• SC Emmeloord vs EMMS

  De voorbeschouwing SC Emmeloord - EMMS Slagharen

  Aanstaande zondag 2 februari speelt SC Emmeloord om 14:00 uur een thuiswedstrijd tegen middenmoter EMMS. Deze wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Marcel Boekholt uit Assen. De aftrap zal worden genomen door onze Pupil van de week Luca Koridon! Luca speelt in het jeugdteam JO11-2 van SC Emmeloord.

  Voorafgaand aan deze wedstrijd, om 11:00 uur, speelt SC Emmeloord 2 tegen de beloften van GRC Groningen.

  De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is Snackbar De Schans uit Lemmer.

  Wij heten onze gasten van de voetbalvereniging Eendracht Maakt Macht uit Slagharen van harte welkom in het Blauwe Bastion.

  BEKERLOTING
  Inmiddels heeft ook de bekerloting plaatsgevonden en is SC Emmeloord aan competitiegenoot LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden gekoppelt. Eerder dit seizoen verloor SC Emmeloord in de competitie thuis met 1-3 van de Frisianen. Deze bekerwedstrijd wordt zondagmiddag 23 februari op De Ervenbos gespeeld. Heel stiekem dromen de Blauwen van een onvervalste stadsderby want de winnaar van dit duel komt in de volgende ronde Flevo Boys of RENADO tegen. Later meer.

  SCE GOED UIT DE STARTBLOKKEN
  De blauwen zijn goed aan de tweede seizoenshelft begonnen door de lastige uitwedstrijd bij angstgegner SV Dedemsvaart heel knap met 0-2 te winnen. De polderboys kwamen sterk, fel en gedreven voor de dag en maakten een uitstekende indruk. Het gehele team stond als een solide blok, toonde veerkracht en werkte hard voor elkaar. Na de vroege 0-1 van Jeroen Sipma gingen de blauwen door een moeilijke fase totdat uit een perfecte counter Blue Eagle Rick Voskuil de 0-2 liet aantekenen. SC Emmeloord staat met 24 punten uit 13 wedstrijden op een vierde plek in de tweede klasse K.

  Het thuispubliek is nog niet echt aan hun trekken gekomen bij SC Emmeloord want de meeste punten werden buitenshuis behaald.
  Thuis op de eigen Ervenbos heeft SC Emmeloord grote moeite om het spel te maken en werd er alleen van VV Oerterp gewonnen en bleven de blauwen drie keer op een gelijkspel steken. In de beker werden grote clubs als Go Ahead Kampen en HZVV Hoogeveen aan de kant gezet, maar in de competitie wil het thuis nog niet echt vlotten. Onderaan deze voorbeschouwing komen we hier nog even op terug.

  EMMS KOMT OOK GOED DE WINTER UIT
  Ook onze tegenstander EMMS is goed aan de tweede seizoenshelft begonnen. De Rood Witten versloegen vorige week VV Oerterp met 4-1. Door deze overwinning staat EMMS nu met 16 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 28 voor en 33 tegen op een 8e plek. Van deze 16 punten pakte EMMS uitwaarts zeven punten. Er werd bij VENO en DTD Jelsum gewonnen maar in Dedemsvaart bleef EMMS op 4-4 gelijkspel steken. De overige drie uitwedstrijden bij VV Beilen, LAC Frisia en VV Jubbega gingen allemaal met 3-0 verloren.

  REVANCHEGEVOELENS
  Eerder dit seizoen verloor SC Emmeloord de openingswedstrijd totaal onnodig met 1-0 bij EMMS. De polderboys begonnen toen sterk en creëerden vele kansen, maar kregen ook lelijk de deksel op hun neus. In deze wedstrijd scoorde toen Yuri Hertsenberg met een strak geplaatst schot het enige doelpunt en bleven de punten in Slagharen. De Blauwen hebben zondag dus iets goed te maken.

  SC EMMELOORD VIERDE
  Na een moeizame competitiestart hebben de Emmeloorders zich knap hersteld en een goede serie neergezet. Inmiddels staat SCE met 24 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 25 voor en 17 tegen op een keurige vierde plek in de tweede klasse K.
  Van deze 24 punten werden er 18 punten uitwaarts gehaald! Er werden zeven wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er gingen drie wedstrijden verloren. De topscorer bij SC Emmeloord is nog steeds het Olde Skiep Gerke Schaap met zes doelpunten. Daarachter volgen Jeroen Sipma en Jordy Benjamins met drie treffers.

  GOALGETTERS EMMS
  De onbetwiste topscorer bij EMMS Slagharen is Glenn ter Wielen met 12 doelpunten. Deze veelzijdige spits is grillig, onvoorspelbaar en altijd volop in beweging. Verder hebben ook de spelers Yuri Hertsenberg , Jorunn Klein Heerenbrink en de broertjes Maurice en Emiel Kosse een neusje voor de goal. De topscorer in deze tweede klasse is Jorn Wester van het Sneeker LSC 1890 die nu op 14 treffers staat. Daarachter volgen Glenn ter Wielen van EMMS, Stijn Kogelman van Lemelerveld en Frans Capellen van VV Zuidwolde met twaalf en elf doelpunten.

  SPANNING IN DE TOP
  Het is ongekend spannend in de top van de tweede klasse K waar VV Lemelerveld, VV Jubbega en LAC Frisia nek aan nek om de koppositie strijden. Deze zondag staat in Friesland de grote kraker tussen de nummer twee VV Jubbega en koploper VV Lemelerveld op het programma. VV Lemelerveld staat op 32 punten, maar voelt de hete adem van VV Jubbega, die met een wedstrijd minder, op 29 punten staan. Daarachter volgt LAC Frisia met eveneens 29 punten. Het lijkt erop dat deze drie clubs om het kampioensschap gaan strijden.

  SUBTOP
  De subtop begint bij SC Emmeloord die met 24 punten vier punten voorsprong hebben op nummer vijf VV Heerde. Onderin bungelen DTD Jelsum, VV Drachten en rode lantaarndrager VENO Vollenhove met negen en vier punten. De Venoses tonen weer tekenen van herstel en speelden vorige week knap met 1-1 gelijk tegen VV Beilen.

  SELECTIE EMMS Slagharen
  De selectie van EMMS heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de dertigers Henri Bosman, Arjan vd Most en Maurice Kosse de kar moeten trekken en de jongkies op sleeptouw nemen. De jonge talenten Jorunn Klein Heerenbrink en Glenn ter Wielen hebben een neusje voor de goal en zijn grillig en onberekenbaar in hun acties. Hoofdtrainer Johan Oldekamp is aan zijn derde seizoen bezig bij EMMS en was hiervoor hoofdtrainer bij SVV 04 in Schoonebeek en assistenttrainer bij SC Erica.

  HISTORIE EN CLUBINFO EMMS
  De voetbalvereniging Eendracht Maakt Macht werd op 10 Mei 1931 opgericht en heeft ongeveer 600 leden. De rood witten kwamen ooit in de derde klasse uit maar zakten daarna ver weg richting de 5e en 6e klasse regio oost. Het speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark De Kei te Slagharen waar de velden samen met zaterdagclub SC Lutten worden gedeeld. De club heeft wel een eigen rood witte kantine met de naam De Counter. Tussen 2000 en 2007 schommelde EMMS tussen de 5e en 6e klasse om in 2007 dan eindelijk naar de 4e klasse te promoveren. In 2011 werd EMMS kampioen van de vierde klasse en werd voor het eerst de derde klasse bereikt, maar er volgde ook meteen weer degradatie. Vanaf 2017 is de weg omhoog ingezet en promoveerde EMMS twee keer op rij vanaf de vierde naar de tweede klasse. Vorig seizoen eindigden de rood witten op een 4e plek in de derde klasse en werd promotie via de nacompetitie afgedwongen.

  Het ponydorp Slagharen ligt met zijn 3000 inwoners in de gemeente Hardenberg. De naam Slagharen is afkomstig van 'slag', wat stuk grond of land betekent, gecombineerd met 'haare', wat een hoger gelegen gebied betekent. Er wordt hier een Sallands Drents dialect gesproken. De gemeente Hardenberg telt maar liefst 16 voetbalclubs!

  De wedstrijd SC Emmeloord - EMMS Slagharen begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos. Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team thuis tegen GRC Groningen 2. De aftrap zal worden genomen door pupil van de week Luca Koridon van SC Emmeloord JO11-2.

  De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is Snackbar De Schans uit Lemmer.

  Iedereen is van harte welkom!

  In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Het complete programma in de 2e Klasse K Noord:

  SC Emmeloord - EMMS Slagharen
  VV Beilen - VV Heerde
  DTD Jelsum - VV Zuidwolde
  VV Jubbega - VV Lemelerveld
  VV Oerterp - VV Drachten
  LSC 1890 Sneek - SV Dedemsvaart
  LAC Frisia Leeuwarden - VENO Vollenhove

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.