• De voorbeschouwing van Klaas Huisman

  Aanstaande zondag 8 december speelt SC Emmeloord in midden Drenthe een uitwedstrijd bij VV Beilen. Deze wedstrijd begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark Noordwest te Beilen en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Allan Schram uit Leeuwarden. De Marionbus vertekt zondagochtend om 11:30 uur richting Beilen.

  Vijfde plek!

  Na een ongeslagen periode van zeven wedstrijden gingen de polderboys afgelopen zondag thuis met 1-3 onderuit tegen LAC Frisia. De Emmeloorders staan nu met 17 punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 18 voor en 13 tegen op een vijfde plek in de tweede klasse K. Er werden vijf wedstrijden gewonnen, twee keer werden de punten gedeeld en de polderboys gingen drie keer onderuit. De topscorer bij SC Emmeloord is nog altijd good old Gerke Schaap met vijf treffers.

  Doorontwikkelen!

  Hoe hebben de polderboys deze 1-3 nederlaag verwerkt? Het team zit nog volop in een leerproces en daarom is het ook belangrijk om met mindere fases en tegenslagen om te gaan. Hier kan SC Emmeloord alleen maar sterker uitkomen en zich verder doorontwikkelen. De trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter kunnen zondag over 15 fitte gretige en leergierige spelers beschikken.

  De nummer acht!

  Komende zondag gaat SC Emmeloord op bezoek bij VV Beilen. De geel zwarte Beilenaren staan met 12 punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van 13 voor en 17 tegen op een 8e plek. De Drenthen wonnen drie keer, speelden drie keer gelijk en gingen vier keer onderuit. De topscorers bij VV Beilen zijn Alwin Hendriks, Koen Hollemans, Ronald Smit en Lennart Tol met twee doelpunten. Vorig seizoen waren Bertus Wolters en Koen Hollemans met 13 en 10 doelpunten de topscorers bij VV Beilen.

  Stabiele tweedeklasser!

  Vorig seizoen eindigde VV Beilen net iets boven de gevarenzone op een tiende plek in de tweede klasse K. Het jaar daarvoor deed VV Beilen lang mee in de titelrace en eindigden de geel zwarten nog op een verdienstelijke tweede plek. Beide clubs kennen elkaar goed en kwamen regelmatig tegen elkaar in actie. Sinds 2012 stond deze wedstrijd tien keer op het programma. Vijf keer ging de winst naar VV Beilen, drie keer werd het een gelijkspel en twee keer wonnen de Emmeloorders. Vorig seizoen wist SC Emmeloord voor het eerst op vreemde bodem bij VV Beilen te winnen. Op een koude zondag in Februari wonnen de polderboys vorig seizoen met 1-2 bij VV Beilen. Eerder was de thuiswedstrijd in een 3-3 gelijkspel geeindigt. Het zijn altijd lastige uitwedstrijden bij VV Beilen waar de Emmeloorders drie keer onderuit gingen. Alle vijf uitwedstrijden sinds 2012 op een rijtje: 1-1, 2-0, 3-1, 1-0 en 1-2. De thuiswedstrijden vanaf 2012: 2-3, 4-1, 0-0, 1-5 en 3-3.

  Selectie VV Beilen!

  De selectie van VV Beilen heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud. Er zitten maar liefst tien jonge talenten rond de twintig jaar oud bij de selectie van VV Beilen. Afgelopen zomer kwamen er met Roel van der Veen van VKW Westerbork en Lennart Hendriks van SVZ Zeijen twee nieuwe spelers bij VV Beilen. De oudste spelers Roel van der Veen, Jacco Lamberts en Koen Hollemans zijn achter in de twintig terwijl de jongste spelers Dyam Blaauw, Martijn van Dijk en Bas Wijmenga 18 en 19 jaar oud zijn. Vorig seizoen waren Bertus Wolters en Koen Hollemans met 13 en 10 doelpunten de topscorers bij VV Beilen. Hoofdtrainer Erik de Jong is aan zijn vierde seizoen bezig op Noordwest.

  Thuiswedstrijden!

  VV Beilen speelde tot dusver vijf thuiswedstrijden waar het drie keer wist te winnen. De thuiswedstrijden tegen VV Drachten, VV Zuidwolde en EMMS Slagharen werden met 3-2, 1-0 en 3-0 gewonnen. Tegen koploper VV Lemelerveld gingen de geel zwarten thuis met 0-2 onderuit en tegen DTD Jelsum bleef het op een 2-2 gelijkspel steken. Vorige week speelde VV Beilen uit in Sneek met 2-2 gelijk bij LSC 1890.

  Clubinfo!

  De voetbalvereniging Van en Voor Beilen werd op 21 Juni 1930 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht. Deze bruisende levendige zondagclub telt inmiddels ruim 600 leden. De topscorers van VV Beilen krijgen altijd aan het eind van het seizoen een gouden klomp uitgedeeld en sindsdien gaat deze club als de Gouden Klompen door het leven. Het speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark Noordwest waar ook de zaterdag derdeklasser CVV Fit Boys zijn thuisbasis heeft. De beide clubs hebben hun eigen clubhuis, maar delen de kleedkamers, alle velden en alle andere faciliteiten. Daarnaast hebben de zaterdagclub CVV Fit Boys en de zondagclub VV Beilen in St. Beilen/Fit Boys een intensieve samenwerking.

  Accomodatie

  Het ruime clubhuis heeft naast een grote gezellige kantine maar liefst 16 kleedkamers, twee verzorgingsruimtes en vier kleedkamers voor de scheidsrechters. Langs het hoofdveld staat een statige ruime tribune en op veld twee ligt een prachtig fonkelnieuw kunstgrasveld. Rondom veld twee zijn er ook verhogingen en geluidswallen aangebracht. Het is een ultramodern en praktisch ingericht sportpark waar menig amateurclub zijn vingers bij af zou likken.

  Stand van zaken!

  Koploper VV Lemelerveld speelde vorige week thuis verrassend met 1-1 gelijk tegen VV Heerde en ziet de concurrentie dichterbij komen. De oranje witten staan met 26 punten nog steeds bovenaan, maar vlak daarachter volgen nu VV Jubbega en LAC Frisia met 23 en 22 punten. Op de vierde en vijfde plek staan VV Heerde en SC Emmeloord met 17 punten. Onderin staan DTD Jelsum, VV Drachten en rode lantaarndrager VENO Vollenhove met acht, zeven en vier punten. Vorige week won VENO verrassend met 2-3 bij VV Drachten.

  Topscorers!

  De topscorers in de tweede klasse K zijn Tarik Bourakba van LAC Frisia en Stijn Kogelman van VV Lemelerveld met negen doelpunten. Daarachter volgen Stijn Rorije en Nick Weijenberg van VV Heerde, Jorn Wester van LSC en Frans Capellen van Zuidwolde met acht doelpunten. Onze eigen Blauwe Olde Skiep Gerke Schaap staat op vijf treffers.

  De wedstrijd VV Beilen - SC Emmeloord begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark Noordwest te Beilen. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Allan Schram uit Leeuwarden.

  De Blauwe Marionbus zal 11:30 uur vanaf De Ervenbos naar Beilen vertrekken.

  In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Ik wens iedereen een mooie voetbalzondag toe.

  Het complete programma in de tweede klasse K:

  VV Beilen - SC Emmeloord
  VV Zuidwolde - VV Lemelerveld
  VV Drachten - DTD Jelsum
  VV Heerde - LAC Frisia L'warden
  EMMS Slagharen - LSC 1890 Sneek
  VENO Vollenhove - SV Dedemsvaart
  VV Oerterp - VV Jubbega

  Verslaggever: Klaas Huisman.