• SC Emmeloord treft dit weekend DTD uit Friesland

  Aanstaande zondag 27 oktober speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de Friese streekclub De Trije Doarpen. 

  Wij heten onze gasten uut De Trije Doarpen Britsum, Cornjum en Jelsum van harte welkom in het Blauwe Bastion.

  Deze wedstrijd begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark De Ervenbos en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Stefan Aalders uit Assen. De aftrap zal worden genomen door onze pupil van de week Jolie Boot van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-1. 

  Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team van SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de beloften van VV Peize.

  De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is: Groothandelsorganisatie FOOX uit Emmeloord.

  Blauwe opmars!

  Na drie overwinningen op rij zijn onze trotse blauwen naar de derde plek opgeklommen. Vorige week boekte een strijdvaardig SC Emmeloord een knappe en indrukwekkende 2-3 overwinning bij VV Jubbega. Met twee schitterende doelpunten loodste Gerke Schaap de blauwen in veilige haven. De laatste weken zit er een duidelijke stijgende lijn in het spel van SC Emmeloord. Dit team oogt veel volwassener dan vorig seizoen! Het is nog niet zeker of de spelers Lucas Loosman, Brian Mangnus en Rick Voskuil inzetbaar zijn, maar alle overige spelers ogen fit en speelklaar voor komende zondag.

  Topscorers!

  Met drie treffers is Gerke Schaap momenteel de topscorer bij SC Emmeloord gevolgd door Jeroen Sipma en Jordy Benjamins die op twee treffers staan. Verder doen ook Wouter vd Velden en Marc Loosman een duit in het zakje. Bij onze gasten DTD is Steffen Hansma met drie treffers de topscorer gevolgd door Toni Soldo en Jelmer Deelstra die op twee treffers staan.

  Stand van zaken!

  Met negen punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 9 voor en 6 tegen staan de Blauwen op een derde plek in de tweede klasse K. De polderboys wonnen drie keer en gingen twee keer onderuit. Onze gasten uut De Trije Doarpen staan 11e met vijf punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 12 tegen. De Friezen wonnen 1 keer, speelden twee keer gelijk en verloren twee keer. Vorige week ging DTD thuis met 2-3 onderuit tegen koploper VV Lemelerveld.

  Historie!

  Beide teams kwamen sinds 2011 zes keer tegen elkaar in actie. Twee keer ging de winst naar De Trije Doarpen en vier keer werden de punten gedeeld. De polderboys wonnen nog nooit van DTD en gingen in Friesland twee keer met 3-0 en 3-1 onderuit. De drie thuiswedstrijden tegen de groen gelen eindigden in een gelijkspel! In het seizoen 2011-2012 hielden de clubs elkaar in evenwicht en werd het in Emmeloord 3-3 en in Jelsum 2-2. In het seizoen 2015-2016 werd het in Friesland 3-1 voor DTD en werden de punten in Emmeloord met 2-2 gedeeld. In het seizoen 2016-2017 verloren SCE met 3-0 in Friesland en eindigde het duel in Emmeloord wederom in een 2-2 gelijkspel.

  De 2e Klasse K

  Koploper VV Lemelerveld is deze competitie als een speer begonnen en staan nu met 15 punten uit vijf wedstrijden met vijf punten voorsprong bovenaan. Vorige week wonnen de oranje witten bovenin Friesland met 2-3 bij onze tegenstander De Trije Doarpen. Op de tweede plek staat LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden met tien punten en daarachter volgen SC Emmeloord, EMMS en VV Heerde  met negen en acht punten. Er waren ook weer verrassende uitslagen te zien zoals de indrukwekkende 8-0 monsterzege van VV Heerde op SV Dedemsvaart. Op de laatste plek staat nog steeds het puntloze VENO die vorige week een 3-0 voorsprong weggaven en met 3-5 van EMMS verloren.

  De topscorers ranglijst

  Met zes doelpunten zijn Tarik Bourakba van LAC Frisia en Stijn Rorije van vv Heerde momenteel de topscorers in deze klasse. Vorige week scoorde Stijn Rorije vier keer tegen SV Dedemsvaart. Daarachter volgen Teun in de Wal van Lemelerveld en Daan Daniels van LSC 1890 die vijf keer doel troffen. De topscorer van vorig seizoen Stijn Kogelman van VV Lemelerveld staat nu nog op vier treffers.

  Resultaten DTD

  Onze gasten uut De Trije Doarpen staan met vijf punten uit vijf wedstrijden op een 11e plek. De groen gele toffe duvels gingen eerst in de beker drie keer roemloos onderuit. In de thuiswedstrijd was FC Den Helder met 3-5 te sterk waarna de Toffe Duvels uit bij Zeerobben Harlingen en SC Stiens kansloos met 5-1 en 5-0 werden afgedroogt. In de competitie ging de uitwedstrijd bij VV Zuidwolde met 3-0 verloren, maar pakte DTD uit, bij SV Dedemsvaart, een 2-2 gelijkspel. Thuis op de Martenaweide werd VENO met 3-1 verslagen en bleven de groen gelen tegen VV Jubbega op een 3-3 gelijkspel steken. Vorige week verloren de groen gelen nipt met 2-3 van VV Lemelerveld.

  Trainer DTD

  Dit seizoen staat voor het eerst de zeer ervaren Friese trainer Marius Hendriks aan de het roer bij DTD. Deze trainer heeft een indrukwekkende staat van dienst en is al ruim 25 jaar als trainer actief in het amateurvoetbal. In het verleden was Marius Hendriks hoofdtrainer bij Drachtster Boys, SC Stiens, SV Bedum, Heerenveense Boys, VV Grijpskerk, Staphorst, VV Nunspeet, BCV Burgum, ONB Drachten, VV Kollum en VV Lemmer.

  Over DTD!

  Het team van DTD staat bekend om zijn tomeloze kracht, passie, strijd en inzet en heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud. Dit team met allemaal jongens uit de streek kent elkaar door en door! De zes dertigers Harald Riewald, Steffen Hansma, Alco Hendriks, Ybele Reitsma en de broers Hans Simon en Hendrik Harm Kingma moeten de routine en ervaring overbrengen. Het jongste talent Anco Vroom is 17 jaar oud. Vorig seizoen waren Steffen Hansma en Hendrik Harm Kingma met zeven en zes treffers de topscorers bij DTD.

  De supergezellige Friese streek en dorpsclub De Trije Doarpen werd op 20 Juni 1939 in de clubkleuren Groen Geel opgericht en gaan als de Toffe Duvels door het leven. De Trije Doarpen omvat de drie dorpskernen Britsum, Cornjum en Jelsum net iets boven Leeuwarden. Het cluborgaan van DTD heet De Toffe Duvels en vandaar de bijnaam de Groen Gele Toffe Duvels. Deze kleine gemoedelijke dorpsclub heeft ongeveer 200 leden onderverdeeld in 5 seniorenteams, 5 jeugdteams, minipupillen, vrouwen/ meidenvoetbal en een zaalvoetbalafdeling.

  De Martenawei

  DTD speelt zijn thuiswedstrijden op het kleine en knusse sportpark aan de Martenawei tussen Jelsum en Cornjum. Het sportpark Martenawei ligt tussen de Nylansdijk en Steltedijk. Op dit knusse sportpark liggen twee voetbalvelden waarvan 1 kunstgrasveld en staat een gezellige kantine met vier kleedkamers. Sinds 2014 ligt er op veld twee een prachtige kunstgrasveld bij DTD.

  Samenwerking met SC Cambuur!

  De Trije Doarpen is een amateurpartner en satellietclub van profclub Cambuur Leeuwarden. Sinds 1988 spelen DTD en sc Cambuur altijd in de voorbereiding met de traditionele seizoensopening een oefenwedstrijd tegen elkaar.

  De opmars!

  Deze streekclub kent zijn oorsprong in de Friese voetbalbond en is van ver gekomen. Tot aan 2010 speelde DTD een bescheiden rol in het amateurvoetbal en schommelde het jarenlang tussen de 4e en 5e klasse. In 2010 promoveerden de groen gele Duvels naar de derde klasse waarna in 2012 ook de tweede klasse werd bereikt. In 2013 deden de groen gelen een stapje terug om in 2015 via de nacompetitie opnieuw naar de tweede klasse te promoveren. Sinds 2015 is DTD een stabiele en evenwichtige tweedeklasser. In 2017 eindigden de groen gelen op een verdienstelijke 4e plek in de subtop, maar vorig seizoen bleef het net boven de degradatiezone op een 10e plek hangen.

  Het Jabikspaid!

  De drie dorpen Britsum, Cornjum en Jelsum hebben gezamenlijk ongeveer 1500 inwoners en horen bij de gemeente Leeuwarden. De westzijde van Jelsum was vroeger ooit zee en heet tegenwoordig Nylan oftenwel het nieuwe land. De kleine kasteeltjes Martenastate en Dekemastate zijn de toeristische trekpleisters van De Trije Doarpen. Vanaf Sint Annaparochie loopt het Jabikspaid oftenwel het Jacobuspad. Een pelgrimstocht dwars door de Trije Doarpen vanaf Friesland richting Hasselt en uiteindelijk naar Santiago de Compostela.  

  De wedstrijd sc Emmeloord - DTD Jelsum begint zondagmiddag om 14:00 uur in het Blauwe Bastion op De Ervenbos te Emmeloord.

  Zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

  Ik wens iedereen een mooie voetbalzondag toe!

   

  Het complete programma in de Tweede Klasse K:

  SC Emmeloord - DTD Jelsum

  LAC Frisia Leeuwarden - LSC 1890 Sneek

  VENO Vollenhove - VV Heerde

  VV Zuidwolde - VV Oerterp

  VV Lemelerveld - VV Jubbega

  SV Dedemsvaart - VV Beilen

  EMMS Slagharen - VV Drachten

   

  Verslaggever: Klaas Huisman.