 2020
  In januari 2020 staan er twee oefenwedstrijden op het programma. Doordeweeks op dinsdagavond 7 januari thuis tegen Heerenveense Boys en op zaterdagmiddag 11 januari uit bij de buren tegen de beloften van Flevo Boys 2. Als SC Emmeloord van VV Rijperkerk weet te winnen speelt het in de derde weekend van januari opnieuw een bekerwedstrijd. De competitie begint op zondag 26 Januari met een uitwedstrijd bij SV Dedemsvaart. Tot dan.

  Deze verslaggever is er dinsdag wegens werkverplichtingen niet bij, maar pakt na de winterstop de verslagen weer op.

  Ik wens SC Emmeloord dinsdag veel succes toe!

  Verslaggever: Klaas Huisman.