• Vrolijk Pasen

   

  Beste leden, vrijwilligers en sponsoren,

   

  De biertap in ons clubgebouw zit onder het stof, de voetbalschoenen liggen al een poosje te wachten tot ze weer uit de tas gehaald mogen worden en het hoofdveld ligt er maar verlaten bij. Met pijn in ons hart zien wij in dat het ook nog wel een poosje zal gaan duren voordat iedereen op het veld staat te schitteren in zijn of haar blauw-witte tenue.

   

  Beste leden, dit bericht schrijf ik terwijl ik op een maandagavond met mijn mede-bestuurders in een lege kantine zit. Iets wat ondertussen tot een ‘normale’ situatie gegroeid is. Wel een situatie waar ik maar niet aan kan en wil wennen. Want onze kantine hoort niet week in, week uit leeg te zijn.

   

  In deze bijzondere tijd is het fijn om betrokken te blijven bij je club. En hoewel de jeugd gelukkig onderling kan blijven trainen en spelen, hunkeren we samen naar het moment dat we weer allemaal tegelijk op de club mogen komen.

   

  Staan we dan helemaal stil? Nee, zeker niet. De jeugdteams trainen al een lange tijd met veel enthousiasme door en sinds kort is er besloten dat iedereen tot 27 jaar weer buiten mag sporten in teamverband. En niet alleen dat; zelfs de 1.5 meter regel geldt niet tijdens die trainingen. Uiteraard is het een enorme trap tegen het zere been voor iedereen van 27 jaar en ouder, maar bij Sportclub Emmeloord heeft slechts een enkeling die leeftijd reeds bereikt 😉

   

  Hoewel het competitievoetbal eruit is gegooid, geeft dit besluit de burger weer moed! De waardevolle inzet van de jeugdtrainers en anderen die ondersteuning geven, is belangrijk voor onze club. En er gebeurt ook veel, ook al zie je dat niet direct. Neem nu de mannen die elke dinsdagochtend trouw onze club bezoeken en gezamenlijk onze prachtige accommodatie bijhouden. En wat te denken van Petra en Marcel die wekelijks de kantine eigenhandig controleren. Chapeau, chapeau!

   

  Vanuit het hoofdbestuur hebben we nauw overleg met de verschillende commissies. Blij zijn we dat onze jeugd coördinator Harry Goos steeds meer structuur in de begeleiding van de jeugdteams heeft weten te krijgen. En tevens zijn we blij dat het jeugdbestuur stappen maakt voor met name het nieuwe seizoen. Hetzelfde geldt voor onze Technische Commissie die de handen vol heeft aan een gedegen invulling van selectie en staf voor aankomend seizoen.

   

  Als club mogen we trots zijn dat alle vrijwilligers, leden en sponsoren positief blijven denken. Je moet maar zo denken: “Door de omstandigheden ontstaan er ook weer mooie, nieuwe initiatieven”. Zo langzamerhand gaan we weer steeds meer licht aan het einde van de tunnel zien en zijn we voorzichtig aan weer plannen te maken voor als we weer open mogen. En dan uiteraard het liefste mét kantine! Mét bier, mét muziek, met elkaar! Of dit allemaal kan en mag zullen we vanzelf merken.

   

  Zoals je ziet: er gebeurt genoeg, ook in deze tijd. We zullen vanuit het bestuur trachten regelmatig een update van de ontwikkelingen te sturen.  En als je vragen hebt: we horen ze graag.

   

  We wensen jullie namens het bestuur vrolijke paasdagen toe. Blijf gezond met elkaar.

   

  Met sportieve groet,

   

  Gert Verduin

  Jeroen van der Zwaard