• De voorbeschouwing SC Emmeloord - VENO
  Deze zondag 4 september staat de eerste bekerwedstrijd en streekderby tegen VENO Vollenhove op het programma.
  Onze pupil van de week Ralf de Haan gaat dan om 14:00 uur de aftrap nemen in het gezellige Blauwe Bastion.
  De leiding is in handen van scheidsrechter Peter van Veen uit het Vegelinsoord bijgestaan door zijn assistenten Edwin Berende en Siemen Jongman.
  Wij heten de Venoses van harte welkom op ons sportpark.
  Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt om 11:00 uur het tweede team thuis voor de beker tegen Steenwijkerwold 2.
  De lat ligt hoog!
  Iedereen is superbenieuwd hoe SC Emmeloord voor de dag gaat komen. Na de 8e plek van vorig seizoen liggen de ambities voor dit seizoen hoger in het Blauwe Bastion en wil SC Emmeloord aanhaken bij de subtop en bovenin meedoen.
  Hoe gaan de jonge talenten Kars Dijkstra, Luca Apeldoorn, Jelle Zaal, Jeen Baak en Thijs Lanters zich dit seizoen verder ontwikkelen? Welke spelers zullen er dit seizoen de kar gaan trekken?
  Streekderby!
  De wedstrijden tegen streekgenoot VENO staan altijd garant voor mooie doelpunten, spanning en spektakel. Vorig seizoen won SC Emmeloord ternauwernood deze altijd beladen competitiewedstrijd thuis met 3-2 van VENO.
  De uitwedstrijd ging met 3-2 verloren.
  Onze pupil van de week Ralf de Haan heeft een beetje olie op het vuur gegooid en de lat hooggelegd want Ralf verwacht deze zondag een zevenklapper met een ruime 7-1 overwinning voor SC Emmeloord. Hier is nog niet iedereen zeker van Ralf 🙂
  De 14e editie!
  Sinds 2008 kwamen beide teams elkaar 13 keer tegen. Van deze wedstrijden ging de winst zeven keer naar SC Emmeloord, vijf keer naar VENO en eindigde het duel 1 keer in een 1-1 gelijkspel. In April 2014 wonnen de blauwen thuis met 3-0 en vorig seizoen werd het 3-2 in Emmeloord. De uitwedstrijden zijn altijd lastig, zwaar beladen en loodzwaar. In 2019 won SC Emmeloord met 2-5, maar de Blauwen gingen ook met 4-2 en vorig seizoen met 3-2 onderuit bij VENO.
  Oefenwedstrijden!
  Beide teams zijn al een paar weken in voorbereiding en hebben hun eerste oefenwedstrijden alweer achter de rug. SC Emmeloord begon met een 1-2 overwinning in Swifterbant op derdeklasser Swift'64 en gingen in een goede wedstrijd op de valreep met 3-2 onderuit bij eersteklasser VV Jubbega.
  Uitschakeling Tiendorpentoernooi!
  Toen kwam het Tiendorpentoernooi in Tollebeek en gaven de polderboys helemaal niet thuis en werd SC Emmeloord al in de poulefase door RKO Rutten uitgeschakeld. Tegen SVM en Tollebeek werd er nog nipt met 3-2 en 1-0 gewonnen waarna FC Kraggenburg heel slim de stand op 0-0 hield.
  Het waren maar korte wedstrijdjes van 25 minuten en we waren nog niet compleet, maar toch zag niemand deze uitschakeling aankomen. De 0-3 nederlaag tegen RKO sprak boekdelen en kwam hard aan!
  Versterking!
  Een lichtpuntje aan de horizon is nieuwkomer Niels Brands die van FC Kraggenburg over kwam en nu al een stempel op het Emmeloordse team drukt en de lijnen in het veld uitzet.
  Topscorer!
  In de voorbereiding was ook Wouter van der Velden weer lekker op dreef met drie doelpunten tegen Swift64 en VV Jubbega. Ook op het Tiendorpentoernooi scoorde Wouter van der Velden 3 keer en werd hij topscorer van dit toernooi.
  VENO!
  Onze tegenstander begon de voorbereiding met een ruime 2-9 monsterzege op FC Kraggenburg. Vorige week gingen de Venoses thuis met 0-2 onderuit tegen FC Meppel. Vorig seizoen eindigde VENO met 36 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 45 voor en 36 tegen op een 5e plek in de tweede klasse. De rood witten wonnen tien keer, speelden zes keer gelijk en gingen acht keer onderuit. De topscorers waren Roy Visscher en Frank Post met 14 en 10 doelpunten.
  De Trainer!
  Hoofdtrainer Marcel Post gaat aan zijn derde seizoen beginnen. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenttrainer Gert Zelhorst. Vorig seizoen stond Post ook aan het roer bij zaterdag eersteklasser DOS Kampen waar hij sinds 2017 trainer was. Daarvoor was Marcel Post assistenttrainer bij Alcides in Meppel.
  Hoge verwachtingen!
  De Emmeloorders eindigden vorig seizoen met 30 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 42 voor en 59 tegen op een 8e plek. De Blauwen wonnen 10 keer en gingen 14 keer onderuit.
  Topscorer Wouter van der Velden was goed voor 18 doelpunten.
  De eerste competitiewedstrijd is op 25 september uit bij Sint Anna Parochie. De verwachtingen voor dit seizoen zijn hooggespannen want SC Emmeloord wil aanhaken bij de subtop en bovenin meedoen!
  Clubinfo VENO!
  De sportvereniging Via Eenheid Naar Ontplooiing ( VENO ) werd op 24 Mei 1976 uit een fusie tussen SV Vollenhove en VV Fulnaho in de clubkleuren Rood en wit. De rood-witten spelen hun thuiswedstrijden op sportpark De Benten te Vollenhove.
  Ruim 400 leden!
  Inmiddels heeft VENO ruim 400 leden onderverdeeld in vier seniorenteams op de zondag, een recreatieteam op de zaterdag, 4 juniorenteams, 9 pupillenteams en een vrouwen/meidenafdeling. Naast de zondag is er ook een zaterdagafdeling met twee recreatieteams. Na 2 kampioenschappen op rij stoomde VENO in twee jaar tijd van de vierde klasse omhoog richting de tweede klasse.
  Historisch Vollenhove!
  Het oude voormalige vissersstadje Vollenhove bestaat dit jaar 668 jaar en ligt met zijn 4.200 inwoners in de gemeente Steenwijkerland. Rondom Vollenhove ligt het land van VENO oftenwel het ambt van Vollenhove met de dorpen Sint Jansklooster, Barsbeek, Heetveld, Kadoelen, Krieger en Moespot. De ruines van het kasteel Toutenburg en het oude historische haventje zijn de getuigen van het roemrijke verleden van dit oude vissersstadje wat ooit Silva Villa Furnaho heette.
  De wedstrijd SC Emmeloord - VENO begint zondagmiddag om 14:00 uur als onze pupil van de week Ralf de Haan de aftrap gaat nemen.
  In Friesland staat de andere poulewedstrijd tussen SV Oosterwolde en VV Heerenveen op het programma.
  Zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.