• De voorbeschouwing SC Emmeloord - SV Oosterwolde

  Deze zaterdag 17 september om 14.30 uur speelt SC Emmeloord zijn derde bekerwedstrijd thuis tegen SV Oosterwolde. De scheidsrechter is Dhr. Feije van der Wal uit Lemmer. Helaas is er deze wedstrijd geen pupil van de week, maar straks in de competitie zal er wel weer een pupil van de week zijn. Wij heten onze gasten van harte welkom in het Blauwe Bastion.

  Oefenwinst!
  Afgelopen Dinsdagavond oefende SC Emmeloord in Nieuwleusen tegen de vierdeklasser USV en won het moeizaam op de valreep met 0-1.

  De jeugdspelers Luca Apeldoorn, Sjirk de Vries en Koen de Jonge maakten een uitstekende indruk. Ondanks een enorm veldoverwicht en een paar goede kansen had SC Emmeloord een lastige moeilijke avond en scoorde het pas vlak voor tijd in de 86e minuut via Luca Apeldoorn de 0-1. Hier ging een mooie assist van Thijs Lanters aan vooraf. Twee keer kwam SC Emmeloord goed weg toen ook USV zijn tanden liet zien, maar voor het grootste gedeelte waren de polderboys de bovenliggende partij met het meeste balbezit.

  Twee nederlagen!
  Na twee bekerwedstrijden wachten de Emmeloorders nog steeds op de eerste overwinning. Na de 3-4 thuisnederlaag tegen VENO gingen de polderboys in het Friese Haagje nipt met 2-1 onderuit bij eersteklasser VV Heerenveen. Pittige tegenstander. Onze tegenstander SV Oosterwolde verloor de eerste wedstrijd thuis met 1-3 van VV Heerenveen maar boekte vorige week in Vollenhove een knappe ruime 2-5 overwinning op VENO. De Emmeloorders zijn dus gewaarschuwd en mogen dit SV Oosterwolde never en nooit onderschatten.
   
  Vandaag staan dus SC Emmeloord - SV Oosterwolde en VV Heerenveen - VENO op het programma in deze bekerpoule.

  Oefenwedstrijden!
  SV Oosterwolde heeft twee oefenwedstrijden gespeeld. Bij FC Wolvega en uit bij Veenhuizen werd er beide keren met 2-3 door SV Oosterwolde gewonnen. De Emmeloorders wonnen met 1-2 bij Swift'64 en met 0-1 bij USV en gingen tussendoor met 3-2 onderuit bij eersteklasser VV Jubbega.

  Selectie!
  Bij SC Emmeloord ontbreken Kars Dijkstra en Wouter Spit. Het is nog onzeker of Jeroen Sipma, Olav Sieljes, Jeen Baak en de beide Loosmannen inzetbaar zijn, maar dit wordt pas vlak voor aanvang duidelijk. Alle overige spelers ogen fit en speelklaar voor aanstaande zaterdag. Iedereen kijkt vol verwachting uit naar de seizoensstart volgende week zondag uit bij Sint Annaparochie aan het Friese wad.

  Fusieclub!
  De voetbalclub SV Oosterwolde werd in Juli 2020 uit een fusie tussen D.I.O. Oosterwolde en SV De Griffioen opgericht. Het heeft de clubkleuren Zwart Wit waar zwart de overhand heeft! De jeugdafdeling JSV Oosterwolde opereren al sinds 2008 samen met De Griffioen en FC Fochteloo onder dezelfde paraplu. Ondanks deze intensieve samenwerking met de jeugd wilden de leden van Griffioen lange tijd niet fuseren. De leden van De Griffioen hielden in 2013 eerdere fusieplannen tegen, maar gingen in 2020 alsnog overstag.
   
  Sportpark Oostenburg!
  Tegenwoordig heeft SV Oosterwolde ongeveer 600 leden onderverdeeld in drie zaterdag seniorenteams, vier 35 plusteams, zeven Juniorenteams, 14 Pupillenteams, Vrouwen en Meidenvoetbal. Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Oostenburg waar vijf natuurgras velden en twee trainingsvelden liggen. Langs het hoofdveld een statige tribune met ruim 100 zitplaatsen!

  Historie!
  De oude voormalige zondagclub D.I.O. Oosterwolde betekende Door Inspanning Ontspanning en werd op 1 December 1925 in de kleuren Blauw Wit opgericht. Deze oude club schommelde jarenlang tussen de tweede en derde klasse en promoveerde in 2011 naar de eerste klasse. Na twee degradaties op rij acteerde D.I.O. de laatste zeven seizoenen in de derde klasse noord. De zaterdagclub SV De Griffioen werd op 21 Oktober 1959 in de clubkleuren Rood Wit Blauw opgericht en speelde tot aan de Fusie in 2020 in de zaterdag Tweede Klasse noord. De clubkleuren van SV Oosterwolde zijn tegenwoordig Zwart Wit!
   
  Tweede Klasse L.
  Deze fonkelnieuwe fusieclub komt sindsdien in de zaterdag tweede klasse L uit waar het vorig seizoen op een 10e plek zou eindigen. De zwart witten eindigden met 30 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 35 voor en 44 tegen. Er werden zeven wedstrijden gewonnen, negen keer gelijkgespeeld en er gingen tien wedstrijden verloren.

  Zestien keer!
  Sinds 2000 tot 2014 kwamen SC Emmeloord en D.I.O. Oosterwolde elkaar 16 keer tegen. Van deze 16 ontmoetingen ging de winst vier keer naar SC Emmeloord, vijf keer naar D.I.O. Oosterwolde en werden de punten zeven keer gedeeld. In 2013 eindigde de laatste bekerontmoeting in een 1-1 gelijkspel op De Ervenbos. In de nacompetitie van 2014 won SC Emmeloord thuis ruim met 6-0 en eindigde de uitwedstrijd in een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel.
   
  Trainer!
  De hoofdtrainer van SV Oosterwolde is Henk Boeree die eerder ook al de zondagclub D.I.O. Oosterwolde onder zijn hoede had. Trainer Boeree volgt dit seizoen Erik van der Meulen op en heeft een enorme staat van dienst. Eerder stond Henk Boeree aan het roer bij VV Trinitas, VV Bakkeveen, VV Haulerwijk, VAKO, VV Marum en VV Drachten.
  Selectie!
   
  De selectie van SV Oosterwolde heeft een gemiddelde leeftijd van 22 jaar oud met een goede mix tussen jong fris talent en routine en ervaring. De oudste speler is de 31 jarige Jordi Linneman en er zitten zes spelers rond de 30 jaar in deze selectie. Daaromheen jonge talenten zoals Giovanni Bos, Jelmar de Vries, Sander van Rozen, Robin Bouland en Jarno Atsma. Vorig seizoen waren Robbin Wagenaar, Martijn Wieldraaijer en Bjorn Wagenaar de topscorers van SV Oosterwolde.
   
  Moerasbos, Klokkenstoelen en Dorpskerk!
  Oosterwolde ligt met zijn ruim 9.500 inwoners in de gemeente Ooststellingwerf op vijf kilometer van Appelscha. De Opsterlandse Compagnonsvaart, die deel uitmaakt van de Turfroute, doorsnijdt het dorp dat is ontstaan uit de samenvoeging van een paar brinken, beekdalen en dekzandruggen. Het dorp Easterwald ( Oostwold ) is ooit aan een moerasbos ( Wold ) ontstaan met beekdalen en dekzandruggen en waren vroeger verblijfplaatsen van rondtrekkende jagers.
   
  Oude resten van kampementjes met haardplaatsen en vuurstenen artefacten zijn aangetroffen langs rivier de Tjonger bij Jardinga.
  Er is nog heel veel meer te vertellen, maar hier laten we het bij!
   
  De wedstrijd SC Emmeloord - SV Oosterwolde begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Ervenbos in het Blauwe Bastion te Emmeloord. Iedereen is van harte welkom!
   
  In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
  Verslaggever, Twitteraar en Stadionspeaker: Klaas Jacob Huisman!