• Aanstaande zondag 24 oktober staat de wedstrijd SC Emmeloord tegen LSC 1890 uit Sneek op het programma. Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten van de Lycurgus Sparta Combinatie van harte welkom op De Ervenbos. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Jos Boerema uit Paterswolde.

  Het wil nog niet echt vlotten met onze blauwe vlaggenschip. Na vier wedstrijden staat SC Emmeloord met slechts 3 punten en een doelsaldo van 4 voor en 12 tegen op een teleurstellende 10e plek. Afgelopen zondag ging SC Emmeloord ,ondanks een goede eerste helft, met 3-1 onderuit bij EMMS Slagharen. Een lichtpuntje was de comeback van Jeroen Sipma die na twee maanden blessureleed weer is hersteld. Ook de Boundaties doen het uitstekend en zijn een versterking. Verder zitten Wouter Spit, Marc Loosman, Thijs Lanters, Wiebe Koopmans, Lars Sipma en Rik Beekman in de lappenmand en is nog of zij zondag inzetbaar zijn.

  Het zal SC Emmeloord deze zondag alles aan gelegen zijn om de bittere smaak van drie nederlagen op rij weg te poetsen. Wij roepen onze trouwe supporters dan ook op om massaal achter onze jongens te staan en dit getergde team een hart onder de riem te steken.

  Tegenstander LSC 1890 is de competitie met twee overwinningen en een nederlaag begonnen. De Sneekers staan met zes uit drie wedstrijden en een doelsaldo van 11 voor en 3 tegen op een vierde plek. Na een ruime 6-0 thuisoverwinning op VV Drachten volgde een 1-4 uitzege bij VV Oerterp. In Vollenhove gingen de Friesen in de slotfase met 2-1 onderuit bij VENO en dit is tot nu toe de enige nederlaag.

  Een jaar geleden, vlak voor de tweede lockdown, stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar. In een knotsgekke wedstrijd gingen de Emmeloorders ondanks een 2-0 voorsprong met 2-6 ten onder. De Emmeloorders begonnen veelbelovend en namen een 2-0 voorsprong, maar nog vlak voor rust kwam LSC op 2-2. In de 2e helft werden de Emmeloorders overlopen en liepen de Sneekers uit naar een ruime 2-6 overwinning. De grootste nederlaag ooit tegen LSC.

  Beide clubs kennen elkaar goed en kwamen 15 keer eerder tegen elkaar in actie. Van deze 15 wedstrijden won SC Emmeloord vijf keer, ging de zege zeven keer naar LSC en eindigde het duel drie keer in een gelijkspel. De laatste zege was in 2019 toen SC Emmeloord uit in Sneek een knappe 0-1 overwinning boekte. De laatste thuiszege was in 2014-2015. Het werd toen 2-0 voor SCE. In 2002 werd SC Emmeloord in Sneek kampioen door met 0-4 bij LSC te winnen. Dit was tevens de grootste zege ooit op LSC.

  De topscorers bij LSC zijn Patrick Zijda, Tarik Bourakba en Noel Wever. Het team heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. Overige bekende spelers bij LSC zijn Daan Daniels, Han Miedema en Tom Doldersum. Hoofdtrainer Marcel Valk kennen wij van zijn periode als coach bij LAC Frisia. Eerder stond Valk aan het roer bij LAC Frisia, VV Heerenveen, Leeuwarder Zwaluwen, DOS Kampen en ONS Sneek.

  In de top drie van deze 2e klasse staan SV Epe, LAC Frisia en VENO met respectievelijk 12, 10 en 8 punten. Onderin staan VV Oerterp, VV Drachten en SV Pesse. De topscorers in de tweede klasse zijn Stefan Lokhorst en Koen Logen van SV Epe met zeven en vijf treffers.

  De wedstrijd SC Emmeloord - LSC 1890 begint zondagmiddag om 14:00 uur op Sportpark De Ervenbos.
  Iedereen is van harte welkom.

  Komt allen om onze jongens aan te moedigen en een hart onder de riem te steken.

  Wij wensen iedereen een mooie voetbalzondag toe!

  Het programma in de tweede klasse K:

  SC Emmeloord - LSC 1890
  VV Beilen - VV Drachten
  VV Dalen - VV Zuidwolde
  SV Epe - EMMS Slagharen
  GAVC Grou - VV Oerterp
  SV Pesse - LAC Frisia

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman