• Aanstaande zondag 16 februari speelt SC Emmeloord om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen VV Drachten. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Henk Mulder uit Groningen. De aftrap zal worden verricht door onze pupil van de week de jonge talentvolle doelman Jesse Flantua van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-2. Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team in de reserve Hoofdklasse tegen de beloften van WVV Winschoten.

  De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is New York Pizza gevestigd aan de Europalaan 110 te Emmeloord.

  De heenwedstrijd!
  Eerder dit seizoen stonden beide teams in Drachten tegenover elkaar en wonnen de blauwen met 1-3. Dit was toen tevens de allereerste overwinning voor SC Emmeloord van dit seizoen. Vooraf had onze assistenttrainer Rob Nugter in een openhartig interview in De Noordoostpolder aangegeven niet te wanhopen en volop vertrouwen in deze selectie te hebben. En kijk nu eens waar de blauwe polderboys op de ranglijst staan! De Emmeloordse doelpunten kwamen toen van Gerke Schaap, Wouter van der Velden en Marc Loosman. Namens VV Drachten scoorde toen vlak voor rust Nezhar Hassan tegen.

  Twee overwinningen!
  SC Emmeloord is 2020 met twee klinkende overwinningen begonnen en hebben zelfs uitzicht op de top drie. Na een 0-2 overwinning op SV Dedemsvaart werd er thuis met 3-2 van EMMS uit Slagharen gewonnen. De vorige week afgelaste wedstrijd tegen VV Heerde wordt op zondag 1 maart in Heerde afgewerkt. Volgende week zondag de bekerwedstrijd tegen LAC Frisia uit Leeuwarden op het programma. De Emmeloorders staan met 27 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van 28 voor en 19 tegen op een vierde plek in de subtop van de tweede klasse K. Er werden acht wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren. Thuis boekte SC Emmeloord twee overwinningen, speelde het drie keer gelijk en ging het twee keer onderuit.De topscorer bij SC Emmeloord is nog altijd "Het Olde Blauwe Skiep" Gerke Schaap met acht doelpunten. Daarachter volgen Jeroen Sipma en Jordy Benjamins met 4 en 3 treffers.

  Zorgelijke situatie vv Drachten!
  Onze gasten uit Drachten staan met 12 punten uit 14 wedstrijden op een zorgelijke 11e plek. De Friezen wonnen drie keer, speelden drie keer gelijk en gingen acht keer onderuit. De topscorer bij VV Drachten is Anton Vredevoort met 9 doelpunten gevolgd door Djinn Keegstra en Nezhar Hassan met 4 treffers. De zwart witte Draiters verloren eerst thuis met 0-2 van het sterke VV Jubbega maar wonnen daarna de lastige streekderby met 3-4 uit bij VV Oerterp. Uit de laatste 7 uitwedstrijden wonnen de Draiters slechts 2 keer. Dit waren doelpuntrijke wedstrijden want VV Zuidwolde en VV Oerterp werden uitwaarts met 3-5 en 3-4 verslagen. De wedstrijden bij EMMS en LAC Frisia eindigden in een 2-2 en 1-1 gelijkspel. De zwart witten gingen bij VV Beilen, SV Dedemsvaart en VV Heerde met 3-2, 4-1 en 10-3 onderuit gingen. Vooral de ruime 10-3 oorwassing bij VV Heerde kwam toen hard aan.

  Top 3 en de topscoorders!
  De top 3 van de tweede klasse staan akelig dichtbij elkaar en voelen de hete adem van SC Emmeloord in hun nek. Koploper VV Lemelerveld heeft 32 punten uit 13 wedstrijden. Op de tweede plek staat LAC Frisia met 32 punten uit 14 wedstrijden en op de derde plek heeft VV Jubbega met 29 punten met nog twee inhaalwedstrijden tegoed. Daarna volgt SC Emmeloord met 27 punten. Deze zondag staan, in Leeuwarden, de beide koplopers LAC Frisia en VV Lemelerveld tegenover elkaar! Onderin bungelen DTD Jelsum en VENO met negen en vijf punten. De topscorer in deze klasse is Jorn Wester van LSC 1890 uit Sneek met 16 doelpunten. In zijn kielzog volgt Glenn ter Wielen van EMMS met 14 doelpunten.

  Trainer en selectie vv Drachten!
  Hoofdtrainer Sido Postma is aan zijn eerste seizoen bezig in Drachten en stond eerder bij de Friese clubs SV Olyphia, Sint Annaparochie, VV Jubbega en Harkema Opeinde aan het roer. Toch is deze ervaren Friese trainer geen onbekende want tussen 2009 en 2012 was Sido Postma ook al trainer bij VV Drachten. Volgend seizoen staat Sido Postma in Sneek bij de vierdeklasser Waterpoortse Boys aan het roer. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar oud heeft VV Drachten een uitzonderlijke jonge spelersgroep.  Er zitten drie spelers van 17 jaar oud bij de selectie waar doelman Robbert Evenhuis, Jesmer Slot en Dennis Hardenbol met 27 en 28 jaar de oudste en meest geroutineerde spelers zijn. De topscorer is Anton Vredevoort met negen treffers!

  Historie vv Drachten!
  De voetbalvereniging Drachten werd in 1921 opgericht en was ooit een grootmacht in het amateurvoetbal en dit is op het schitterende historische sportpark De Peppel nog steeds goed te zien. Maar liefst 33 seizoenen acteerde VV Drachten in de Hoofdklasse en Eerste Klasse in de top van het amateurvoetbal. De club won in 1965, 1985 en 1998 de districtsbeker regio Noord. Vanaf 1967 tot 2001 kwam VV Drachten in drie perioden op het allerhoogste amateurniveau uit waarna de club in de vrije val terecht kwam en richting de vierde klasse afgleed. na twee kampioenschappen op rij in 2006 en 2007 promoveerde VV Drachten weer terug naar de tweede klasse om daarna in 2014 naar de derde klasse te degraderen. Vorig seizoen draaide VV Drachten knap bovenin mee en promoveerde het uiteindelijk via de nacompetitie opnieuw naar de tweede Klasse. Met zijn 1000 leden vervuld VV Drachten al bijna 100 jaar een belangrijke rol in de Friese en Drachtster samenleving. De zwart witte Draiters spelen hun thuiswedstrijden op het indrukwekkende sportpark De Peppel aan de Gauke Boelensstraat waar enorm veel herinneringen liggen. Voor Groundhoppers is Sportpark De Peppel legendarisch vanwege zijn historische lading die doen terugdenken aan lang vervlogen tijden. De stokoude zittribune met rondom het veld de staanplaatsen spreken nog steeds enorm tot de verbeelding. In 1984 verloor VV Drachten in de KNVB beker na een 1-0 voorsprong nipt met 1-2 van het grote Feyenoord! Nu weer even terug naar onze tijd!

  Het Friese dorp Drachten is de hoofdplaats van Smallingerland en is met zijn ruim 45.000 inwoners de tweede grootste plaats van Friesland. De oorsprong van Drachten ligt bij het riviertje De Drait, De Drachtstercompagnievaart, De Turfstekers en de Skutsjes. Drachten heeft met zaterdagclub Drachtster Boys en de twee zondagclubs VV Drachten en ONB in totaal drie voetbalclubs.

  De wedstrijd SC Emmeloord - VV Drachten begint zondagmiddag om 14:00 uur aan de blauwe zijde van de Ervenbos. Onze pupil van de week Jesse Flantua zal dan de aftrap verrichten. Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team thuis tegen de beloften van WVV Winschoten. De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is New York Pizza gevestigd aan de Europalaan te Emmeloord.

  Tijdens deze wedstrijd zal Hukla iedereen via Twitter live op de hoogte houden. In de loop van zondagavond volgt een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Ik wens SC Emmeloord veel succes toe!

  Het complete programma in de Tweede Klasse K:

  SC Emmeloord - VV Drachten
  LSC 1890 Sneek - VV Heerde
  VV Beilen - VV Jubbega
  VV Oerterp - VV Zuidwolde
  DTD Jelsum - SV Dedemsvaart
  EMMS Slagharen - VENO Vollenhove
  LAC Frisia Leeuwarden - VV Lemelerveld

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.