• Aanstaande zondag 1 december speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst LAC Frisia uit Leeuwarden. Deze superbelangrijke wedstrijd begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr Jos Boerema uit Paterswolde.
   
  Voorafgaand aan deze wedstrijd komen om 11:00 uur ook de tweede teams van SC Emmeloord en LAC Frisia tegen elkaar in actie.
  Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten van de Leeuwarder Athletische Club Frisia 1883 van harte welkom op De Ervenbos.
  De wedstrijdsponsor bij deze beide wedstrijden is het befaamde Emmeloordse restaurant Bij Ons In De Wellerwaard.
   
  De aftrap van SC Emmeloord - LAC Frisia zal door de pupil van de week Olav Tiemens van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-2 worden verricht. Wij wensen Olav Tiemens een mooie en onvergetelijke dag toe in het Blauwe Bastion.
   
  Afgelopen maandag werd tijdens de ledenvergadering onze nieuwe voorzitter Gert Verduin en vice voorzitter Jeroen van der Zwaard aan de leden gepresenteerd. Welkom in het bestuur bij onze mooie blauwe club Gert en Jeroen!
   
  Eerder deze week maakte de KNVB ook de bekerloting bekend en werd duidelijk dat SC Emmeloord aan het Drentse VV Protos was gekoppeld. Deze wedstrijd zal op donderdagavond 12 december te Steenwijksmoer worden gespeeld. Aanvang is dan 19:30 uur op Sportpark De Schalm.
   
  Dan nu de thuiswedstrijd tegen subtoppper LAC Frisia uit Leeuwarden met als inzet de derde plek van de tweede klasse K. De Emmeloorders zijn inmiddels zeven competitiewedstrijden ongeslagen en hebben de smaak te pakken. Het team loopt over van het zelfvertrouwen en kijken elke week reikhalzend vol verlangen naar de volgende wedstrijd uit. Dit team heeft zoveel mogelijkheden en diverse verschillende variabele spelsystemen waardoor de Blauwen nu moeilijk te doorgronden zijn.
   
  De beide trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter kunnen met deze brede selectie naar hartelust rouleren en hebben de beschikking over veelzijdige spelers die ook op andere posities goed uit de voeten kunnen. Het grote voorbeeld is onze veelzijdige multifunctionele stylist Wouter van der Velden die de laatste wedstrijden ook op het middenveld goed uit de voeten kan en hierbij regelmatig rouleert met Wouter Spit of Wiebe Koopmans. Andersom zie je hoe gemakkelijk Wiebe Koopmans de transformatie van middenvelder naar centrale verdediger kan maken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Onze jonge talenten Olav Sieljes, Jordy Benjamins, de gebroeders Loosman, Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren zijn de toekomst. Het is elke zondag een genot om dit team in actie te zien en deze bijzondere ontwikkelingen van nabij te volgen.
   
  De Leeuwarder Athletische Club Frisia stamt uit 1883 en is hiermee een van de oudste clubs van Nederland en absoluut de oudste van het  noorden. De Lacskun bezet momenteel met 19 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 11 tegen de derde plek in de tweede klasse K. De Frisianen wonnen zes keer, speelden 1 keer gelijk en gingen twee keer onderuit.
  Vorige week verloor LAC Frisia thuis met 1-3 van de huidige nummer twee VV Jubbega. In de uitwedstrijden boekte LAC Frisia drie overwinningen door met 0-2, 2-5 en 0-2 VENO, VV Oerterp en DTD Jelsum te verslaan. De eerste uitwedstrijd bij de huidige koploper VV Lemelerveld ging  destijds met 4-1 verloren.
   
  Onze eigen blauwe polderboys doen het uitstekend en staan met 17 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 10 tegen op een verdienstelijke vierde plek in de tweede klasse K. De Emmeloorders wonnen vijf keer, speelden twee keer gelijk en verloren tot nu toe alleen de eerste twee wedstrijden. Na de knappe 2-5 overwinning op VENO Vollenhove zijn de polderboys inmiddels al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen.
   
  De topscorer bij SC Emmeloord is nog steeds Gerke Schaap met vier doelpunten die nu ook Jordy Benjamins met drie treffers en Bastian Tabak in vorm dichterbij ziet komen. Bij LAC Frisia is Tarik Bourakba met acht doelpunten de topscorer en weten ook Douwe Wim Terpstra, Noel Wever, Willem Mollema en Hidde Pater gemakkelijk het net te vinden.
   
  Beide teams kwamen vier keer eerder tegen elkaar in actie. In het seizoen 2014-2015 eindigde het duel in Emmeloord in een 2-2 gelijkspel en wonnen de polderboys verrassend met 1-2 in Leeuwarden. De laatste edities in het seizoen 2015-2016 boekte SC Emmeloord thuis een ruime 6-1 monsterzege op LAC Frisia maar ging de uitwedstrijd op de Magere Weide te Leeuwarden met 2-0 verloren.
   
  De Leeuwarder Athletische Club Frisia werd op 25 April 1883 in de clubkleuren Marine Blauw en Oker Geel opgericht en is de oudste club van het noorden van het land. en het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Magere Weide Tussen 2016 en 2018 kwam LAC Frisia nog in de eerste klasse uit. De hoogste notering recentelijk was een 6e plek in de eerste klasse in 2011. Vorig seizoen eindigden de Frisianen op een derde plek in de tweede klasse K.
   
  In de top van de tweede klasse K. blijft koploper VV Lemelerveld het met 25 punten uit negen wedstrijden uitstekend doen.
  Op de nummer twee staat VV Jubbega met 20 punten gevolgd door LAC Frisia, SC Emmeloord en VV Heerde die op 19, 17 en 16 punten staan. Onderin bungelen VV Oerterp, DTD Jelsum en VV Drachten met acht en zeven punten. De rode lantaarndrager VENO Vollenhove heeft slechts 1 puntje. De topscorers in de tweede klasse zijn Tarik Bourakba van LAC Frisia, Stijn Kogelman van Lemelerveld en Stijn Rorije van VV Heerde met acht doelpunten. Daarachter volgen Jorn Wester van LSC1890, Nick Weijenberg van VV Heerde en Frans Capellen van Zuidwolde met zeven treffers.
   
  De wedstrijd SC Emmeloord - LAC Frisia begint zondagmiddag 14:00 uur. Voorafgaand spelen om 11:00 uur de tweede teams tegen elkaar! De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is het Emmeloordse restaurant Bij Ons In De Wellerwaard!
   
  In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
  Ik wens iedereen een mooie voetbalzondag toe!
   
  Het complete programma in de tweede klasse K:
  SC Emmeloord - LAC Frisia Leeuwarden
  LSC 1890 Sneek - VV Beilen
  SV Dedemsvaart - EMMS Slagharen 
  VV Jubbega - VV Zuidwolde
  DTD Jelsum - VV Oerterp
  VV Lemelerveld - VV Heerde
  VV Drachten - VENO Vollenhove
   
  Verslaggever: Klaas Huisman