• EMMS Slagharen - SC Emmeloord  3 - 1  ( 2 - 1 )

   

  In een enerverende energieke en levendige wedstrijd gaat SC Emmeloord teleurstellend en onnodig met 3-1 onderuit bij EMMS Slagharen. Deze bitterzure derde nederlaag op rij komt keihard aan!
  Beide teams kwamen flitsend uit de startblokken en creeerden in de eerste tien minuten al een handvol kansen.
  Namens SC Emmeloord waren Wouter van der Velden, Jeroen Sipma en Redouan Boundati in de beginfase dichtbij een doelpunt. Een fraaie boogbal van Wouter van der Velden werd ternauwernood door een verdediger van EMMS vlak voor de doellijn overgekopt. Aan de andere kant moest doelman Hans Portijk in de beginfase drie keer in actie komen om EMMS van het scoren te houden. De polderboys hadden het veldoverwicht, maar konden geen vat krijgen op de gevaarlijke counters en uitbraken van EMMS.

  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Arjan Alkema uit het Groningse Nietap.

  De voetbalvereniging Eendracht Maakt Macht werd op 10 Mei 1931 in de clubkleuren Rood Wit opgericht en promoveerde in 2019 voor het eerst in zijn bestaan naar de Tweede Klasse.
  Precies twee jaar geleden verloor SC Emmeloord uit met 1-0 bij EMMS, maar werd vlak voor de eerste lockdown begin 2020 de thuiswedstrijd met 3-2 gewonnen.
  Trainer Johan Oldekamp staat sinds 2017 aan het roer in Slagharen en zag dit team in twee jaar tijd van de vierde klasse naar de tweede klasse promoveren.

  De rood witten begonnen deze competitie met een 0-0 gelijkspel tegen LAC Frisia en bleven ook vorige week op een 0-0 bij VV Beilen steken.

  Trainer Robert Staarman kon deze wedstrijd nog steeds niet over Wouter Spit, Marc Loosman, Thijs Lanters, Lars Sipma en Rik Beekman beschikken. Verder zitten ook Wiebe Koopmans en Gokhan Pala in de lappenmand.
  Ondanks deze tegenvallers keerde vandaag Jeroen Sipma weer terug in de basis en was er ook een basisplek voor de broers Redouan en Jaouad Boundati.

  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse K.

  Een flitsend begin!
  De Emmeloorders begonnen energiek en voortvarend aan deze wedstrijd. Met name de jarige Wouter van der Velden had er zin in en gaf meteen met drie mooie acties zijn visitekaartje af. Het eerste schot na een paar mooie schijnbewegingen zeilde over en het tweede schot werd fraai gepareerd door de doelman van EMMS.
  In de 5e minuut een prachtige snelle actie van Redouan Boundati en Jordy Benjamins waarbij voor de derde keer Wouter van der Velden in stelling werd gebracht. Met een fraaie boogbal werd de doelman van EMMS gepasseerd, maar op de doellijn stond de verdediger Erik Kosse die deze bal ternauwernood over zijn doel wist te koppen.
  Ook de teruggekeerde Jeroen Sipma had er zin in en begon zich met de aanval te bemoeien, maar zijn beide pogingen gingen rakelings over De Emmeloorders kregen in deze beginfase drie corners te nemen.

  Tegenstoten!
  Omdat SC Emmeloord met veel druk en pressie volop de aanval speelde hanteerde de thuisploeg de lange diepe bal naar voren waar de Emmeloordse verdediging alle zeilen moesten bijzetten. Rond de 8e minuut lieten ook de rood witten zich voor het eerst voorin zien. De thuisploeg hanteerde telkens de lange diepe bal richting de frontlinie waar de gevaarlijke grillige aanvallers Robin Eggen, Jord Anbergen en Glenn ter Wielen constant in beweging waren.
  In de eerste tien minuten moest doelman Hans Portijk drie keer in actie komen om Glenn ter Wielen en Robin Eggen van het scoren te houden. Bij een gevaarlijke lange dieptepass kwam Hans Portijk net op tijd zijn doel uit om redding te brengen.

  Voorsprong SC Emmeloord!
  In de 12e minuut kwam SC Emmeloord uit een prachtige aanval op een 0-1 voorsprong.
  Het was verdediger Robin Tabak die razendsnel het veld overstak en de achterlijn haalde.
  Zijn voorzet werd bij de eerste paal door Gerke Schaap snoeihard tegen de touwen gekopt voor de op dat moment bevrijdende 0-1 voorsprong voor SC Emmeloord. De doelman van EMMS had geen schijn van kans op deze spijkerharde kopbal van Gerke Schaap.

  Snelle gelijkmaker!
  De Emmeloordse spelers en supporters waren nog volop aan het feestvieren of meteen vanaf de aftrap stond het in de 13e minuut alweer 1-1 gelijk. De verdediging van SCE stond bij deze hoge diepe bal niet goed op te letten waarbij Glenn ter Wielen iedereen te snel af was en met een fraaie boogbal doelman Portijk kansloos liet voor de snelle 1-1 gelijkmaker. Het leek nog even of EMMS aanvaller Jord Anbergen het laatste zetje gaf, maar het lobje van Glenn ter Wielen bleek al achter de lijn te zijn.

  Kansen!
  De Emmeloorders probeerden weer aan te zetten en verschenen via Redouan Boundati, Jeroen Sipma en Wouter van der Velden dreigend voor het rood witte doel, maar het vizier stond niet op scherp. Met een snelle balcirculatie probeerde SC Emmeloord volop de aanval te spelen en een doelpunt te forceren. De thuisploeg stond echter goed te verdedigen en stond tactisch slim en sterk in de organisatie. Bij elke balonderschepping werd er met typisch engels kick en rushvoetbal de lange diepe bal richting de voorhoede gehanteerd. Hier had SC Emmeloord geen goed antwoord op en bij elke rood witte uitbraak haperde de Emmeloordse verdediging.

  Achterstand!
  In de 17e minuut kwam EMMS met een prachtig doelpunt na een snelle counter op een 2-1 voorsprong. Het was Jord Anbergen die vanuit zijn ooghoeken op afstand een gaatje zag en de bal heel subtiel over doelman Portijk heen lepelde en in de verre hoek doel trof voor de 2-1 voorsprong voor EMMS.

  Offensief!
  Na deze 2-1 achterstand herpakte SC Emmeloord zich weer en trokken de Blauwen vol goede moed ten aanval.
  De polderboys kregen vier corners te nemen en verschenen via Redouan Boundati, Jaouad Boundati, Gerke Schaap en Jordy Benjamins vier keer dreigend voor het vijandelijke doel. Een venijnig schot van Redouan Boundati werd ternauwernood met veel moeite gekeerd door de doelman van EMMS. Ook een afstandsschot van Wouter van der Velden werd fraai gepareerd.

  Uitbraken!
  De thuisploeg bleef rustig achterover leunen en met  hoge diepe ballen op de snelle counter loeren. De Emmeloordse verdediging met Robin Tabak, Lucas Loosman, Olav Sieljes en Daan Zuidberg moesten alle zeilen bijzetten.
  Op het middenveld probeerden Jordy Benjamins, Jeroen Sipma en Redouan Boundati de frontlinie met Gerke Schaap, Wouter van der Velden en Jaouad Boundati te bereiken, maar elke uitbraak van EMMS dwong SC Emmeloord terug in de verdedigende stellingen.

  Dreiging!
  Namens EMMS verschenen vlak voor rust Jord Anbergen, Sem Stertjan en Glenn ter Wielen dreigend voor het Emmeloordse doel. Bij een enorme inschattingsfout in de Emmeloordse verdediging was er een vrije doortocht voor Glenn ter Wielen, maar doelman Portijk greep goed in en hield de schade beperkt. Ook bij een listig stiftballetje van Jord Anbergen stond doelman Portijk op de goede plek. Aan de andere kant had Gerke Schaap bij een snelle Emmeloordse uitbraak de gelijkmaker op zijn schoen, maar de doelman van EMMS bracht redding.
  Vlak voor rust liep Gerke ook nog tegen een gele kaart aan!

  Met een 2-1 voorsprong voor EMMS gingen we rusten.

  Eerste wissel!
  Bij SC Emmeloord kwam nu op de rechtsbackpositie Luuk Kappers voor Robin Tabak binnen de lijnen. Halverwege de tweede helft zouden ook nog Jeen Baak en Hatim Baziou voor Jeroen Sipma en Redouan Boundati in de ploeg komen.

  Hoopvol begin!
  De Emmeloorders begonnen hoopvol aan de tweede helft. Met veel druk en pressie probeerde SC Emmeloord iets te forceren. Na een slim steekballetje van Jordy Benjamins verscheen Gerke Schaap voor het doel, maar diens schot zeilde naast. Bij een snelle eentwee tussen de Boundaties werd een inzet van Redouan Boundati ternauwernood gekeerd.
  Even later dook Jaouad Boundati gevaarlijk op waarbij diens schot rakelings voorlangs zeilde. Tot aan de 55e minuut belegerde SC Emmeloord het vijandelijke doel en hing er een gelijkmaker in de lucht.

  Golfbewegingen!
  Gaandeweg ging het Emmeloordse offensief weer liggen en kropen ook de rood witten weer uit hun schulp. Met snelle uitbraken over de flanken creeerde EMMS ook drie goede kansen. Doordat SC Emmeloord meer risico ging nemen ontstonden er vanuit de counter ruimtes voor de aanvallers van EMMS. Drie keer moest doelman Portijk handelend optreden en twee andere pogingen gingen naast. Ook de corners van EMMS oogden gevaarlijk en dreigend en liepen telkens ternauwernood goed af voor SC Emmeloord.

  Power, strijd en kracht! 
  De Emmeloorders hadden het meeste balbezit, maar de thuisploeg toonde zijn spierballen en stroopten de mouwen op.

  Met een flinke portie typisch engels vecht en krachtvoetbal werden de polderboys door het fysiek sterke strijdvaardige EMMS uit hun eigen vertrouwde spel gehaald. Er werden pittige onderlinge duels uitgevochten en de thuisploeg speelde op het randje met het mes tussen de tanden. De rood witten bleven maar gaan en komen en vochten vol passie voor elke millimeter en hier hadden de hardwerkende Emmeloorders geen goed antwoord op.

  Wissels en omzettingen!
  Halverwege de tweede helft kwamen Jeen Baak en Hatim Baziou voor de moegestreden Jeroen Sipma en de licht geblesseerde Redouan Boundati binnen de lijnen. Er volgden meteen wat aanpassingen en omzettingen bij SC Emmeloord. Ook bij EMMS kwamen er nieuwe frisse spelers binnen de lijnen. Vooral de veteraan Renco Boertien ( een look a like van ADO speler Thomas Verheijd ) baarde opzien, maar ook invaller Milan de Vent mengde zich in de strijd.

  Opleving!
  De Emmeloorders zouden nog drie goede kansen op de gelijkmaker krijgen. Een venijnig snoeihard schot van Wouter van der Velden werd fraai gepareerd door de doelman en ook Gerke Schaap werd gestuit. De mooiste en grootste kans kreeg SC Emmeloord in de 82e minuut. Het was Olav Sieljes die zich nu met de aanval ging bemoeien en de doelman onder vuur nam. Met een fraaie reflex bracht de doelman redding, maar hij had de bal niet klemvast. Vanuit de rebound kon Jaouad Boundati nu kansrijk in alle vrijheid een hoek uitkiezen, maar veel te gehaast schoot Jaouad rakelings over. Dit was de allergrootste en tevens de laatste kans voor SC Emmeloord!

  Beslissing!
  De thuisploeg bleef maar met hoge diepe ballen hun aanvallers zoeken en kregen in de slotfase een handvol kansen.
  De verdediging van SC Emmeloord piepte en kraakte en kon geen vat op de aanvallers van EMMS krijgen. Met drie fraaie reddingen hield doelman Portijk zijn team overeind, maar in de 85e minuut moest hij alsnog capituleren. 
  Een indraaiende corner werd door de veteraan Renco Boertien bij de eerste paal achterwaarts snoeihard diagonaal in de verre bovenhoek gekopt voor de 3-1 eindstand.
  Deze look a like van ADO speler Thomas Verheijd vierde dit doelpunt uitbundig met zijn trouwe supporters.
  In de laatste minuten waren er nog hachelijke situaties te zien, maar er werd niet meer gescoord.

  Eindstand EMMS - SC Emmeloord 3-1.

  Namens SC Emmeloord hadden Gerke Schaap en Olav Sieljes een gele kaart gekregen en ook EMMS speler Erik Hein kreeg geel. Het blauwe team werkte hard, maar moest het vooral fysiek afleggen.
  Man van de wedstrijd: doelman Hans Portijk die met een aantal fraaie reddingen zijn team lange tijd overeind hield.
  Volgende week speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen de Lycurgus Sparta Combinatie oftenwel LSC1890 uit Sneek. Deze wedstrijd begint volgende week zondag 24 oktober om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord. 
  Komt allen om het getergde blauwe team een hart onder de riem te steken! De voorbeschouwing volgt later komende week!

  Alle uitslagen van de tweede klasse K:

  EMMS Slagharen - SC Emmeloord 3-1

  VV Dalen - SV Pesse 2-1

  VV Drachten - SV Epe 1-4

  LAC Frisia - GAVC Grou 3-1

  VV Zuidwolde - VV Beilen 4-1

  VV Oerterp - VENO Vollenhove 2-2

  LSC1890 uit Sneek was Vrij!

   

  De opstelling van EMMS:
  Bastin Kleinheerenbrink, Dennis Lamberink, Erik Kosse, Erik Hein, Emil Kleinheerenbrink, Stein Kosse, Jord Anbergen, Sem Stertjan ( 70e Milan de Vent ) , Robin Eggen ( 70e Renco Boertien ) , Maurice Kosse en Glenn ter Wielen ( 80e Michel Wagt ) .
  Wissels: Milan de Vent, Renco Boertien, Michel Wagt en Twan Kosse.
  Gele kaart: Erik Hein
  Trainer: Johan Oldekamp
  Teammanager: Arjen Lamberink 
  Medische staf: John Germes
  Grensrechter: Dhr. F.G. Pieper

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Olav Sieljes, Lucas Loosman, Robin Tabak ( 45e Luuk Kappers ), Jordy Benjamins, Jeroen Sipma ( 65e Jeen Baak ), Redouan Boundati ( 70e Hatim Baziou ), Wouter van der Velden, Gerke Schaap en Jaouad Boundati.
  Wissels: Luuk Kappers, Jeen Baak, Hatim Baziou en doelman Melvin Bos.
  Geblesseerd: Wouter Spit, Marc Loosman, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans, Rik Beekman, Thijs Lanters, Lars Sipma en Kars Dijkstra.
  Gele kaarten: Olav Sieljes en Gerke Schaap
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Huisman
  Medische staf: Kira Ronner en Wouter Spit
  Grensrechter: Dhr. W. Jongman

  De scheidsrechter: Dhr Arjan Alkema uit Nietap

  Toeschouwers: 200

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.