• De voorbeschouwing SC Emmeloord - VV Drachten
   
  Aanstaande zondag 8 Mei speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen VV Drachten. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Willem Jan Kimp bijgestaan door zijn assistenten Edwin Berende en Harry Kreeft.

  De aftrap zal worden genomen door onze pupil van de week Fabian Laan.
  Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten uit Drachten van harte welkom in het Blauwe Bastion.
  Voorafgaand komt om 11:00 uur het tweede team thuis in actie tegen de reserves van Rolder Boys.
  Er zijn nog zes wedstrijden te spelen in de tweede klasse K en de spanning is nu om te snijden. Bovenin strijden er met SV Epe, LSC1890 en VV Dalen 3 clubs om de titel en onderin proberen zes teams te overleven en degradatie te voorkomen.
  Vorige week boekte SC Emmeloord een prachtige 5-1 overwinning op VV Oerterp en deze opsteker biedt perspectief, hoop en vertrouwen voor de komende weken. De komende drie wedstrijden tegen de directe concurrenten VV Drachten, GAVC Grou en VV Zuidwolde zijn cruciaal en superbelangrijk voor SC Emmeloord.

  Binnen een week weten we of SC Emmeloord veilig in de middenmoot zal eindigen of nog zal moeten oppassen.
  Met 21 punten uit 18 wedstrijden zijn de polderboys nog niet veilig en dus gaan we een paar spannende weken tegemoet. Vlak onder SC Emmeloord proberen GAVC Grou, SV Pesse, VV Zuidwolde, VV Oerterp en rode lantaarndrager VV Drachten het hoofd boven water te houden en zich veilig te spelen.

  Onze tegenstander VV Drachten is met 12 punten uit 18 wedstrijden de rode lantaarndrager en staat het water tot aan de lippen. De zwart witten hebben de punten nu hard nodig om aansluiting met nummer 12 VV Oerterp te houden. Kortom de belangen zijn enorm groot in deze fase van de competitie. Eerder dit seizoen werd op een doordeweekse avond de uitwedstrijd in Drachten met 2-3 gewonnen. Toen scoorde Wouter vd Velden alledrie de Emmeloordse doelpunten en waren namens VV Drachten Jeffrey Mast en Tim Kuperus de doelpuntenmakers.
   
  Na deze 2-3 overwinning volgden 3 nederlagen op rij voor SC Emmeloord terwijl VV Drachten heel verrassend tegen de topploegen LSC1890 en LAC Frisia de puntjes bij elkaar sprokkelde. Na een verrassende 2-0 overwinning op LSC werd daarna LAC Frisia heel knap op een 0-0 gelijkspel gehouden. Vorige week verloor VV Drachten thuis met 0-2 van GAVC Grou.
  Beide teams stonden sinds 2007 zeven keer eerder tegenover elkaar. 2 keer ging de winst naar VV Drachten en 4 keer won SC Emmeloord en 1 keer werden de punten met een 3-3 gelijkspel gedeeld.
  De laatste thuiswedstrijd tegen VV Drachten werd in Februari 2020 met 2-0 gewonnen. De laatste drie uitwedstrijden in Drachten werden met 1-4 ,1-3 en 2-3 door SC Emmeloord gewonnen.
   
  De polderboys staan met 21 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 30 voor en 47 tegen op een 8e plek. Er werden zeven wedstrijden gewonnen en er gingen elf wedstrijden verloren.
  De topscorer bij SC Emmeloord is Wouter van der Velden met 15 doelpunten gevolgd door good old Gerke Schaap met 6 treffers. De laatste wedstrijden beginnen nu ook andere spelers zoals Thijs Lanters en Marc Loosman hun doelpuntjes mee te pikken.
  Onze gasten VV Drachten staan met 12 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 43 tegen op de laatste plaats. De zwart witten wonnen drie keer, speelden drie keer gelijk en gingen twaalf keer onderuit. Topscorer bij VV Drachten is Martijn Mozes met 9 doelpunten terwijl ook Tim Kuperus, Jeffrey Mast en Jort Velzing af en toe een doelpuntje meepikken.
  Bovenin de tweede klasse strijden SV Epe, LSC 1890 en VV Dalen met 45, 43 en 41 punten om het kampioenschap. Dit weekend staat de topper VV Dalen - SV Epe op het programma en op 29 Mei staan in Epe de beide koplopers SV Epe en LSC1890 tegenover elkaar. De spanning is om te snijden het verschil tussen nummer acht SC Emmeloord en nummer dertien VV Oerterp slechts vijf punten. Helemaal onderaan staat VV Drachten, maar daarboven staan VV Oerterp, GAVC Grou, SV Pesse en VV Zuidwolde dichtbij elkaar.
   
  De topscorers in deze tweede klasse zijn Stefan Lokhorst van SV Epe, Tarik Bourakba van LSC en Wouter vd Velden van SC Emmeloord met 21, 20 en 15 doelpunten.
   
  De jonge selectie van VV Drachten heeft een gemiddelde leeftijd van 22 jaar oud waar Robbert Evenhuis met 30 jaar de oudste speler is.
  Daaromheen zorgen Neshar Hassan, Jeroen Dijkstra, Dylan Kreeft en Daan Ram voor de nodige routine en ervaring waar de broertjes Tim en Lars Kuperus het boegbeeld zijn. De jongste spelers Melvin de Jong, Maiko Smits en Jort Velzing zijn 19 jaar oud.
  Hoofdtrainer Oane Westra staat sinds 2020 aan het roer in Drachten en heeft vanwege de coronaperikelen nog geen volledig seizoen kunnen draaien. Eerder was Westra trainer bij de Friese clubs Hardegarijp, WTOC, Ropta Boys en Wykels Hallum.
  Aan het eind van dit seizoen gaat Westra de club alweer verlaten en zal Joey Witte hem gaan opvolgen. Momenteel is Joey Witte trainer bij vierdeklasser VV Niekerk.
   
  De voetbalvereniging Drachten was ooit een gigantische grootmacht in het amateurvoetbal en dit is op het schitterende historische sportpark De Peppel nog steeds goed te zien. Maar liefst 33 seizoenen acteerde VV Drachten in de Hoofdklasse en Eerste Klasse in de top van het amateurvoetbal. De club won in 1965, 1985 en 1998 de districtsbeker regio Noord.
  Deze roemrijke oude historische voetbalclub werd op 21 April 1921 in de clubkleuren Zwart Wit aan de Drachtster Compagnievaart opgericht.
   
  Vorig jaar vierde het zijn 100 jarige jubileum!
  Met zijn 1.000 leden vervuld VV Drachten al ruim 100 jaar een belangrijke rol in de Friese en Drachtster samenleving.
  Het Friese dorp Drachten is de hoofdplaats van Smallingerland en is met zijn ruim 45.000 inwoners de tweede grootste plaats van Friesland. De oorsprong van Drachten ligt bij het riviertje De Drait, De Drachtstercompagnievaart, De Turfstekers en de Skutsjes. Drachten heeft met zaterdagclub Drachtster Boys en de twee zondagclubs VV Drachten en ONB in totaal drie voetbalclubs.
   
  De wedstrijd SC Emmeloord - VV Drachten begint zondagmiddag om 14:00 uur nadat Fabian Laan de aftrap heeft genomen. In de loop
  van zondagavond volgt er een uitgebreid verslag!
   
  Daarna doordeweeks op donderdagavond 12 Mei de uitwedstrijd bij GAVC Grou en op zondag 15 Mei uit bij VV Zuidwolde!