•  
  Aanstaande zondag 22 mei om 14:00 uur speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 VV Dalen.

  Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Jos Boerema uit Eelde bijgestaan door zijn assistenten Edwin Berende en Stefan Reinders.  
   
  De aftrap zal worden genomen door onze pupil van de week Rene van der Kooy van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-1.

  Er zijn nog 3 speelrondes te gaan in de 2e Klasse K
   
  Na de ruime 0-4 winst op VV Zuidwolde heerst er blijdschap en opluchting en vooral tevredenheid in het Blauwe Bastion. De Emmeloorders hebben na de winterstop een uitstekende prestatie geleverd en staan nu met 27 punten op een veilige plek.
  Vrijdagavond komt de selectie na de training bijeen voor een gezellig samenzijn en een BBQ. Daarna zijn de ogen weer gericht op komende zondag als het lastige en sterke VV Dalen op bezoek komt. Eerder dit seizoen verloor SC Emmeloord kansloos met 3-0 in Dalen en dus hebben de Blauwen nog iets recht te zetten.

  Het wil nog niet erg vlotten met de ziekenboeg waar inmiddels 10 spelers herstellende zijn van verschillende blessures. Inmiddels traint Lars Sipma weer mee maar een aantal andere spelers zullen dit seizoen zeker niet meer in actie komen.
  We zijn daarom erg blij met de jeugdspelers van JO19-1 en met de oude veteranen van het derde team die ons nu in deze fase regelmatig komen helpen!

  Onze tegenstander VV Dalen verloor zijn laatste 2 wedstrijden. Na 4 overwinningen op rij gingen de rood witten uit Dalen de laatste 2 thuiswedstrijden onderuit. Na een keiharde 0-6 thuisnederlaag tegen koploper SV Epe gingen de Drenten vorige week verrassend thuis met 3-4 onderuit tegen VENO. Ondanks deze twee nederlagen staat VV Dalen nog altijd op een derde plek en blijft de nacompetitie in het vizier.
   
  Onze Blauwe vlaggenschip komt dit seizoen nog 3 keer in actie en gaat dan de zomerstop in. Deze zondag thuis VV Dalen daarna uit naar SV Pesse en op maandag tweede pinksterdag 6 juni de laatste wedstrijd thuis tegen SV Epe. De Blauwen staan met 27 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 37 voor en 51 tegen op een 8e plek. Er werden 9 wedstrijden gewonnen en de blauwen gingen 12 keer onderuit. Er lijkt een taboe op een gelijkspel te rusten.

  Onze tegenstander VV Dalen staat met 41 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 47 voor en 27 tegen op een 3e plek. De rood witten wonnen 13 keer, speelden 2 keer gelijk en gingen 6 keer onderuit.

  De topscorer van SC Emmeloord is nog altijd Wouter vd Velden met 18 doelpunten. De topscorers bij VV Dalen zijn Marijn Verdoold en Ruud Veenstra met 14 en 13 doelpunten. De topscorers in deze 2e klasse zijn Stefan Lokhorst van Epe met 24 doelpunten, Tarik Bourakba van LSC met 23 doelpunten en onze eigen Wouter vd Velden met 18 treffers.

  Het is superspannend bovenin waar SV Epe en LSC 1890 uit Sneek met 54 en 52 punten om het kampioenschap strijden. Volgende week zondag 29 mei staan de beide koplopers in Epe tegenover elkaar en valt waarschijnlijk de beslissing. In de subtop proberen VV Dalen en LAC Frisia nog de nacompetitie te halen.
  Onderin is het ook spannend waar VV Zuidwolde, VV Oerterp en VV Drachten met 17, 16 en 15 punten het hoofd boven water proberen te houden. Daarboven zijn SV Pesse en GAVC Grou bijna veilig.

  Iedereen staat nog die zinderende nacompetitie finale van 17 juni 2018 voor ogen toen SC Emmeloord thuis met 3-1 van VV Dalen wist te winnen zich wist te handhaven. In deze superspannende wedstrijd was VV Dalen lange tijd de betere ploeg en duurde het tot diep in de 2e helft toen deze wedstrijd langzaam begon te kantelen. De rood witten kwamen door een eigen doelpunt op achterstand waarna Nick Schuiling de gelijkmaker liet aantekenen en VV Dalen sterker en sterker werd. De rood witten vergaten echter te scoren.
  SC Emmeloord kroop door het oog van de naald en bleef overeind. Totaal tegen de verhouding in scoorde SC Emmeloord in een zinderende slotfase via Hans Langedijk en Wouter van der Velden de 3-1 en was het feest compleet.
   
  Een jaar later in 2019 promoveerde VV Dalen alsnog naar de 2e klasse.

  Trainer Michel Kerkdijk staat sinds 2019 aan het roer bij VV Dalen en was hiervoor assistenttrainer bij FC Klazienaveen en jeugdtrainer bij SVV 04 in Schoonebeek.

  De zondag voetbalvereniging Dalen werd op 23 Juli 1930 in de clubkleuren Rood Wit opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark 't Grootveld. Tussen 1970 en 2002 schommelde VV Dalen tussen de derde en vierde klasse waarna in 2002 de tweede klasse werd bereikt. Er waren 6 kampioenschappen en ook een paar degradaties. In 2006 promoveerde VV Dalen zelfs naar de eerste klasse waar het 3 seizoenen zou uithouden totdat in 2010 degradatie volgde. De rood witten kwamen in een vrije val terecht en moesten na 2 degradaties in de 3e klasse een nieuwe start maken.

  Deze gezellige gemoedelijke dorpsclub telt ongeveer 400 leden onderverdeeld in 5 seniorenteams op de zondag, een recreatieteam op de zaterdag, 35 plus, 45 plusteams en twee vrouwenteams. De jeugdteams zijn in SJO - DSC Dalen ondergebracht.
  Het gezelllige knusse Drentse Esdorp Dalen wordt in de volksmond ook wel Daol'n genoemd en ligt met zijn 4000 inwoners iets ten noorden van Coevorden. Het dorp wordt omringd door kleine buurtschappen en dorpen zoals Dalerpeel, Dalerveen, Nieuwlande, Stieltjeskanaal en Wachtum.

  Er staan met de stellingmolen Jan Pol en de Bente twee molens in het dorp en de oude hervormde kerk dateert uit de 14e eeuw. De omgeving van Dalen kenmerkt zich door essen en veenontginningen. Langs het dorp loopt het Drostendiep.
  De wedstrijd SC Emmeloord - VV Dalen begint zondagmiddag om 14:00 uur nadat onze pupil van de week Rene van de Kooy de aftrap heeft genomen. In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Het complete programma:

  SC Emmeloord - VV Dalen
  VENO Vollenhove - VV Oerterp
  GAVC Grou - SV Epe
  LAC Frisia 1883 - VV Beilen
  VV Drachten - SV Pesse
  LSC 1890 Sneek - EMMS Slagharen
  VV Zuidwolde is vrij.

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.